Köszönöm a véleményed,én is valami ilyenre gondoltam.Csak a legérdekesebb az egészben,hogy már a rendörség is tudja hogy mi a helyzet de mégse foglalkoznak vele.Csak azt sajnálom hogy tényleg nem lehet találni egy normális otthoni munkát,bár ha valaki tudna nagyon szivesen várom a segitségét.Pont tegnap mesélte a barátnőm,hogy évekkel ezelött a párja is dolgozott egy ehhez hasonló cégnek,és ő is a rendörségen kötött ki,3 órás kihallgatáson vett részt.Szerencsére megúszta,bár az ő pénzének is lőttek.Dióhéjban ennyi csak nagyon szomorú hogy ilyenek vannak.
Vevő vagyok a humorodra. Amit a kuttyáddal kapcsolatban írtál, remek humorérzékre vall.
Ezen felbuzdulva elkezdtem figyelni a kutyámat. Képzeld, enyhe angolos akcentussal ugat!!!! Ugyan, figyelj már oda jobban a kutyádra, hátha ő is ugatja valamelyik nyelvet.
Ha igen, szólj, együtt küldjük ki őket külföldre dolgozni. Ketten csak bátrabbak, talán honvágyuk sem lesz.
És ami a lényeg, elkezdik keresni nekünk a MILLIÓKAT!
Valószínűleg ez volt a tanulópénzed... Felejtsd el, de sürgőrsen ezt a *Telemunkát*! Ahogy olvastam a fórumot ez egy egyszerű piramis játék, amit majd a hatóságok felgöngyölítenek, a szervezőket börtönbe csukják. Már csak azért is felejtsd el, mert ha bekapcsolódsz a hálózat, azaz priamis építésbe, akkor ezáltal TÉGED is letartóztatnak, tettestársként!
Kedves NetFantom.Ma találtam meg ezt a fórumot,és ahogy látom és olvasgatom te egész jól eligazodsz munkatémában.Segitségedet szeretném kérni ugyanugy az euromarkettel kapcsolatban.Éppen ma vettem át tölük a munkacsomagot,de nem merek belevágni,épp azért amiket itt leirtak a többiek.Sajnos kifizettem érte 8700 ft-ot,de ezért ugyanazt kéne csinálnom,hogy hirdetésekkel feladva több embert szerzek nekik.Kérdésem a következő,szerinted vissza lehetne e kérni a pénzt,vagy már futhatok utána,mivel mást igy nem akarok becsapni.Mivel 2 éves babámmal vagyok itthon nem mindegy hogy mibe vágok bele,mert ahogy olvasgattam itt már rendörségi ügyekröl is szó esett.Válaszodat előre is köszönöm!
Nyílván rajta van a levélen, csomagon a cég elérhetősége arra a címre kell elküldened írásban a leveledet a szerződés elállásról és ugyanarra címre kell a visszaküldened amit kaptál, hiánytalanul és sértetlenül.
Kibontani, természetesen kibonthatod amit kaptál az attól még sértetlen de ha összefirkálod vagy széttéped amit kaptál akkor keresztet vethetsz a pénzedre.
Az Euro Markettet említetted annak a címe: Euro Market Magyarország Kft. 1138 Budapest XIII. ker. Váci u. 184.
Bocsi de csak most vettelek észre a sok sületlenség között.
Több dolgot is tudsz tenni:
1. Nem veszed át a csomagot a postástól. Ilyenkor a postás megkér, hogy írd rá, hogy „Nem fogadom el, +dátum +aláírás”
2. Ha már átvetted akkor van 8 napod, hogy elállj a szerződéstől. Mert bármijen hihetetlen köztetek egy szerződéses jogviszony keletkezett azon a napon amikor a megrendelésedet, jelentkezési lapodat vagy midet elküldted a cég részére. Ezt úgy hívják, hogy távollevők között létrejött szerződés, de mivel ez egy speciális eset hiszen nem láttad nem tudtad megfogni a dolgot, munkát akármit ezért a törvényhozó 8 napot biztosít neked, hogy utólagosan következmények nélkül elállj tőle. A következő képpen tudzs elálni: Hiánytalanul és sértetlenül visszaküldöd a cég részére azt amit kaptál. Mellékelsz egy levelet amiben azt írod, hogy „A törvény által biztosított jogomnál fogva éllek az elállási jogommal melyet a csomag átvételét követő 8 napon belül jelen levelemmel és a mellékletét képező az Önök által kiküldött csomag hiánytalan és sértetlen visszaküldésével teszek meg. Kérem az általam a csomag átvételekor megfizetett összeg visszatérítését. Tisztelettel XY Pontos név, cím, csomagazonosító!!!” A csomgot normál csomagként ajánlva kell visszaküldeni.
Ha így jársz el akkor a cég 100%, hogy visszafizeti az összeget egyrészt mert nem ebből van az igazi haszna hanem a munkád utáni jutalékokból, másrészt nem akar balhét ezért nem akar jogot sérteni, hiszen ebben az esetben kötelező visszatérítenie az összeget.
Alternatív megoldásként a cég kiküldhet cserecsomagot ha nem kéred vissza egyértelműen az árát. Ebben az esetben azt is vissza kell küldeni és meg kell írni, hogy nem tartasz igényt cserecsomagra.
Hmm, egyébként szerintem nem jó kérdés az, hogy melyik oldalon állok, ugyanis Én a saját oldalamon állok De nem vagyok naiv és tudomásul veszem, hogy:
Minden cég profitot akar termelni ezért nem várom el, hogy Terézanya módjára ingyen adjanak bármit is.
Minden reklám esetén csak a jó és szép dolgok vannak kihangsúlyozva. Ezért nem hagyatkozok csak a reklámra mert természetesen butaság azt gondolni hogy a reklámban bármi negatív, vagy a termék, szolgáltatás értékét, értékesítését hátrányosan érintő dolgot akár csak érintőlegesen is megemlítenek.
Stb. stb.
Nem célom kiselőadást tartani és oktatni, legfőképpen kioktatni nem akarok senkit sem. De egyszerűen elvagyok képedve, hogy mennyi naiv ember van. És ha valaki hülyeséget csinál akkor legalább ne reklámozná magát, hanem tanulna belőle vagy a legjobb az lenne ha próbálná úgy tálalni a dolgot, hogy mások ne essenek bele ugyanebbe a hibába.
De itt csupa ilyet olvasok, hogy: Én azt hittem, hogy a sült galamb a számba fog repülni de nem repült, sőt vesztettem pár ezer forintot is pedig én fizettem azért amit egyébként ingyen megkaphatok itt a netten. Igaz dolgozni is kellet volna de azt meg végkép nem akartam illetve dehogynem Én dolgozni akarok, igaz ezt a munkát nem akarom végezni mert nem tetszik. Meg amúgyis gázos a dolog igaz ezt már tudtam azelőtt is mielőtt jelentkeztem de gondoltam hátha velem nem basznak ki. Végülis csak jólkibasztak velem igaz mégsem mert tulajdonképpen azt kaptam amit reálisan kaphattam, tulajdonképpen azt kaptam amit megérdemeltem. De akkor is a kurva anyjukat csakazértis nem Én vagyok a hülye meg a naiv hanem a cég. Mert ez a Cég lop csal hazudik, meg jól becsap, bár azt kaptam amit írtak a papíron De akkor is kapják be mert miért nem írták oda, hogy itt dolgozni is kell. Na majd jól feljelentem Őket. Meg jól ideirkálgatok mindent hátha ezzel is megtudom szívatni valahogy Őket amiért hülye voltam stb…
Na de komolyan nem ez megy ebben a topikban alig látni egykét értelmes hozzászólást a sok sületlenség között.
Kedves Piramis50, Olvasgattam az írásaidat és hát elgondolkodtam azon, hogy vajon mit is akarsz elérni. Persze azon kívül, hogy másokat sértegetel személyiségi jogaiban megsérted, kiteszed a lakcímét, uszítasz stb. Én a helyedben nem csodálkoznék ha egy pert akasztanának a nyakadban, illetve mint látom az érintett már meg is tette. És azon sem csodálkoznék ha az a cég is feljelentene akivel vitatkozol.
És hidd el, nem te fogsz nyerni, sőt nagyon sok idődet és pénzedet fogja elvinni ez az ügy. Akár több százezreket is fizethetsz majd attól függően meddig mentél el a „jog”sértésekben.
Azt írtad, hogy sarkosan fogalmaztam. Szerintem meg nem elég sarkosan. Fel kellene ébrednie mindenkinek aki álomvilágban él és még mindig azt hiszi, hogy van bármi is amit ingyen megkaphat.
Azt hiszed, hogy ezek a cégek lopnak, csalnak, hazudnak? Lehet, hogy el sem hiszed de ezek a cégek a legtisztességesebb cégek ma Magyarországon legalábbis jogi értelemben!!! Addig amíg egy McDonald’s csalhat az adóval addig ezek a cégek nem. Hidd el, hogy jogilag érinthetetlenek és maradéktalanul betartják a szabályokat. Ha bepereled Őket, még lehet, hogy a végén Te fogsz fizetni.
Vedd tudomásul, hogy aki ma Magyarországon otthon végezhető munkát hirdet az gyakorlatilag ügynöki munkát kínál bárhogyan is nevezi és hirdeti magát. A fizetés minden esetben jutalékos rendszerben történik utólag.
A reklámban pedig mindig mindenki a legjobb oldalát mutatja és mélyen hallgat a rossz dolgokról. Vagy hallottál már ilyen hirdetést: A Duracel elem 10x tartósabb mint az alkáli elem de sajnos az Energizer Ultimate Lithium elem még tőlünk is kétszer tartósabb. De azért mégis a miénket vegyétek meg.
Na ugye, hogy nem! Szóval ne legyél naiv és ne várd hogy ezek a cégek így hirdessék magukat: Ügynöki munkára embereket keresünk. Fizetés jutalékos rendszerben utólag amikor már nekünk is bejött a pénz de akkor sem adunk sokat. Sokan fognak utálni mint ügynök és sokan fognak szidni, feljelenteni stb. De legalább akkor dolgozol amikor akarsz bár sok választásod úgysincs mert ha nem dolgozol legalább napi 8 órát akkor úgyse fogja megérni. Szóval gyere és dolgozz velünk kb. fél évet mert utána úgyis feladod és felmondasz. Egy Nagyon Tisztességes Cég.
Megmosolyogtató nem?
Szóval ébresztő! Mit is vártál attól a cégtől amikor jelentkeztél a munkára? Fogadjunk, hogy valami ügynöki munkát kaptál ahol hirdetni kell, embereket kell keresni, valamit el kell adni a részükre. Fogadjunk, hogy nem ezt vártad? Fogadjunk, hogy nem akarod a munkát végezni és most mindenféle kifogásokkal vissza akarod kérni a pénzedet? Fogadjunk, hogy nem adják vissza? Fogadjunk, hogyha perre viszed te fogsz veszteni? Te is valami „klasszikus” bemegyek a gyárba és ledolgozom a 8 órát típusú munkának az otthon végezhető verziójára vártál? Fogadjunk, hogy Te voltál a hülye?
Tisztelettel kérlek, ne fogalmazz ilye sarkosan. A dolgok nem ilyen egyértelműen fehérek, vagy feketék. Az embrek jó része nem hülye, csak naívan becsületes. Nem hinném, hogy várták a sült galmbot, ami ráadásul, munka nélküli milliókat is hoz nekik. Sokan beérnék pár ezer forintos , világosan és egyértelműen meghirdetett munkával.
Az élet nagyon kegyetlen dolgokat tud produkálni, kialakulhatnak teljesen kilátástalan élethelyzetek, amikor az utólsó szalmaszálba is belekapaszkodnál.
Örülök, hogy Neked sikerült.
Nekem nem. Ismered a szlogent? "De hülye azért nem vagyok."
Renee. Most komolyan! Létezik egyáltalán olyan hirdetett távmunka, amihez nem kell képesítés, egyszerű, otthon végezhető feladatot biztosít, és nem leszek belőle milliomos, csak egyszerűen ki tudom egészíteni belőle a jövedelmem? Ahányszor elolvasok egy hirdetést, mindig elkeresedem, és lehet hogy ezáltal elszalasztom azt is, ami komoly ajánlatot tartalmaz... Én vagyok bizalmatlan, vagy tényleg nem ajánlanak igazi munkát?
Szia,
Persze, hogy van! Azok a cégek akiket pl. ebben a fórumban is szidnak vagy dicsérnek azok is ilyet kínálnak, és még legálisak is. Csak a buta ember szidja Őket az aki munka nélkül akar pénzt keresni. Az ilyen emberek csak ülnek és várják a sült galambot. Azt hiszik, hogy jelentkeznek egy ilyen munkára, kifizetnek 5-6 ezer forintot és semmit sem kell tenni csak várni és 1-2 hónapon belül milliókat fognak keresni. Hát nem! És nem jönnek rá, hogy Ők voltak a hülyék utána persze akkora baromságokat írnak ide, hogy csak na.
Persze gondolom te sem csak a reklám alapján vásárolsz és nem veszed meg az „X cég” mosóporát mert az 10x jobb mint a hagyományos mosópor és még ráadásul intelligens is. Szóval itt is sok a reklám duma de hát hol nem?
Szóval, ha dolgozni akarsz és otthon végezhető munkát keresel akkor figyelj ezekre:
Ezek a munkák mind egytől-egyig ügynöki munkák. Vagy házalós MLM munka mint a Parfümposta ahol becsöngetsz minden házba és vagy vesznek parfümöt vagy nem. Alternatív értékesítés a neten vagy postán.
Vagy olyan munkák amik ugyan szintén ügynöki munkák de nem házalósak pl a sokat szidott Euro Marketnek van ilyen munkája. Itt ki sem kell mozdulnod otthonról. Hirdetéseket adsz fel és várod a jelentkezőket. A munka típusa határozza meg, hogy milyen témában fognak jelentkezni, pl van ahol hiteligénylők jelentkezését várod és az adataikat összeírod és lejelented a cég felé. Ekkor jutalékot kapsz. Nem vészes a munka csak kell egy telefon amin feltudnak hívni és persze mindig a legrosszabb időben hívnak, pl amikor a WC-n vagy :) A hirdetések feladására kb havi 10.000,-ft-ot számolhatsz és havi kb. 80.000,-ft jutalékra számíthatsz persze bejöhet néhány nagyobb hitel is vagy éppen semmi sem.
Vagy vannak bedolgozások is pl KMH kft gyöngyfűzése ilyen. Itt kb havi 70.000,-ft-tudsz keresni de ezért napi 8 órát kell dolgozni vagy tán még többet is. Piszok babrás munka azokat a vacak picurka gyöngyöket fűzni. Hát nyugodt egy természet, jó szem és nem remegő kéz kell hozzá. Én pl semmi pénzért sem csinálnám. És akik ezt csinálják azok is 3-4 hónap után feladják, csak néhány nyugdíjas bírja ezt türelemmel.
Szóval lehet itt pénzt keresni igaz nem milliókat és még ráadásul dolgozni is kell érte. Ha ezekkel tisztában vagy akkor nem fog meglepetés érni és nem fogsz csalódni sem.
Nagyon köszönöm hogy válaszoltál a kérdésemre, és teljesen egyetértek veled! de sajnos szerintem ezek ellen nem lehet mit tenni. jó dolog az összefogás, de lenne eredménye? persze ha lennének elegen...de nem tudom
Megfogadom a tanácsodat, de hál istennek még nem fizettem ki nekik semmit, visszaküldettem a csomagot a feladónak, aztán majd most meglátom, hogy mi lesz. nem tudok mást tenni!
Kb. azt teheted, hogy futhatsz a pénzed után. Olvasd el az előző írásomat,tedd azt,hogy írogatsz a munkaközvetítödnek.
Én már a Tisztelt CÉGGEL levelezgetek, ordenáré a stílusuk. Azt a jánlották,hogy osztogassam ingyen a borítékokat, nem muszály pénzért becsaptt embereket szereznem. Kapitális helyesírási hibákkal írtak, megkérdezték, talán büdös a munka? Nem vagyok birka a nyájban, és ez a stílus már a pofátlanság határát súrolja. Elborult az agyam, innentől velem nem szórakoznak. Polgári per lesz, de a tisztelt munkaközvetítővel is.
Nem fogom őket békén hagyni, és elsősorban nem a pénzért.
Egy fillért ki NE FIZESS nekik, nem mernek pereskedni, mert akkor önmagukat buktatnák le.
valaki segítene nekem? olyan problémám volna, hogy én is beleestem ebbe a munkás ügybe, és nekem már a csomagot is kiküldték, de 2szer annyi pénzt kéne kifizetnem, mint amennyiért a csomagot megrendeltem. mit lehet ebben az esetben tenni? ha visszaküldöm egyszerűen a feladónak, akkor az megoldás? mert én sem szeretném tovább ezt csinálni!
Nem tudom Padova ezt a paragrafust miért másoltad ide a Munka Törvénykönyvéből (ezt nem fejtetted ki), de ha az Euro Market okán, akkor tájékoztatlak, hogy arra ez a cikkej nem vonatkoztatható. Ott ugyanis NEM MUNKAVISZONY létesül a felek között, hanem legális együttműködés; ami ugye teljesen más kategória...
163.§ Tilos az olyan bérlevonás, amely a munkáltató, annak képviselője vagy közvetítő személy javára szolgál annak fejében, hogy a munkavállaló munkaviszonyt létesítsen, vagy azt megtartsa.
A hivatalos munka egyértelműen nekem is azt jelenti, mint Neked, hogy mindkét fél által aláírt szerződésen alapul. A szerződések fajtáit ismerem, lévén, könyvelőként dolgozom. A fórumon olvasottakból én azt szűrtem le, hogy az említett cégnél végzett munka (szépen is meg lehet fogalmazni, de akkor is ez az igazság) mások megtévesztésén alapul. Sajnálom nálam ez a kettő erkölcsileg üti egymást, erre értettem a "röhejes" kifejezést. Írtam azóta az üzletkötőnek még egy levelet, amelybe bemásoltam a TV Ügyvédjében elhangzottakat szó szerint. Természetesen választ nem kaptam rá, mégcsak meg se próbálta magyarázni a dolgot. ???? Köszönöm én ilyen áron nem akarok pénzt keresni. :(
Damiennek!Az emlitett drága hölggyel szinte szószerint igy jártam levél fenyegetés.... visszafanyegettem nehogy ő üsse meg a bokáját csalás miatt.Azóta semmi.Emberek egyébként létezik olyan munka ahol nem kell másokat becsapni ,vásárlói közösség tagja lenni,mert ugye ha nincs pénzed bajosan vásárolsz,és nem kell másokra ökörségeket rádumálni?
Sziasztok, én is majdnem áldozatául estem az Euro Market-nek.Szerencsére fiam időben elküldte nekem ennek a fórumnak a címét, így még időben ki tudtam lépni a dologból.Elég szemét húzás visszaélni az otthoni munkát kereső emberek hiszékenységével.
Sziasztok! Hát én is bevettem ezt az Euro Market Kft-t. De még időben rátok találtam! Nagyon köszönöm hogy leirtátok hogy mekkora csalás az egész! Nagyon bizom benne hogy ezek az emberek elnyerik méló büntetésüket! Ha máshol nem hát majd ott fent egyszer!!!
Mamoha! Ne haragudj, hogy az értetlenségemnek adok hangot, de őszintén kíváncsi lennék, hogy Neked akkor mit takar a "hivatalos munka", ha nem azt, hogy a két oldal által aláírt szerződéssel (munkáltató / munkavállaló) szerint dolgozol. (+ ezen kívül van meghatározott üzletszabályzat (munkaköri leírás) is) Kérlek fejtsd ki.
A szerződéseknek egyébként több fajtája van: -munkaszerződés, -megbízási szerződés, -vállalkozói szerződés, -szolgáltatási szerződés, együttműködési szerződés, stb. Ezek mind hivatalosan köthetők.
Az Euro Market cég egyébként a legutolsót (együttműködési szerződés) köti a bedolgozóival.
Csigusz11-nek! ez a parfümposta tényleg jó? Én írtam az általad megadott mélcímre, de visszavágta a freemail-em..... Tudsz róla egyéb információt megadni?
Euro Marketre rátérve nekem is 700 Ft-om bánja a dolgot, szerencse, hogy megtaláltam ezt a fórumot, így többet nem fizetek. Felháborító, hogy egyesek hogy csalnak. Nekem Tóth Imre volt a "képviselő" én kérdeztem tőle, hogy hivatalos munka-e ez, azt a választ kaptam, hogy szerződést kötnek a munkavállalóval. Röhejes........
akkor errol a workinghome nevu cegrol konkret info nincsen senkinek? akit mar pl. atvertek vagy penz kereset a cegnel? vagy egy uj ceg lenne egy regebbi atverosnek? vagy tenyleg van ilyen boritekolasi komoly munka?
Sziasztok! Én egy újabb áldozta vagyok az Euro Market Magyarország Kft-nek. Még csak a rózsaszín csekket adttam fel, szerencse hogy megtaláltalak titeket. Köszönöm.
Akkor segítséget szeretnék kérni Euro Market ügyben: hol lehet reklamálni, adatlapot letölteni, telefonon elérni őket????????????? Segítségét köszönöm.
Most komolyan! Létezik egyáltalán olyan hirdetett távmunka, amihez nem kell képesítés, egyszerű, otthon végezhető feladatot biztosít, és nem leszek belőle milliomos, csak egyszerűen ki tudom egészíteni belőle a jövedelmem? Ahányszor elolvasok egy hirdetést, mindig elkeresedem, és lehet hogy ezáltal elszalasztom azt is, ami komoly ajánlatot tartalmaz... Én vagyok bizalmatlan, vagy tényleg nem ajánlanak igazi munkát?