A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Sziasztok! Hátha valakit érdekel: eladnám a jó öreg Fiorenzato F5 (gyakorlatilag Mazzer SJ) őrlőmet. Adagolós ugyan, de én single dose módon használtam,
ami eléggé macerás volt. Viszont masszív, túlél mindent, precíz, kiváló eszpresszót lehet készíteni vele. Egy kávézót is elvisz nyilván, arra lett kitalálva.
A Mini Mill csak példa volt, és végül találtam egy jó beállítást az aldis Ambiano őrlőn (22-es fokozat:). Magát a kávéfőzőt nem találtam magyar webshopokban, ezért végül egy ilyet vettem. Kb 10 nap alatt itt volt, az elsejei ünnepnappal együtt.
használt már valaki úgynevezett nápolyi kávéfőzőt? Arra volnék kíváncsi, hogy milyen finomságú őrleménnyel működik jól. Még csak a második próbálkozásnál tartok, szóval előbb-utóbb ráhibázok, csak hátha. Elsőre olyat használtam, mint a Bialettiben szoktam, de elég lassan csöpörészett lefele, második alkalommal annál sokkal durvábbat, de akkor meg egyáltalán nem. Van esetleg valakinek titkos tippje, pl Hario Mini Mill, ikszedik kattanás, vagy hasonló?
Konkrétan erre szakosodott szervizt nem tudok, de itt érdeklődhetsz telefonon. Ha nem zárják ki eleve, akkor elviheted, ingyenesen átvizsgálják, és ha van hozzá alkatrész, akkor megjavítják.
Ezzel eddig nem próbálkoztam mert az a kényszerképzetem, hogy egy csomó hőt elvesz indításkor. De ennyit akkor is megér ha csak kísérletezem vele. Megvan még?