Keresés

Részletes keresés

Green_ Creative Commons License 2007.09.08 0 0 805

"magatol erthetödik, ezert nemtom miert kell berzenkedni attol, h. bizony nagyon is jelen van a "kezelö"

De hat most irtam, hogy jelen van az ember-ember szinten :))) Az az erzesem, hogy nehezen fogjuk megerteni egymast betuk segitsegevel :)

A tanitas ugy szol, hogy minel jobban kell torekedni a csatorna minosegre es ez a vegcel (ezert is - de nemcsak- tartom egy jo fejlodesi lehetosegnek a Reikit).

Ettol fuggetlenul a bionergia sem egy csap amit el lehet zarni - ha ket ember energiamezeje osszekapcsolodik mar ott megindul valamilyen szinten az energiacsere reikivel vagy anelkul - foleg csaladtagok kozott intenziv ez a csere.

"Na persze itt a különbseg a nivoban..:)"

Ne haragudj de en nem igazan hiszek a "nivoban". Szerintem minden ember ugyanolyan ertekes es ha valaki egy papirgalacsint tud felretolni akkor neki azt kell felretolnia. Egyebkent is Peter sem kezdte haromezer emberrel - neki is megvolt az "edzes" elotte :) Valahol el kell kezdeni az egeszet - Te ha boxolonak mennel egybol Mike Tysonnal akarnal egy meccset? :)

Előzmény: chlodvig2 (802)
_attis Creative Commons License 2007.09.08 0 0 804
Csak a tisztázás végett:
Nem én kérem le az energiát, és nem is a beteg. A beteg szervezete kéri le.
Ha zavar az "Isten" kifejezés, akkor használhatjuk az "univerzális" kifejezést is.
Nem a címke számít, hanem, ami mögötte van.
A "gyógyító" csak egy csatorna.
A csatornának mindegy, hogy mi folyik rajta. Ami átfér, az átfolyik.
A "gyógyító" annyiban befolyásolja az energiaáramlást, hogy mennyi energiát tud átengedni magán.
Magában a kezelésben a "gyógyító" nincs jelen.
Előzmény: chlodvig2 (799)
Green_ Creative Commons License 2007.09.08 0 0 803

Most, hogy nezem nem talalom hol irtam a tiszta eletrol :))

Ha az etkezesre gondolsz akkor ket dolog van bennem ezen a teren. Egyreszt egy mondas: nem az szamit amit eszunk hanem ami esz minket :) En vegetarianus vagyok de ennek ellenere en is nagyreszt egyetertek ezzel a mondassal - szerintem is tobbet artunk magunknak a gondolkodasunkal mint azzal amit megeszunk.

De mivel minden osszefugg es a testunket is tisztelni kell (kulonben tonkremegy) ezert nem art tisztan tartani amennyire lehet.

En nem vagyok etelszakerto de neked amennyiben lehet nem ajanlom a hust. Ha megis kivanod es nem tudsz meglenni nelkule akkor hazi dolgokat probalj beszerezni mert az ipari dolgok tele vannak pumpalva gyorsnovesztokkel meg egyeb marhasagokkal amire neked most kulonosen nincs szukseged. Egyel magvakat (buza, rizs, koles, hajdina) meg ugy altalaban minel kevesebb mu cuccot, hogy tehermentesitsed a szervezetet ...

Előzmény: Green_ (800)
chlodvig2 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 802

"kezeles kozben nem akarni semmit, sem gyogyulast, sem egyeb gondolatokat, sem semmit - sok tradicioban tanunak nevezik ezt az allapotot.... Ez pedig nagyban segiti a kezelo szemely visszahuzodasat az egeszbol ..."

Ez vilagos, de ugye TELJES "VISSZAHUZODASRA" CSAK A MAR MEGERKEZETT KEPES...

Asszem ez magatol erthetödik, ezert nemtom miert kell berzenkedni attol, h.

bizony nagyon is jelen van a "kezelö" a folymatba. Espedig sajat szellemi-tudati nivojaval, allapotaval. Mint ahogyan Peter is jelen volt anno a beszedekor...

Na persze itt a különbseg a nivoban..:)

Előzmény: Green_ (801)
Green_ Creative Commons License 2007.09.08 0 0 801

"Hogy ahhoz kepest mi miket nevezünk "isteninek"..."

A kisbogarnak a galacsin is hegymeretu ... Most mit varsz - legyen mindenki aki Isten fele halad egybol profeta?

"Nincs "csufolodas", csak lenyeglatas :) "

Lenyeg Neked es a Te szemuvegeden keresztul :) Szivesen meghallgatom a velemenyedet de gondolkozz el azon, hogy Te is csak a kepnek egy reszet latod es nem az egeszet akarcsak mi is ... Ha meg az egesz kepet latod akkor minden tiszteletem a Tied ...

"Es mikortol nem lesz jelen a gyogyito? Es miert, hogyan nem lesz jelen?

Ki dönti el, h. "most mar nincs jelen a gyogyito"?  A gyogyito? :)"

Elbeszelunk egymas mellett :))

Azt mondtam, hogy ketszintu kapcsolat alakul ki egyszerre :) A kezelo szemely (nem szeretem a gyogyito szot mert teljesen hibas kepet hoz elo masokban) nem kell eltunjon ahhoz, hogy a Teremto megjelenjen.

Ha a kezelo hazatert ember lenne akkor O egyaltalan nem lenne jelen az egeszben de mivel mi is emberek vagyunk ez nem megy teljesseggel - mindenki a sajat tudasa, minosege szerint ott van valamennyire. Ez az egyik szint.  A masik szint az a Teremto es a beteg kozott jon letre ... Mindez egyszerre ...  Van aki ezt kozmikus energia kozvetitesnek nevezi. Szerintem mindegy minek nevezzuk ...

A reiki tanitas egyik alapja: kezeles kozben nem akarni semmit, sem gyogyulast, sem egyeb gondolatokat, sem semmit - sok tradicioban tanunak nevezik ezt az allapotot - ha hallottal mar errol akkor tudod mi az amire torekszunk kezeleskor. Ez pedig nagyban segiti a kezelo szemely visszahuzodasat az egeszbol ...

Előzmény: chlodvig2 (799)
Green_ Creative Commons License 2007.09.08 0 0 800

"Te mit értesz pontosan a "tiszta élet" kifejezés alatt?"

Hat ez egy jo kerdes :))

Tiszta elet mint olyan nem letezik szerintem, inkabb arra gondoltam amikor az ember minden tole telhetot megtesz egy adott helyzetben, hogy Isten fele kozeledjen. Hogy ez kicsi vagy sok ez nem merce kerdese - mindenki annyit tesz amennyit tud es amennyit bir egy adott pillanatban ...

A tavkezeleshez szuksegem van egy nevre es ha lehet egy cimre (privatban) - egy becenev nyoman nem tudlak "beazonositani" a kuldeshez :) Az emailem publikus (ha a nevemre kattintasz ott megtalalod). Ha ez egybol nem megy vagy nem akarod akkor keress meg, meg beszelgetunk, meg megismersz engem is es meglatod, hogy mit dontesz :)

Előzmény: dracaena (798)
chlodvig2 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 799

""Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok"

Ez igy igaz: de, amilyen a kerdes, olyan a valasz. Amilyen a keres minösege, olyan

valasz erkezik ra. Hajlamosak vagyunk minden (finomfizikai) jelenseget "isteninek" nevezni... azert amit irtam Peter beszederöl, minek nyoman 3 ezren keresztelkedtek meg... hat , elgondolkodtato. Hogy ahhoz kepest mi miket nevezünk "isteninek"...

"Szamit a "gyogyito", es megse?"

"Jol latod a kepletet barmennyire csufolodva tetted is fel a kerdest"

Nincs "csufolodas", csak lenyeglatas :) 

"en is csak ember vagyok, az Isten es a beteg kozotti kapcsolatban pedig mar nem szamit a gyogyito (hacsak be nem eroszakolja magat"

Es mikortol nem lesz jelen a gyogyito? Es miert, hogyan nem lesz jelen?

Ki dönti el, h. "most mar nincs jelen a gyogyito"?  A gyogyito? :)

Előzmény: Green_ (796)
dracaena Creative Commons License 2007.09.08 0 0 798

Köszönöm, igen, adtál pár elgondolkodnivalót.

Te mit értesz pontosan a "tiszta élet" kifejezés alatt?

Igen, távgyógyítást kérek. Pontosabban inkább energiát, hogy megértsek dolgokat. De hát úgyis oda megy az energia, ahová kell. Köszönöm neked is, és mindenkinek, aki szán rám az idejéből, mert ez óriási dolog.

Előzmény: Green_ (788)
Green_ Creative Commons License 2007.09.08 0 0 797

Ez teny de ha az en mukodesem nyoman nem terul meg 3000 ember akkor uljek a seggemen es ne foglalkozzak semmivel? :)))

En szemely szerint a Reikit mint egyeni utat tekintem, nem akarok megvaltoztatni, megvaltani senkit (mert nem is lennek kepes ra). Elsodelges celom a sajat magam rendbetetele es ha menetkozben tudok segiteni valakinek Reikivel vagy barmi egyebbel amit megtanultam az ut soran akkor segiteni fogok (ha elfogadjak). Ne hidd, hogy erdekel a "vilagmegvalto" szerep - eleg baj vagyok en magamnak egyedul, orulok ha azzal megbirkozom :) 

Előzmény: chlodvig2 (794)
Green_ Creative Commons License 2007.09.08 0 0 796

"TE mikor nem vagy jelen?  Ki vagy akkor? :) "

Nem ertesz :) A hatas ketoldali - egyreszt az en emberi minosegem is jelen van mert en is csak ember vagyok. Ugyanakor Isten is jelen van (mint ahogy mindig is jelen volt) es valamilyen modon mukodesbe lep. Hogy O mikent teszi azt ne tolem kerdezd mert en erre neked nem tudok valaszt adni ...

"Isten felemel a hajunknal fogva": igen, es "megsegit", ha sokat rimankodok :)

Isten nem Robert Bacsi: nem "segit", es nem nekünk kell felismerni öt:

Felesleges csufandaroskodni :)

Isten mindig segit valamilyen modon (meg ha neha nem is tetszik ez nekunk - a betegseg is ide tartozik) - ha mar a biblianal tartunk amit kevesbe ismerek akkor erre is van pelda amikor Jezus imadkozasra es keresre buzditja az embereket ... Mivel annyit idezel biztos ismered a "Kérjetek és megadatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek" meg a "ahol haromnal tobb ember ..." kezdetu idezeteket ...

"Szamit a "gyogyito", es megse?"

Jol latod a kepletet barmennyire csufolodva tetted is fel a kerdest - a koztem es a beteg kozti kapcsolatban szamit a gyogyito mert en is csak ember vagyok, az Isten es a beteg kozotti kapcsolatban pedig mar nem szamit a gyogyito (hacsak be nem eroszakolja magat de akkor meg redukalodik az egesz a ket ember kozotti kapcsolatra).

Előzmény: chlodvig2 (793)
chlodvig2 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 795

"Tudsz minel tisztabb forrast mondani a Nag Hammadi evangeliumokra? Eleg reg keresem oket, mivel nem magyarorszagi vagyok ezert megnehezebb hozzajutnom :("

Szia Green!

Örülök a kerdesnek :) Az egyetlen hazai forras Banfalvi Andras kivalo forditasa:

Mennydörges-A Nag Hammadi gnosztikus evangeliumok. Farkas Lörinc Imre Kiadó.

A Körösi Csoma Sandor buddhista egyetem jegyzete! Nem veletlenül..

Ö forditotta az Egyiptomi Halottaskönyvet is - az sem veletlen...:)

Itt olvashatok oylan csodas irasok, mint a Tamas Evangeliuma, Egyiptomiak Evangeliuma, Peter apokalipszise, stb.

Előzmény: Green_ (791)
chlodvig2 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 794

Peter beszede nyoman 3 ezren keresztelkedtek meg, olvassuk az Irasban:

el tudjuk kepzelni micsoda erö dolgozott ott?? Na az, VALODI isteni erö lehetett

a Szent Szellem altal, mert volt HATASA! Ehhez kepest a mai allamvallas, es

a "vallasoknak", BEAVATASOKNAK  nevezett formaciok azt tudjak, ami latszik :)  Jelkepesseg, elerötlenedett cselekves. A hatasa is olyan, amilyen....

Az eredeti forrasok (apokrifok pl.) mivel erintetlenek, meg hordoznak vmit ebböl

a tudasbol, eröböl....

Előzmény: chlodvig2 (793)
chlodvig2 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 793

"Az altalad leirt "energia-keplet" mukodik addig amig csak Te vagy jelen de ezen tul ott van Isten. O nem a mi kepleteink szerint mukodik ..."

TE mikor nem vagy jelen?  Ki vagy akkor? :)

Ha VALOBAN isteni minösegü energiat lennel kepes adni..nem gondolod, h. VALODI kapcsolatban kellene allnod azzal az engiaval minösegileg? Ertsd:

ha csak "lehivod" az eröt... akkor is VALAKI hivja le. Annak a valakinek a hivasara

olyan erö erkezik, amire ö kepes.

"Isten felemel a hajunknal fogva": igen, es "megsegit", ha sokat rimankodok :)

Isten nem Robert Bacsi: nem "segit", es nem nekünk kell felismerni öt:

ö ismer fel minket, espedig a szellemi allapotunkrol! "Hasonlo a hasonlot."

Ezert irja az iras, h. "Isten nevszerint ismer minket."

Lazan kihagyom a jatekbol magamat, es azt mondom, ez "isteni" energia, es semmi közöm hozza...??  Hova tüntem akkor? Szamit a "gyogyito", es megse?

Előzmény: Green_ (790)
chlodvig2 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 792

Egyebkent meg a szellemileg-tudatilag tiszta ember miert "lato"?

Ez is egy dobozka, amibe belerakjak a kolegak egymast :)

Erdemes olvasgatni a nyugati spiritualis irodalom nagyjait, a "kezdöket", akik egyaltalan megismertettek a nyugattal az ezoteriat, amikor meg nyugaton azt sem tudta senki, mi az a "csakra", nemhogy "szellemgyogyaszok" tömkelege szaladgalna, "gyogyitana" a Tv-n keresztül, stb.

Ilyen nagyok: Dr. Rudolf Steiner, Mme.Blavatsky pl. Nem veletlenül a szellemi

lelekiskolazas, tisztitulas a legfontosabb a tanitasuk központjaban:

amilyen mertekben tisztulok, olyanmertekben leszek kepes tisztabb energiat

felvenni, es leadni. (Vegetarianussag pl. alapvetö).

Különben van abban vmi, h. ezek a "gyogyitasok" csak tüneti kezeles, es nem az okokat, a melyebb összefüggeseket tarjak fel: különben nem kellene ujabb penzeket fizetni a "kezelönek", az ujabb kezeleskert....

Green_ Creative Commons License 2007.09.08 0 0 791

Rosszul ertelmezted a szavaimat :)

Az en szotaramban a "hazaert" erre a kifejezes csak ezt kevesen ertik meg mert elegge az en szemuvegemhez kotodik :) A "keletiesen megvilagosodott" csak annyit jelentett, hogy keleten ezt igy nevezik es ezt csak azert tettem hozza mert ezt a szot tobben ismerik :)

En a Reikivel talalkoztam eloszor ezert ez megmaradt eletemben de velemenyem szerint is a nyugati emberhez kozelebb allanak a nyugati modszerek foleg mivel a keleti es a nyugati ember teljesen mas beallitasu (egyik intuitivabb es passzivabb, a masik meg logikusabb es aktivabb) igy a modszerek is kulonbozoek amik jobban mukodnek a ket esetben.

Tudsz minel tisztabb forrast mondani a Nag Hammadi evangeliumokra? Eleg reg keresem oket, mivel nem magyarorszagi vagyok ezert megnehezebb hozzajutnom :(

Előzmény: chlodvig2 (789)
Green_ Creative Commons License 2007.09.08 0 0 790

"Szerinted akkor kie? :) "

Ha az enyem lenne mar reg elpusztultam volna. Egyszeruen nincs bennem annyi amennyit eddig kezeltem ...

"A hajunknal fogva fel tudjuk emelni magunkat? "

Nem de Isten fel tud emelni minket a hajunktol fogva ...

"Mert ha nem, akkor csak olyan energia mehet at rajtunk, ami megfelel az energetikai, stb. nivonknak."

Nehez ezt megmagyarazni de megprobalom :)

Amikor sikerul felretenni a gondolatokat es ugy kezelek akkor valami tobb tortenik mint egyszeru atvezetes. Ha imadkoztal valakiert vagy meditaltal vagy kontemplacioval foglalkoztal vagy csak egyszeruen ultel a termeszetben tobbet akkor lehet megerted mirol beszelek mert ezt szavakban nem tudom leirni (nem a sokak altal ismertetett elszallasrol beszelek mert annal tudatosabb nem is lehetnek). Az altalad leirt "energia-keplet" mukodik addig amig csak Te vagy jelen de ezen tul ott van Isten. O nem a mi kepleteink szerint mukodik ...

"Erdekes eszrevetel: a "lato" szemüvege torzit, a reikis, stb. "szellemgyogyasz, "arolo tifar" (!), stb. szemüvege nem?"

Ki beszel itt szemuvegrol? :) Egyebkent tradicionalis Reiki beavatasom van igy fogalmam sincs hogy mukodik az arolo-tifar. De terjunk vissza a szemuvegre: pont ez a lenyeg - a Reikinel nincs szemuveg, semmi sincs csak Isten es a beteg. En csak jelen vagyok. Ennyi (kene legyen).

"A "titok" nyitja az, h. MINDANNYIAN torzitunk"

Ez teny. Ezert vagyunk itt, hogy megszuntessuk ezt a torzitast :)

" Minel tisztabb az ember, annal tisztabb energiat kepes nagahoz vonzani: azonossag: alapvetö ezoterikus törveny."

Ez teny de jo lenne ha megertened: azt az energiat amit a beteg kap NEM EN VONZOM MAGAMHOZ :) Hanem a beteg ... Es Istennek hala valamilyen modon tesz O rola, hogy a beteg megkapja azt amire szuksege van ...

Előzmény: chlodvig2 (787)
chlodvig2 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 789

" Az egyetlen kivetel a teljesen hazaert (keletiesen megvilagosodott) ember kepezi de ez ritka madar ..."

Jezust hoztad fel peldanak, ö sem volt keleti...:)

Nem keleten fedeztek fel a spanyolviaszt: nyugaton is MINDEN megvan, volt:

csak a forrasokat nehezebb fellelni. Letezek miszterium-iskolak, öskereszteny-gnosztikus mozgalmak, a többezer eves egyiptomi spiritualitasra epülö

hermetikus-alkimiai bölcsesseg, szoval meg lehet talalni ezeket a csodas forrasokat.

Ha ezek kevesbe ismertek, mint a "kelet idötlen bölcsessege", az azert van, mert ugye gondosan igyekeztek eltüntetni ezeket a "földalatti kereszteny" mozgalmakat

"eretneküldözes", stb. cimszoval.

Szoval nemcsak "keletiesen lehet megvilagosodni", hanem "nyugaiasan is":

erdemes tanulmanyozni az apokrifokat, a gnosztikus evangeliumokat, mennyire

hasonlo a keleti irodalomhoz. Nag Hammadi evangeliumok pl., melyek csak

azert maradhattak rank, mert elrejtetek öket az erösödö kereszteny ALLAMVALLAS

eber szemei elöl. A követöiket mar nem mindig sikerült "elrejteni":

a manicheusok (Mani Vilagossag Vallasa), katarok (a "tisztak"), stb. legtöbbjet egyszerüen kivegeztek...

Nyilvan veszelyesek voltak az "aldast oszto" allamvallasra...

Előzmény: Green_ (786)
Green_ Creative Commons License 2007.09.08 0 0 788

Orokeletu vagy mar most is :)

A betegsegeddel kapcsolatban: probald kicsit megtovabb szelesiteni a keresesedet ... Altalaban amikor egy betegseg es okai kozott keresed a kapcsolatot akkor nem csak a zona szamit (bar az is nagyon fontos - jol mondtad a tudo meg a vese kapcsolatot) hanem a betegsegnek a mukodesi mechanizmusa is ...

A rak mint olyan sejtek lazadasa a szervezet ellen. Nehany sejt nem talalja meg a helyet a nagy valamiben (ami a test). Ugyanakkor a szervezet immundrendszerenek a legyenguleset is jelzi mert amugy ilyen sejtek mindenkiben vannak csak a szervezet elbanik veluk.

Ha analogikusan gondolkodsz es tudod, hogy a betegseg az jelzes (ami az irasaidbol latszik) akkor gondolkodj el azon, hogy mi nincs a helyen az eletedben, mi az amiben vagy ami ellen "lazadsz" ... Ez a "lazadas" nem feltetlenul tudatos, legtobb esetben tudatalatt van es probal feljonni ... Gondolkozz el azon hol a helyed a vilagban, miert vagy, Istennel valo kapcsolatodon, stb. stb. Sajnos konkret valaszt csak Te talalhatsz de talan elindit nehany gondolatot ez is benned ...

Mindezek mellett persze vedd figyelembe a problemak helyet is mert az is sokat elarulhat ...

"szívem szerint hagynám az egészet a fenébe, mert annyit foglalkozom már magammal"

Minden betegseg arrol szol, hogy allj meg es foglalkozz magaddal :)))

"alig marad időm kaját venni, amit, ugye, most szintén nagyon odafigyelve lenne javasolt..."

Nincs kozeledben olyan termeszetgyogyasz aki igazan otthon van az elelmezesben? Gondolok itt a bojtre, gyumolcskurakra, magkurakra meg lekurakra. Ezeknek nagyon eros hatasuk van (egy kozeli ismerosom prosztata-rakbol egy le-kuraval szedte rendbe magat) de jo ha van valaki aki el tudja Neked magyarazni a reszleteket. A szervezet megtisztitasa valoban sokat jelent mert adsz neki eselyt elbanni a betegseggel ha nem kell az allandoan bevitt "szemettel" foglalkoznia.

Sok sikert es ha szeretnel tavkezelest akkor szolj ...

Előzmény: dracaena (784)
chlodvig2 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 787

" A Reiki NEM A MI ENERGIANK :)"

Szerinted akkor kie? :) Alapvetö ezoterikus törvenyszerüseggekkel jo tisztaban lenni: pl. az evezredes hermeszi azonossag törvenyevel (amint fennt ugy lennt),a hasonlosag törvenyevel: csak olyan energiat vonzunk magunkhoz, mint ami a mi minösegünknek megfelelel. 

A hajunknal fogva fel tudjuk emelni magunkat? Mert ha nem, akkor csak olyan energia mehet at rajtunk, ami megfelel az energetikai, stb. nivonknak.

Egyebkent ha keresztül mgy rajtunk valami energia ("csatorna") akkor miert

ne lenne a "mi energiank is": valami közünk csak van hozza, nem? :)

"nem igazan hiszek a latoknak - minden lato a sajat szemuveget hordja a fejen ...kivetel nelkul torzit. Az egyetlen kivetel a teljesen hazaert (keletiesen megvilagosodott) ember kepezi de ez ritka madar ..."

Erdekes eszrevetel: a "lato" szemüvege torzit, a reikis, stb. "szellemgyogyasz, "arolo tifar" (!), stb. szemüvege nem? A "titok" nyitja az, h. MINDANNYIAN

torzitunk, es ettöl a torzulastol nem a Reiki I. szabadit meg, hanem a teljes szellemi-testi megtisztulas: miert irnak keleten-nyugaton allandoan a sziv megtisztitasarol??

Bizony a mi tudatallapotunk hatarozza meg eneriank rezgesallapotat, azt pedig

az eletmodunk tisztasaga. Minel tisztabb az ember, annal tisztabb energiat kepes nagahoz vonzani: azonossag: alapvetö ezoterikus törveny.

Előzmény: Green_ (786)
Green_ Creative Commons License 2007.09.08 0 0 786

"Márcsak ezért sem lehet "isteni" energiáról beszélni a reiki, csi, prána kapcsán "

Van aki ugy eli meg a vilagot, hogy magaban felismeri az Istenit, a szikrat ami eltet bennunket. Ugyhogy marcsak ezert is isteni a reiki :)) Hogy a mi szuroink mit engednek at belole az mar egy masik dolog. Egy egyszeru pelda: egy piros fenyszuron atengeded a fenyt es ettol a tulso felen a piros hianyozni fog de ettol meg feny marad. Ez nem is teljes a hasonlat mert a Reiki csatorna kicsit maskeppen mukodik mint egy sima szuro ...

" A fenntiek alapján: CSAK azt a fajta energiát képes továbbadni, ami a saját minőségének "

Ez nem eppeg igy van ... A Reiki csatorna ami kialakul elegge fuggetlen a kezelotol (az kene legyen) ... Ha ismered az aldas "mechanizmusat" (amit egy jol mukodo pap is vegez a szertartasaiban) akkor kb itt is errol van szo. Ne keverd ossze a bioenergiaval aminek a forrasai mi vagyunk.

Egybekent is felejtsd el a "gyogyitas" szot a Reiki eseteben - ilyen nem letezik :) Mindenki sajat magat kepes csak meggyogyitani, a Reiki csak segitseget ad a megnovekedett energiaszint altal meg a bejott informacio altal. De a gyogyulas mar a betegben tortenik ... Ezert is hasznosak a kezeles utani beszelgetesek ...

"Az energiatöbblete még nem jelenti a minőségi "többletet""
Az en minosegem nem a Te minoseged. Meg bioenergia eseten is kaphatsz Tolem olyansmit ami benned nincs meg ... Es forditva ... Es ez raadasnak nem is bioenergia :)

"az energiánk rezgésállapotát, minőségét sokminden befolyásolja: tudati, érzelmi állapot, hangulat, szellemünk-lelkünk tisztasága, táplálkozás, stb."

Ezt jo lenne a tisztaznank :) A Reiki NEM A MI ENERGIANK :)

"Egy felkészült, szellemileg tiszta ember azonnal látná, milyen energiákkal is operálnak a "gyógyítás" során."

Mutass nekem ilyen embert :) Jezust meg nehany szentet kiveve persze ...

Ezert nem igazan hiszek a latoknak - minden lato a sajat szemuveget hordja a fejen akarmilyen lato is legyen es az a szemuveg mindig,  kivetel nelkul torzit. Az egyetlen kivetel a teljesen hazaert (keletiesen megvilagosodott) ember kepezi de ez ritka madar ...

Előzmény: Mirdad (785)
Mirdad Creative Commons License 2007.09.04 0 0 785

Szia attis!

"szerintem egy energia van"

"Energia" egy van, de nem EGYféle minőség.

"hogy ki milyen minőségben használja..."

Ez kizárólag az alkalmazón múlik: mindenki a saját minőségének, szellemi-tudati állapotának megfelelő minőségű energiát képes "adni", és "venni": hasonló a hasonóhoz.  Márcsak ezért sem lehet "isteni" energiáról beszélni a reiki, csi, prána kapcsán - sokat lehet hallani: "Mi csak csatornája vagyunk ennek az isteni energiának"... csatornák lehetünk, de csak annak a fajta energy-nek, amire állapotunk alapján  MI magunk méltók vagyunk!

"avatáskor az energia az avatón keresztül beáramlik az avatottba..."

A fenntiek alapján: CSAK azt a fajta energiát képes továbbadni, ami a saját minőségének megfelel. Az energiatöbblet még nem jelent minőségi különbséget...

A mindennapokban is energetikai adok-kapok zajlik állandóan (gondoljunk egy beszélgetésre, vagy vitára) - "kapok a másikból, és ő is kap belőlem".

Ez még korántsem jelenti, hogy "jó", vagy "pozitív" az, ami átáramlik belém...

csak kapok az energiájából...

Az energiatöbblete még nem jelenti a minőségi "többletet": az energiánk rezgésállapotát, minőségét sokminden befolyásolja: tudati, érzelmi állapot, hangulat, szellemünk-lelkünk tisztasága, táplálkozás, stb.

Ezért nem olyan egyértelmű az energetizálásos "gyógyítás": nem tudjuk mit kapunk... Egy felkészült, szellemileg tiszta ember azonnal látná, milyen energiákkal is operálnak a "gyógyítás" során.

Előzmény: _attis (779)
dracaena Creative Commons License 2007.09.03 0 0 784

Köszönöm. Anyukádnak meg minden elismerésem, és remélem, ő is megtalálja a bajok igazi okát, és akkor nem kell örökké félnie a kiújulástól.

Amúgy a múltkor azt mondták a dokik, hogy nagyon sokat javultam. De hogy pontosan mitől, azt nem tudhatom, mert a kemoterápia mellett bevetettem minden általam elérhető eszközt: agykontroll, reiki magamon (bár ezt kétkedve, és talán nem is a jó kéztartással), rengeteg kristályos aszkorbinsav, fél lier víz helyett napi 2 liter, vitacell, Culevit, Supergreens. Ja, és valamilyen csoport küldött nekem reikit, és néhány ember agykontrollal segített, továbbá kaptam kölcsön egy mágnesterápiás eszközt is, és időnként az elektroakupresszúrás kütyümmel is bizgeráltam a tenyeremet.

Néha már úgy érzem, elveszek a sok módszer között, ilyenkor szívem szerint hagynám az egészet a fenébe, mert annyit foglalkozom már magammal, hogy alig marad időm kaját venni, amit, ugye, most szintén nagyon odafigyelve lenne javasolt...

Ja, és most meg még belsőutazom is.

Hát ha ezektől nem leszek örökéletű, akkor nem tudom.:)))

Előzmény: _attis (781)
dracaena Creative Commons License 2007.09.03 0 0 783
Akkor azért lesem hiába a válaszodat! Eddig a dracaena@citromail.hu címen váltottunk levelet, de ha ez nem oké, akkor talán a lapszerkeszto@gmail.com jobban műxik.
Előzmény: eve120l (778)
APReptile Creative Commons License 2007.09.03 0 0 782
Szia GreenBird!

Sajnos a hugodat kóstolgatja egy szellemlény. Valószínűleg egy régi lakó, vagy a család egy régi rokona lehet,akinek nem tetszik az új "jövevény". Persze el lehet küldeni, talán azzal sincs tisztában, h nem élő személy már,.... de valóban a legjobb, amit tehetne hugod,ha odébbáll. Mindenesetre a jelenség egyik percről a másikra is abba maradhat. Nem érdemes kockáztatni,h az őrületbe kergeti, inkább tipli.
Előzmény: greenbird (771)
_attis Creative Commons License 2007.09.03 0 0 781
Szia Sárkányfa!

Először is sok energiát és kitartást a harcodhoz!
Édesanyám húsz éve küzd ellene.

Tegyünk különbséget a "Reiki-gyakorló" és a "Reiki-gyógyító" között.
Az utóbbi kezelés előtt-alatt-után megpróbálja rávezetni a beteget, hogy megtalálja a betegsége okát.

De a Reiki nem csak tüneti kezelés.
Minden energiának van információ-tartalma is. Emiatt elindít a kezeltben egy keresésre való törekvést. Ez ösztönzi, hogy megkeresse az állapotának az igazi okait is.
Mindamellett képes egy 15 perces kezelés, a harmadára csökkenteni a daganatot.
Előzmény: dracaena (768)
_attis Creative Commons License 2007.09.03 0 0 780
Szia Zöldmadár!
Szerintem egyszerűbb lenne a hugodnak másik szállást keresnie.
Az ilyeneket csak a szellemnél erősebb ember tudja elküldeni. De az is lehet, hogy később visszatérne.
Előzmény: greenbird (771)
_attis Creative Commons License 2007.09.03 0 0 779
Szervusz Mirdad!

Először is, szerintem egy energia van. Hogy ki, mire, hogyan, milyen minőségben használja, az egy dolog.

Avatáskor (pontosabban Reiki-avatáskor) nem harmonizálás, meg csakragyorsítás történik. Akkor az Energia az avatón keresztül beáramlik az avatottba. Annyira, és annyi, amennyi ott, akkor kell.
Előzmény: Mirdad (764)
eve120l Creative Commons License 2007.09.03 0 0 778

Szia Dracaena!

Irtam neked választ de sajnos már kétszer visszajött:(

Egy hanganyagot küldenék a belső utazásra , nem tudom miért nem lehet kézbesíteni:(

itt keresd meg amiről írtam  rajta van a letölthető videók között , hátha összejön:))

Tudom, hogy ez most Neked nagyon sürgős .

Szia: Eve

Előzmény: dracaena (776)
dracaena Creative Commons License 2007.09.03 0 0 777
Mirdad, neked is köszönöm.:)
Előzmény: Mirdad (773)
dracaena Creative Commons License 2007.09.03 0 0 776
Köszönöm, megkaptam, válaszoltam is.:)
Előzmény: eve120l (772)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!