Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
A fiatalokat nem is azért vitték fel, hogy ők harcolják ki a feljutást! Kérd ezt számon Otigbától, Radótól, Hidi Sanyitól vagy akár Pethőtől vagy Tóth Milántól! A honvéd meccsen Csontosnak volt annyi esze, hogy vissza lője a labdát a tömegbe, be is pattant, míg Hidinek szinte ugyan onnan sikerült bedobásra rúgnia.
Na ezért hívom én az igazi VASAS-nak a 2. csapatot, mert ők pont ilyenek. Láttam olyan meccsüket, ahol a nyolcvan ixedik percben 4:1-re vezettek, de úgy mentek mintha 1:1 lett volna!
- 1986 Februarja jutt az eszembe. Amikor a laktanyaba mi kopasz allatok csak a lejart szavatossagu konzerveket kaptuk a kikepzes alatt , es a tisztek es a tisztesek , rantott csirket zabalhattak petrezselymes krumplival. De, ott legalabb tudtuk ,hogy par hetet kell csak kibirnunk.. Ezt erzem most is.. Lejart szavatossagu a csapat. Frissiteni szukseges minosegi igazolasokkal.
Irtam regen .. Talan , tobbszor is. En szinte ugyan azokkal a sracokkal voltam nyeretlen utolso , akikkel kesobb gyakorlatilag mindent nyertunk. Ja, hogy volt egy tulajdonas valtas. A regi Egyiptomi arab tulaj , aki a kezdot a fuvespalyan a tobbi kerettagot 1 oraval kesobb a parkban edzette (motivacio gyarant).. Aki , az elso rossz passz es loves utan cserelt . Aki ,aztan a bekapott gol utan csendben magabaroskadt. Majd , leakarta rugatni a szamara nem tetszo ellenfelet... Volt ilyen. Nalunk nincs igy , de a kemia valahogy nem mukodik ,a klubhaz, az oltozo es a kozonseg kozott.. Ez a csapat , evvel vezetessel szerintem 10 ev mulva sem lesz kepes feljutni. A VASAS egy tortenrlmi klub ! Aki , tulajdonolja az nem a Volan busz , vagy a Menfo sc et vette meg. Ez a CSAPAT egykor Europa elit jatekosaitol hemzseget ! Ez a VASAS es nem egy probababa , ez koncepcio nem mukodokepes . Kerem a TULAJDONOSIKORT nojenek fel a csapatukhoz a VASAS-hoz. Tartsanak onreviziot , mert a szurkoloi turelem is veges.
Könyörgöm, hagyjuk már ezt a "ha fel akarunk jutni" dumát! Az a csapat, amelyik a harmadik percben megszerzi a vezetést egy olyan ellenféllel szemben, amelyiknek nincs két sikeres passza egymás után, majd beáll alibizni, hátha így marad a maradék 87 percben, az mit akar? Az nem akar semmit, mert nem csapat. Egy csapat ilyenkor az első félidőben rárúg még kettőt. A másodikban behozzák a fiatalokat, akik lelkesedésből a padlón lévő ellenfélre még meglövi a negyediket és az ötödiket. Utána a hazautat végigbulizzák a buszon. Na az ilyet hívják csapatnak.
Az a baj, hogy ha fel akarunk jutni, akkor egyértelműen jobbnak kell lennünk a többinél. Az igen, benne van a fociban, hogy a végén kapsz egy ilyen gólt, de az egész második félidő egy katasztrófa volt, pedig azt hittem a cserékkel javulni fog a játékunk, pont ugyanezeket cseréltem volna én is, aztán a látottak alapján nem is értem mit akartak játszani. Még az első félidőben látszott valami szándék, hogy rárúgjuk a második gólt, de a másodikban már hagytuk, hogy a Csákvár ránk jöjjön, nem tudom, hogy ez tudatos, vagy képességbeli, vagy hozzáállásbeli probléma, talán mindegyik egy kicsit, az biztos, hogy ilyen védekezéssel nem magunkat érzem a feljutásra esélyesnek, jó lett volna már a télen legalább két komoly erősítés, mert most szerintem nincs a sorsunk a saját kezünkben.
Az első 2 évadot, nem annyira varrnám a nyakába, az elsőt a COVID miatt nem is lenne igazságos, ha akkor feljutunk, jött volna vissza pénz az nb1-ből, talán tovább finanszírozható lett volna, az otp pénz nélkül, nem tudom...
Nyilván az olyan baklövések, mint Kondás, stb. az az ő lelkén szárad.
Ha megnézed, én is Csányi nevéhez írtam Gera fantasztikus eljövetelét, utalva arra, hogy NM-nek sok hibája van, de hogy a rendszer sem könnyíti meg a dolgát.
Ez egy nagyszerű lehetőség anyagi, és teljes csőd szakmai, szellemi, kulturális szempontból.
Gera nem NM döntése volt, őt Csányi akarta kipróbálni, azaz esélyt adni neki, aztán láttuk mennyire volt értelme, majd Kecskemétre tették és sajnos onnan is elküldték, azóta van esélye a Kecskemétnek a feljutásra.
Ha nem utik le Uramot az utolso percben, akkor mindenki itt unnepelne, hogy jatekra alkalmatlan, szar talaju korcsolyapalyan megerdemelt gyozelmet brusztolt ki a csapat.
Egyetértek. Semmi értelme az NB2-es csapatot feltenni az egerszegi kupameccsre. Különösen úgy, hogy utána jön egy békéscsabai túra. (Olyan 800 km buszozás négy nap alatt, nem biztos, hogy ideális lenne a csapatnak...) Az NB3-as csapatnak meg csak március 1-én kezdődik a bajnokság. Persze, majd jön a duma, hogy azok kapnak lehetőséget, akik nem játszanak rendszeresen az első keretből. Kiesni úgy is lehet.
Azt azért megnézném, hogy az NB3-ban fiatalszabályos csapat - három túlkorossal és ha mindenki egészséges- mire menne a zetével.
Még egy. Szombaton a havasesőben +2 fokban kinn voltam Érden ahol a kettő simán 5:1-re nyert az NB3-as érdi csapat ellen. A műfüves pálya melletti korlátoknál állva lehetett nézni a meccset. Megérte. Élmény volt látni, ahogy a srácok egymás után vezették a szebbnél szebb támadásokat. Hallani, ahogy Sonkabá bemondja a figurát szögletek előtt (és be tudták rúgni oda, ahova kérte...), meg meccs közben ahogy elhangzik a taktikai utasítás milyen formációt játsszanak. És láss csodát. Mindenki tudta, mit kell csinálni. Egyszerűen nem értem, miért lehet immár bérelt helye a fenn lévő fiataloknak (Hős, Molnár, Girsik, Barkóczi), amikor legalább olyan tehetséges gyerekek lehetőséget sem kapnak az egynél. Időnként le lehetne tenni a nem úgy teljesítőket a kettőbe, hogy ne bízzák el magukat és felvinni egy-egy meccsre legalább a legtehetségesebbeket. Most felvitték Ottucsákot padozni az egyhez. Ez mennyire jó neki? Miben fejlődik? Padfényesítésben? Ugyanazt eljátsszák majd, mint Sztojkával vagy Rab Boldizsárral? Ha Rab Boldizsár nem játszik az egyben, tegyék le a kettőbe. Ott 2005-ösként még lenne egy fél idénye nem túlkorosként. Persze. Jöhet a duma, hogy szabadságos pékek ellen könnyű. Lehet.
Ha már Otigba. Meg Puskás az X-faktorban. Hogy született a Vasas II harmadik gólja Érden? Szöglet utáni kavarodás. Kikerül a labda a bal szélre. Védőink még fenn. Beadás. Puskás a 11-es pontnál háttal a kapunak. Nyakán három védő. Mit csinált? A beívelt labdát mellel (!) hátrább tette a másik belső védőnknek, Borgulának, aki ahogy jött a labda és lepattant, állítgatás nélkül teljes erővel beverte a léc alá. X-faktor? Amúgy Puskás hiba nélkül lehozta ezt a meccset is. Hogy miért nem kap lehetőséget sem az egynél. Erre biztos tudja valaki a választ. Csak az X-faktoros baromságot hagyja ki. Nem gyors? Nem kemény? Nem vezényli a védelmet? Nem üvölti le csapatkapitányként a fejét annak, aki nem az edző utasításai szerint játszik? Nem veszélyes fejjel? Nem tud tizenegyest rúgni? Passzpontossága majdnem 100 %. Ha kell előre is be tud lépni a játékba. Stb. stb.
Legalább megkaptuk a választ, pénz nélkül csak fiatalokkal nehéz jó eredményt elérni, ez az nb2be is kevés, nem hogy nb1es szerepléssel, ha ez volt a vízió.
Amit irsz ,azok igazak vagy sem nem tudom. Viszont , hogy nem fejlodunk , hogy a fiatalitassal a fiatslokkal nyugtatjuk magunkat ez teny. Ami megrosszabb oket hasznaljuk vedopajzsnak a teljesitmenyek eltusolasara. Mar tobbszor irtam errol mas megkozelitesben. Egyhelyben taposunk 5-6 eve.
A Csányi-NM kurzus legnagyobb előnye lehetne, hogy annyi más klubbal ellentétben direkt pártpolitikai szereplők nélkül üzemel, aztán módszerek mégis ugyanazok.
Csányi a pénze mellé az 'ahogy kedvem tartja' nagymestere, ennek köszönhettük Gera Zoli edzőfenomént meg Novothny elküldését. Ez már önmagában a szakmai alapú, normális csapatépítés ellehetlenítése.
NM-et pedig a megfelelési kényszere hajtja, így pedig az általa teremtett közeg is ugyanilyen a megfelelésalapú – amiben a valós teljesítményt elfedik az ígéretek, a propaganda és nem a tettek számítanak, hanem hogy mit tudunk a közönségünkkel elhitetni. Mintha csak szavazókat gyűjtenének.
Ez egy politikusmentes klub politikusi működési rendszerrel. Arról már tényleg nem is beszélve, hogy minden sarkon kuncsorgunk a taóért, miközben a félvilág a játékosok fizetésén röhög, a hazai meccsek négy játékvezetője meg saját névre gravírozott borokat kap.
Én nem gondolnám, hogy NM számára ez megfelel! Lehet, hogy nem ért hozzá, de nem hiszem, hogy ne a Vasas érdekeit képviselné! Valószínűleg az első év, amikor rengeteg pénzt tett bele, aztán a Covid miatt ugye ugrott szinte az egész, majd még a második év, amikor megint sokat tett bele, nem lett sikeres, kényszerpályára állította és ma már alapvetően az OTp pénz határozza be a lehetőségeket...
Innentől kezdve kényszerpályán vagyunk, azt gondolom...
El is felejtettem, mennyire hiányzott ez a Merkantil-csúcsélmény, amit ma is kaptunk! Nulla fok, öt néző, borzalmas foci, ez a mi szenvedélyünk!
A kapott gól teljesen nyilvánvaló szabálytalanság volt, viszont:
-Kecskeméten ajándék tizenegyessel kerültünk előnybe, a tizenhatoson kívül volt a szabálytalanság.
-A Tiszakécske ellen úgy kaptunk tizit, hogy az előtte levő támadásból vendég szögletnek és nem kirúgásnak kellett volna következnie.
-A Mezőkövesd ellen, ha a szívünkre tesszük a kezünket, kilenc emberrel kellett volna befejeznünk a meccset.
-A Vidi-meccsen 1–0-nál elmaradt egy tök egyértelmű tizi oda.
Szóval sztem ezek szezon végén általában kiegyenlítik egymást. Viszont egyszer azt is szívesen látnám, hogy a T. csapattagok ugyanolyan lelkesek és vehemensek egy-egy párharcban mondjuk, mint az ilyen reklamálásoknál! Ha valaki megnézi az ominózus szöglethez vezető utolsó 10 másodpercet, agyérgörcsöt kap!
Kurva nagy vicc ez a szakosztály most már hatodik éve - és ez így lenne akkor is, ha ma véletlenül nyertünk volna, és így lesz akkor is, ha véletlenül feljutunk.
Nagy Miklós hobbija a pozíció felhalmozás. És minden pozícióját hosszú távra tervezi. Nem véletlenül vállalta el az nb2-es szövetség elnöki pozícióját....
Valaki beírta, hogy Nagy Miklós kirúgása lehetetlen, mert övé az up.
Tehát nemcsak azért mert halmozza a pozíciókat, és mindent leural, sőt dinamikusan kiterjeszti a hatályát új területekre (szurkolók lekenyerezése, nb2-es szövetség elnöke), de azért is mert ha kirúgnák és durcáskodni kezdene, repülhet az utánpótlás, anélkül meg nincs csapat.
Amíg világ a világ, és csányi folyatja a pénzét, ő lesz itt a szakma meghatározója, mérvadója, ő maga a menedzsment és a szakmai stáb egy személyben.
Egy megoldást látok.
Csányiéknak drasztikusan meg kellene emelnie Nagy Miklós fizetését.
Hogy legyen neki is motivációja a csapat eredményességében. Ahelyett, hogy a balf.szok kezdőben tartásában gondolkodna, mint évek óta teszi.
Azt már írtam, hogy a labdaejtésnél szabályszerűen járt el.
Ez egy viszonylag új szabály, ha a bírót érintve jut a labda az ellenfélhez, akkor labdaejtéssel vissza kell azt adni annak a csapatnak akinél volt. Ha mondjuk Pethő rúgja rá a bíróra és úgy pattan Molnár elé, akkor simán mehetett volna tovább a játék.