Tévedsz.
Köszönik, - jól megvannak.
A példányszám + akkor nő meg igazán, ha a Nemzet olvasóinak eszébe jut, hogy nem a Mao a zsurnalisztika csúcsa...
:O))
Majd megveszi a kormány!
Jól is járna vele, - ott ugyanis még vannak ujságírók.
Tudod, - olyanok, akiket néha el is olvasnak azok, akik szeretnek ujságot olvasni...
A többiek + a Napi Mao és a Szabadság oldalait töltik meg.
Ezt nevezik megélhetési ujságírásnak.
Az elmeorvosi esetekről most ne is beszéljünk...
:O)))
Kis helyesbítés:
1. A Magyar Nemzet veszteségeit én is kétszáz millióra becsültem, de hivatalos körök szerint napi 2 milliós, vagyis évi négyszázötven - ötszáz millióról van szó. (Szerencsére vasárnap nem jelenik meg a lap.)
2. Kicsit szemérmes a "bank" kifejezés, hiszen közpénzről van szó. Az _állam_ tartja el a lapot, ezt így helyes mondani. Közpénzről van szó. A Mahirnál valszeg minden másképp lesz - de addig...
3. Hogy a Népszavát ki tartja el, azt nem tudom. Talán a földalatti mozgalom. De mivel nem az állam - tutira veszem, hogy nem - ezért kevéssé izgat. Ha megtudtok valami zaftosat, azért szóljatok.
Hát én azt meg nem mondom, kedves Rezsö. Mert már a háború elött sem tudtam ..
"az újságokat és folyóiratokat, az esetek nagyobb részében, nem a nyájas olvasó tartotta el, még kevésbé töle származott a laptulajdonos-kiadó nem csekély jövedelme, a főszerkesztő szép tiszteletdija, a munkatársak fizetése, köztük nem egynek, többnyire a közgazdasági "szakértönek" a többiét tízszeresen meghaladó fizetése. Mindehhez a pénz máshonnan került elő. Olyan kasszából vagy egyéni zsebből, mely saját érdekeit tekintve látta érdemesnek vagy éppen szükségesnek a sajtó támogatását.."