Pardubicében tud ajánlani valaki olyan pubot ahol jól is főznek? Klasszikus cseh kajákra gondoltam, hermelin, sült + knédli, ilyesmi. Valami 4 éve írtam ide egyébként egy szösszenetet Prágáról, az volt az első és egyben utolsó látogatásom ott, most van egy haverom aki pár hónapig Pardubicében dolgozik és elmegyek meglátogatni.
3 nap, abból egyet úgy gondoltam Prágára szánok, főleg hogy közel is van.
Sört amúgy azóta sem iszom alapból, na ez ebben a topikban nagyon rossz pont:-), de Pardubicében kivételt fogok tenni mint ahogy anno Prágában is így volt, sőt, tavaly Bajorországban is kivételt tettem mert "muszáj" volt. Már mégis, Bajorország sör nélkül...és nem bántam meg:-)
Persze kérdezzem mega havert, csak ő nem olyan, értsd nem az a típus aki helyben már felderítette az összes jó helyet, sörözőt stb.
Prágát van szerencsém egész jól ismerni mert a cég ahol dolgoztam "bérelt" két kétszemélyes vendégszobát Zizkovban a társ vállalattól ahová pár ezer forintért ellehetett menni 10 napra. Volt hogy 3x is jártunk ott egy évben.
Aztán sajnos megszűnt ez a rendkívül jó szálláshely és tavaly elmentünk a Geen Garden Hotelbe ami egy 4 csillagos szálloda.
Minden nagyon super volt, kivéve hogy rendszeresen nem volt fűtés, ami november elején már elég kellemetlen. Írunk egy e-mailt a szálloda igazgatójának, melyben jeleztük hogy igen csak hüss van a szobában, ami még nem is lett volna gond de a fürdőszobát a fűtési időszakban sem sikerült elviselhetőre felfűteni. Valami hülyeséget válaszolt de melegebb nem lett.(nem vagyunk egy fázós típusú emberek 18 fok nekem tökéletesen megfelel, otthon sincs több)
Azóta nagyon óvatosan kezelem a booking szállás keresőjét :)))
Na hát most az a helyzet, hogy sem három, sem négycsillagos szállodában nem laktam még, így személyes tapasztalatom nincs. Csak annyit tudok tenni, mint Te is, hogy beírom a booking-keresőbe a paramétereket, és választok.
Fordítsuk meg inkább a dolgot! Nézz ki 2-3 helyet, ami Nálad szóba jöhet, és elmondom a környékről meg a közlekedésről a véleményemet, ami esetleg segíthet dönteni.
Nem pont a belvárosba, inkább a szélén (kerülni szoktam a az átverős helyeket mind kocsmában mind a szállodában), ha messzebb van de jó a tömegközlekedés akkor is nagyon megfelel.
Inkább 4 csillagos mint 3. (más óhajom nincs :)) )
Aggasztó tapasztalataim voltak másfél hete a Kilőtt szemben. Azon túl, hogy szombat este több volt az üres asztal, mint ahol ültek, a személyzet is ismeretlen arcokból állt. Zuzanka néni sehol, még a krumplisalátáját is kihúzták az étlapról több más ikonikus tétellel egyetemben. Amikor rákérdeztem a pultos lánynál, hogy mi történt, csak maszatolt.
A CSEH Nemzeti bank,CSEHSZLOVAKIA.100.evi megalakulasa vegett uj-20Kč-fizetoezkozt hoz forgalomba a allamalapitok,kepevel..Masaryk-Stefanik-es Bene-ur kepevel./okt-28/
Kedves Prágában élők ! :) Édesapám születésnapjára meglepetés utat szervezek Prágába. Már minden megvan, csak szeretném kérdezni, hogy a reptérről a városba az Airport Express buszon kell-e a 70 éven felülinek jegyet vennem. Olvasom, hogy ingyenes a tömegközlekedés nekik, ha kiváltok valami igazolványt, de ezzel nem foglalkoznék, belvárosi szállásunk lesz, ahonnan gyalog minden látnivaló elérhető. Nem találtam sehol erre konkrét választ. Valamint, ha valakinek lenne igazi tradicionális cseh vendéglő, étterem ajánlata a Palladium környékén, azt szivesen venném. Este 7 körül érünk a szállásra, jó lenne ha kis sétával elérhető lenne és nem az a turistás, futószalagon üzemelő dolog lenne.Köszönöm
Po několika měsících oprav se pátek v est hodin večer slavnostně znovu spustil Staroměstský orloj a lidé tak opět mohli vidět mimo jiné i apotoly v okýnkách stroje. Na úvod musel strojník řeit mení problém. Zprovozněním orloje začaly oslavy sta let Československa, které vyvrcholí 27. a 28. října.
Nehany honapi javitas utan penteken ismet uzembe helyeztek,a Ovarosi-Orlojt,a emberek igy ismet lathatjak,a apostolokat a gep ablakaiban.A beinditasnal,a gepesznek kis problemat kellett megoldania.A Orloj-mukodesbe helyezesevel,megkezdodtek a
100.eves CSEHSZLOVAKIA..unnepsege mi 27-28-oktoberben erik el tetopontjukat.
Talán már nem aktuális, de most vettem észre...:-)
Rákerestem "barátunknál", ez egy vegyes használatú zóna (lila avagy Fialová zóna, ahogy az előző hsz.-ban írva vagyon) és ez a találat a mapy.cz-n talán segít a későbbiekben és egyértelműsíti.
Ha jól sejtem ez a vegyes használatú lila zóna. A kerület lakosai matricával akármikor ingyen parkolhatnak. Mások hétfőn 0 órától péntek este 24 óráig automatában vesznek jegyet. Kivétel reggel 6-8 között és hétvégén (és ünnepnapokon) amikor nekik sem kell fizetni.