Nos: pontosan keletről rátekintve a Kis-Kevély, Nagy-Kevély és Ezüst-Kevély hegyhármasra. Ennek tövében lakozik az elkövetkező évek tán legnagyobb szenzációja, ha el nem hallgattatják. Ez pedig nem más, az igazi fehér-vár, és az első magyar templom romja.
Újabb kérdés: ez a látvány (hármashalom) mire emlékeztet Benneteket?
Végre! Az óidők ködéből kezd napvilágra homálylani az Igazság! Nemzettestvérem! Te őrizgeted a szíved fölött eme szent kéziratot? Mert tudományos körben még nem terjedt el, ezt én tanúsíthatom mint főtudományos tudomány. Mostanában én is egy hasonló szófejtésen töröm a fejem, a hepi SZU Mir - en, de sajnos ez még mindig elég szlávosan hangzik. Növekvő tudományos klapanciákkal és tisztelettel: 1 (Ágyin) 2 (Dvá). (Csak ki ne derüljön rólam, hogy valami pánszláv csökevényként ékelődök itt a nemzettestbe. Pedig a szlovák, annyi mint slave, azaz szolga, és az itt nekünk nem jó.)
Mondjuk a bezárólag azt jelzi, hogy eddig és ne tovább. Szóval akárÁrpád is megérkezhetett , az a 835. előtti avar uralkodókat nem igazán zavarta.
Az avarok részlegesen keresztelkedtek. Ennek mi köze ahhoz, volt-e királyuk vagy sem?
A bábkirály is önálló államalakulatot feltételez.
Ha az nincs, minek bábkirály?
E mű szerint a "tudum" méltóságnév volt, a dunántúli rész ura. Másrészt az is kiderül, hogy a 800-as években az avarok részlegesen keresztelkedtek. Az általad említett helyen szereplő uralkodók(?) közül kettőnek a neve is erre utal.
Most a hétvégén volt egy találkozó - amire téged is hívtalak :).
Pihlaja egy finnugoros konferenciáról jött, ami a laikus nagyközönség tájékoztatását szolgálta volna.
Ő mondta, hogy kicsit más szemmel figyelte az előadásokat a fórum hatására, és megdöbbent, hogy mennyire igaz, hogy aki nem bennfentes, az nem érti amiről beszélnek.
Azt mondta, ahhoz képest, hogy laikusoknak tartott ismeretterjesztő volt, félelmetesen belterjes volt az egész.
Szóval csak nem mondtam hülyeséget, hogy a tudósoknak rá kéne jönniük, hogy az egyszerű emberek felé máshogy kell elmondani a dolgokat, mint egymásnak.
Akyra,
én sumer magyar párti vagyok, ha egy bizonyos szögből nézed, de utánna olvastam, és látom a rációt a finnugor nyelvrokonságban.
Ezért mostan megszerzem az ajánlott könyveket és levonom a konklúziót :)) Higgy magadnak felkiáltással - mégha Badiny-nak nincs is igaza, az én elméletemet alátámaszthatja. Vagy megcáfolhatja :D
Hát gyűjtögetek, gyűjtögetek.
A megszerzéssel gond, hogy én szeretem ha az enyém a könyv - most kis rendet raktam, három monitoros doboz tele lett könyvekkel, amiket a könyvespolcról szedtem le, de még mindig tele van a könyvespolc. Hogy fértek el ezek eddig???
Szeretem, ha akkor veszem le a polcról amikor akarom.
Az előbb-utóbb ebben az esetben mit jelent?
Pár hónap, vagy pár év?
Ha nem sürgős neked, szerintem inkább ne vedd meg, hanem próbáld meg megszerezni valahonnan. (Tényleg nagyon drága.) Ha minden jól megy, előbb-utóbb megjelenik B. Jagersma sumer nyelvtana, ami messze jobb lesz, mint az összes eddigi. Arra érdemes lesz rászánni egy nagyobb összeget.
Köszönöm.
Megtaláltam,az Eisenbrauns-nál, szám eltátottam, kicsit húzós az ára, de majd kiköhögöm valahogy :))
Úgy látszik minden érdekes könyv drága. :)
Amúgy most így kinézve az ablakon, rájöttem, hogy a Hawaii rokonságot kéne kutatni.
Ott legalább tengerparton, pálmafák alatt lehet a gyűjtőmunkát végezni :)