Az hogy "én még nem látom át az ottani életemet" ez szerintem természetes dolog, kiszakadni a korábbi bejáratottból és újat vállani, az a legjobb előkészítés esetén is némi lutrival jár.. szerintem kb egy év után tudod reálisan megvonni a mérleget hogy bejött e a dolog vagy sem..
Hát..nehezen. Egy hétvége alatt kisbabával a nyakunkban szinte lehetetlen.
Vannak nagyon szép kiadó lakások, de csak hosszú távra. Nekünk viszont max. egy fél évre kell, mert utána szeretnénk venni egyet. Végülis találtunk egy kétszobás lakást a Bécsi úton, hatalmas kompromisszumokkal, de pár hónapra jó lesz. Mindenki biztat minket, hogy jól döntöttünk, hogy Sopronba költözünk, én még nem látom át az ottani életemet. A város persze gyönyörű, meg a környék is, mi imádunk kirándulni.
Én személy szerint inkább a Harrer-re szavazok, de ez nagyon szubjektív, tudom. A Jégverem valóban nagyon jó hely - lenne. Ha egyrészt nem úgy kellene kijönni minden étkezés után, hogy totál kajaszagú a ruhánk, másrészt nem lennének olyan lusták a pincérek és hagynák, hogy vendégek az emeleten lévő nem dohányzó helyiségeb üljenek le. Mert egy ideje állandóan volt valami kifogás, hogy miért KELL a dohányzóba ülni, ha tetszik, ha nem. No igen, tényleg meredek az a falépcső...
Étteremből tényleg bőven van a városban, én a Várkerület sörözőt ajánlom, vagy ha nem kifejezett étterem kell, akkor szintén a Várkerületen a Nagymama palacsintázóját, ami nem csak palacsintázó!
Lakáskereséshez én is a bazárt ajánlom, de nézd meg a neten a Soproni Szuperinfót és a Soproni Hírsztárt is ebben a két újságban sok helyi információt találsz ami hasznos lehet számodra.Vendéglátóhely nagyon sok van, süteményt, a Dömötöri Cukrászdában szoktunk vásárolni.Éteremnek a Jégverem Fogadót vagy az Attila éttermet ajánlanám, a felsoroltak mind a belvárosban, ill. közelében találhatóak.Mondjuk, ha ezek nem jönnek be neked, az sem probléma, hiszen étteremből és cukrászdából nem szenved hiányt Sopron.
Köszönöm a biztatást, ezek szerint könnyen ment a beilleszkedés (?). Van esetleg tipped, hova érdemes első körben elnézni, egy jó étterem, cukrászda stb. Az is érdekelne, hogyan tudnánk gyorsan albérletet találni, mert hétvégén megyünk Sopronba körülnézni, s addig össze akarok gyűjteni címeket. Tényleg, ha bárkinek van ötlete erre vagy kiadó lakása (1,5-2 szobás) az írjon az email-címemre. Köszönöm.
Mi is nyolc hónapja élünk itt, Miskolcról költöztünk ide, de osztom a helyiek véleményét, Sopronban élni "különleges" mi a nyaralások alkalmával szerettünk bele.Sopron teljesen más mint a többi város joggal büszkék rá polgárai, én életemben először tizenhat évesen jártam itt, de azóta mindig ide vágytam, ha ráéreztek a város "ízére" ti is azt fogjátok mondani, hogy ez valóban nagyon jó hely.
Közvetlen az állomás mellett van, illetve tán pár házzal odébb, de ettől még talán annyira nem vészes... Viszont közel van hozzá a buszmegálló ( több is, akár a város fele, akár az erdő fele mennétek), és gyalog max 10 perc a belváros. De azért száz százalékra nem mondanám, hogy ne izgulj, tuti csend és nyugalom lesz. Viszont elég lakott környék, és nyilván a lakók tettek volna valamit, ha annyira zajos lenne... Asszem, nem sokat segítettem...:)
Szerintem ez attól függ, a város melyik részére költöztök. Gondolom, érdekelne, mi mennyire gyermek- és kismamabarát, pl. hova tudsz babakocsival boltba menni, vagy ha idősebb gyereked (is) van, akkor pl mi a helyzet játszótér-ügyben, s később ovi, bölcsi stb ügyekben. Könnyebb lenne, ha kérdeznél, úgy értem, konkrétan.
Addigis, mint elfogult és nagyon lokálpatrióta soproni, hadd mondjak annyit, ez egy szuper kis város, ha nem is tökéletes, hiszen olyan nincs, de nagyon jó itt élni!
Hát tényleg nem pejoratív értelműnek gondoltam a vidéki elnevezést, elnézést, ha valaki félreértette. De egyébként hihetetlen, hogy rögtön támadást vél valaki felfedezni egy ilyen egyszerű történetben, mint tkp. egy ártatlan kérdés, hogy milyen az élet Sopronban...
Hencsibe nem hiszem hogy pejorative értette a vidékre költözést, ne legyél ilyen ellenséges. Ez egy régi beidegződés Magyarországon, van "Pest", meg van a "vidék"...ennyi.
Ha sok helyen hangoztatod hogy "vidékre" költöztél, nem biztos hogy jó! Csak megemlítem, hogy sopron egy megyei jogú egyetemi város, ahol a lakosság büszke arra, hogy Sopronban él, és nem érezzük magunkat vidékieknek.
Egy hónap múlva költözünk párommal és 8 hónapos kisfiúnkkal Budapestről Sopronba, mert a páromnak felajánlottak ott egy jobb munkalehetőséget(fogtechnikus). Régóta folglalkozunk a vidékre költözés gondolatával (én is vidéki vagyok, nagykanizsai), de vannak kétségeim is, mint általában minden új helyzet előtt. Úgy gondolom, kisfiamnak mégis ez lesz a legjobb, s szeretném kérni a segítségetek, tanácsotokat, tapasztalatotokat, milyen Sopronban kismamának lenni.