Nem lehet egyben a 100 ezerrel hozzájutni? A tervezetnél irja, hogy fizetendő, előleg, átvezetés(ek) utáni egyenleg, de átvezetést nem találok, meg ugye elvileg már az szja "zsebben" van.
Ha nincs mód rá, kikérem külön, remélem, lehet intézni mobilon, nem kell hozzá ányk.
Gondolom, nagyon amatőr kérdés, de ezek szerint én amatőr deluxe vagyok.
Évek óta van 12 e Ft túlfizetésem a nav-nál. Eddig mintha csak úgy lógott volna az adószámlán, és tavaly tették volna103-asra,mintha jött volna értesítés tavaly, de nem esküszöm meg rá.
Gondoltam, de jó, végre betudják az szja-ba.
Most megjött a tervezet, befizettem 870 e adót, fizetendő 770 e, vissza jár 100 e. Úgy látom, a 12 e megint ott maradna.
Mióta ott van, a felét már elinflálták, de azért csak jó lenne legalább a maradékhoz hozzá jutni. Mit csinálok rosszul, illetve mit nem csinálok meg, hogy beszámítsák a túlfizetést?
Lefordítom hogy a magadfélék is értsék. Akinek van könyvelője (és azt ki is fizeti határidőben) annak simaliba az élete és akinek nincs mert "szabaccs'ág van és neki ne mondja meg senki, mert ha megmondja az mán' diktatúra" annak pedig szopó ág.
Összeszedtük az utóbbi 35 évben összegyűlt munkaügyi nyilvántartásokat átadásra és a fotón látható iratanyagoknak már jó eséllyel nincs föllelhető gazdája. Vagy eltűntek vagy már felkutatni és találkozni sem akarunk velük, stb. Mi a javaslat? Mit tegyünk?
Azt a részét már nem mutatom meg amelyeket át is tudunk adni, de legyen elég az hogy a nappaliban leülni sem lehet annyi nyi van. :D
Hát lehet hogy ezt megszívom. Egy csomó évig hurcoltam magammal több ládányi papírt, aztán 2010 környékén egyszer hirtelen felindulásból kikukáztam mindent ami már 10+ éves volt.
Nem gondoltam át. :-/
Meglátjuk, megreklamáltam. Semmit nem találtam abból a korból, alapos munkát végeztem.
Még emlékszem hogy abban a világban mindennaposak voltak az általunk kezdeményzett adategyeztetések, mert soha nem dolgoztak fel semmit és aztán abból szólítottak fel hiánypótlásra. ..és aztán amivel bent voltam adategyeztetésen azzal újra bementem 3/4 év múlva, mert soha senki nem könyvelte le a korábbi adategyztetés konklúzióját. Aztán amikor eljött az elektonikus nyilvántatások kora akkor hirtelen lett egy jó nagy tűz, amelyben elégtek csak nekünk fontos nyilvántartások. Nekem is csak az a szerencsém hogy az égvilágon mindent megőriztünk 1987-óta ami befizetett csekk így a TB csekkeket is.
Az adószámod, tb-törzsszámod remélhetúleg tudod. Írj egy levelet a kormányhivatal illetékes főosztályának. Oda, ahonnan a szolgálati idő kimutatást kaptad.
Kértem egy nyugdíj egyeztetést és megjött a kimutatás róla.
1992 és 1997 között ev voltam, de az gyökerestől hiányzik belőle.
Meg fogom reklamálni, de sajnos nálam már egy fecni sincs meg ebből az időszakból. Végtelen ideig hurcoltam magammal több ládányii papírt, de 2015 környékén az ezredforduló előtti mindent tűzre vetettem. :-/
Honnét lehetne adatokat szerezni erről az időszakról ha ők nem emlékeznek a befizetett pénzeimre ?
Azért kérdeztem, mert elolvastam és nem találom benne. De valószínűleg csak nem vagy rosszul értelmezek valamit. Ezért, ha valaki segítene, megköszönném.
Sziasztok, valaki tudna segíteni, hogy hol lehet kiolvasni a vonatkozó jogszabályból azt, hogy az új Aktív Magyarok SZÉP kártya zsebet szabadon használhatom közeli hozzátartozók uszodabérletére is?