attól függ. én most csak azt láttam, hogy pont a mi júliusi napunkra 86 ezer a közvetlen ryanair , miközben a menetrendi (tehát elvben garantált) 1 órás átszállást nyújtó brussels meg 31. Aztán majd persze nyilván csökkenni fog valamennyit, de van is miből....:)
Ójajj, akkor így jártunk, de hátha szerencsénk lesz :)
Amúgy csak kíváncsiságból, átszállással kb mennyire lehet kihozni a jegy árát? Tényleg nem a barátom az átszállósdi, de majd igyekszem számításba venni (azért remélem a Ryan nem tesz erre majd egy lapáttal májusban :).
Hát igen, de ez meg már a lutri esete is, hogy mennyit kell majd várnunk esetleges késés miatt (bár gyanítom az átszállásos verziók is fapadok :) (Fapados átszállásnál még az is a bajom, hogy jó sok időt kell hagyni a két járat között, ha netán az első késne.) Mert így nektek mennyi lesz az idő, amíg odajuttok? Hol szálltok át?
Én egész olcsóért vettem a közvetlent, 22 500-ért (26 500 oda-vissza priorityvel), az szerintem nem vészes (azóta ez is felment 42e körülre).
Hát ezen már túl vagyok, a ryan esti gépével megyünk :) Az átszállásra sajnálom az időt, ha van közvetlen gép. Annyival nem drágább így az autóbérlés, a keltáknál sem lenne számottevően olcsóbb biztosítás nélkül (vagyis mindenhol drága:) Oké, az automata váltóból nem engedek, az eleve drágít, de az sem olyan sokat. Ez van, nem olcsó mulatság ez ott, túl kell rajta esnem :)
Nerm kell feltétlenül a ryanair esti közvetlen gépével menni. Amikor mi megyünk van kényelmes átszállásos brussels airlines. Nyugodtan időben át lehet venni az autót, és ráadásul fele annyiba kerül! De Londonos átszállások is vannak.
Invernesstől északra én is Dunrobint és Dornochot néztem ki, de én sem tudom érdemes-e megnézni :) Mi ennél északabbra nem jutunk el szerintem. Plusz nyugatra kihagyhatatlan (nekünk) Culloden és a Clava Cairns.
Szegény Dunnotart én sem szeretném kihagyni, de mindig olyan érzésem van, hogy miatta kerülnénk egy nagyot... Nekünk sajna kevesebb napunk van, és válogatnom kell, de azt hiszem egy hónapot is simán eltöltenék itt unatkozás nélkül.
Ja és az autóbérlésen még mindig nem jutottam túl, továbbra sincs olcsóbb ajánlat.
Linn O'Dee nekem eddig kimaradt, de most rákerestem, jajj nekem....
na kezd összeállni az első pár nap legalább. Az óramutató járásával ellentétesen tennénk egy 10 napos kört, utána még 2 és fél nap Edinburgh. Durhamból (Észak-Anglia) indulnánk
- Fife – Inverness Dunnotart nem hagynánk ki. A kérdés, hogy Blairt v. Elgint ejtsük-e útba. Meg egyáltalán, reális-e 400 km-t autózni arrafelé egy nap úgy, hogy azért közben ki is szállnénk itt-ott?.
Az persze, az én döntésem, na de 5 napra most akkor is 2x annyiba kerül biztosítás nélkül pl az Avisnál a legkisebb manuális váltós autó, mint nektek 8 napra egy drágább időszakra. Vajh miért van ez? Még nyilván lehet várni kicsit, de ezt a különbséget akkor sem értem.
Nem, nem kötöttünk. Ezt ugye mindenki maga dönti el, saját belátása és nyugalma szerint. Hozzáteszem megduplázta volna a bérleti díjat.
Annyit azért hozzáteszek hogy én ennyi óvatos és lassú sofőrt még sehol nem láttam! Nyilván ők voltak a turisták akik tartanak a jobb kormánytól... ;) A skótoknál udvariasabb emberekkel meg még nem találkoztam, és ez a vezetési stíluson is látszik. Legalábbis mi nagyon előzékenynek, udvariasnak, és nyugodtnak találtuk a szigeten az autósokat. Ilyen vezetési morállal én máshol még nem találkoztam...
Hát most voltunk Cipruson, mi kifejezetten jónak találtuk, hogy automata váltós autót béreltünk, bőven elég volt az útra figyelni, nemhogy még a váltásra is külön. Látom, hogy drágábbak az automaták, de nem szignifikánsan azért, de majd ilyen szemmel is nézem. A nagy autó nem kell nekem sem, főleg hogy ketten leszünk, de az automata nekünk nagy könnyebbségnek tűnik :)
Most megnéztem az Avisnál érdekességképpen, jelenleg a Fiat 500-as méret 300 euró, és ebben még nincs biztosítás semmi. Vagy az nektek sem volt benne semmi?
Dehogy foglaltunk automatát, miért ragaszkodsz ahhoz? Egy kis Fiat 500-ast kértünk, kivétel nélkül mindig azt bérünk, nem vagyok hajlandó több pénzt kifizetni autóbérlésre. Semmi gond nem volt vele, sőt a szűk kis utakon kifejezetten hasznos volt a kisautó! Pedig itthon nekünk is automata van, meg lényegesen nagyobb, de ott kiváló volt a Fiat! December közepén foglaltam augusztusra (ami elvileg lényegesen drágább időszak mint a május).
Igen, ez így nagyon lutri sajnos :( Írtam amúgy a Celtic legendnek, hátha náluk más az árazás, de sajna nem, ugyanúgy 100 fontot kérnének nyitvatartás után. Viszont azt írták, hogy tervben van hogy meghosszabbítják 22-ig a nyitvatartást, de ez még nincs eldöntve. Így azon gondolkodok, foglalok valahol ingyen visszamondhatót, és hátha közben módosítanak a nyitvatartáson.
Szofi hogy volt nektek ilyen olcsó? Vagy nem automatát béreltetek? Én mindenképpen automatát szeretnék, most nekem a legolcsóbb 300 font (full insurance-szel) 5 napra. Avis marha drága, a legolcsóbb automatájuk 450 font biztosítás nélkül.
Nekünk nyáron másfél órát késett a gépünk és még örültem hogy csak ennyit! Idén borzalmas késések voltak mindenütt, de még még így is boldog voltam hogy nem egy sztrájkba sikerült belecsúszni... Én a helyedben mindenképp olyat keresnék aki min. 21-ig nyitva van vagy megfordítanám az útitervet és az első estét tölteném Edinburgh-ban. Mi is így csináltuk, nem egy nagy dolog visszabuszozni a reptérre és felvenni az autót.
Az Avis-t nem nézted? Nekünk 8 napra 155 font volt. Ráadásul az sem mindegy hogy náluk a deposit sem magas, 300 euro körül volt.
Hát bakker, ez tényleg irreális :( ez tényleg sok ahhoz, hogy megkockáztassam az AC-t, hátha nem késik a gép. Akkor már olcsóbb másikat keresnem sajnos.
"Our Edinburgh Airport branch is able to provide a meet and greet service after office hours until 23:00. The cost for this service is an additional £100. This is applied for all out of hours collections."
Egyelőre én is őket találtam a legolcsóbbnak, illetve őket https://www.celticlegend.co.uk/. szintén az Arnold Clark autóit árulják, de még olcsóbban. Csak annyi a para velük, hogy 20 óráig vannak nyitva Edinburgh Airporton, mi meg Ryannal megyünk, ami 19.10-re ér elvileg oda, vagyis egy kis késés is borítja a dolgokat (bár át lehet venni elvileg nyitvatartási időn kívül is az autót, de majd lelevelezem szerintem velük addig).
Oleandro, ti autót béreltek gondolom, találtál már valami épeszű árat valahol?
Nagyjából megvannak a szállásaink, még Edinburgh hiányzik. Azt nagyon szerettem válogatás közben, hogy szinte minden szállás szuper értékelésekkel bír, tényleg csak inkább az ár, vagy a hely miatt kellett válogatni. Próbáltam költséghatékonyan választani, így egész jó az átlagár Skóciához képest (65 erre az öt napra, Edinburgh kicsit olcsóbb, így kb. 60-61 lesz csak, mindenhol reggelivel). De összeadogatva az eddigieket, plusz az autó, máris szép költség, de sebaj, szuper lesz :)