Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.07 0 0 26376

"A topligák közül 4 fényévnyi távolságban van"

Azért az a fényév erős túlzás. Az Ajax az utolsó 2 évben elég sok topklub ellen játszott a 4 topligából, és a távolság nem látszott fényévnyinek.

A Bayern, Real, Juve, Tottenham, Chelsea, Liverpool ha néha nyertek is ellenünk, az inkább szerencsés volt, mint a fényév bizonyítéka.

De az AZ is szépen helyállt idén a Napoli (jelenleg 3-ik az olasz bajnokságban) és a Real Sociedad (a spanyol második) ellen. A TOP 4 persze sokkal gazdagabb, így jobb, és nem is hozható be, de a fényév távolságot klubjaik az utolsó években nem nagyon igazolták. Remélem, szerdán az Atalanta nem gyengíti a statisztikát.

Előzmény: nj (26375)
nj Creative Commons License 2020.12.07 0 0 26375

Ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyire erős egy bajnokság. A Celtic pl. az elmúlt évtizedben egyeduralkodó volt Skóciában, többnyire nagy fölénnyel lett bajnok, kb. úgy, ahogy te az Ajaxtól elvárnád. Jobb lett attól a skót bajnokság? Annyira jó lett, hogy az utóbbi időben a Celtic rendszeresen kiesik a BL-selejtezőben, most pedig 1 ponttal áll az EL-csoportjában.

A holland bajnokság azért tart ott, ahol, amit leírtam néhány hozzászólással ezelőtt. A topligák közül 4 fényévnyi távolságban van, utánuk jócskán lemaradva jönnek a franciák aztán nagy szünet és jönnek a többiek, portugálok, oroszok, ukránok, hollandok stb. Ezen nem fogsz tudni változtatni, mert olyan gazdasági fölényben vannak, amit képtelenség behozni. 

Előzmény: Manoh (26373)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.07 0 0 26374

"Egyébként pont ezért tart itt a holland bajnokság és ezért nem jönnek ide jó játékosok."

A holland bajnokság ott tart, hogy jelenleg a 8-ik helyen áll Európában, és lehet, hogy az idényt a 7-ik helyen végzi. 2020-21-ben Hollandia a 6-ik, jobb, mint Franciaország. És azért jönnek jó játékosok is. Götze még ma is elég jó játékos, csak sérülékeny. A holland bajnokságból lett Neres brazil válogatott, Tagliafico argentin, Max (PSV) német. De valóban van 4-5 olyan bajnokság, mely színvonalban és anyagiakban (fizetések) vonzóbb az Eredivisienél.

Előzmény: Manoh (26373)
Manoh Creative Commons License 2020.12.07 0 0 26373

"Óriási" eredmény lesz, ha a bajnokság végén a messze legjobb költségvetéssel és kerettel mi leszünk a legkevésbé rossz csapat. Egyébként pont ezért tart itt a holland bajnokság és ezért nem jönnek ide jó játékosok.

Előzmény: nj (26370)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.07 0 0 26372

"Kontracsapat nem szokott letámadni"

Az az igazság, hogy csak a mi ellenünk játszott meccsüket láttam végig. Azon a mi labdatartásunk, különösen a második félidőben jobb volt. Ekkor ugyanannyi gólszerzési lehetőségünk volt, mint nekik, de ők hatékonyabbak voltak. A statisztikák szerint eddigi BL meccseikből csak a két dánok ellenin volt náluk többet a labda, és a többin gólszerzései kísérletük is ritkán volt több, mint az ellenfélnek. Ezt nem nevezném domináns játéknak. De meglátjuk, mi lesz szerdán. Ha csak az lesz a különbség, hogy Klaiber helyett Mazraoui kezd, már ég és föld. De nem tudom elképzelni, hogy a játékosok hozzáállása ugyanolyan lesz, mint a Twente ellen volt. Hogy az mire lesz elég, kiderül. Remélem, a győzelemre.

Az Atalanta ereje a két felfutó bekk. Közülük a jobb, az Oranjeben még elfogadhatóan nem játszó Hateboer. Őt kell kikapcsolni, és Schuursnek jobban kell fognia Zapatat, mint Bergamoban tette! Szombaton talán már ezen volt a feje, mert a Twente játékosaival nem nagyon törődött. Nem tudom, mi lenne a legjobb kezdő. Csak győzelemmel megyünk valamire, amihez a védelem túlzott erősítése nem valószínű, hogy segít. Neres, gondolom, nem játszhat, így Labyad valószínűleg marad 10-esnek, és Tadic lesz a balszélen. Én Brobbeyt tenném középre. 10-esnek szívesebben látnám Ekkelenkampot, de félek, hogy Ten Hag még bízik Labyadban. Szerencsére lehet cserélni.

Előzmény: nj (26371)
nj Creative Commons License 2020.12.07 0 0 26371

"Biztos tudod ezt bizonyítani, mert anélkül ezt erősen kétlem."

 

OK, igazad van, megnéztem mit írtál az idei másik 3 vereség után és végül is levontál következtetéseket: pechünk volt és Ten Hag alkalmatlan. Úgyhogy, ezt visszavonom. 

 

"A Liverpool ellen mindkét meccsen jók, de pechesek voltunk, és Bergamoban sem voltunk rosszak."

 

Szerintem, Bergamoban rosszak voltunk. Mázlink volt az első félidei 2-0-val, mert a játékunk alapján nem szolgáltunk rá, de szünet után le is adtuk hamar, a végén örülnünk kellett, hogy nem kaptunk ki.

 

"Viszont a 18-19-es idényben sok sikeres BL meccsünket előzte meg pocsék bajnoki."

 

Igen, de azóta kicsit megváltozott a keret: nincs már Veltman, De Ligt, De Jong, Schöne, Van de Beek, Ziyech.

 

"Nem hiszem, hogy tavaly a Willem II meccs után optimista voltam."

 

Valóban nem voltál, azt írtad: "A BL meccseknek semmi közük a bajnokikhoz."

 

"Azért valami oka csak van annak, hogy idegenben sokkal jobbak, mint otthon, pedig mindig kevesebbet van náluk a labda."

 

Kontracsapat nem szokott letámadni

Előzmény: Gyenyi (26369)
nj Creative Commons License 2020.12.06 0 0 26370

Viszont, nekem is igazam lett abban, hogy a holland konkurencia sem jobb. A Feyenoord és a PSV csak döntetlenezett, a Vitesse és az AZ kikapott.

Előzmény: Manoh (26359)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.06 0 0 26369

"Nem értek egyet azzal, hogy ebből a vereségből nem kell messzemenő következtetéseket levonni, mert mindig ezt mondod, ilyen alapon sohasem kellene."

Biztos tudod ezt bizonyítani, mert anélkül ezt erősen kétlem. A legtöbb BL-es/EL-es csapat meglepő vereségeket szenved bajnokságában, mert ez nem egy normális idény. A korona mindent megzavar, és a terhelés borzalmas, hiszen a válogatottaknak szeptember óta nincs egy napjuk sem pihenni. Eddig a bajnokságban ezt megúsztuk következmények nélkül. Most ráfáztunk. Már csak azért is, mert Ten Hag jogosan a szerdai meccsre gondolva, olyanokat is betett, akik nem érik el szintünket. Eddig erre nem fáztunk rá, de benne volt a pakliban, hogy egyszer ráfázunk. Ha ezáltal, Mazraoui és Schuurs frissen tudnak szerdán kezdeni, már megérte.

A lelki, szellemi fáradtságra utalhat, hogy többen nem voltak képesek e meccsre koncentrálni. Idén eddig még nem játszottunk rossz bajnoki után közvetlenül BL meccset. És a téves koronatesztek miatt elfuserált felkészülés miatt rossz dániai meccsen kívül rossz BL meccsünk még nem volt. A Liverpool ellen mindkét meccsen jók, de pechesek voltunk, és Bergamoban sem voltunk rosszak.

 

" Pozitív értelemben már nagyon régen volt más egy BL-meccs, mint egy sima bajnoki."

 Már régen volt rossz meccsünk BL meccs előtt. OK. A Valencia ellen egy éve. Akkor már két fontos sérültünk volt, és a Londonban nagyszerűen játszó kezdőhöz képest 5 helyen változott a csapat. Azért az nem mindegy, hogy Martinez párja Van de Beek vagy Alvarez. Viszont a 18-19-es idényben sok sikeres BL meccsünket előzte meg pocsék bajnoki. De azóta és a tavalyi Willem II óta, ez az első ilyen. Nem hiszem, hogy tavaly a Willem II meccs után optimista voltam.

 

"Amúgy meg nem is értem, hogy miért írod, hogy tipikus kontracsapat, ahhoz képes, hogy olaszok (sőt, nem ahhoz képest is!), kimondottan sokat támadnak első szándékból."

Azért valami oka csak van annak, hogy idegenben sokkal jobbak, mint otthon, pedig mindig kevesebbet van náluk a labda.

Előzmény: nj (26368)
nj Creative Commons License 2020.12.06 0 0 26368

Nem értek egyet azzal, hogy ebből a vereségből nem kell messzemenő következtetéseket levonni, mert mindig ezt mondod, ilyen alapon sohasem kellene. Ez már a 4. vereségünk volt idén, eddig nem szóltam semmit, a Liverpool végül is jobb csapat, a Groningen ellen pedig még nem állt rendelkezésre Klaassen.

 

Azzal sem értek egyet, hogy az Atalanta ellen majd minden más lesz, mert az BL. Pozitív értelemben már nagyon régen volt más egy BL-meccs, mint egy sima bajnoki. Tavaly a Valencia elleni meccs előtt is ezt mondtad, majd a Getafe ellen is, a két Liverpool és az Atalanta ellen is, egyiknél sem sikerült jobban játszani, mint a bajnokin. Tudom, annyit játszunk, amennyit enged az ellenfél és ezek erős (vagy a Getafe esetében: kellemetlen) csapatok, de az Atalanta sem fog sokat engedni. Amúgy meg nem is értem, hogy miért írod, hogy tipikus kontracsapat, ahhoz képes, hogy olaszok (sőt, nem ahhoz képest is!), kimondottan sokat támadnak első szándékból.

 

Ezzel viszont egyetértek:

 

"Viszont, ha nem nyerünk, akkor télen senkit sem szabad vennünk. Az EL nem ér meg 10 milliókat, és a bajnoksághoz, ha kezdő nem megy el, ez a keret is elég kell, hogy legyen."

 

Akkor kell venni valakit, ha Tagliafico (esetleg Onana) elmegy. De nem hiszem, hogy Onanát elengedjük év közben. Centert én sem vennék, de minél többet játszatnám Brobbey-t, hogy kiderüljön, mire képes.

Előzmény: Gyenyi (26366)
nj Creative Commons License 2020.12.06 0 0 26367

A másik problémám a tegnapi meccsel taktikai szempontból volt.

 

Nem értettem, hogy egy klasszikus előretolt center mellé hogy lehet betenni két fordított szélsőt. Promes, ugye, "nem hajlandó" jobbszélsőt játszani. Gyenyi Tadicról írta sokszor, hogy Ten Hag őt "nem meri" lecserélni, ami már akkor is hülyeségnek tűnt, azóta pedig már jó párszor előfordult, hogy lehozta. De azt, hogy Promes dönti el, hogy hol akar játszani, azt mégsem rója fel Ten Hagnak. Tadic simán átment a - neki soha nem fekvő - jobb oldalra, ebből is jól látszik, hogy kinek vannak előjogai. Hogy miért a viszonylag jó formában lévő játékost mozdítjuk el azért, hogy egy gyenge formában lévő játékos a kedvenc helyén játszhasson, az érthetetlen számomra. (Már meccs előtt sem értettem...) Ha Antony kezd, Tadic lehetett volna a bal oldalon. De a fordított szélső az alapvonalig lemenni és onnan lendületből beadni nem tud, mivel mindig vissza kell tennie a labdát a jobbik lábára. Ehelyett folyamatosan befelé húznak, ahol a legtöbb a védő és ahol már eleve ott van Traore és a 10-es posztját tegnap teljesen félreértelmező Labyad is. 4 játékos egymás hegyén-hátán, de senki sincs, aki be tudna adni a szélről. Ez a feladat - jobb híján - a szélső hátvédekre maradna. De egyrészt az ellenfél 3 csatárral, köztük általunk éppen eléggé jól ismert - mivel a mi nevelésünk mindkettő - gyors szélsővel állt fel. Akiket a felfutó hátvédek ott hagynak, akikkel szemben a nem éppen villámgyors és fordulékony két középső védőnek kell védekeznie (lásd: első gól) és jobb híján Klaassen az, aki folyamatosan kénytelen visszazárni, így viszont folyamatosan létszámhátrányban vagyunk a középpályán, ahol lényegében már csak Gravenberch tartózkodik. Ha ennyire feltoljuk a szélső hátvédeket, akkor inkább rakjunk be még egy védekező középpályást Labyad helyett. Labyadnak amúgy sincs sok haszna, ha nem ott van, ahol egy 10-esnek lennie kell, tehát a középpálya és a csatársor között félúton, hanem beékelődve az ellenfél védelmébe, ahol Traore, ha véletlenül le is tud kezelni egy nagy ritkán felé irányított labdát, akkor sem tudja eljuttatni Labaydhoz 4 védő gyűrűjében. Arról nem is beszélve, hogy a két feltolt szélső hátvéd közül, az egyikből (Klaiber) minden képesség hiányzik ahhoz, hogy be tudjon adni, a másik (Tagliafico) viszont jelenleg az egyik legrosszabb periódusát éli nálunk, tehát támadásban teljesen használhatatlanok, védekezésben viszont nincsenek a helyükön.

Ez túlnyomórészt Ten Hag hibája, hogy ezt a felállást erőlteti akkor is, ha az ellenfél 3 gyors csatárral játszik, de a játékosok hibája is, akikből vagy hiányzik a képesség (Klaiber, Labyad, Traore, Promes), hogy ellássák a feladatukat és/vagy rossz felfogásban, taktikailag hibásan játszanak az adott poszton (Labyad). 

 

Mit lehetett volna tenni?

Vagy azt mondani, hogy a két szélsőhátvéd marad hátul és fedezi a területet (Klaiber talán azt a feladatot úgy-ahogy még el tudta volna látni, de Timber még jobb lett volna), 10-essel (de inkább Ekkelenkamp, mert ő jobban tudja, hogy mit kell csinálni, mint Labyad), klasszikus centerrel, és legalább egy klasszikus szélsővel (Tadic, de szükség esetén Antony is tud beadni jobbal, azt láttuk már). Ha mindenképpen létszámfölényt akarunk, akkor Blind időnként felléphet a középpályára.

 

Vagy legyen két feltolt szélső hátvéd (az egyik lehet Tagliafico, de a másik inkább Rensch), de mindig csak az egyik mehet fel, a másik maradjon a helyén, viszont akkor kell egy plusz védekező középpályás, amit meg lehet úgy oldani, hogy Martinez hátra Schuurs mellé (ő gyorsabb, mint Blind), Blind pedig egy sorral előrébb. Klaassen és Gravenberch több támadófeladatot kap, plusz egy hamis 9-es (Tadic) és akkor lehet két fordított szélső (Antony és Promes, ha mindenképp muszáj).

 

Nekem az előbbi szimpatikusabb.

 

Ez a harmadik viszont a legrosszabb kombináció volt mindegyik közül. Feltolt szélsőhátvédek, 10-es, mint második center és fordított szélsők...

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.06 0 0 26366

Nem kell túl messzemenő következtetéseket levonni a tegnapi vereségből. Ha Mazraoui játszott volna Klaiber helyett, valószínűleg (simán) nyerünk. Mert nem Menig volt jó, hanem Klaiber volt pocsék. Menig ez előtti 99 Eredivisie meccse egyikén sem talált be kétszer. Mazraoui mellett sem talált volna be. És Mazraoui a Klaiber által elrontott helyzetekből legalább egyet kihasznált volna. Megint leigazoltunk valakit, aki az Utrechtben jó volt, de a mi szintünk már sok neki, és aki elveszi a helyét azoknak, akik, ha talán még nem is elég jók, hamarabb jók lennének, ha többet játszhatnának. Gondolok itt Timberre, Renschre, és ha felépül talán a másik Timberrre is.

De most azt megértettem, hogy Ten Hag Klaiberrel kezdett. Mazraouira szerdán nagyobb szükség lesz. Nem tudhatta, hogy Klaiber ennyire rossz lesz. Igaz, és ebben NJ-vel egyetértek, hogy a szünetben be kellett volna küldeni helyette Renscht. Gondolom, Schuurst elővigyázatosságból cserélte le. Azt is megértem.

Traore, amióta kezdő, most volt a legrosszabb. Ebből sem vonnék le messzemenő következtetéseket. Más kérdés, hogy tegnap Brobbey jobban tetszett. A legjobb Ajax csatár Danilo volt, de rá idén nem számíthatunk. Helyzeteit szerencsére kihagyta, de eddig azzal sem volt baja. Promes lassan menthetetlen. Formája kis emelkedőket leszámítva nem akar javulni. De Antony is régen volt már jó. Ha Neres egy időre kiesett, akkor ez most a legnagyobb bajunk. A Jongban sem látok senkit. A szóba jöhetők, Hansen, Ünüvar és Giovanni is rossz formában vannak, Q. Timber sérült.

Labyad, mint minden eddigi posztján, 1-2 jó meccs után visszaesett. Így most már, ha Tadic nem jöhet szóba, akkor csak Ekkelenkamp maradt. Szép lenne, ha ő lenne a megoldás! Tagliafico valóban idén nem az igazi. Helyére Rensch van, és ha felépül sérüléséből, talán Salah-Edine. Igaz, júniusban lejáró szerződését még nem hosszabbította/tuk meg.

A tegnapi vereséget nem lehet a Groningen ellenihez hasonlítani. Egyrészt a Twente sokkal jobb, mint a Groningen, akiktől Ten Hag makacssága miatt kaptunk ki. Már e meccs előtt mindenki mondta, hogy az Alvarez - Promes - Labyad tengellyel nem szabad játszanunk. Ha kicsit későn is, de e meccs után Ten Hag is végre belátta ezt. Azóta a bajnokságban simán nyertünk a Groningennél jobb Herenveen ellen is. NJ felhozza, hogy a Vitesse ellen is szenvedtünk, de egyrészt az csak az első 30 percre volt igaz, mert utána 10-en is jobbak voltunk náluk, másrészt ők nem kontráztak, hanem kezdetben lerohantak minket, amibe aztán bele is fáradtak.

Tegnap rosszak voltak azok, akikről tudtuk, hogy vagy nem elég jók (Klaiber) vagy nincsenek formában (Promes és Antony). Hozzájuk jött, hogy sok jó meccs után egyszer nem ment Gravenberchnek és Traorenak, de Klaassen is szürkébb volt, és többet hibázott, mint máskor. Emellett, mint annyiszor, Ten Hag cseréi is vitathatók voltak. Ez túl sok volt. A szerdai annyiból lesz hasonló meccs, hogy az Atalanta is kontrázik. De BL meccseken mindig sokkal jobbak vagyunk, mint a bajnokikon. Ha most is úgy lesz, akkor sikerülhet. Mert az első meccs alapján nem jobbak nálunk, és Schuurs, akin akkor sok múlt, ma sokkal jobb, mint akkor volt. Fogadni nem mernék, de bízom abban, hogy nyerünk.

Viszont, ha nem nyerünk, akkor télen senkit sem szabad vennünk. Az EL nem ér meg 10 milliókat, és a bajnoksághoz, ha kezdő nem megy el, ez a keret is elég kell, hogy legyen. Különösen, ha már Kudus is lesz.

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.06 0 0 26365

"Blind is árnyéka egykori önmagának, ő már aligha megy el, csak fokozatosan kiöregszik"

Ez erős túlzás. Blind jelenleg pótolhatatlan. Szinte minden támadás tőle indul. Minden meccsen van néhány fantasztikus passza. Hátul néha nem olyan jó, de ezt indításaival kárpótolja.

 

"őt hátul pótolhatná Martinez, a középpályán pedig Eiting."

Hátul Martinez is sokszor rosszul helyezkedik. Én inkább Tagliafico utódját látom benne. Kár, hogy Llansana szóba se jön, mert szerintem a Jong-ban nagyon jó a védelemben is és előtte is. Mire Eiting visszajön, Taylor sokkal jobb lesz nála, ha már nem jobb. Most jó az angol második ligában, de onnan nem szoktunk játékosokat hozni. 3 éve hittem benne, de az első csapatban ritkán volt jó. Talán, ha több lehetőséget kapott volna, más lenne, de a kapott lehetőségekkel ritkán élt.

 

Előzmény: nj (26361)
nj Creative Commons License 2020.12.06 0 0 26364

"El kell fogadni, hogy a jó csatár drága. Mivel nem tudom, hogy mennyi pénzünk van rá, fizetésben mit tudunk adni és mit kérnek, így nehéz megmondani ki legyen. De azt látni kellene, hogy vagy anyagi áldozatokat hozunk vagy egy helyben fogunk toporogni vagy visszaesünk."

 

A helyzet az, hogy lehet, hogy a klubjának tudsz fizetni annyit, de komoly center nem fog jönni a holland bajnokságba, ha van ajánlata legalább egy topligás középcsapattól (lásd: Richarlison Watford), vagy ha jön és tényleg jó, akkor hamarosan tovább is áll. Adhatsz neki akármekkora fizetést, amivel, persze, bérfeszültséget is okozol az öltözőben. Aki pedig csak a pénzért jönne, az olyan is, mert az az ambíciók teljes hiányáról árulkodik. Kb. mint amikor Dzsudzsák elment az Anzsihoz.

Tehát tételezzük fel, hogy valakit meg tudunk venni és ki tudjuk gazdálkodni a bérét is, akkor szerinted kit kellene igazolni? Ha konkrét neveket is írsz, akkor könnyebb ezen vitatkozni, mert amíg csak teoretikusan beszélünk erről, hogy kellene jobb center, addig ez nem több pusztába kiáltott szónál!

 

"Szerintem elvárás kellene, hogy legyen, hogy a csoportból továbbjussunk. Persze a legtöbb évben megvolt mindig a magyarázat rá, hogy miért nem, csak már kicsit túl sok a pech, meg a kifelé mutogatás."

Pechünk, az elmúlt 10 évben, szerintem, legfeljebb kétszer lehetett, amikor a Dinamo Zagreb és a Lyon kigolyózott bennünket ill. tavaly a Chelsea elleni 4-4-nél.

 

2010-11-ben rajtunk múlt, nem kellett volna kikapni az Auxerre-től. Persze, lehet, hogy ha nekik is téttel bír, akkor a Milant nem tudjuk megverni az utolsó fordulóban. 3. hely

2011-12-ben volt a Lyon-eset. 3. hely

2012-13-ban egyszerűen gyengék voltunk, olyan ellenfeleket kaptunk, akik ellen sanszunk sem volt, a City megelőzése is szép eredmény volt. 3. hely

2013-14-ben is csak rajtunk múlt, csak meg kellett volna verni idegenben a Milant (ez már egy gyengébb Milan volt, mint a 3 évvel azelőtti), vagy korábban a Celticet. 3. hely

2014-15-ben a sorsolásunk sem volt könnyű, de pocsékak is voltunk, még az Apoel ellen sem sikerült 6 pontot szerezni. 3. hely

2015-16-ban teljes csőd, kiestünk a Rapid ellen, de az EL-ben is gyengék voltunk

2016-17-ben a Rosztov ellen simán kiestünk a selejtezőben, de legalább az EL-szereplés jó volt

2017-18-ban megint gyengék voltunk, a Nice és a Rosenborg ellen kiestünk mindkét kupából (tudom, Nouri, de azért mindent ne fogjunk már erre!)

2018-19-ben bravúros szereplés, a csoportban 2. hely és utána még mentünk 2 fordulót.

2019-20-ban volt a Chelsea elleni 4-4, 3. hely, utána a Getafe simán kiejtett bennünket az EL-ből

2020-21-ben eddig csak a dánok ellen sikerült nyerni, ha ez nem változik az utolsó fordulóban, akkor idén sem érdemlünk továbbjutást, hanem megint 3. hely lesz

 

Ez alapján nem mondanám, hogy reális elvárás a továbbjutás a BL-ben. Hogy lehetne reális az, amit 10 év alatt egyszer sikerült megvalósítani és ha minden a kezünkre játszik, akkor is csak legfeljebb háromszor (2011-12, 2018-19, 2019-20) sikerült volna. Reálisan a 3. hely az, amit el lehet várni, minden afeletti szereplés bónusz. Elvárás alatti szereplés, ha be sem jutunk, vagy a csoportban a 4. helyen végzünk, de itt, persze, sok függ a sorsolástól is. 2012-13-ban a csoport 3. helye is bravúr volt.

 

"Sorsolásra mutogatni is olcsó dolog, mert magasabb kalapba kell kerülni a teljesítménnyel és akkor jobb lesz a sorsolás is, ha nem jutunk tovább, meg nem nyerünk, úgy nem szerzünk coefficiens pontokat."

 

Ez nem feltétlenül igaz, amikor tavaly a 4. kalapból meg lehetett kapni egy Intert. Amikor eleve van bent 18 topligás csapat (OK, 17, a francia 2. helyezett azért verhető), addig ott egyszerűen nem tudsz könnyű csoportba kerülni. Amióta megváltozott a lebonyolítás, ritkábban vérzünk el a selejtezőkben, mert addig nem találkozunk topligás csapattal (mivel ők már eleve csoportkörösek), viszont így a csoportban garantáltan összefutsz kettővel-hárommal. 2018-19-ben csak egy volt a csoportban, tovább is jutottunk.

 

"Senki ne mondja, hogy ez az Atalanta például egy világverő csapat jelenleg, csak hát mi sem vagyunk az."

 

Azért csak dobogósok lettek egy Serie A-ban! Ja, és ők meg tudták verni a Liverpoolt.

 

"Forradalom alatt arra gondoltam, hogy BL továbbjutás és bajnokság nélkül Ten Hagnak nem sok maradását látnám és ki tudja kit rántana magával. Főleg, hogy azt mondták a kerete elég erős a célok megvalósításához."

 

A bajnokság vége még messze van, arra azért tényleg elég erős a keret.

 

"A sérüléseket meg meg kell előzni vagy fel kell készülni rá."

 

Úgy látszik, Liverpoolban is dilettánsok dolgoznak, mert most ők sem tudják megelőzni... hagyjuk már ezt! Én nem értek egyet Gyenyivel abban, hogy vereség esetén többnyire a balsorsot, meg a játékvezetőt hibáztatja, de az sem normális, hogy szerinted meg mindent meg kellett volna tudnunk oldani és ha nem, akkor bénák vagyunk.

 

"Azt mondta Ten Hag, minden posztra van 2 ugyan olyan jó játékosa."

 

Jó, most már nyilvánvalóan nincs minden posztra két egyformán jó, mert pl. Dest helyett csak Klaiber jött. Két egyforma van egyes posztokra, de akkor egyik sem kiemelkedő.

 

"A Kudusért való rajongást nem értem, hiszen volt 1-2 meccs, amin jó volt, majd megsérült. Senki nem tudja még igazán mit tud és, hogy ezt tudja-e folyamatosan produkálni."

 

Szerinted, az mitől rajongás, ha azt írtam, hogy még korai elvárni tőle, hogy egy az egyben pótolja Van de Beeket? Ha azt írtam volna, hogy már most jobb, akkor még megérteném, de így?

 

"Anthony is berobbant, mint sokan mások a múltban, volt pár látványos megmozdulása, kiismerték és ezzel vége is lett a tudományának eddig."

 

Én nem vagyok biztos abban, hogy ő beválik, de te biztos vagy abban, hogy kiismerték és vége... Most akkor kettőnk közül ki az, aki elhamarkodottan mond véleményt?

 

"És én értem, hogy nem várható el a pótlás, csak akkor ezzel azt kell kimondanunk, hogy évről évre csak gyengébb lesz a csapat, mert aki elmegy, helyette gyengébb jön, aki tálán idővel belejön, csak azalatt elmegy a fél szezon legalább."

 

Igen. Mivel mi játékosnevelésből élünk. Nem tudom, te hol éltél eddig, hogy ez eddig nem tűnt fel? :-) Ha ugyanannyiért vennénk játékost, mint amennyiért eladunk, akkor nem lenne ebből bevétel. Olcsóbbat veszünk csak. Ha szerencsénk van és lesz köztük egy fiatal tehetség, akkor 1-2 év múlva lesz egy hasonló tudású játékosunk. De nem azonnal. Viszont pár év múlva ő is elmegy majd. Csak az marad tovább, akiért nincs akkora érdeklődés, nyilván azért, mert nem annyira jó. Ez következik abból, hogy az Eredivisie-ben játszunk. Ezért mondtam pár éve, hogy meg kellene kérdezni, hogy nem indulhatnánk-e a Bundesligában inkább, valahogy úgy, ahogy a Monaco a francia ligában. Akkor lennének nagyobb TV-s pénzek, több szponzorbevétel a nagyobb piac miatt, nem lennénk annyira rászorulva a játékoseladásra és persze, egy erősebb bajnokságból nem is annyira akarnának elmenni. Lehet, hogy eleinte csak középcsapat lennénk, de pár év múlva dobogós helyekért mehetnénk, ha ésszerűen gazdálkodunk.

 

"...illetve mondtam, hogy hiba volt eladni, mert a védelemben több helyen használható és nem bíztam a többiekben."

 

Ha így nézzük, akkor Destet volt hiba eladni, hiszen Veltmant előbb engedtük el. Szerintem, egyébként, nem volt hiba elengedni, megérdemelte. Destért pedig akkora pénzt kaptunk, hogy arra nem lehetett nemet mondani. Csak nem Klaibert kellett volna leigazolni. Olyan háttérrel, ami neki van, csak klasszis képességekkel rendelkező játékost lehetett volna leigazolni, ő viszont csak egy átlagos képességekkel rendelkező hátvéd. De ezt lehetett látni előre.

Előzmény: Manoh (26363)
Manoh Creative Commons License 2020.12.06 0 0 26363

"Jó, de ki?"

 

Először is, tudnunk kellene kinevelni megfelelő középcsatárokat, ha tényleg igaz (én nem teljesen értek vele egyet), hogy egy ajax-középcsatárnak annyira speciális dolgokat kell tudnia. Mikor neveltünk ki utoljára egy olyan középcsatár, aki eredményes volt, évekig jól játszott nálunk és utána jó áron továbbadtuk magasabb szintre, ahol szintén bevált? Ha képtelenek vagyunk nevelni, akkor igazolni kell. Holland szinten jelenleg nem igazán van ütőképes, aki tuti beválna nemzetközi szinten is. El kell fogadni, hogy a jó csatár drága. Mivel nem tudom, hogy mennyi pénzünk van rá, fizetésben mit tudunk adni és mit kérnek, így nehéz megmondani ki legyen. De azt látni kellene, hogy vagy anyagi áldozatokat hozunk vagy egy helyben fogunk toporogni vagy visszaesünk. Azért nem véletlen, hogy nemzetközi szinten a csoportból való továbbjutás is komoly probléma évek óta, kivétel egy évet, illetve a bajnoki címek sem jönnek simán.

Komoly meccseken komoly csapatok védői ellen kell tudni produkálni. Persze, az jó, hogy legalább odáig eljutottunk, hogy a kiscsapatokat végre rendesen elverjük, de ezért ne ez legyen már egy csatár eredményességi fokmérője valóban.

 

"Ez túlzás. Nemcsak az, hogy szégyen volt nem továbbjutni, hanem az is, hogy emiatt forradalom lesz. Néha valóban illett volna, máskor eleve esélyünk sem volt, olyan volt a sorsolásunk."

 

Szerintem elvárás kellene, hogy legyen, hogy a csoportból továbbjussunk. Persze a legtöbb évben megvolt mindig a magyarázat rá, hogy miért nem, csak már kicsit túl sok a pech, meg a kifelé mutogatás. Sorsolásra mutogatni is olcsó dolog, mert magasabb kalapba kell kerülni a teljesítménnyel és akkor jobb lesz a sorsolás is, ha nem jutunk tovább, meg nem nyerünk, úgy nem szerzünk coefficiens pontokat. Senki ne mondja, hogy ez az Atalanta például egy világverő csapat jelenleg, csak hát mi sem vagyunk az. A jelenlegi pedig az utóbbi évek leggyengébb formájában lévő Liverpoolja volt mindkét meccsen. OK, az is érthetetlen, hogy simán verték idegenben az Atalantát, majd otthon simán kikaptak tőlük, majd azaz Atalanta képtelen volt megverni a dánokat.

Forradalom alatt arra gondoltam, hogy BL továbbjutás és bajnokság nélkül Ten Hagnak nem sok maradását látnám és ki tudja kit rántana magával. Főleg, hogy azt mondták a kerete elég erős a célok megvalósításához.

 

"A nagyobb probléma, hogy tavaly is ez volt, hogy télre jöttek a sérülések, jött a formahanyatlás és ha nem fújják le a bajnokságot, akkor ki tudja, mi lett volna a vége."

 

Most én még a formát ősszel sem látom. A sérüléseket meg meg kell előzni vagy fel kell készülni rá. Azt mondta Ten Hag, minden posztra van 2 ugyan olyan jó játékosa. Hát, akkor lássuk! Hogy mi lett volna, soha nem tudjuk meg, de én kezdtem nagyon aggódni az Alkmaar miatt.

 

"Kudus sérült, Antony a jó rajt után visszaesett, de tőlük amúgy sem volt elvárható, hogy egy az egyben pótolják a két távozót."

 

A Kudusért való rajongást nem értem, hiszen volt 1-2 meccs, amin jó volt, majd megsérült. Senki nem tudja még igazán mit tud és, hogy ezt tudja-e folyamatosan produkálni. Anthony is berobbant, mint sokan mások a múltban, volt pár látványos megmozdulása, kiismerték és ezzel vége is lett a tudományának eddig. És én értem, hogy nem várható el a pótlás, csak akkor ezzel azt kell kimondanunk, hogy évről évre csak gyengébb lesz a csapat, mert aki elmegy, helyette gyengébb jön, aki tálán idővel belejön, csak azalatt elmegy a fél szezon legalább.

 

"Szidtátok Veltmant is eleget, de most látjuk, hogy milyen az, ha Klaiber a jobbhátvéd."

 

Én nem szidtam Veltmant általánosságban, csak, ha egyértelmű hibájából gólt kaptunk, illetve mondtam, hogy hiba volt eladni, mert a védelemben több helyen használható és nem bíztam a többiekben.

 

Előzmény: nj (26360)
nj Creative Commons License 2020.12.06 0 0 26362

Mondjuk, nem is Schuurs helyett kellett volna behozni Timbert, hanem Klaiber helyett. És a végén, minden mindegy alapon Labyad helyett Huntelaart, de már úgy a 75. perc környékén, mert mire bemelegszik, addigra lefújják a meccset. A többi csere: Tagliafico - Martinez, Promes - Antony, Traore - Brobbey, rendben volt, jogosak is voltak és nem jöttek túl későn.

Előzmény: nj (26358)
nj Creative Commons License 2020.12.06 0 0 26361

Tagliafico is nagyon mérsékelt teljesítményt nyújt idén. Mintha azt, hogy nem tudott elszerződni nyáron, még nem tudta volna feldolgozni. Én eladnám, ha jó árat kapunk érte és megvenném Wijndalt. Renschre nagyobb szükség lesz a jobb oldalon, vagy középen.

Ha Onanát elviszik, Drommel jó utód lehetne.

Blind is árnyéka egykori önmagának, ő már aligha megy el, csak fokozatosan kiöregszik, de őt hátul pótolhatná Martinez, a középpályán pedig Eiting.

Schuurson nem tudok eligazodni, időnként nagyon jó, időnként gyenge. De talán ő még beleerősödhet ebbe a szerepbe.

Huntelaar (és lehet, hogy Stekelenburg is) jövő nyáron valószínűleg visszavonul.

Ki kellene szórni a "felesleget" (Klaiber, Alvarez, Labyad, Traore, Promes) is, bár Klaiber csak most jött, őt nyilván nem fogják eladni, a többiekért pedig komoly pénzt nem nagyon fogunk kapni.

 

Akire mindenképpen szükségünk van az a már említett Schuurs és Blind, valamint Mazraoui, Martinez, Klaassen, Kudus, Gravenberch, Tadic, Antony, Neres és a fiatalok: Scherpen, Timber, Rensch, Taylor, Hansen, Brobbey, később Ünüvar... És maradjon Ekkelenkamp, ill. jöjjön vissza Eiting.

 

Az esetleges távozók pótlásán kívül kellene még egy védő és egy center is. Malen aligha jönne vissza, Boadu talán, de lehet, hogy neki nem feküdne a stílusunk. (Bár, korábban ezt gondoltuk Huntelaarról is.) Viszont mindkettő drága, mindkettő Raiola-fióka (sőt, Wijndal is). Más használhatót ellenben nem látok a holland piacon. Hozzuk vissza Danilot? Ő jobb lenne, mint Traore?

Az említett centereken kívül egy játékos lenne, aki érdekes lehetne: Ihattaren, de támadó középpályásunk speciel pont van elég és az ő ügynöke is Raiola.

 

Akkor így nézne ki a keret:

 

Onana/Drommel - Mazraoui, Schuurs, Blind, Tagliafico/Wijndal - Klaassen, Kudus, Gravenberch - Antony, Brobbey, Tadic

 

Scherpen - Rensch, Timber, Martinez, ? - Ekkelenkamp, Eiting, Taylor - Hansen, ?, Neres

 

A gond az, hogy a cserepadra alig jutna rutinos játékos, csak Martinez és Neres, kis jóindulattal: Ekkelenkamp és Eiting.

nj Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26360

"Már a bajnokság előtt mondtam, hogy kell egy normális gólerős középcsatár, mert nem lesz, aki gólt lőjön komolyabb meccseken."

 

Jó, de ki? Amúgy, én bíztam Traoreban, mert ügyesnek tűnt és abban is, hogy a Brobbeyról szóló hírek, miszerint nagy tehetség, igazak. Utóbbit még most sem adtam fel, de Traore kezdi elveszíteni a bizalmamat. Engem nem a Venlo-meccsek érdekelnek, látom, hogy nehézkes, lassú és technikailag is alulképzett. Most még kicsit túlsúlyosnak is tűnik, bár, állítólag ez izom. Nyilván emiatt is lassúbb az átlagnál, ráadásul már egy ilyen nem éppen gyilkos iramú meccsen is úgy lihegett a 20. percben, mintha 120 percet játszott volna. Vagy lehet, hogy beteg?

 

"Kiesőjelöltek ellen, meg középcsapatok ellen van annyi helyzetünk, amiből a meglévők is lőnek annyit, amivel nyerünk."

 

Most azt látjuk, hogy a középcsapatok (Groningen, Twente) ellen sincs.

 

"Szégyen volt eddig is, hogy az elmúlt évek csoportköreiből csak egyszer jutottunk tovább (igaz akkor majdnem döntőt játszottunk), de ha most az állítólag rég nem látott erős kerettel sem fog ez menni, akkor megint "forradalom" lesz."

 

Ez túlzás. Nemcsak az, hogy szégyen volt nem továbbjutni, hanem az is, hogy emiatt forradalom lesz. Néha valóban illett volna, máskor eleve esélyünk sem volt, olyan volt a sorsolásunk.

 

"Eddig lehet, hogy a bajnokság jó eredményei alapján azt gondolták, hogy minden rendben van, de észre kellene venni, hogy a komoly rangadók majd tavasszal lesznek, amikorra össze kellene állnia csapatnak."

 

A nagyobb probléma, hogy tavaly is ez volt, hogy télre jöttek a sérülések, jött a formahanyatlás és ha nem fújják le a bajnokságot, akkor ki tudja, mi lett volna a vége. És tavaly még legalább volt Ziyech és Van de Beek, de most már ők sincsenek. Kudus sérült, Antony a jó rajt után visszaesett, de tőlük amúgy sem volt elvárható, hogy egy az egyben pótolják a két távozót. Szidtátok Veltmant is eleget, de most látjuk, hogy milyen az, ha Klaiber a jobbhátvéd.

Előzmény: Manoh (26359)
Manoh Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26359

"Lehet, hogy Manohnak lesz igaza és a bajnokságban is szenvedni fogunk. Eddig 3 kicsit komolyabb meccsünk volt (Vitesse, Groningen, Twente), egy kiszenvedett győzelem és két megérdemelt vereség a mérleg."

 

Nem örülök neki és remélem, hogy hosszabb távon nem is lesz igazam, de az eddig látottak alapján sajnos ez a vereség már várható volt. Már a bajnokság előtt mondtam, hogy kell egy normális gólerős középcsatár, mert nem lesz, aki gólt lőjön komolyabb meccseken. Kiesőjelöltek ellen, meg középcsapatok ellen van annyi helyzetünk, amiből a meglévők is lőnek annyit, amivel nyerünk. A jobb holland csapatok ellen és a BL-ben nincs annyi helyzet, ott könyörtelenül be kell lőni a helyzeteket. És védekezésben sem lehet annyi hibát csinálni egy komolyabb meccsen, mint amit azokon a meccseken csináltunk és meg is lett a következménye eddig. Sajnos vannak játékosok, akik nem Ajax szintű játékosok, vannak olyanok, akik valami érthetetlen okból hónapok óta formán kívül játszanak és vannak fiatalok, akiknek hullámzó a teljesítményük és nem várhatunk tőlük midig jó teljesítményt. Van egy edzőn, aki konokul követi a saját sémáját, ami ha nem működik, akkor sem változtat vagy nem időben.

Nagyon bízom benne, hogy bárhogyan is, de az Atalanta ellen mindenki összeszedi magát és valahogy továbbjutunk. Szégyen volt eddig is, hogy az elmúlt évek csoportköreiből csak egyszer jutottunk tovább (igaz akkor majdnem döntőt játszottunk), de ha most az állítólag rég nem látott erős kerettel sem fog ez menni, akkor megint "forradalom" lesz. Eddig lehet, hogy a bajnokság jó eredményei alapján azt gondolták, hogy minden rendben van, de észre kellene venni, hogy a komoly rangadók majd tavasszal lesznek, amikorra össze kellene állnia csapatnak. Mert különben jövőre nem lesz BL, ami újabb, még nagyobb kiárusítást és csapat gyengülést fog hozni az eddigi tendenciák alapján.

Előzmény: nj (26358)
nj Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26358

Klaiberről két gól lőtt Menig, az elsőnél elöl ragadt, a másodiknál pedig "ügyesen" kísérte a szélsőt. Ezt Rensch is hozta volna, ezért kár volt megvenni. Nagy bajban leszünk Mazraoui nélkül nemcsak az Atalanta ellen, de a bajnokságban is.

Mondjuk, eleve nem értettem, hogy miért Schuurs helyett jött be Timber, miért nem Klaiber helyett.

 

Lehet, hogy Manohnak lesz igaza és a bajnokságban is szenvedni fogunk. Eddig 3 kicsit komolyabb meccsünk volt (Vitesse, Groningen, Twente), egy kiszenvedett győzelem és két megérdemelt vereség a mérleg.

nj Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26357

Labyadnak kicsit hátrébb kellene helyezkednie, nem ennyire beékelődni a védelembe, mert a 10-esnek mélységből kell érkeznie, ő nem egy második középcsatár!

nj Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26356

Na, végre! Miért kellett erre várni 10 percet? Brobbeyval együtt el lehetett volna küldeni melegíteni Antonyt is az első félidő hajrájában.

Előzmény: nj (26355)
nj Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26355

Brobbey bejött, ami jó, de amíg Promes lesz a bal oldalon addig nem jön onnan használható beadás.

nj Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26354

Ez eddig egy nagy nulla. De Promes és Traore a két leggyengébb (bár, nagy a verseny, Onana is majdnem összehozott egy gólt például). Jöjjön Antony és Huntelaar (vagy Brobbey), Promes és Traore helyett, Tadic pedig menjen vissza a bal oldalra. Tavaly is akkor voltunk a leggyengébbek, amikor a sook sérülés miatt jobb oldalon játszott.

nj Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26353

De miért kezd Antony helyett Promes?

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26352

Hogy Slot a Feyenoorddal tárgyalt, még csak találgatás, bár sok minden mutat arra, hogy igaz Úgy látszik, az AZ edzők szeretnek rosszabb klubokba menni. Slot elődje Van den Brom az Utrechtbe ment. Az még nagyobb visszalépés. De Slot egy az akkorinál sokkal jobb AZ-et hagy el két év után. Valami lehet a háttérben, vagy már nyáron hívta egy szemében komolyabb klub. Akkor is furcsa. Érdekes fejlemény lenne, ha Ten Hag lenne az utódja az AZ-ben, de ez nem valószínű. Még érdekesebb lenne, ha egy Feyenoordos edző követné. Olyan sok van.

Előzmény: nj (26351)
nj Creative Commons License 2020.12.05 0 0 26351

Az AZ kirúgta edzőjét, Arne Slotot, mert tárgyalt a Feyenoorddal. Őszintén szólva nem értem, hogy miért akar odamenni, az AZ-ben sokkal több a perspektíva! Már most is jobb játékosaik vannak és az utánpótlás nevelésük is nagyságrendekkel jobb. A Feyenoord mellett csak a neve és a stadionja szól (és esetleg a járvány után közönsége), de ilyenekért komoly edző nem vált.

Gyenyi Creative Commons License 2020.12.03 0 0 26350

"E két meccsen két gólt lőtt és egy 11-est harcolt ki"

Nem igaz. 1 gól, 1 assziszt és 1 11-es. Az se rossz.

Előzmény: Gyenyi (26349)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.03 0 0 26349

A Liverpool meccsekről kár vitatkozni, mert nem ugyanazokat a meccseket láttuk.

 

" 6 bajnokiból. Majd nézzük meg januártól, amikor komolyabb ellenfelekkel is találkozunk. "

Én a BL meccseket is beszámítottam A dánok is azért jobbak, min egy átlagos holland klub és az Atalanta talán még szerinted is komolyabb. E két meccsen két gólt lőtt és egy 11-est harcolt ki, és úgy általában is jó volt. 8 meccsből egyszer nem volt jó. Remélem, szerdán is ő lesz középen.

Előzmény: nj (26348)
nj Creative Commons License 2020.12.03 0 0 26348

"Nem azért jobbak a jobbszélen, mert brazilok, de jobbak, és pont kettőjükről beszéltem."

 

Attól, hogy többször elmondod, még nem lesz igaz. Antony jobb a jobbszélen, de Neresről ez már nem feltétlenül mondható el.

 

"Mármint, hogy a Liverpool jobban bírta."

 

Itt nem egyszerűen arról volt szó, hogy a végét jobban bírják, amire te folyamatosan kihegyezed a dolgot, hanem, hogy általában jobbak kondicionálisan, futógyorsaságban. Mivel komolyabb bajnokságban játszanak. És ezt ideig-óráig még ellensúlyozzuk ugyan, megpróbálunk a saját tempónkhoz képest jóval gyorsabban játszani, de ez azt is jelenti, hogy sokkal többet hibázunk, sokkal több a pontatlanság a játékunkban, mert mindenhová előbb érnek oda. És az nyilván igaz, hogy ez gyakran a végén csúcsosodik ki, mert akkorra fogy el az erő és a fáradtabb játékos nem tud már úgy koncentrálni. Ha pedig nem próbálunk gyorsabban játszani, akkor meg az lesz, ami most, hogy nem tudunk elég helyzetet kialakítani ahhoz, hogy abból megfelelő számú gólt tudjunk szerezni.

 

"Azaz volt egy rossz meccse."

 

Eddig. 6 bajnokiból. Majd nézzük meg januártól, amikor komolyabb ellenfelekkel is találkozunk. 

 

"Igazad van Danny mondta szó szerint, hogy "Klaas Jan is tudja, hogy annak gólnak kellett volna lennie."

 

Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy Huntelaar ezt mondta volna, hanem, hogy Blind mit gondol erről az egészről.

 

"Én nem hasonlítottam össze, melyik volt nagyobb hiba."

 

Nem. Te csak azt mondtad, hogy nem tudod eldönteni, hogy melyikük hibája miatt kaptunk ki. Ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem tudod, melyikük hibázott nagyobbat.

Előzmény: Gyenyi (26347)
Gyenyi Creative Commons License 2020.12.03 0 0 26347

"Nem hiszem, hogy ez származás kérdése lenne. Neres is tudott még tavaly, meg tavalyelőtt."

Vicces vagy. Nem azért jobbak a jobbszélen, mert brazilok, de jobbak, és pont kettőjükről beszéltem. (Tulajdonképpen jogos a szemrehányás, mert, ha két marokkói lett volna, fel sem merült volna bennem, hogy úgy beszéljek róluk. De úgy érzem, valakit lebrazilozni még nem számít diszkriminációnak.)  Neres még így is jobb volt, mint Antony, de mivel a jobbszélen még jobb, és jobb formában van, mint Antony, a jobb szélre tettem volna. Sajnos úgy néz ki, hogy egy ideig ez nem lesz aktuális.

 

"Dehogynem."

Mármint, hogy a Liverpool jobban bírta. Az igaz, hogy miután Ten Hag először lecserélte két addigi legjobbunkat, rosszabbak lettünk. De igazán csak akkor szorultunk be, amikor a 2 középhátvédet is lecserélte. De a Liverpooltól nem azért kaptunk kétszer ki, mert jobb volt, jobban bírta a meccsek végét, hanem mert volt egy öngól és egy óriási kapushiba. Pech.

 

"Nem tudom már, valamelyik bajnokin"

Azaz volt egy rossz meccse. Azt hiszem, az Utrecht volt az. Akkor valóban nem volt jó, de még így is jutottunk általa 11-eshez. De ha minden 8-ik meccsén rossz lesz, elégedett leszek.

 

"Dannyi Blindről beszélünk? Amúgy, biztosan röstellte, ahogy Onana is röstellte, de hogy akárcsak ötlet szintjén felmerüljön, hogy melyikük hibázott nagyobbat, az vicc."

Igazad van Danny mondta szó szerint, hogy "Klaas Jan is tudja, hogy annak gólnak kellett volna lennie."

Ha egy kapus potyagólt kap, azt mindig nagyobb hibának veszik, mint amikor egy csatár kihagy egy óriási helyzetet. Talán azért, mert jó kapusok ritkábban kapnak potyagólt. Én nem hasonlítottam össze, melyik volt nagyobb hiba. Bármelyik nélkül nem kaptunk volna ki.

Előzmény: nj (26346)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!