Keresés

Részletes keresés

van_Persil Creative Commons License 2024.09.22 -18 0 169092

Én amúgy nem mélyedtem el a meccsben, csak a vége felé kapcsoltam oda, de ez az adat azért megütötte a fülemet, viszont nyilván, a statisztika semmit se jelent anélkül, hogy a számok mögé néznénk...

Előzmény: Fradista Utazó (169091)
Fradista Utazó Creative Commons License 2024.09.22 0 1 169091

Portnernek volt az utolsó öt percben, amikor már mindegy volt, 4-5 védése, de amúgy alapvetően szerintem nem a kapuban dőlt el. Wolffnak jópár olyan védése volt, amit ezen a szinten illik védeni, azok rossz lövések voltak, kényszerlövések. Persze volt pár bravúrja is. 

Előzmény: van_Persil (169090)
van_Persil Creative Commons License 2024.09.22 -17 0 169090

A magyar közvetítésben azt mondták, hogy a Portner 40% fölött védett és úgy ment 6-tal a Kiel..

Előzmény: lunanoctis (169088)
lunanoctis Creative Commons License 2024.09.22 -1 0 169089

Vova is botrányos, nagyjából minden szempontból. Komoly része van abban, hogy nem nézek magyar női válogatott meccseket.

És igen, meglehetősen feszült légkör volt.

Előzmény: Fradista Utazó (169087)
lunanoctis Creative Commons License 2024.09.22 -1 0 169088

Kapott a Kiel egy kellemes hazai pályát Magdeburgban. Nem ezen múlt mondjuk, hanem azon, hogy egy Sergey Hernándeznek nincs keresnivalója egy Magdeburg szintű csapat kapujában, pláne kezdőként. Nem mintha Portner hú, de jól nézett volna ki Wolffhoz képest és az eredmény után loholás csak a hibákat szülte egymás után...

Egyebek:

• Zehnder meg marhára nem érkezett még meg Eisenachból Magdeburgba, pedig nagy szükség lett volna ma rá.
  • Imre Bence azért kaphatott volna szerepet a második félidőben is az első félidei pár pillanat után
  • Vidám feladat lehet a kieli stábnak Mrkvával és Bellahcene-nel elhitetni, hogy még akár rájuk is lehet szükség a szezonban.
Előzmény: van_Persil (169086)
Fradista Utazó Creative Commons License 2024.09.22 0 2 169087

Erre majd térjünk vissza akkor, ha Vova szebben beszél magyarul.

24-29 a vége, és az eredmény még nem is mutatja, mennyire sima volt, ritkán nyer vendégcsapat ennyire simán Magdeburgban. A THW jól igazolt, Madsen és Wolff is meghatározó volt a győzelemben. De a legfontosabb a védekezés volt, rég nem láttam olyat, hogy az ellenfél jobban védekezik, mint a Magdeburg, ma pedig egyértelműen így volt. És ezt úgy, hogy a THW nem is volt durva. Teljesen megérdemelten győztek.

Hurst, Krag fújták, momentán szerintem a legjobb német játékvezetők, és ma is lehozták pár kisebb tévedéssel, pedig játékvezetői szempontból kimondottan nehéz mérkőzés volt. 

Előzmény: lunanoctis (169085)
van_Persil Creative Commons License 2024.09.22 -19 0 169086

A Bam-Bam (magyaroknak: Benöke) úgy is tud 2 percet kapni, hogy a kispadon ül. Bár én inkább biztos ami ziher alapon pirosat adtam volna neki, mert megérdemli...

Előzmény: lunanoctis (169085)
lunanoctis Creative Commons License 2024.09.22 -1 1 169085

Sigurdsson botrányos. A Kielt folyamatosan Kífnek hívja, a névelők kb. 70%-a nincs meg, a kiejtést hagyjuk, a nyelvtant, a mindent.

Tudom, megnyerte a németekkel az EB-t 2016-ban, de ettől még nem hinném, hogy egy olyan országban mikrofonközelbe kéne engedni, ami egyébként keményen áraz nyelvtudás alapján.

Ráadásul nem különösebben jó szakkommentátor (úgy meg pláne nem, hogy alapvetően a Kielnek szurkol).

Előzmény: van_Persil (169084)
van_Persil Creative Commons License 2024.09.22 -20 1 169084

A Ferry Kovaxnak nincsen olyanja, hogy "németje"... aki se az alany-állítmány egyeztetést nem tudja, se a szórendet, csak találomra dobál egymás után németnek gondolt szavakat magyar kiejtéssel, az egyszerűen nem beszél németül, hiába hiszi azt.

Előzmény: lunanoctis (169083)
lunanoctis Creative Commons License 2024.09.22 -1 0 169083

Ahhoz képest, hogy milyen különbség van a kapusok között, kész csoda, hogy a Kiel csak eggyel vezet Magdeburgban.

A DYN leigazolta Dagur Sigurdssont szakkommentátornak. Nem annyira fülsértő a "németje", mint Feri Kovácsnak, de ahhoz képest, mióta mozog német nyelvű közegben, egészen gyalázatos a kiejtése, szabályosan fáj huzamosabb ideig hallgatni.

mislenyi Creative Commons License 2024.09.20 0 0 169082

Jaúgy!!

Előzmény: van_Persil (169081)
van_Persil Creative Commons License 2024.09.20 -19 0 169081

A Laura Steinbach. Még a Pena hozta össze őket, amikor nálunk játszott.

Előzmény: mislenyi (169080)
mislenyi Creative Commons License 2024.09.20 0 0 169080

Végül is ki lett a felesége, válámi rémlik, de nem áz igázi.?

Előzmény: van_Persil (169079)
van_Persil Creative Commons License 2024.09.19 -18 2 169079

Érdekesség, (már ha érdekel valakit is...): a Romero Drezdában volt elöször válogatott a horvátok ellen 2001-ben, a felesége meg Riesában, szintén a horvátok (mmint a nöi válogatott) ellen 2006-ban. (Riesa kb 50 km-re északra van Drezdától, szintén Szászországban).

Előzmény: lunanoctis (169078)
lunanoctis Creative Commons License 2024.09.19 0 1 169078

Mindezalatt a Bundesliga alsóházában a Bietigheim rondán belefingott a nullás lisztbe. Hárommal nyertek Eisenachban egy minden bizonnyal négypontos mérkőzésen. Részletekről ne kérdezzetek, az első félidő nagy részében telefonáltam és főztem egyszerre, a 20. perctől láttam csak, +8-cal fordultak Iker Romeroék. A szünetben otthagytam az egészet.

Az általam látott időszakban amit a Bietigheim kapura dobott, gól lett, a másik oldalon meg kb. semmi.

Azért nem rájuk fogadtam volna, hogy két kiesési rangadót húznak be rögtön a szezon elején, ráadásul mindkettőt idegenben.

birka_zoli Creative Commons License 2024.09.19 0 0 169077

Vicces kedvű Chema, rászóltak, hogy fiatalítnai kell, és erre behívja az 'óvodásokat'? Na jó nem azok, de inkább a klubjukban kellene nekik felnőtt meccseken jelentősebb időt pályán tölteni mielőtt ide kerülnek, a kor és a junior kerettagság még nem predesztinál senki arra, hogy felnőtt válogatott közelébe kerüljön.

Hol van Nagy Benedek, Demény, Andó, Deli, Bognár, stb, stb. Oké, közülük ketten nem itthon játszanak, de bőven van olyan 23 éves, v a fölötti játékos akiben több van, v lehet.

https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/2024/09/rengeteg-uj-jatekossal-megy-edzotaborba-a-ferfi-kezivalogatott

lunanoctis Creative Commons License 2024.09.15 0 2 169076

Konstantin Möstl az EB után a Bundesligában is berúgta ma az ajtót, egyebek mellett egy-egy jobb- és balszélnek való védéssel (ne kérdezzétek, melyik volt a kipattanó a kettőből, kicsit túl izgalmas volt a meccs). Kuzmanović sem volt rossz a másik kapuban, miután újra becserélték, de pont az ő két potyájával kaptak ki, ha úgy nézzük.

A Lemgo egy őrült jó meccsen nyert Gummersbachban az imént 29-27-re, mindezt úgy, hogy a félidőben még a házigazdák vezettek hárommal (?), aztán 24-21-re fordított a Lemgo, hogy a VfL még egyenlíteni tudjon. A TBV eszméletlen nagyot védekezett a második félidőben, a papíron jobb erőkből álló Gummersbach pedig képességeinek megfelelően játszott.

A lemgói legenda Florian Kehrmannak volt két emlékezetes időkérése is a második félidőben:

• az elsőnél 24-23-ra zárkózott a Gummersbach, mikor időt kért. Ő arra spekulált, hogy Gudjón Valur Sigurdsson be fogja küldeni a grúz jobblövőt. Ehelyett Miro Schluroff ment át jobbkezesként jobblövőbe és bombázott szét mindent is kétszer vagy háromszor
  • 27-27-nél megjegyezte, hogy Köster fogja eldönteni gummersbachi részről a mérkőzést. És lássatok csodát, ezúttal igaza lett. Ők az időkérés után viszonylag gyorsan lőttek egy gólt, Köster pedig megpróbálta megjátszani a szélsőjét - csakhogy a labda úgy másfél méterrel süvített el a szélső mellett

Férfi Bundesliga mércével is fantasztikus szórakozás volt és ez az ún. középmezőny.

lunanoctis Creative Commons License 2024.09.14 0 2 169075

A férfi Bundesligában az első (Potsdam-Bietigheim) után a második fordulóra is jutott kiesési rangadó, mégpedig az Eisenach sikeres mittelfrankeni kirándulása az Erlangenhez.

28-24-re nyertek a türingiai vendégek, mindezt úgy, hogy háromszor kellett megnyerniük a meccset, miután kétszer visszadobták azt a házigazdáknak.

10 perc után 6-1-re vezetett az Eisenach, az Erlangen utána becserélte Ghedbanét Ferlin helyére a kapuba és így apránként visszakapaszkodtak a játékba, más kérdés, hogy az Eisenach ebben az időszakban (miként a teljesen elrontott 30-40. perc környéki időszakban is) hajmeresztő hibákat követett el, a hazaiak leginkább ebből éltek.

Peter Walz és Justin Kurch a Bundesliga legszerényebb tudású beállói közé tartoznak, ez az Eisenach leggyengébb posztja. Misha Kaufmann a mérkőzés tekintélyes részében (jellemzően, amikor fölényben játszottak) beállós nélkül küldte a csapatát támadni. Grgić osztogatott, mellette fent volt még két jobbkezes lövőjátékos és általában Malte Donker futott be a vonalra jobblövőből - vagy épp lehúzták a labdát valamelyik szélre, ha nem a jobbkezesek közül lőtt valaki.

Az Erlangen végső kétségbeesésében hét a hat ellen támadott, amit csak döntetlenre sikerült hozni, Ghedbane jó esetben is csak a hatosnál járt, mikor a labda már a hálójában táncolt. Az Eisenach utsó támadása szintén hét a hat ellen zajlott  - Kaufmann ezt azért már nem öt lövővel képzelte el, hanem legalább Walzot beküldte a falba.

Finoman szólva is indulatos találkozó volt, a két csapat összesen 28 percnyi kiállítást szedett össze. Öttel a vége előtt majdnem egy tömegverekedésig is eljutottak a csapatok Overjorden, a hazaiak norvég irányítója gyenge színvonalú színészkedése miatt.

Az Erlangennél hiányzik egy irányító, a csapatból pedig a karizma. Az Eisenach az Erlangen helyett végül Magdeburgban kikötött Manuel Zehnder helyére Filip Vistoroppal egy teszkógazdaságosnál jobb utódot talált. Grgić kiváló edző keze alatt fejlődik még egy évet, Vistorop is bizonyára fog fejlődni, így tavalyhoz képest a két legfontosabb belső posztos játékos teljesítményében _összességében_ talán nem lesz hatalmas visszaesés.

32 forduló van vissza, nem dőlt el semmi, noha a tavalyi kiesési dráma megismétlődését nehéz elképzelni.

Nattata01 Creative Commons License 2024.09.14 0 0 169074

Köszönöm! 

Előzmény: Fradista Utazó (169067)
lunanoctis Creative Commons License 2024.09.13 0 1 169073

Jakubisová meg fogja dönteni azt a rekordot, hányszor búcsúztattak el játékost ugyanabból a klubból szezon végén :) Az is lehet, hogy a sajátját :-D Ha így folytatja, az egyszer születendő unokájával is fog még egy csapatban játszani. :)

Előzmény: Fradista Utazó (169063)
hatosfalat Creative Commons License 2024.09.13 0 0 169072

köszi

Előzmény: Fradista Utazó (169071)
Fradista Utazó Creative Commons License 2024.09.13 0 0 169071

Szabó kezdett, húsz perc alatt lőtt két gólt, majd összeszedett egy buta kiállítást, neki ennyi volt a meccs. A végjátékra Müller még visszaküldte, de érdemi akciója nem volt. Kuczora ma is sokat játszott és ma se jól. 

Előzmény: hatosfalat (169069)
van_Persil Creative Commons License 2024.09.13 -18 0 169070

Azért a Kuczorát tartom olyan intelligensnek, hogy felismeri a Fradi egykori játékosát, már ha megértette egyáltalán, mit is mondott az idökérésnél az öreg, söt, sztem talán nem is tudja, hogy idöközben férjhez ment és felvette a férje nevét.

Előzmény: Fradista Utazó (169065)
hatosfalat Creative Commons License 2024.09.13 0 0 169069

Kuczora és Szabó hogyan játszottak? 

Előzmény: Fradista Utazó (169068)
Fradista Utazó Creative Commons License 2024.09.13 0 0 169068

A mezére Langer van írva, ha gólt lőtt (lőtt ma sokat), úgy mondták be. 

Előzmény: hatosfalat (169066)
Fradista Utazó Creative Commons License 2024.09.13 0 0 169067

Vannak komplett szektorok a kispad felőli oldalon, de a sarkokban is, amik még nincsenek megnyitva. Igény esetén azokat is meg fogják nyitni. Azt akarták, hogy a tévékamerákkal szemben lévő oldal legyen tele, ezért először csak oda árulnak jegyeket. Szerintem tutira lesz jegy a meccs előtt. 

Btw., nem tudom, hol laksz, de Ludwigsburgban egyből a csarnokkal szemben van a vasútállomás. 

Előzmény: Nattata01 (169064)
hatosfalat Creative Commons License 2024.09.13 0 0 169066

És ehhez képest a livetickerben a női kézi Bundesliga oldalán Stollénak írják.

Előzmény: Fradista Utazó (169065)
Fradista Utazó Creative Commons License 2024.09.13 0 0 169065

Btw., érdekes ez a női meccseken. Herbert Müller mondja időkérésnél, hogy Stollére kell figyelni. De nem tudom, a játékosai mind tudják-e, ki az. Persze, Hanfland meg Pichlmeier, akik együtt játszottak vele a Blomberg-ifiben, nyilván igen. De nem vagyok benne biztos, hogy Aizawa vagy Kuczora tudják, hogy az a balkezes csaj, akit Langernek hívnak, na, ő a Stolle. 

Nattata01 Creative Commons License 2024.09.13 0 0 169064

Off.

Tanácsra van szükségem Tőled.

Vasárnap lesz a Ludwigsburg-Eto BL meccs. Próbáltam on-line jegyet venni, de feltartott középső újjal - programhibára hivatkozva - elhajtott a honlapjuk. Azonban nem sok üres széket találtam. Szerinted érdemes autóba ülnöm, és vakra 2x180 km-ert utaznom, hátha kapok a meccs előtt jegyet?

Nem akarok a kapu mögötti szurkolói zónába menni, hátha valaki megsértődik, ha a másik csapat szép megoldásának is örülnék. 

Köszi!

On

Fradista Utazó Creative Commons License 2024.09.13 0 1 169063

A női Bundesligában az idén (megint) lesz rájátszás. Ráadásul az alapszakaszban elért helyezés a rájátszásban majdnem teljesen irreleváns, csak a pályaelőnyt adja, szóval a csapatok nagy része számára az alapszakasz egy fél éves felkészülési időszak. A Leverkusen edzője erről egész nyíltan beszélt is a sajtótájékoztatón. Kb. azoknak lehet fontos az alapszakasz, akiknél kérdéses, hogy az alsó- vagy a felsőházba jutnak. 

Most megy a Thüringer HC - Dortmund, ami fontos rangadó lehetne, de igazából semmi jelentősége. 

Ezzel együtt érdekes, hogy Lýdia Jakubisová játszik a THC-ben, 43 lesz néhány hét múlva. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!