Keresés

Részletes keresés

Mocika Creative Commons License 2000.06.20 0 0 128
Christina Ricci szokatlan szerepkörben
Az Adrenalynn, mely Tony Daniel azonos
címu kultikus képregénye alapján készül, a Szárnyas fejvadász és Luc Besson Nikitajának ötvözete. A sztár egy árva lányt játszik, aki a hidegháború utáni Oroszországban nott fel, mielott egy félig gép halálosztóvá alakult
át.
ez.van Creative Commons License 2000.06.19 0 0 127
meg valami:[mostmar a topikhoz is hozzaszolok]
-jo sci-fi van. konyvben.
-latvanyos sci-fi is van. ha jo a fantaziad.
-amig mindenki a nagy bevetelre palyazik addig marad a konyv...nagyon sokmindent megneznek filmvasznon en is...de asszem amig en nem kezdek el producalni. rendezni. forgatni. meg mittomen meg micsinalni addig meg varathat magara akar 1 gibbson mu vagy barmi mas...
persze van 1-2 klasszikus de azok nem mai filmek.

- - -


matrix valoban szep de ennyi volt szamomra a sztori->>0<<
akarcsak az event horizont latvanyos van aki felt tole. a sztori viszont->>0<<

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

ez.van Creative Commons License 2000.06.19 0 0 126
ez cseppet sem kotozkodes akar lenni [DE:)] a star trek azoknak kovethetetlen akik nem akarjak kovetni... nagyon is jool at lehet latni! az a 4sorozat nem olyan hosszu...[a next generation sorozat 179reszet mind lattam reszenkent minimum 3x]

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: Norton (125)
Norton Creative Commons License 2000.06.18 0 0 125
Tenyleg nagyon keves kielegito sci-fi munkat latni filmen.

pozitiv:
Nekem abszolut kedvencem a 12 monkeys Terry "foglar" Gilliam latasmodja miatt, aki a Brazil-ban is nagyot alkotott. Gilliam rulz!
Eddig nagyon utaltam a Dune-t, de most megneztem dvd-n es nagyon tetszett, talan ehhez a filmhez is fel kell noni. Azt mondjak, konyben jobb.
Az Event Horizon sem volt rossz, de azt is tobbszor kellett megneznem.

negativ:
Az 5-ik elemet egyenesen utalom, bar alapelemeiben nem rossz, megis a sok idiota aprosag (kocsog radiobemondo, operaenekesno, divatomlenges, stb*1000) teljesen elvezhetetlenne tette. Starwars idegesitoen gyermeki, StarTrek kovethetetlen, Alien sorozat egyre gyengul.

Ne felejtsuk el meg a konyveket, azokban van az igazi hangulat...

OFF: Fantasy kategoriaban a Sarkanysziv vitte a palmat.

Champace Creative Commons License 2000.06.17 0 0 124
Fenntartom a véleményemet:
>Viszont ha egy jovobeli haborut akar valaki ugy bemutatni mint egy kozepkorit
Itt nem erről van szó: nem úgy akarja bemutatni (esetleg: realistán), hanem be akarja mutatni, hogy meddig lehet elmenni a vérben és erőszakban - amerikai módra.

>Egyszeruen ertelmetlen az egesz, kilog minden egeszseges (vagy beteg) logikabol.
És ha azt mondom: nincs logikája! és szándékosan nincs. Ahogy logika a háborúban sincs: jellemző vonás irrealitásig felerősítve - Sztálin küldte az egyszerű géppuskákkal a katonákat tankok ellen. Pedig lehetett volna ésszerűbben csinálni.

Annyira sok olyan jelenet van ami nekem rögtön a náci birodalmat juttatta eszembe: a doktor-fővezér-feketeballonos obersturmbahnführer, a jelképekért omló tömegek, az ellenség maximális lealacsonyítása (képileg bogarak)...

Én elhinném, hogy Verhoeven csak pénzt akart keresni, de számomra ez a film - tényleg szatíra, tényleg több mint az erőszak élvezete... Nagyon ellentétes eszközökkel manipulál - a blődségtől a legprecízebb hatásvadász jelenetekig - de az összhatás jól jön ki. Szórakoztató is, és tartalmas is.

Előzmény: pasa_ (117)
Mocika Creative Commons License 2000.06.16 0 0 123
pár bejegyzéssel előbb már szóltunk róla :))véleményem azóta sem változott.
Előzmény: pasa_ (121)
ez.van Creative Commons License 2000.06.16 0 0 122
na szoval. ez a film ecceruen hanyadek! beultunk hogy mozizunk 1 joot dirkt az utolso eloadasra mentunk hogy meg eccaka legyen min csemegeznunk...
[------------]ekkora nagy szarrakas...es neveccseges benne a foldonkivuli is:( jojo az o kepukre szuletett az ember na de megis voltak benne eleg jol kidolgozott jelenetek mer kellett elbaszni ezzel?? no mind1 >>>

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

Előzmény: pasa_ (121)
pasa_ Creative Commons License 2000.06.16 0 0 121
Az uj marsos filmrol mi a velemenyetek?

Pasa

zalus Creative Commons License 2000.06.16 0 0 120
úgy értem, nem a logikai mindenhatóságról szól.
pasa_ Creative Commons License 2000.06.16 0 0 119
Nem arrol? A filmnek hany %-a szol a haborurol? 95? 98? Haboruval kapcsolatban meg aligha nevezheto logikai huzavonanak, hogy ott torekedni szoktak annak megnyeresere. Sot az sem tunik olyan feneketlen gondolatnak, hogy ha egy tartos haboruban egy fel nem pusztult ki, akkor sikereket ert el, vagyis nem lehet olyan hotthulye ledaralnivalo-jelolt.

Masoldalrol tekintve ugyanazt mondjuk. Ez egy olyan brainsucked film, ha ugy ulunk be, akkor valoban nem is kell holmi logikai huzavonaval torodni, csak elvezni a beleket. (Sorry, nekem szakmai artalom, hogy rengeteg boncolas meg vagohidi gyakorlat utan ezek nem hoznak annyira lazba :) az ennel erdekesebbnek igerkezo puncikat es faszokat meg ugy nez ki a cenzorok kicenzortak, kar. :->>>>

Pasa

Előzmény: zalus (118)
zalus Creative Commons License 2000.06.16 0 0 118
mondom, hogy már megint logikai huzavonába bonyolódtál. ez a film nem arról szól...
pasa_ Creative Commons License 2000.06.15 0 0 117
Naturista haboruabrazolas.
Ilyen van pl. a Braveheart-ban. (btw: jon dvdn vegre, valamikor osz elejen)
Ott normalis is, a kozepkori haboruk eleg hasonloan zajlottak, az emberek hullottak mint a legyek.

Viszont ha egy jovobeli haborut akar valaki ugy bemutatni mint egy kozepkorit, raadasul ugy, hogy 0 magyarazat van arra, hogy miert felejtettek el meg a XX sz. elejen is lkalmazott technikat es strategiat, es ha tudnak fenyeveket repulni magas technikaval, miert csak egy szem kezigranat jut egy szazadnyi katonara. Hogy az urhajokon miert nincs semmi vedelem, es ha nincs, miert allnak ki, mint a kikotozott kacsak, plane amikor mar semmi dolguk, csak lebzselnek. Ha valakinek van elkepzelese a vilagur mereteirol, elkepzelheti, hogy mekkora reszet teszi ki egy urhajo annak a gombhejnak, amelyben tartozkodik, es mennyire remenytelen azt lovedekkel eltalalni a felszinrol. De ha netan pontosan beceloztak volna, hat egy par meternyit kell csak odebb vanszorognia, mikozben a lovedeknek ezer kilometereket a gravitacioval szemben.

Egyszeruen ertelmetlen az egesz, kilog minden egeszseges (vagy beteg) logikabol.

Jelentkezzen az, aki ne csinalna a haborut sokkal jobban! Na ugye!

Es ne felejtsuk a film alapallasat. A haboru regota tart. Az egesz tarsadalom mar ugy alakult at, hogy az osszes eroforras, a tarsadalmi berendezkedes, mind a haboru szolgalataban all. Itt nem lehet meg olyannal sem takarozni, hogy evszazadok teltek el bekesen, mar 15 nemzedek nem tudja mi az a fegyver, es elajul meg egy csuzlitol is.

A szatirahoz meg annyit, hogy meg irodalombol is ugy emlekszem a mufaj meghatarozasara, hogy a szatira jellemzo vonasokat mutat be, felnagyitva, kiemelve. Nem pedig valaminek az ellenekzojet. Ha egy kemeny, harcra es haborura edzett es beallitott tarsadalmat ugy mutatnak be, mint hulyek gyulekezetet, akik mindenhez ertenek, csak a haboruskodas alapjaihoz sem, az nem szatira, hanem valami egeszen mas. Hadd ne fogalmazzak naturalisztikusan. :)

Pasa

Előzmény: Champace (116)
Champace Creative Commons License 2000.06.15 0 0 116
Én is utólag olvastam a Heinlein-regényt.
Az nagyon jó. De nagyon jó a film is. Csak egész más.
Szerintem a filmben megvan az az átütő társadalomábrázolási jelleg, csak emellett van egy sokkal hangsúlyosabb, naturalista háborúábrázolás.
Ami a könyből szinte teljesen hiányzik. Ott inkább az előbbi van középpontban... Jobb is a "lélekábrázolása".
zalus Creative Commons License 2000.06.15 0 0 115
mátrixot hagyjuk. a történetre csak vonogattam a vállam, habár le kell szögezni, nagyon jól eladták, s sokan bólogattak rá. ott a látvány és a stílus dominál. s ez az, amit nagyon értékelek benne.

"kicsit átértelmezte" - ezt értsd idézőjelben, s akkor rendben vagyunk. egyébként most már csak azért is el akarom olvasni a könyvet.

(anno, a férfias játékok is jobb volt könyvben, nem csoda, hogy tom clancy aztán megvonta a filmesítési jogokat...)

pasa_ Creative Commons License 2000.06.15 0 0 114
A matrix nem jo pelda ilyen osszehasonlitasra rengeteg specialis tenyezo miatt. Egy egyenletesen kozepes filmnel megvonom a vallam, ha a tortenet hezagoz. A matrix eseten annyi kivalo dolog volt adva, a torenetet meg apro dolgokkal ki lehetett volna egyenesiteni. Es ehhez rendeteg temaba vago irodalom is adott volt, meg a kepi bemutatando effektusok sem kivatak igazan hogy maskepp legyen. Ilyen korulmenyek kozott kifejezetten es nagyon bosszantottak a tortenet kilengesei. (Azert azt is hozza kell tennem, hogy a moziban azert nem annyira, mint utolag, a vitaban latszana.)
Ami sokkal inkabb bosszantott utana, a par fanatikussal valo vita, akik ragaszkodtak ahhoz, hogy igenis ott minden targyszeruen rendben van. Szoval komoly nepbutito hatas jar a film nyomaban, ami nem jo.

A ST esete erdekesebb. A konyvet nem olvastam, csak utolag en is, es csak veletlenul, egy ismerosomnek vettem egeyt, aztan ha mar ott volt elolvastam. Heinlein-nel nem vagyok teljesen kibekulva, igy eredetielg azt hittem o irt olyan hulyesegeket. Nagyobbat aligha tevedhettem volna. :) Es az egy kurva jo konyv.

a starship troopers esetében a könyvvel példálózol. nem olvastam. na bumm.

Olvasd el. Erdemes.

de hallottam, hogy milyen végletekbe menő leírásokkal volt teletömködve, melyek mind a katonák csodás felszereléséről szólt

Nemtom, nekem ezek nem maradtak meg, csak olyan szinten, hogy a trooper az biza rendes trooper, nem hus a daraloba. A konyv nem arrol szolt, csak egy trooper szemszogebol volt leirva, igy ki kellett terni ilyen vonatkozasokra is.

verhoeven kicsit átértelmezte az eredetit

Mondom, a "kicsi atertelmezes" valojaban azt jelenti, hogy a cimen, es par szereplo neven kivul elfogy a hasonlosag. Ez igy egy kicsit nagyon durva.

nekem tetszik az eredmény. nagyon.

Well, akkor lehet hogy tenyleg job, ha nem olvasod el a konyvet. Lehet hogy utana mar nem tetszene annyira. :)

Pasa

Előzmény: zalus (113)
zalus Creative Commons License 2000.06.15 0 0 113
pasa. köszi a hosszú ellenkritikát, értékelem. :)
nem szállok vitába veled, a mátrix esetében már megtapasztaltam, hogy mindig a történet alapját célzod meg, s ha már ott van vmi apróság, ami nem tetszik, akkor utána jöhet bármi, akár mohács is. :)

a starship troopers esetében a könyvvel példálózol. nem olvastam. na bumm. de hallottam, hogy milyen végletekbe menő leírásokkal volt teletömködve, melyek mind a katonák csodás felszereléséről szólt. verhoeven kicsit átértelmezte az eredetit. nekem tetszik az eredmény. nagyon.

agresszívmalac Creative Commons License 2000.06.14 0 0 112
A TV3-on ritka normális filmek mentek. Az Űrháború teljesen jó volt, én még a Csillagkaput is kedveltem.
Előzmény: Mocika (102)
pasa_ Creative Commons License 2000.06.14 0 0 111
Ha hiszitek, ha nem, a Csillagközi invázió jóval több egy zsigerekbe hatoló, gyakran elfordulásra késztető látvány-cirkusznál.

Huh. Eddig azt hittem csak egy oncelu marhasag. Igy, hogy elirtad a rendezo eloeletet mar latom hogy nem az, hanem annak aberracioja. A mutatott emberekhez hazonloan kibelezett egy remekmuvet, csak hogy elmeallapotat vaszonra vigye.

A film alapjául szolgáló Robert A. Heinlein-regény (az író az inváziós irományok specialistája) egy steril világot teremtett, amely irányítása ugyan tökéletes, de nem tudja hová tenni az emberekben felgyülemlett feszültséget.

Kb. annyira szolgal alapjaul, hogy a neveket onnan veszi. Igaz, helyenkent meg azokat is keverve... :-((

Hőseink… azaz a film azon személyei, akiket majd a bogarak elé fognak vetni, a csetepatéból még mit sem sejtenek. A legjobb Melrose Places hagyományokat követve azt csinálják, amit minden anyagilag és erkölcsileg eleresztett tinédzser: buliznak, veszekednek, rivalizálnak és pitiáner románcokba keverednek. Johnny Rico (Casper Van Dien – Brad Pitt agy nélkül) kedvese (Denise Richards ezután Wild Thingsben fog domborítani közel háromjegyű mellbőségének köszönhetően) után megy a Hadseregbe, de még ott sem tudja levakarni magáról a sulis évek vampját, Dizzy Flowerst (Dina Meyer – dögös, s azzal büszkélkedhet, hogy lovagolt Sean ’Draco’ Connery hátán), így hárman csöppennek bele egy olyan háborúba, ahol nincs semmi keresnivalójuk

Ezek a romancok termeszetesen nem Heinlein konyvebol bujtak elo. Hanem honnan is?

Milyen bizarr kapcsolat! A kapitalizmus szülte jólléti emberek egy fasiszta propagandákkal (pl. “Csak az lehet Polgár, aki harcol.”)

HEinlein konyveben ez korantsem propaganda volt. Ez volt a tarsadalom alapja. A haborus szituacioban az lehetett polgar, aki katonai szolgalatot vallalt. Ami komoly veszelyekkel jart. Aki ezeket nem vallalta, maradhatott otthon, mint masodrendu. Hogy mi abban a fasiszta? Semmi. De amerikaban, ahol a fasizmus is csak egy tavoli, egzotikus dolog mint mondjuk a satanizmus, Heinlein mint fasiszta iro van beskatuyazva, igy miert ne hajlitana a film is ebbe az iranyba.

fémjelzett társaságba keverednek, s itt még vérszomjas bogarakkal is meg kell küzdeniük. A kiképzés az US-Army és a Rambo-féle fenegyerekek ügyes kritikája, s míg az egyenesre nyírt hajú emberekbe fojtja a szuszt, a mezei néző jót mulat a túlzásokon

Eleg sovany, bar teljesen szokasos kibuvo, hogy valaki elkovet egy teljesen agyament flmet, es utolag megprobalja parodianak, vagy valami hasonlonak elsutni. Az egesz harci taktika, meg a trooperek hasznalata egy rohadt nagy goof, nem jobban parodia mint a laptopos behatolas az ID4-ben. Meg persze arrol arulkodik, hogy a filmkeszito garda olvasasi kapacitasa valahol egy tucat szoig terjed, Heinlein-nel a trooper rogton az elso fejezetben van leirva, egy szem ilyen ficko ott egy kisebb cirkalonak megfelelo haderot kepvisel egymaga. De sebaj.
(De a kikepzesi jelenet kritikajat etto fuggetlenul nem igazan erte, az veletlenul nekem eleg korrektnek tunik. Ugyan nem egy Full Metal Jacket, de hat nem is az a fotema. :)

S mondhatjátok, hogy mit papolok itt társadalomkritikáról, mikor a lényeg mégiscsak az akción, a vérengzésen és a bogarakon van.

A Brainsuck a kulcsszo, ez az amit a filmes tarsasag elso kezbol is megtapasztalt, es igyekszik atadni a nezonek is.

Paul Verhoeven természetesen azokra is gondolt, akiket egy csöppet sem érdekli a háttér-információ és a rejtett irónia. Az Industrial Light and Magic szakembergárdája óriási summát zsebelhetett be azért a sokmillió bogárért és űrhajóért, amit a filmben terminálnak. A valósághűség szemet gyönyörködtető. Az Oscar-jelőlés teljesen megérdemelt. A filmet ajánlott Dolby Digital felirattal fémjelzett moziban megtekinteni, illetve a szeptemberi videómegjelenést követően házimoziban, ugyanis a hangi és képi hatás együttesen lélegzetelállító lesz.

Nos, amit el kell ismerni, azt el kell ismerni. Verhoeven itt hazai palyan merkozik, es hangra, latvanyra aligha lehet panaszunk. Ha gondolkodo agyunk nincs utban, es nem zavar minket, hogy a felmutatott hadi taktikat utoljara talan a magayr hadsereg alkalmazta Mohacs mellett, akkor gyonyokkodhetunk az elenk tart kepekben.

10/8: Soha látványosabb társadalomkritikát

tarsadalomkritika my foot.

Pasa

Előzmény: zalus (69)
Mocika Creative Commons License 2000.06.14 0 0 110
Szerintem ez a Marsos film nem olyan rossz. Lehet, hogy nem túl eredeti, nem elég kidolgozott, néha elvesznek a részletekben a lényeget pedig elnagyolják, de akkor sem mondanám, hogy gyenge. Erős közepesnek minősíteném. Van benne egy-két elgondolkodtató rész.
És a látvány nem döngölt a földbe -mint pl:SW.
Lehet, hogy ez a mai általános "sci-fi", de inkább ilyen legyen, mert ez egy szélesebb réteghez is el fog jutni. Hogy mit értenek meg belőle, az egy másik kérdés.:)) És még mindig jobb, ha ezt nézik, mint a 22 év...-et, vagy a Csillagközi.. féléket, amik csak azért "sci-fik", mert a jövőben játszodnak.
Előzmény: szuszi (109)
szuszi Creative Commons License 2000.06.14 0 0 109
Hali!

Látta valaki a Mars mentőakció című csodát? Ha még nem, akkor ne is akarja, mert nagyon gyenge a film. Tipikus mai amerikai szemét: látvány ezerrel, de a fizika, logika, színészi munka már sehol sincs...
A tragédia az, hogy ez az általános mai "sci-fi"...

Szuszi

Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.06.13 0 0 108
hát igen, jön egy űrhajó, aztán elmegy
de ott van a végén:
a Rámaiak vezérelve a triplicitás...

ezenkívül lehet, hogy valamennyire a folytatásokat is beépítik

Előzmény: zsurmi (107)
zsurmi Creative Commons License 2000.06.13 0 0 107
>Randevú a Rámával - filmen A Revelations Entertainment filmet
> forgat Arthur C. Clarke "Randevú a Rámával" címu ismert
>regényébol.
>Hogy ebből mi lesz??!!!! Nem egy egyszerű történet, a képi >megjelenítése.... egy világ fog összeomlani bennem.
>De hátha nem.

SZVSZ elcseszik úgy ahogy van. De nem a látványvilággal, hanem a történettel. A látványt vissza lehet adni a mai technikával, max kicsit giccses lenne. Amúgy minden könyvből készült film mást ad vissza, mint amit az olvasó elképzelt. Kivéve a producernek.

A Rámában jön egy idegen űrhajó, elmennek megnézni, majd továbbállnak. Még csak nem is köszönnek, még csak nem is értjük meg őket. Egy dolog változott: most már vannak idegen lények az univerzumban.

Előzmény: Mocika (103)
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.09 0 0 106
HBO-n megy egy film: Galaktikus támadás 1-2. Olyan közepesnél rosszabb filmecske, de legalább nem hatásvadász, túlllátványos, és valami sci-fi.
Mocika Creative Commons License 2000.06.09 0 0 105
"olyan látványvilágot lehetne belőle kreálni hogy a nézőt szétnyomja a vászon előtt ülve..."

vagy nem. De azért minden rossz érzésem ellenére kiváncsian várom mit fognak majd kihozni belőle.

Előzmény: Kwisatz Haderach (104)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 2000.06.09 0 0 104
wow, ez jó hír!
reméljük megadják a módját, olyan látványvilágot lehetne belőle kreálni hogy a nézőt szétnyomja a vászon előtt ülve...kíváncsi vagyok mi lesz belőle

az Earthről, szerintem elég gyengus sorozat, eddig minden részét megnéztem (bár a hétfőit még nem), volt egy topic róla itt a Kultúrában is, ott azt írták, hogy az első részek után beindul majd...én még mindig arra várok, bár a múltkori epizód (lepkés) jó volt, de az előzőek semmi különös, nagyon kiszámítható a történet

Mocika Creative Commons License 2000.06.09 0 0 103
Fiss hír!!!!

Randevú a Rámával - filmen
A Revelations Entertainment filmet forgat Arthur C. Clarke "Randevú a Rámával" címu ismert regényébol. A Morgan Freeman alapította
vállalat David Finchert kérte fel rendezonek, a forgatókönyvet Scott Brick írja, a könyvben szereplo Endeavour urhajó parancsnokát pedig maga Freeman fogja alakítani. A történet az emberiség találkozást írja le egy idegen értelem által gyártott hatalmas urhajóval, amely áthalad a Naprendszeren. www.revenet.com

Hogy ebből mi lesz??!!!! Nem egy egyszerű történet, a képi megjelenítése.... egy világ fog összeomlani bennem.
De hátha nem.

Mocika Creative Commons License 2000.06.09 0 0 102
Sikerüt végig olvasnom a hozzászólásokat, de sok minden újat már nem tudok hozzáfűzni. Szerintem nehéz jó filmet csinálni a műfajban, számomra is inkább írott műfaj marad. Ráadásul az igényes scifi nem kifizetődő. De erről már mind esett szó erre.

A 13. emelet című filmet látta már valaki? A története jónak tűnik.

Mi a véleményetek a MTV1-en feltűnő Bolygó neve: Föld című sorozatról? Eddig kb. a felét láttam, így aztán nem tudom pontosan megítélni, de engem men fogott meg.
Volt például a Űrháború (Space: above and beyond) az azóta megszűnt TV3-on. Persze abba is későn kapcsolódtam be és az ismétlések is félbe szakadtak, de nekem tetszett. Mindig volt valami elgondolkodtató benne.
Szerintetek?

Bimbum Creative Commons License 2000.06.05 0 0 101
Láttam a Pitch Black c. filmet. Hát szörnyű volt.
Deepfreeze Creative Commons License 2000.05.26 0 0 100
"Az a baj, hogy a legtöbb sorozat és film egyrészt elmegy a "látvány mindenek felett" irányba, másrészt vagy épp emiatt nem fordítanak gondot a jó történetre (SW I, 5. elem), bár a Mátrix üdítő kivétel ezen a téren, remélem a folytatásai is ilyen jók lesznek."

Ebböl is látszik, hogy mennyire realatív ki szerint mi a yo sci-fi.
Szerintem a Matrix éppenhogy a látvány mindenek felett kategória. Yo film volt, érdemes volt megnézni, szórakoztató is volt de...
- a nézők tulnyomó többségét éppenhogy a látvánnyal és az akciójelenetekkel hóditotta meg
- a történet még véletlenül sem eredeti
- ha szigóruan ragaszkodunk a sci-fi tudományos jellegéhez, akkor a Matrix nem sci-fi, tudományos szempontból minden logikát nélkülöz

vicc Creative Commons License 2000.05.25 0 0 99
Nos? Senki nem nézte meg a 'Pitch Black'-et még? Már jáccák a filmszínházak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!