Keresés

Részletes keresés

gilda66 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 60
Szia!

Én elektromos kezelést, vizit tornát, száraz tornát, egyéni váll, ill. nyaktorna, plusz infúziós kezelést kaptam, de miután az infúziós kezelést /1hét/ megkaptam utána bejártam a többire. Nekem zsibbadás, fájdalom, egyensúly zavar, éjszaka nem tudtam hova tenni a karomat voltak a tünetek.A kezelések reggel 9től du. 4ig tartott, igen
fárasztó volt, úgyhogy 1 hetet azért feküdtem benn.
Jelenleg McKenzi tornát csinálom, szerintem az is jó. Nekem a tüneteim szinte megszűntek.
A Milgamma N kapszula nagyon sokat segített a fájdalom csillapításban.
Előzmény: Cleo-pátra (58)
Cleo-pátra Creative Commons License 2010.10.17 0 0 58

 

 

 

Szia!

 

A konzervatív kezelés mit tartalmaz? Csak azért kérdezem, mert több mint három hétig jártam (szeptemberben) nappali szanatóriumba. Háromféle kezelést kaptam: Tens, egyéni váll és nyaktorna, valamint gyógymasszázst. Ezalatt a három hét alatt mintha picit jobb lett volna a nyakam, de maga az alapállapot (jobb oldalon fordulásnál valami korlátozza a mozgást és fáj) nem változott semmit. Maga az a tény, hogy nyaki gerincsérvem van, ez fáj ennyire? Úgy tudom, hogy nem minden esetben okoz a gerincsérv fájdalmat. Jövőhéten találkozom idegsebésszel. Meghallgatom mit mond, de műtétről egyelőre hallani sem akarok. Nekem is van memóriapárnám (ugyanaz amiről írtál ) de sajnos már akkor vettem, mikor fájt a nyakam és nekem nem "javult" meg tőle. Azt viszont észrevettem, hogy amikor a gyógytornász "húzta" a nyakamat, az nagyon jólesett. A nappali szanatóriumban volt ún. extenzió. Ezen a gépen nyújtják pl. a betegek nyakát, gerincét. Sajnos nekem ezt a kezelést eddig még nem írták fel. A kórházba miért kell befeküdnöd? Nem lehet bejárni a kezelésekre?

Előzmény: gilda66 (57)
gilda66 Creative Commons License 2010.10.15 0 0 57
Ja, és elfelejtettem az előbb, hogy a Milgamma N kapszula nagyon hatásos az idegi
fájdalmakra. Két éve használok WELLPURE memória párnát, azóta nem ébredtem úgy, hogy elfeküdtem volna a nyakam. Épp tegnap vett a párom egy ugyanilyen matracot nekem, szerintem az is nagyon tuti.
Előzmény: Cleo-pátra (54)
gilda66 Creative Commons License 2010.10.15 0 0 56
Szia!

Először is próbáld meg a konzervatív kezeléseket, nekem már 2 hete tart, és nagyon sok javulást tapasztaltam! Jövő héttől pedig kértem időpontot McKenzi tornára. Szerintem utána azt is kipróbálhatnád és csak a legvégső esetben a műtét!
Előzmény: Cleo-pátra (55)
Cleo-pátra Creative Commons License 2010.10.14 0 0 55


Cleo-pátra = Kleó-pátra Bocsánat! Valamit elronthattam a bejelentkezésnél. Még kezdő fórumozó vagyok :-)
Cleo-pátra Creative Commons License 2010.10.14 0 0 54
Köszönöm szépen nektek, hogy írtatok! Sikerült meggyorsítanom az MR vizsgálatot. (Pénzbe került, de legalább nem kell várnom fél évig.)
Ma délelőtt voltam. A leletet még csak nagyjából sikerült megértenem, de a lányeg, hogy az V-ös csigolyánál 2 mm körüli sérv található. A VI-os korong centralis protrusioja fokozott. Th II. szintben a protrusio jobb oldalon paracentrálisan mérsékelten fokozott. Az utóbbi két mondatot nem értem. Már kaptam idegsebész elérhetőséget. Hamarosan felhívom. Ismerősem szerint ez még nem olyan veszélyes, hogy műteni kellene. (Mondjuk főleg éjszaka nagyon fáj a nyakam és zsibbad a kezem. Nem tudom, műtét nélkül ezen tudnak-e segíteni?......)
Sfakutya! Köszönöm szépen a fórum címet, mindennap olvasgatom. Nagyon sok hasznos infót kaptam.
gilda66 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 53
Szia!
Nekem is hasonló problémáim voltak, én kaptam egy telefonszámot és egy orvos nevet a Budai Egészségközpont Gerincgyógyászati Osztályra és igy gyorsitottam meg a kivizsgálásomat. Péntek időpontegyeztetés, hétfőre időpont, csütörtökre megvolt az MR vizsgálat. Igaz ez pénzbe került de legalább nem szenvedtem több hónapig. Egyébként következő hétfőn már korházba feküdtem, konzervativ kezeléseket kaptam. Most a második hétnél tartok a kezelésekkel. Ha bármi kérdésed van irj!
Előzmény: Kleó-pátra (50)
Mariann76 Creative Commons License 2010.10.12 0 0 52

Szia

Nekem is kéz zsibbandással kezdödött.Aztán Május óta elkezdett görcsölni a szívemis .Augusztusra volt Mr re időpontom és nekem is azt mondta a doki a sérvtől nem görcsölhet a szívem.És láss csodát az MR kimutata nyaki porckorong sérvem van.Amit sikeresen megműtőtek Szep.14 én és azóta elmultak a zsibbadásaim és görcsök is.Rgyből más volt az orvos hozzá állása az Mr felvétel láttán.

Előzmény: Kleó-pátra (50)
Sfakutya Creative Commons License 2010.10.12 0 0 51

Én szerencsére nagyon jól vagyok. Sokáig írtam a Porc-Gerinc-EÜ topikban, de mostanában csak olvasok.

Ha rákattintasz a neve,re, akkor az összes hozzászólásomat láthatod.

Előzmény: Kleó-pátra (50)
Kleó-pátra Creative Commons License 2010.10.11 0 0 50


Kedves Sfakutya!, Lencsi51, Gaborzsolt és Kedves Mindenki!


Érdeklődni szeretnék, hogy hogyan alakult a nyaki gerinc problémátok? Én július közepe óta szenvedek iszonyú nyakfájásban. Sajnos nekem is azt mondták először, hogy izomgyulladásom van. Én már voltam manualterápián, ahol az orvos azt mondta, hogy ún. ízületi blokk alakult ki nálam, és hogy nyugodjak meg, senki nem maradt még így (Fura válasz.) 3 kezelésen voltam, sajnos semmit nem változott.
Azóta jártam már gyógymasszőrnél, fizikoterápiás kezelésen, gyógytornán, eredmény semmi.
Volt olyan, hogy se lefelé, sem felfelé, nem mozgott a nyakam. Én a tarkómnál a fejbiccentő izmoknál érzek iszonyatos feszülést. Hónapok óta nem tudok egy jót aludnik. Mindkét kezemen zsibbadnak az ujjaim, (ez már a nyakfájást megelőzősen pár hónappal éreztem.)
Kipróbáltam mindenféle kenőcsöt, gyógytapaszt, de semmi nem segít. Nagyon nehéz autót vezetnem. Azt modják, hogy nyaki gerincsérvet nem is szabad masszírozni.
Ha nem tudják mi bajom van, miért nem küldtek először MR-re vagy CT-re?
Csak egy röntgen felvételem van, amin nyaki lordosis , kényszertartás ábrázolódik, de a röntgen nem mutatja ki a gerincsérvet. 2011 áprilisára kaptam MR-re időpontot.
Ráadásul a MR vizsgálatot szinte ki kellett könyörögnöm, mert a manualterapeuta azt mondta, hogy nem látja indokoltnak, mert szerinte nincs ideggyöki nyomás. (Akkor miért zsibbad éjszaka mindkét kezem?)

Nagyon várom válaszaitokat!
Üdv.
fable1077 Creative Commons License 2010.07.21 0 0 49
Kedves forumozok!

58 eves Edesanyam nyaki gerincservben szenved. Tegnap kapta meg az MRI vizsgalat eredmenyeit. A szakorvos szabadsagon van, de a haziorvosunk atnezte a leleteket es
azt mondta,hogy tobb mutetre is szuksege lenne. Viszont o azt mondja,hogy nagyon-nagyon gondolja meg a mutetet, mert veszelyes es konnyen lebenulhat... es azt javasolja, hogy ameddig lehetseges es birja,addig ne menjen el mutetre...
Termeszetesen a szakorvos velemenyet is meghallgatjuk.

Szoval a kerdesem az, hogy valoban ennyire veszelyes a mutet? Nyilvan nagyon erzekeny terulet es eleg egy "kis" hibat ejteni az orvosnak, hogy meglegyen a baj...

Egyebkent a gerincserv miatt anyu egyik keze nagyon gyenge es mar alig tud vele fogni es 3 ujja egyfolytaban zsibbad. A masik keze szerencsere jol van,de aggodalomra ad okot,hogy egy ideje azon a kezen is zsibbad az egyik ujjanak legfelso perce...

A fenti allapot nagyon rossz, de meg mindig jobb, mint ha lebenulna...
Szobajoheto kezeleskent az orvos meg emlitette a sulyfurdot. Sajnos a masszirozast es egy sor egyeb kezelest azert nem enged a szakorvos,mert anyunak 12 eve melldaganata volt ( bar szerencsere azota minden rendben).


Erdemes kockaztatni a mutetet? Mennyire veszelyes a mutet?

Elore is koszonom a valaszokat.
bmzbmz Creative Commons License 2010.06.06 0 0 48
Szia Lencsi!

Mit értesz pontosan életminőség javítási lehetőségeken?

A www.porckorong.hu tudástárában lenne érdemes szétnézned!
Ott le van írva, hogyan érdemes ülni, vezetni, dolgozni!
Bár a nyaki sérvesen nincsenek elkényeztetve ezen az oldalon, azért sok fontos gerincsérves infót megtudhatsz róla!

Előzmény: _lencsi51 (46)
Creatív Creative Commons License 2010.06.04 0 0 47

 

Szia!

 

Jelenleg hasonló gondokkal küzdök én is.

 

Itt biztosan találsz valamit.(Én most tornázni sem tudok,olyan fájdalmaim vannak.)

 

http://www.google.hu/search?sourceid=navclient&hl=hu&ie=UTF-8&rlz=1T4GGLL_huHU342HU343&q=mckenzi+torna+gyakorlatok

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: _lencsi51 (46)
_lencsi51 Creative Commons License 2010.06.01 0 0 46
3 éve zsibbad a kezem, nehezen tudok, vagy egyáltalán nem fogni, ügyetlen a kezem, néha szédülök, és mostanában rohamosan romlik a látásom is.MRI-re kell mennem, de már most közölték, nagyon valószínű, nyaki gerinc-sérvem van.Életminőség-javulási lehetőségeket tud nekem valaki mondani? Milyen torna segítene? Ha valaki válaszol, megköszönöm.-lencsi51
Creatív Creative Commons License 2010.04.21 0 0 45
Szia! Én mindenre kíváncsi vagyok!Mi történt Veled a műtét után?
Előzmény: aghyy (34)
Creatív Creative Commons License 2010.04.21 0 0 44

Szia!

Ne hanyagold el!Menj orvoshoz,vizsgálatra ,kezelésre,és minden egyéb.Sokkal rosszabbra fordulhat kezelés nélkül.

Előzmény: gaborzsolt (39)
Creatív Creative Commons License 2010.04.21 0 0 43

Szia!

 

Mi történt veled azóta?Hasonló nyavajám volt ,van nekem is.Mr -nek mi lett az eredménye?

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.10 0 0 42

nyaki gerincre kaptam a fizikót:)

és neurológusnál voltam:)

elnézést,elírtam:)

Törölt nick Creative Commons License 2010.02.10 0 0 41

Sziasztok!

November óta nem múló "izületi" fáldalmaim vannak.Először a derekam,aztán a lábaim kezdtek fájni.Utána jött  a nyakam a vállam a kezem.A fejem egyfolytában fájt.Elementem a háziorvoshoz,hátha tud valamit felírni.Írt is...fájdalomcsillapítót és krémet,hogy kenjük be vele ahol fáj.A fájdalom csak nem múlt,sőt.... elkezdett zsibbadni a kezem,éjszaka arra ébredtem,pedig nem azon a felén aludtam.Később már mindekét kezem zsibbadt,a lábaim fájtak(fájnak még most is) nem tudtam lábraállni,sántítva mentem.Visszamentem az orvoshoz,írt fel izomlazítót,gulladáscsökkentőt,de nem segít semmit.Most telt le a fizikó,nykai gerincre kaptam,és sokkal jobban fáj.Nyilal a hátamba a fejembe a kezembe a fájdalom,a derekam leszakad úgy fáj.

Voltam nurologusnál,azt mondta a derekamba lumbágó van....

Elküldött nyaki gerinc MR-re 16.-án megyek.

Volt valakinek hasonló gondja?

Előre is közönöm a válszat!

Andi

gaborzsolt Creative Commons License 2010.01.26 0 0 40
Idegrendszeri zűrök? Jézusom, az mit jelent mondott errevonatkozóan valamit? Kiváncsi vagyok az mr vizsgálatod eredményére, remélem nem lesz gond, nekem is nyaki gondjaim vannak 4 hónapja, és tele vagyok aggodalommal, mert merev, fáj, stb. gyógytornát orvos írta Neked?
Előzmény: macogi (37)
gaborzsolt Creative Commons License 2010.01.26 0 0 39

Szia!

Sajnos én is küzködök valamiféle nyaki gerincgonddal, ami olyan mintha elfeküdtem volna, de már 4 hónapja tart, úgy hogy nem elfekvés okozza. Főleg a bal oldali fejfordítás okoz gondot és éjjel is ha fordulok feszül, fáj. egyik napról a másikra jelentkezett. Voltam orvosnál, de ő 4 hónapja azt mondta, hogy nyakizomgyulladás. Na ez valószínű nem az. Néha zsibbad a kezem, de ahogy dolgozok el is múlik, csak néha érzem munka közben is. zóval aggódok, még csak 44 éves nő vagyok. Egyenlőre olvasgatom az oldalt és próbálok tapasztalatokat olvasgatni, addig nem megyek orvoshoz, így mégis van valami fogalmam, ha mégis el kell mennem.

Üdv. gaborzsolt

Előzmény: Porter (7)
szeretekutazgatni Creative Commons License 2009.07.12 0 0 38
Hogy sikerült a műtét?
Ki operált?
Sajnos ismerős vagyok ott a gerincgyógyászaton.Már a lumbális műtéteim több éve voltak,ott operált a V.P.P.Most a nyaki IV-V csigolyák között van befelé domborulat és ez okoz fájdalmakat.De azt nem is gondoltam,hogy ez okozhat hirtelen fellépő hasmenést.
Infúzióra jártam,most öt nap, van ugyan javulás,de fáj a hátam,vállam.Erőtlen a jobb kezem.
Nem bíztatott a Bánk Dr.Megoldás előbb vagy utóbb csak a műtét lesz.
Írjál,hogy sikerült a te műtéted,milyen volt a lefolyás,gyógyulás.
Köszönöm előre is!
Előzmény: aghyy (34)
macogi Creative Commons License 2009.04.27 0 0 37
Ma voltam gyógytornán,a gyógytornász észrevette h van a nyakamba egy izomcsomó szerűség , amitöl lehetnek azok amiket én érzek. Meg mondta eléggé görcsösek a hát vállizmaim. Az mr május 7én lesz , hát kiváncsi vagyok rá nagyon mi lesz itt még.
Ő azt mondta böven lehet látászavar és idegrendszeri zürök a nyaki gerincsérvtöl.
Majd lesz vhogy.
Sfakutya Creative Commons License 2009.04.13 0 0 36
Szorítok én is! Aztán majd számolj be arról, hogy mi van veled!
Előzmény: aghyy (34)
macogi Creative Commons License 2009.04.12 0 0 35
Huh hát nem egyszerű :S ha szabad megkérdeznem hány éves vagy? Úristen, látom neked is eléggé összejött elég rendesen h már a gerincvelődet kárositják :S

jajj szegénykém , szoritok érted h utána jobb legyen ha +kapod a protézist !!!!!!
hát nem tudom nekem kicsit összetettebb mert közbe a mandulám is vacakol , lassan egy éve... de közbe a gerincem is kiszakad... naivan bizok benne, hogy hátha a mandula miatt van mindez ... de hát nemtutom, 12éves korom óta nem birtam egyenesen tartani a gerincem mindig fájt :S de hátha... csak a mandula .......
de szerencsére sikerült intéznem májusra mrit... mondjuk eddig én voltam a hülye csak bizakodtam h beképzelem az egészet.... de hát..... egyre rosszabb.....
ha esetleg a látászavart a gerincem okozza , azt lehet korrigálni? irj majd és kitartás!!!! jobb lesz majd!!!!
Előzmény: aghyy (34)
aghyy Creative Commons License 2009.04.11 0 0 34

Macogi,sajnos meg kell, hogy cáfoljam Sfakutyát, ugyanis lehet nyaki porckorongsérvtől látászavar. Nekem is az van (mármint nyaki gerincsérvem), ráadásul 3 egymás alatt, abból 2 ami nagyon problémás, azok elérik a gerincvelőt, és nálam már gerincvelő károsodást okoztak. Nekem is az volt az ábra, hogy éreztem, hogy egyik hónapról a másikra egyre rosszabbul érzem magam,zsibbadt, és elviselhetetlenül fájtak először a kezeim, később a talpaim,majd a bokám is elkezdett zsibbadni, aztán egyre feljebb a lábaim. Nekem látászavarom nincs, de ez csupán szerencse kérdése megmondta az összes orvos. ( ahány ovos látta az mri-k eredményét, mindnek az volt az első kérdése, van-e látás zavarom, ill. vizelet-,széklet tartási problémám) Én pl már akkor, amikor még nem voltam ennyire tré állapotban (mostmár gyakorlatilag 10 perc séta vagy mászkálás után kibírhatatlanul fájnak a lábaim is, de sokszor akkor is amikor csak ülök), szóval már akkor is tetőtől talpig elzsibbadt mindenem ha például magasra nyúltam vagy nyújtózkodtam.

Én per ma ott tartok, hogy a nyuszi hétfőre egy kórházi ágyat hozott a Gerincgyogyóba (Gerincgyógyászati Központ), keddre vagyok kiírva műtétre, amikor is 2 porckorong protézist kapok a mostani elszaródott porckorongok helyett....úgyhogy eléggé be vagyok tojva.......légyszi drukkoljatok! :-) Ha valamire kiváncsi vagy Macogi szívesen megírom, kérdezz nyugodtan.
Hova jársz orvoshoz?

 

Előzmény: macogi (33)
macogi Creative Commons License 2009.03.25 0 0 33
Viszont azt nem tudom , h akkor mitől van ez nálam. (látászavar)
Ez az állapot kb. tavaly május óta egyre csak rosszabbodik, olyan december fele lett a legelviselhetetlenebb... ehhez képst a hét hónap már.... ''kevés'' de nekem mégis nagyon sok..... de köszi a nyugtatást :)
Előzmény: Sfakutya (32)
Sfakutya Creative Commons License 2009.03.25 0 0 32
A nyaki gerincsérv nem okoz látászavart. A kar, kéz zsibbadását, erős fájdalmát viszont igen. De még ennél rémesebb dolgokat is, de arra ne gondolj. Ha olyan tüneteket produkálnál, ami indokolná a gyorsabb MR vizsgálatot, akkor az ideggyógyász biztosan elintézte volna. Nyugodtan várd ki a vizsgálatot.
Előzmény: macogi (31)
macogi Creative Commons License 2009.03.25 0 0 31
Szijasztok!

Lenne egy olyan kérdésem , h okozhat nyaki gerincsérv látászavarokat??
Ezalatt azt értem , h hirtelen előkerülő tárgyakat nehezebben veszem észre ill mintha lassabbak lennének az emberek , mint régen (már úgy látom) ?
Teljesen be van merevedve a nyakam, ebből gondolom h valami ilyesmi jellegű lehet a dolog. Kb. 10 ideggyógyász, reumatológus , cxsontkovács is látott.... a legutóbbi küld el mrre, gerinc és kopnya mr-re de az iskét hónap múlva lesz. A zsibbadások már fel se tűnnek, csak annyi h ma már nem csak kezem és a hátam zsibbadt hanem a lábam is :S
Kegyetlen dolog.....
bernii Creative Commons License 2009.03.04 0 0 30
köszi a tippet.remélem tud valaki segíteni.:)
Előzmény: Sfakutya (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!