hali :)
ha nem használjátok a telefont, akkor lehet az 1212-n üzemszünetet kérni csökkentett alapdíjjal
és azt lehet egyben kérni 1 számlán
ja, hívásvárakoztatás suxx, gyorsan ki is kapcsoltattam... hiába, ez van, ezt technikailag nem tudják megoldani
egyénként van még néhány digifon szolgáltatás, ami üti egymást
meg a világkártya jó a híváskorlátozás ellen :)
Készülj fel lelkiekben (anyagilag is), hogy nem szüntetik meg a szerződést csak ha lemondod. Én ugyanígy megszívtam egy másik ISP-vel és a 15 ezres tartozásból a végén 25 lett, kiadták az ügyet egy behajtó cégnek, ezek után kénytelen voltam fizetni ha nem akartam a bíróságra menni. Azt hogy nem használtad a szolgáltatást, őket nem érdekli, ők biztosították a lehetőséget és kész.
Szemetek de ez van.
Nem akarok senkit elkeseríteni, de megkaptam én is a levelet a Matávtól, hogy vették a rendelést, ugyanakkor betelefonáltam és MÉGSEM ÉL az előfizetés, mert iSDN-re várakozom. Akkor miért küldték ki a levelet.( csak zárójelben jegyzem meg az isdn-t tegnap kijöttek "bekötni", de nem tudták mert "gyenge a jel", Budapesten ??,szóval egyenlőre nincs isdn és kedvezmény sincs. Hát igen matáv). Szerintem párszor telefonáljatok be, hogy minden ok-e. Nem igazán vannak képbe a 1212-őn az ügyintézők (ezt a telefonszerelők is elismerték :o)) )
a hivásvárakoztatásnál megszakitja a netet! letöltésnél ez nem a legjobb, és beszélgetésnél ( ha véletlenül csetelsz se, de ha ez nem gond, akkor rendeltd meg saját jelszóval, azt ki tudod kapcsolni, pl. ha nem vársz fontos telefont, és fontos, hogy a neten tudj maradni)
Hali!
Akkor megrendelem a hívásvárakoztatást. És beszámolok róla, hogy hogyan is működik.
linder Csak egy következménnyel járhat: behajtják rajtad.
Gondolom itt is úgy működik, hogy először csak az ügyvéd levelezik veled majd ha elértél egy bizonyos határt (kamattal és költségekkel együtt) akkor átadják behajtásra.
Nekem ez Elenderrel volt hasonló konfliktusom. Külföldre mentem egy évre és nem fizettem a csekkeket be, gondoltam ez így fair mert nem használtam. A családnak meg küldték a felszólításokat, először csak az Elender utána meg egy ügyvéd. Nem voltak hajlandóak semmi kedvezményt tenni csak annyit, hogy csak az elmaradt díjakat kellett kifizetnem és mivel látták, hogy tényleg nem használtam ezért amit kifizettem lehasználhattam késöbb.
szvsz. a szolgáltató természetesen követelheti (ha nem fizetsz : perelheti a dujat-ő készen állt, te használhattad, valszinű használtad is, ő bizonyitani tudja, tehát ami jár azt ki kell fizetni! de még szankcionálhat a késedelemért is, meg is szüntetheti a szolgáltatást, ha felszólítások után se tettél eleget a kötelezettségednek! sory, de ez igy helyes! :-) ráadásul utólag fizetünk a már élő "lehetőségért" tehát nem értem a szemszögedet, miért is a csodálkozás? (vagy más ok volt, és nem is szolgáltatott, azért nem akarod kifizetni? Akkor azt alátámasztva meg kell indokolni)
üdv:tölgy (nem matávnetes)
Szerintem biztos be tudja hajtani a tartozást, mert a szerződés érvényes (nem bontottad fel) és ráadásul még egyértelműen bizonyítja, hogy igénybe vetted a szolgáltatást.
OFF
nem tudja valaki milyen kovetkezmenyekkel jarhat az, hogy nehany honapja nem fizetunk a MATAVNET-nek a NET hasznalatart (kb 28000ft)?
A szerzodes korlatlan idore szol, amikor megrendeltuk azt mondtak addig el a szerzodes amig fizetjuk a havi dijat.
De eddig meg nem tiltottak le? Kovetelheti a MATAVNET a penzt vagy csak e szerzodest bonthatja fel?
a valaszert elore is kosz
ON
Tényleg, úgyis átalány van ez már nem gond.
Viszont ha bont, akkor elkezd a telefon csörögni, vagy csak fel kell vennem a kagylót és már beszélhetek is?
"Tehát ha netezel, lehet, hogy a modem egy ilyen bejelzésre bontja a vonalat."
_biztos_ hogy bontja hivasvarakoztatasnal. ilyen esetben esetleg hivasatiranyitas lehet celszeru, pl. egy mobilra, es akkor ha foglalt az csorog.
hivasvarakoztatas is jo, ha nem zavar hogy barmikor leszakadhatsz a halorol.
Ha jól tudom az a hívásvárakoztatás. Úgy működik, hogy beszélgetés közben egy hangjelzést ad a kagylóban, ha van újabb hívásod és ilyenkor te váltogathatsz a hívók között. Tehát ha netezel, lehet, hogy a modem egy ilyen bejelzésre bontja a vonalat.
Ezt analóg vonalra írtam, az ISDN-t nem ismerem.
Hello!
Én szerencsés vagyok, hétfőn megkaptam a levelet. hogy elsejétől él a kedvezmény.
Viszont van egy kérdésem, hogy hívják azt a szolgáltatást ami enegdélyezi, hogy átcsörögjön a vonal amikor netezen? Remélem érthető voltam, a lényeg azt szeretném, hogy akkor is tudjanak hívni ha netezek.
igen, valószínűleg erre játszik...
De nem lenne szabad annyiban hagyni, persze el tudom képzelni, hogy az időd többet ér, mint szarakodni néhány ezer forintért :)
Pont erre játszik a matáv. A vonallopásokat, a nem fizetőket behozzák a hozzád hasonló pénzes figurákon, akik nem szarakodnak pár ezres túlszámlázás miatt.
igen!!!! ezek a pár ezres "nem számit, nincs több időm rá" miatt mennyi tisztességtelen haszonhoz jutnak!? mert annyian feladjuk, erre utaznak is! és még akik észre sem veszik , nem ellenőrzik a szlájukat!
nekem ma 1212 azt mondta: majdha itt lesz nálam a szla akkor hivjam őket, pedig én azt kértem, ne küldjék az eleve hibásan számlázottat, ne utólag reklamáljak, hanem módositsák a megrendelés alapján ápr.1-től a kedvezmény szerint, ne 5-től, ahogy ők rosszul készitik!
eleve ne nyomtassanak rosszat, de nem teszik! pedig csak 20-a körül jön majd a szlám! na még sokat foglalkoztatnak magukkal, rengeteg energiát rabolnak tőlünk a fejetlenségük miatt!
Igen rendesen, időben szoktam fizetni a szamlaimat. Tavaly cserélték le a vonalamat ISDN-re, és még két honapig számlázták a sima anlógot+a digifon szolgáltatásokat is. Többször voltam bent személyesen, de a túlszámlázást (amit befizettem), a mai napig nem írták jóvá.
Én ma már nem hiszek a MATÁV szabályos és becsületes eljárásában, időm + nincs, hogy harcoljak velük. Nem sokkal basztak át (1-2 ezer forint), ezért nem foglalkozom tovább velük. Meguntam és elfáradtam.
nem vagyok naiv.
tudjak, hogy hibaztak es muszaj lesz kijavitaniuk.
nem tudom, hogy te rendesen szoktad-e fizetni a szamlat, de en igen. es hidd el, hogy jovairjak majd. ha nem hiszed el, akkor majd megmutatom a szamlat :)
Úgy látszik túl optimiska voltam! Az 1212-n nekem is április 3-át mondtak (jó másfél héttel korábban rendeltem meg...) Nem túl korrekt eljárás, most már kissé szorongva várom a számlát :(
bocs, de abban még annyira se bízom, mint a Matávban! olyan szedett-vedett munkát, szervezetlenséget, informálatlanságot nem kivánok magamnak, és az áraik is túlzottak! van saját topikja! :-(
(itt is van már, de csak tv-t adnak még, kebeleznek, zsebüket tömik, majd átalakulnak, eltünnek, következő szidja az előző munkáját, és végtelenségig magyarmódi megy!)
bocs az off-ért!
Most telefonáltam 1212-re és azt mondta a hölgy, hogy április 3-tól él nálam a Mindenkinek csomag, ezért rendesen ki kell fizetni az addig történt hívásokat, DE! Szóval ha jön a számla, akkor ismét 1212 és jóváírják az azt követő számlán. Tehát a kedvezmény él.
A dolog szépséghibája, hogy ehhez a rögzítéshez (2000.04.04.) 22 napra volt szükségük. Pontosan 4 nappal többre, mint kellett volna. Én ugyanis a csomagot az akciós időszak első napjától (2000.04.01.) kívántam igénybe venni. Erre a MATÁV http://www.matav.hu/vilag/aktualis/hirek.html#korlatlan címen szereplő -"2000. április 1-jétől a MATÁV az egyéni előfizetők számára bevezeti új MATÁV Mindenkinek nevű átalánydíjas csomagját"- tájékoztatása alapján minden jogom megvolt.
Nézzük csak. Én időben leadom a megrendelést (az első napon), az általuk állandóan reklámozott 1212 telszámon (tehát jó helyen), ráadásul még a kezdőnap előtt le is ellenőrzöm.
Vajon mit kellett volna még tennem?!
A MATÁVnak:
-időben rögzíteni
-a számlán 3600Ft helyett 4000Ft-tal számlázni a díjcsomagot
-helyi hívásokat nem számlázni kedvezményes időszakban, március 31-edike után
Vagy, ha már ez nem megy:
-elnézést kérni
-megígérni, hogy kijavítják a hibát
-és ki is javítani
Persze csak itt dühöngök, mert már semmi kedvem sorban állni a MATÁV ügyfélszolgálatán pár száz forint miatt. Ráadásul ott is csak sokadszori reklamálás után javítják ki a hibájukat, ha egyáltalán kijavítják. Tudom, tapasztaltam.