Keresés

Részletes keresés

dagigali Creative Commons License 2004.03.26 0 0 94
Huhhh, a helyzet az, hogy már három éve vettem, még a nagyobbik kölöknek,akkor az egész pakk (kb.20 pelenka + a gumibugyik) volt olyan 25e.
De tényleg nagyon jó beruházás volt, már a 2. skac nyűvi, és semmi baja! Mosás nem nagy cucc, ecetes vízben ázik mosásig, aztán mosószódában tisztul, ennek kilója kb.300 Ft, úgyhogy mosószerre sem költünk túl sokat. Kakatisztítást leegyszerűsíti a Novotex, azt simán beröpítem a klotyóba. Vasalni nem kell, nem is szabad.
Találtam egy oldalt, belinkelni sajnos nem tudom, úgyhogy copypaste, itt vannak árak, de nem tudom, mennyire friss.
dg
Előzmény: AliceCsodaországban (92)
Lucilla Creative Commons License 2004.03.26 0 0 93
Alice,
lehet kapni, pelenkavédőnek hívják, én láttam pl. az Árkádokbéli babybellben, de pl. bébikerben is.

(Amúgy mi is most kísérletezünk a mosható nadrágpelussal, és a mostani tapasztalataim alapján mindenképp ajánlani tudom. Mondjuk nagyobb beruházás, mint a sima textilpelus, de nagyon kényelmes, és az eldobható nadrágpelenka használatánál egyálatalán nem nagyobb meló. Ja és a kényesseggű kölkömnek is bejön. Mármint a fenekének:))

Előzmény: AliceCsodaországban (90)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.26 0 0 92
Kösz az infót, és azt is meg tudod mondani, mennyibe kerülnek ezek?
Ja, és a textilpelenka mennyibe kerül, és hol lehet kapni?
Előzmény: dagigali (91)
dagigali Creative Commons License 2004.03.26 0 0 91
Én többnyire textilezem , Monapelt használunk. Ahhoz (meg a többi típushoz) van egy nagyon jó kis gumigatyó, azt használhatjátok sima textilpelushoz is. Azt a kötözős izét nem tudom, hogy lehet-e még kapni?
Éjszakai pelenkázással kapcsolatban: én éjjelre jobb szeretem a textilt, mert az eldobhatónak valami iszonyat szaga lesz reggelre, ki tudja, mi válik ki belőle, elvileg nem 8-10 órás időtartamra vannak tervezve.(kukoricapelussal nem volt ilyen gondom, viszont most, hogy komoly 16 hós a nőci, kevés a tárolókapacitása, nem bír ki egy éjszakát) Szóval nálunk éjszakára textil nadrágpelenka, dupla betéttel, amire még ráhajtok egy Nowotexet, egyrészt a komfortérzet, másrészt a könnyebb tisztíthatóság miatt.
Ja, ezt a gumibugyit én a MiniManóban vettem (Bp.Nagy Lajos kir.u. 112), 4-5 db elég belőle, gyorsan szárad.
dg
Előzmény: AliceCsodaországban (90)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.26 0 0 90
Kismamákok,
kérdésem lenne, homályosítsatok már fel légysz. Úgy döntöttünk a lányommal, hogy a születendő babát textilpelenkába fogjuk csomagolni, és csak éjszakára, illetve alkalmanként kap majd eldobható pelenkát, mert a pénztárca csak ezt engedi meg. Namármost nem vagyok vele tisztában, hogy egyáltalán létezik-e még ez a fajta csomagolás manapság, és ha igen, akkor mit adnak mainapság a textilpelenkára? Mikor ő volt pelenkás, volt olyan oldalt megköthető formára vágott anyagpuhaságú nylonvalami, nem tudom a pontos nevét, nekem az nagyszerűen bevállt, kapható ez? Vagy gumibugyikat lehet kapni? És ha igen, akkor hol?
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 89
"Fele/harmad akkorak mint annak idejen"

Szerinted miert?

Előzmény: pasa_ (87)
viccková Creative Commons License 2004.03.25 0 0 88
Rossmann pelenka iszonyú!!Szerintem használhatatlan.
pasa_ Creative Commons License 2004.03.09 0 0 87
>Nem reklámot akarok csinálni neki,de kipróbáltam a tesco gazdaságos pelenkát,és semmivel sem rosszabb mint a többi,csak az ára kb.a fele

En szinten, es jelentem, hogy a 3-5-os Tesco minosegben sokkal rosszabb mint a 3-6-os libero. De teny hogy joval olcsobb, es attol hogy rosszabb messze nem hasznalhatatlan. Azt tudom mindenkinek javasolni, hogy egy csomagot vegyen elsore es probalja ki.

Egyebkent vszont eszmeeltlen sokat fejlodtek a nadragpelenkak az utolso 10 evben. Fele/harmad akkorak mint annak idejen, nem csoda hogy a sima betet kiveszett, az is ketszer akkora volt, mint most a komplett np.

Előzmény: viccková (78)
Abigel4 Creative Commons License 2004.03.09 0 0 86

Mas ötletem nincs, sajnos,amire Te gondolsz azt nem ismerem.

Nekem meg van olyan gumibugyim ami teljesen ki van belelve es közeputt vastagabb betet van benne de nem hiszem hogy erre gondolsz,meg nem is eldobhato.
A sogornöm(Nemeto. -ban ) emlegetett egy par honapja olyan eldobhato pelenkat ami bugyiszerü es nem olyan draga mint a többi szoktatos pelus de azt nem tudom hogy a gyerekek erzik e hogy nedves lesz.Az ö lanya 2 honappal a harmadik szülinapja elött lett szobatiszta.

Drukkolok hogy minel hamarabb sikerüljön a pelus elhagyasa!:)

A.

Előzmény: Mentat (82)
mkatka Creative Commons License 2004.03.08 0 0 85
Ha jól emlékszem ebbe is lehet eldobható betétet kapni.Szerintem előbb-utóbb mindenkinek eljön a szobatisztaság ideje,persze két kicsi mellett nem lehet egyszerű a nagyobb pelenkakérdése.Nekem az a tapasztalatom ha erőltetem csakazértsem megy a dolog.Most a sok beteség mellett többet voltunk együtt itthon és akkor odafigyel rá az ember.jövő héttől újra ovi és ott tuti hogy a nagy játékban megfeledkezik magáról.Én már nem reménykedem abban hogy a nyár előtt végleg eldobnánk a pelust
Előzmény: Mentat (84)
Mentat Creative Commons License 2004.03.08 0 0 84
Az ikrek mellett nincs sem időm sem felesleges energiám, így mosható pelus szóba sem jöhet. Az én fiam is jó úton haladt az ősszel a szobatisztaság felé, de az ikrekkel a veszélyeztetett terhesség miatt nem tudtam eleget foglalkozni a dologgal, meg minidig mással voltak a gyerekek, gondolom ez is a visszaesés oka.
Amiről én olvastam az eldobható volt.
Előzmény: mkatka (83)
mkatka Creative Commons License 2004.03.08 0 0 83
Szia Mentat!
Mostanában olvastam a "kushies" márkájú mosható pelusról,leszoktatásra is jó,mert nedvességtartó viszont érzi is belülről.Legalábbis ezt írják róla:www.spelta.hu
Mi nyáron leszünk 3 évesek,tavaly nyáron egyik hétről a másikra éjjel-nappal szobatiszták lettünk,majd jött egy költözködés,mandulaműtét és újra vissza került a pelus.Most talán megint kezdjük elhagyni,de közel sem olyan határozottan mint a nyáron.Ehhez hozzájárul a dackorszak is gondolom,mert ha olyan kedve van akkor vagy kéri a pelust vagy egyszerűen bepisil.
Mentat Creative Commons License 2004.03.07 0 0 82
Olyanra gondolok, ami kívül száraz marad, de belül a gyerek érzi, hogy pisis. Tehát nem az a lényege, hogy bugyiként le lehet húzni, hanem hogy a gyerek érezze a bepisilés következményeit. A fiam ugyanis 3 éves lesz májusban és nem hajlandó bilizni egyáltalán:( Miután olvastam erről arra gondoltam hátha ha érezni, hogy kellemetlen következmények vannak, akkor rájönne, hogy a bili kényelmesebb.

A Libero Up&Go ( ez olyasmi lehet mint a pul -ups a Huggies-nél) pelusa egyébként elég jól bírja a strapát és jó a nedvszívóképességeis, bár az ára húzós annak is.

Mentat

Előzmény: Abigel4 (80)
Mentat Creative Commons License 2004.03.07 0 0 81
Olyanra gondolok, ami kívül száraz marad, de belül a gyerek érzi, hogy pisis. Tehát nem az a lényege, hogy bugyiként le lehet húzni, hanem hogy a gyerek érezze a bepisilés következményeit. A fiam ugyanis 3 éves lesz májusban és nem hajlandó bilizni egyáltalán:( Miután olvastam erről arra gondoltam hátha ha érezni, hogy kellemetlen következmények vannak, akkor rájönne, hogy a bili kényelmesebb. Ráadásul 1 hónapos ikreink vannak, így most 3 gyereket kell pelenkáznom, ami anyagilag és fizikailag is kicsit sok. A legnagyobb fiam ennyi idősen már tök szobatiszta volt. Van esetleg valami ötletetek? Bár ez már nem pelenkavásárlás téma.

Mentat

Előzmény: Abigel4 (80)
Abigel4 Creative Commons License 2004.03.07 0 0 80
Szia Mentat!

A pull -ups pelusra gondolsz? En a Huggiest hasznalom , de az ara miatt csak ha bevasarolni megyünk adom ra , ha szaraz marad többször is raadom de sajnos összecsomosodik 2-3 hasznalat utan az izzadsagtol. Amit meg szem elött kell tartani ,hogy nem nagy a nedvszivo kepessege.

A.

Előzmény: Mentat (79)
Mentat Creative Commons License 2004.03.05 0 0 79
Olvastam valahol eldobható leszoktatópelusról. Tud róla vki. vmit? Hol kapható? Igen hasznos lenne, mivel a második gyermekem lassan 3 éves lesz és mereven ellenáll a szobatisztaságnak.
Előre is köszi:
Mentat
viccková Creative Commons License 2004.03.05 0 0 78
Nem reklámot akarok csinálni neki,de kipróbáltam a tesco gazdaságos pelenkát,és semmivel sem rosszabb mint a többi,csak az ára kb.a fele.Csúnya fehér - piros a csomagolása,de semmi egyéb.Nekem mondjuk az a lényeg h.ne pisiljen ki belőle meg ne legyen kiütéses-gondolom mindenkinek ez a fontos,de nálam egyik sem következett be,aminek örülök.
A www.szanalmas.hu-n olvastam CDvel kapcsolatban h.a tecsógazdaságos termékek azért olcsóbbak mert nagy tételben veszik meg a gyártóktól,és nem csomagolják dizájnosra.de a minőségük ugyanolyan,illetve érdemes megnézni a gyártót,rájuk van írva.
Konkrétan a pelenkákat egy cseh cég gyártja,gondolom itthon ismeretlen,én sem ismerem.
Szóval nekem bejött,lehet h.másnak nem.
torkrisz Creative Commons License 2004.02.22 0 0 77
Nálunk az elejétöl kb 4 hós koráig a Libero volt a befutó.Sohasem történt "baleset". Nem szerettem, hogy a Pampers derékrésze nem gumírozott, mivel gyerköc jó ideig napi egy extra adag kakával örvendeztetett minket. A Pampersböl tuti kifolyt.Aztán ahogy kerekedett, áttértünk a Pampersre, midit még Liberot használtunk, maxi már P, mert egy kicsit szélesebb mint a L. Viszont már elöfordult 2-3 * hogy kifolyt a pisi:(((
Előzmény: Zimizumi (76)
Zimizumi Creative Commons License 2004.02.22 0 0 76
Szia!
A mi fiunk most két éves. Újszülött korától gyakorlatilag nem volt egy adott márkájú pelenka, ami minden fejlődési korszakában jó lett volna. Minden méretváltásnál kipróbáltuk a bevált márka eggyel nagyobb méretét, és érdekes módon, sohasem az lett a befutó.
Volt, amikor a Babylove vagy a Libero működött. Most Pamperst használunk, és a Rossmann lila csomagolású pelusát (azt csak akkor adom rá, ha otthon vagyunk).
Z
Előzmény: viccková (73)
kbee74 Creative Commons License 2004.02.22 0 0 75
Öööö...bocs hogy beleszólok, de én is pampers-t használok, és annak nem gumis a dereka, ennek ellenére semmi nem folyik ki belőle, és a lányom feneke is száraz marad.(8 hós) A DM babylove-ja gumis, én azzal is meg vagyok elégedve. Mivel éjszaka már nem pelenkázok, így akkor használom a pamperst, mert tuti kibírja reggelig, nappal pedig ha van, akkor babylove.
De inkább akciós pampers, ha valahol látok, jól bevásárolok a jumbo csomagból:)

Egyszer vettem rossmannban minőségit, nem szerettem, mert nagyon összegyűrődött a lába között, és valahogy olyan vastag volt az egész. Biztosan nem volt túl kényelmes...

kbee

Előzmény: Szipolyka. (74)
Szipolyka. Creative Commons License 2004.02.22 0 0 74
Hálistennek tényleg kinőttek :-))))
De messze a legjobb volt az a Pampers, aminek gumírozott az oldalszalagja. "Futottak még" a Liberonak a már nem emlékszem milyen szintén valami nagyon jó típusa, az is gumis volt a derekánál.
Előzmény: viccková (73)
viccková Creative Commons License 2004.02.22 0 0 73
Bizonyára kinőttek a gyerekeitek a pelenkás-korszakból és szobatiszták lettek h.szinte egy éve nem írt ide senki, nekem viszont most pelusos a gyerekem,de gondoltam ha már van ezzel foglalkozó topic, akkor minek hasonlót nyitni.
Bár eddig szinte mindenki textilpelenkát használt itt.
Én eldobhatót használok,de észrevettem h.vannak különbségek.Pl.nem értem miért, de a Liberóból az én kisfiam rendszeresen kipisil, folyton átázik, éjszakára nem is adom már rá(nem is veszek csak előfordul h.kapunk ajándékba).Legjobb szerintem a Pampers,de nagyon drága is.Csak akkor veszek ha akciós.A dm-es is nagyon jó,nektek mi jött be?Érdekelne, hátha van vmi no name-es, ami jóval olcsóbb de azért jó.Én még kísérletezős stádiumban vagyok.
igabiga Creative Commons License 2003.04.07 0 0 72
Bocs, 56 db a maxi,(8-18kg)
MVera Creative Commons License 2003.04.07 0 0 71
Sziasztok!
Köszi az infókat.
Öblítőt nem használok többet.
Nejlonból nem is tudtam, hogy több méret van, utána fogok nézni, mert bizonyára tényleg kicsi. A gumibugyi meg ahhoz képest nem is olyan drága, hogy a poponella külső darabja 2000 körül van...
Jó pelenkázást!
Vera
igabiga Creative Commons License 2003.04.07 0 0 70
Kukoricás pelusnak a diszkontját ismerem: 18 ker Ipacsfa u. 6. (Dél_Pestieknek és az M5-ről jövőknek:a Keravill diszkonttól a Méta u. felé eső első kapu)A portás bácsi pontosan megmutatja, melyik bolt(első épület szemben)Törlőkendők meg minden ilyen van. (a maxi 54 db-os 2690 Ft volt, de szokott lenni "B"osztályú esztétikai hibás olcsóbbért)

Újszülött korában mi a pampers newbornt használtuk, mert rengetegszer trotyizott és az azt is beszívta. Szánom bánom, de ennél a babánál nem textilezek, de mentségemre az első háromnál megvót rendesen az is.(majd a leszoktatásnál bevetem)

Előzmény: MVera (59)
rollller Creative Commons License 2003.04.07 0 0 69
sziasztok, a partvonalrol:) az oblito eltomiti a szovet porusait, ez a mukodesi elve, tehat valoban csokkenti a nedvessegfelvetelet a pelusnak, tehat ha azzal pelenkazol, akkor oblitessel magad ellen dolgozol, oblito helyett lehet/erdemes hasznalni a kornyezetbarat oblitot, evokanal ecet plusz 2 csepp illoolaj (levendulas pl, az ritkan allergizal), ez amugy a vizkovesedest is akadalyozza a mosogepben, es puhitja a textilt, az oblito mellekhatasai nelkul
Előzmény: MVera (67)
MVera Creative Commons License 2003.04.06 0 0 67
Kipróbáltam amiket mondtatok. A "Derszu-féle" hajtásba tekertem poponella betétet (ez is flanel külsejű), meg sárkány is volt. Nekem oldalt is volt a sárkányosnál textil (nem lehet olyan bőven a hasára hajtani, de van), ennek ellenére érintkezik a baba bőrével, mert én a nejlon széleit be szoktam hajtogatni, különben mindig átázik a ruhája, ahogy a kilógó nedves pelushoz ér (és hálisten nem zavarja a bőrét). Végülis mindkét megoldás jó, de mintha kicsi lenne a nejlon, alig tudtam a betéttel vastagított pelenkát belecsomagolni. Nem tudom Derszu te hogy adod rá a külsőt, én úgy, hogy az elöl levő széleket csak bedugdosom a dereka mögé, és a hátsó (alsó) végeit egymáshoz csomózom a hasa fölött. (kétlem hogy érthető voltam)
De így a csomó nem marad a pelus fölött, hanem a hasára csúszik és megnyomja, a pelus meg szétesik.
Ha valami jobb ötlet van szóljatok!

Majd megnézem a Tescoban van-e valami gumibugyi, hátha azzal jobban elboldogulok. Ott lehet kapni Novotexet is (itt Kaposváron még ott van ilyesmiből a legnagyobb választék), de én nem használom, mert a lány néhánynaponta kakil óriási folyósat, és így semmit sem ér.

Az öblítőről lebeszélhető vagyok. Eleinte én is kétszer öblítettem (és akkor nem használtam öblítőszert), de takarékossági megfontolásból már csak egyszer. Arról sokat hallottam, hogy a mosóporra allergiás lehet a baba, és mivel úgy tudom az öblítő a mosópor semlegesítésére (??pontosan fogalmam sincs hogy van) szolgál, azért gondoltam egy kicsi mehet bele, mivel arról még nem hallottam, hogy az irritálhatná a bőrt. De ha valaki elhiteti velem, hogy a mosópor részecskéi ugyanúgy benne lesznek, csak még pluszban az öblítő is, akkor nem használok többet.

Sikerült megint jó sokat írnom ilyen tökéletesen lényegtelennek tűnő apróságokról.De mi, nők, azért tudjuk hogy nem is olyan lényegtelenek, ugye?

MVera Creative Commons License 2003.04.05 0 0 65
Köszönöm a segítséget!
Én is úgy hajtom, mint Derszu, csak nem teszek bele betétet, de jó ötlet, majd megpróbálom.
Ildike sárkányhajtása is érdekes, az talán nagyobb gyerekre is rámegy és nem kell nagyobb pelust venni, holnap azt is meg fogom próbálni.

Már csak az érdekelne, hogy lehet-e Magyarországon szoktatós bugyit meg frottírpelenkát venni, mert én sosem láttam ilyesmiket. helló
Vera

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.05 0 0 64
Sziasztok!

Igy ismeretlenül szólok, mert nem jártam még errefelé.
A lányaimról van idehaza nagy kazal textilpelusom. Van köztük sosem használt darab, meg olyan amit a bébik feje alá használtam. Popsira soha egyiket sem, úgyhogy még csak nem is foltosak.
A méretük pedig 70x76 centis. Még annó a csehektől hoztam őket.
Szóval ha valakit érdekel, szüksége lenne rá, irjon mailt vagy akár itt is szólhat. 120 körül gondoltam darabját, de biztos megegyezünk, ha valakit érdekel.

Blan

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.04 0 0 62
En frottirt hasznalok, mar csak ejszakara kell a kisfiamnak. Sarkanyosra hajtom (http://www.arizona.free-online.co.uk/folding.htm) itt lathatod hogyan.
Ebbe meg teszek elore egy nedvszivo betetet (vagy 1/3 2/3-ra hajtott masik pelust) es 2 biztositotuvel tuzom. A tetejere egy un szoktatosbugyi kerul, ez belul frottir, kivul valami pamut es kozotte nejlonreteg. Az agyon meg van egy vizhatlan alatet, biztos ami biztos. Ez sosem azik at, az eldobhatokbol meg rendszeresen kipisil, kiveve a Tesco fehercsomagolasu nejlonboritasujat, ami a legolcsobb letezo eldobhato. Ki erti ezt? :)
Előzmény: MVera (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!