Keresés

Részletes keresés

Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.19 0 0 136
a dolgozók 90 %-a (legalábbis akiket ismertem (kb 150-200 fő)

a cégnél kb. 2600 ember dolgozik
egy dolgozó politikai beállítottságának semmi köze ahhoz, hogy hol dolgozik
egy cégnek semmi köze a dolgozó politikai beállítottságához
ettől tudok epeömlést kapni...

Mikimausnak üzenem, válasz majd megyen a levelére, egyelőre totál nem legálisan kommunikáció elmélet jegyzetet kell gyártanom.

White Falcon Creative Commons License 2003.03.19 0 0 135
Kedves Róbert!

Az EHT nem véletlenül olyan,amilyen.Mindkét társaság hivatalos indoklása az,hogy a Versenyhivatal előírása,hogy csak az ügyfél,ami nekem azért jó,mert így ez a jól fizető munkám:-)
Nekem az az álláspontom, ha valaki kimeríti ezek a kedvezményeket(telefonálás tavalyi árakon,olcsóbb hívás mobilra és külföldre),és ezek után nincs velük megelégedve,atz ügyfél szabad joga,de anélkül mindenki csak magára vethet...

Előzmény: Törölt nick (132)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 134
Kedves, ismeretlenül is általam (ha hiszi, ha nem) nagyrabecsült Kolléganő, Gombócartúrné, kisaszony!
(Ennél - mármint a "kisasszony" - kedvesebb megszólítást nem tidok, és csak merem remélni, hogy még tényleg kisasszony, bár ehhez természetesen semmi közöm)

Szeretném egy picit helyretenni a köztünk feszülő ellentétek (szerintem valótlan) okait:

Elsőként is, ha megengeded, az itteni szokás szerint - melyet én szegtem meg - tegeznélek a továbbiakban.

Aztán: nem FELTÉTELEZTEM, hogy férfi volnál, de abban tökéletesen igazad van, hogy nem nézem meg (senkinek!) a személyes adatait: ugyanis egyrészt nem feltétlenül igazak (nem magamból indulok ki!), de főképp mert nem tartom szükségesnek egy ismeretlen véleménycseréhez rögtön a személyes adatok keresgélését. Sajnos én ilyen naív hülye vagyok...
Mivel láttam már varón karjút, csak egy zárójeles, kérdőjeles labdafeldobás volt a nemedet érintő mondatrész. Sajnálom, ha félreértetted, még inkább, ha ezen ennyire megsértődtél. Ha személyesen is ismernél, akkor tudhatnád, hogy mi sem áll távolabb tőlem, mint egy nő (igenis: hölgy!) tudatos megbántása.

Viszont vitastílusod eléggé férfiasnak tűnt és ezért kezdtem kételkedni (az meg egyéni szoc probléma, hogy épp egy 81 éves idős hölgy, fogadott nagymamám csengetett, miközben még gyorsan befejeztem ama soraimat, úgyhogy márcsak emiatt sem néztem Utánad.

Nem írtam, hogy megkülönböztetsz - azt írtam, hogy ÉN (egó!) nem különböztettelek meg. Úgyhogy ez szerintem passz.

Abból a mondatodból, hogy néhány éve dolgozol a Matávnál - lehet, hogy beszéltünk is, ha ügyfeles vagy HLK-s vagy - ÉS villamosmérnök leszel, csíak következtettem arra, hogy a cég iskoláztatott be. Ti. akit én ismerek és Matáv mellet tanul, az nem szakmai hanem humán szakon teszi (komolyan!)

Szvsz. a Matáv IGENIS támogatna, ha megfelelő pályázatot adnál be, mert Mo. az agyak hazája és ez nem csak a férfiak kiváltsága! Viszont egyfajta - ab ovo - sértettséget érzek ki mindabból, amit írsz, úgyhogy nem biztos, hogy velem van igazán bajod (?!)

Az emberi hang szerintem ott kezdett elszállni, amikor magadat szaros villamosmérnöknek kezdted nevezni...

És meg fogsz lepődni: a 80% - amit mint "hülyét" írtam a vill. mérnök hallgatókról - NEM tartalmazta a csajokat! Ti. a Matávnál pl. Dr Reznák Roxán (az OSS "anyja") volt BHG-s kolléganőm (ha nem is személyes ismerősöm, azért tartjuk a kapcsolatot) és sok-sok-sok Matávis és volt BHG-s "csaj", hölgy, asszony (matematikus, fizikus, rendsuerszervező, programozó, vllamosmérnök(!)) igenis jobb munkát tudott produkálni, mint a "hős" férfiak.

Ha ismernél (nem fog, ha nem akar), tudná, hogy sokkal többre becsülöm a női logikát és általában a nőket, mint bárki más talán. (OFF:Valószínűleg ezért is maradok agglegény:ON)

A mail-címemen nem zaklatást vártam, hanem tisztességes, emberi, korrekt megbeszélés lehetőségét, amit így kénytelen vagyok itt megtenni. Én elég nyílt és átlátszó (a szó jó értelmében) emberke volnék, és aki eddig megkeresett, vagy akár leszúrt mail-ben, azzal (is!) meglehetősen jó kapcsolatot sikerült kialakítanom.

Ezennel megesküszöm, nem hívlak édesem-nek (a szót provokatíve használtam, ezt elismerem), viszont kérem, jelezd, a "kisasszony"-t elfogadod-e!

És még egyszer feldobom a labdát: nem akarnád tiszta lappal kezdeni (ennyi fórt megadhatsz egy ilyen hülye manusnak!)?!

És: a szakmai témákról mi a véleményed?!

Tanulmányaidhoz - újra! - sok sikert kívánok és remélem szüleidnek is megéri a nagy teher, azaz boldog leszel a szakmádban (és nem leszel ilyen tüskés, mert az olyan amazon-szerű :-))) )! Ehhez őszinte szívvel kívánok sok-sok boldogságot, sikert, legalább 20 évre!

Tisztelettel

Maus Robi
kolléga (ha szabad!)

Előzmény: Gombócartúrné (127)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 133
Szia!

Először is köszönjük a válaszod, az említett példa átélője itt ül mellettem, és teljesen egyetért azzal amit leírtál. Most át is adom neki a billentyűzetet:

Sziasztok!

Köszi tényleg amit írtál!

Egyébként nem tudtam fórumokba irkálni, mert Internet elérésük csak a csoport és egyéb vezetőknek van, másnak nincs (és ismerve az ottaniakat - soha nem is lesz...)

Az egy dolog, hogy Sugár úr Fideszes, de a dolgozók 90 %-a (legalábbis akiket ismertem (kb 150-200 fő) MIÉP-es, állandóan jár az ilyen-olyan tüntetésekre, rendezvényekre.

A tavalyi választások óta tartott az én megfigyelésem, amikor véletlenül le mertem hülyézni a miép vezetőit...addig soha nem volt baj velem, azóta azt figyelték, mikor, hol rúghatnak belém.

Az Index és egyéb fórumok felé publikálással várok még egy picit (ebben a hónapban még kapok fizetést...), aztán majd meglátjuk.

Sziasztok!
Gina és Gábor

Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 132
Kedves Ákos!

Elsőként is: a franckarikát vagyok én "Tisztelt Mikimaus"! :-))) [De azért köszönöm szépen!]

Itt - és máshol - egy éve hangoztatom, mekkora kupi van (lesz!) a liberalizáció okán.

Alapvetően az a bibi, hogy nálink a szolgáltatói kultúra még csak-csak szépen felfejlődött, de az előpfizetői (felhasználói) kultúra a béka popója alatt van (tisztelet a kivételnek!)

Kedvezmény-ügyekben a versenytörvény szvsz nehezen ráncigálható ide, az EHT-nak (Hkt) kellett volna ezt megfelelően rendezni... Magam ez ügyben - igaz, sajnos, csak közvetetten, de - elég ádáz vitában állok a projektmenedzserekkel ezügyben...

Pl. Gombócné kisasszony (nem sértőnek volt szánva, ennél kedvesebb megszólítást nem ismerek) belső, építő kritikával tudna segíteni ezeken...

Egyelőre üdv, mert itt lejjebb velem összeütközésbe keveredett kolléganőmet ki kell engesztelnem!

mikimaus
Robi

Előzmény: White Falcon (131)
White Falcon Creative Commons License 2003.03.18 0 0 131
Ismételve, és továbbra is kitartok a korábban leírtak mellett.Hiába dolgozom nekik közvetetten 2 éve,magam is jártam már pórul velük.De, és ebben nem értek egyet jegenyefával: először utána kellene nézni,van-e drágább szolgáltató Mo.-on,mint ők.Adjátok át a hurkot,megtapasztaljátok.mikimausnak igaza van,a Matáv törzsgárdát csökkentették ugyan,de helyüket más alkalmazottak vették át.Aki február 1 után,még április 1 előtt kevesebbet akar fizetni nekik,az nyugodtan kereshet engem is,ha debreceni,az e-mail címem: baratiakos@hotmail.com
White Falcon Creative Commons License 2003.03.18 0 0 130
Tisztelt Mikimaus! Igen,a betelepült szolgáltatókra gondolok.Az általam értékesített Ritmus sem változik percdíjaiban,de szóbeli ígéretben én sem kaptam többet a Matávtól.Sajnos,ez mindig csak az aktuális számlából derül ki.A munkámnak épp az a lényege,hogy egyrészt a monopoltörvény tiltja a kevezmények automatikus nyújtását,másrészt az előfizetők 80%-a nem tartja meg,illetve olvassa el a Hírmondót.Minden egyes kedvezménynél tudni kell azonban,hogy nem jótékonsági intézmény,mindig ára van.Talán a Ritmus illetve Felező(üzleti,hivatali,közintézményi illetve lakossági piac) ami úgy nyújt,hogy valóban csak nyerni lehet rajta.Egy átlagos kisvállalkozó,akinek a számlája túlhaladja a 6 ezret,de messze nincs 20,annak csak a Matáv tud versenyképes ajánlatot nyújtani.A még alig érezhető verseny virágzó piac lesz tavaly május után,lévén aki már EU-vállalkozóként is meg akarja szedni magát,költséghatékonyság szempontjából mindenképp a vezetékest fogja preferálni.Ugyanakkor igen negatív lépés volt a Matávtól a 11 díjzóna bevezetése,mert így egyes ügyfelek kétszer annyit fizetnek,mint 2 hónapja.Erre megint a Váltószám jöhet szóba.Egyébként 25 éves vagyok, 3 éve regisztráltam,csak az utóbbi 2 évben nem voltam itt
Előzmény: Törölt nick (126)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 129
Kedves Gombócartúrné!

Akkor: (ha megengeded) Szervusz!

És: jelentem, 35 éves vagyok (csak?).

És: nem kívántalak - ezt hangoztatom az első viszontválasz óta! - megbántani.

Ha egyetértesz, próbáljuk meg tiszta lappal. Én eddig is erre törekedtem, de most akkor nyíltan is előadom kártyáimat.

Remélem méltányolod belső késztetésemet az együttműködésre!

És mi a véleményed az idő közben született két (szakmai) hozzászólásomról?

Külömben, tényleg keress meg mail-ben: szakmailag is segíthetünk egymásnak (sic!)!

Robi
mikimaus

Előzmény: Gombócartúrné (128)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.18 0 0 128
Jajajj, egy dolgot elfelejtettem leírni. Hiába, a rövidtávú memóriám sosem volt jó.

Lehet, hogy frissebb hús vagyok itt, mint Ön, de ettől megint nem hiszem, hogy bármiben jobb lenne nálam.
Ez az a fajta viselkedés, miszerint, persze, mert én 20 éves vagyok, Te pedig csak 17. És? Ön is volt új.
(azt meg már csak zárójelben jegyzem meg, nem ez az első regisztrációm, csak éppen nem itt, hanem az internetton kezdtem, évekkel ezelőtt, és teljesen más néven)

Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.18 0 0 127
A feltételezése, miszerint férfi vagyok elég sértő. Ellenben elég ahhoz, hogy leszűrjem ama következtetést, miszerint nem néz utána vitapartnereinek. Nyilván, mert nem érdekli a másik, csak önmaga. Egészséges egoizmus.

Én soha nem is mondtam, hogy objektív volnék. Az ember ugyanis általában szubjektív.

Én nem állítottam, hogy jogszerűen használom az internetet. Nem is értem, hogy jön ez ide. Nyilván viselni fogom a következményeit, amennyiben valaki szót emel emiatt. Történt már ilyen a munkahelyemen, mármint, hogy hibáztam, s elhiheti, nem a céget okoltam azért, mert szóvátette a dolgot.

Én nem különböztettem meg senkit szakmai alapon. Egész egyszerűen azt írtam, lehet, félreérthető módon, hogy azért, mert valaki mérnök/tervező/fejlesztő, stb. nem biztos, hogy különb ember másnál.

Levelezőre járok. És nem a GDF-re. Tudtommal ott nincs villamosmérnöki képzés, különösképpen telekommunikációs szak. És képzelje, saját pénzen. Egészen pontosan a szüleim pénzén, az én fizetésem ugyanis nem elég a tanulásra. Nem kértem a cég támogatását. Minden bizonnyal el is utasították volna a kérelmemet.
De nem értem, miért kell ezt kiemelni. Mint ahogy senkinek, így önnek sem lenne köze ahhoz, ha fizetné a cég. Attól az ön pénztárcája nem lenne soványabb, maximum tovább vagdalkozhatna, hogy nem elég, hogy lány létére az ember olyan hülye, hogy villamosmérnöknek tanul, de még ráadásul a cég pénzeli a tanulmányait. Úgyhogy ez a támadási felület nem jött be.

Én ezidáig is emberi hangon kommunikáltam, lévén, ember vagyok, vagy mi.

Eszem ágában sincs "zaklatni" a mélcímén.

Máskülönben, ha megkérhetem, ne nevezzen édesnek. Ez nem Ön ellen irányul, egész egyszerűen nem tudom elviselni ezt a rózsaszínszoknyás cukorbaba stílust.

Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 126
Falcon!

Szia!

Nagyon őszinte leszek: nem értem a mondat elejét.

Mit jelent Nálad, hogy a átadja a szolgáltatónak? a szolgáltatóválasztásról való lemondást?!

No: közben megkérdeztem a CCIS-t.

Amit Te írtál, az a betelepült nem-matávos szolgáltatóval szerződött helyi és helyközi I. előfizetők felé indított forgalomra vonatkozik. És most már értem mit értettél a telefonja átadásán:-) (ha új/másik szolgáltatót írtál volna, beugrott volna - nem kritika, de a mondatból a helyi ÉS a hkI megbontása jön ki első olvasatra).

Ebből is látszik, mennyire hibás (ROSSZ!) tudok lenni, ha egy hétig nem figyelek oda:-)

És megint kell egy őszinte vallomást tennem: nem vagyok biztos abban, hogy ezt a lépést nem fogják - vagy már meg is tették - támadni a betelepülők a HDb-nél... meg abban sem, hogy az eljárás jogos illetve arányaiban megfelelő-e a díj megállapítása. De sebaj, 2004 februárig ténylegesen költségalapú lesz a díjmegállapítás és ez sokat változtathat lefelé.

A konklúzió: oda kell figyelni, miket hív az ember...

Mellesleg: A SOKATMONDÓ csomagra NEM vonatkozik ez a megbontás! (A Hírmondóból ez explicite nem derül ki, de rákérdeztem)

Üdv.

mikimaus

Előzmény: White Falcon (123)
White Falcon Creative Commons License 2003.03.18 0 0 125
Én nem rejtem véka alá:

Barati Ákos
távközlési tanácsadó
Matáv&Vivendi hivatalos viszonteladója

Előzmény: White Falcon (123)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 124
tecnikus=technikus
Előzmény: Törölt nick (122)
White Falcon Creative Commons License 2003.03.18 0 0 123
Rossz hír viszont,hogy szintén április 1-től, a helyi és helyközi I.-et megbontja a Matáv,és aki telefonját teljes egészében átadja a szolgáltatónak,új számot kap,mely a február 1-től érvényes 10,50 helyett 17,50-ért hívható.Gyakorlatilag azonban a társzolgáltatóknak nincs versenyképes ajánlata.Váltani csak annak érdemes,aki a Matáv Felezőt választaná,a Vivendi Szóló 400 ft-tal kevesebbért nyújtja ugyanezt.De! és ez a legfontosabb,a Vivendi régi trükkje,hogy alacsonyabb alapdíjjal,ám magasabb forgalmi díjal és kapcsolási költséggel dolgoznak.Az újonnan életbe lépett MARUO is inkább a Matávnak fog kedvezni.Igen,lehet szeretni, vagy nem szeretni,csak a Monortel jobb szolgáltató,de ők csak az agglomerációs körzetben vannak.A Vivendi is indított ügyfélmeggyőzést, Váltószám szolgáltatásuk még saját ügyfeleiknél is kedvezőbb percdíjakat,ha legalább 20 ezres számlád van...
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 122
Édes Hölgyem (Uram?!)!

1. Én nem sértegettem Magát - ezért a személyeskedés mellőzését elvárnám.

2. Nem vagyok ideges. Sőt!

3. Nagyon köszönöm, hogy felvilágosít, mennyit érek - Ön szerint. Én nem vagyok villamosmérnök, csak tecnikus, aki tervezhet is, és tervez is. Ennek ellenére nem tartom magam istennek. Csak megpróbálok gondolkodni (józanul) és ha úgy látom, valami nem stimmel, megpróbálok javítani a helyzeten. Ha ezt Ön úgy értékeli, hogy higgadjak le, akkor Ön szvsz. nem objektív.

Mellesleg: Ön most - megítélésem szerint - éppen úgy jogszerűtlenül használja internetes kapcsolatát, mint a lenti szomorú példában a Westeles kolléga (kollegina?). És ezt épp az Ön állításai alapján vagyok kénytelen jelezni...

Szakmai hozzáértés-hozzá nem értés. MOST ŐSZINTÉN (nem kiabálok, csak kiemelek): Én Önt mikor különböztettem meg szakmai alapon. Hiszen azon kívül, hogy - mint Önmaga írja - szaros kis villamosmérnök-aspiráns (volt belőlük a BHG-ban szerencsém bőven, 80%-ban tényleg hülyék, de ez más tészta; néhányukat én tanítottam meg arra, mi a távközlés, és hogyan kell megírni egy multitaskos telefonos szoftvert...). tehát önmaga minősíti magát. Én ilyet soha nem tennék - személyre vonatkozóan, illetve nyílvánosan -senkivel, mint ahogy az imént sem tettem.

Ráadásul ha jól megnézi miről is volt szó: nem is szakmai témáról.

Szeretném hinni, hogy nem él - ismeretlen okból - gyűlölet Önben (aki úgy látom, elég új itt; ha tévedek: sorry) irántam. Mert stílusából, kifakadásából ezt érzem.

Mindazonáltal, mivel Ön valószínűleg estire jár vagy levelezőre (Gábor Dénes?!) és a cége fizeti, őszintén örülök, hogy ilyen nagyvonalú ellátásban részesül és sok sikert kívánok.

Továbbá reménykedem abban is, hogy a tkésőbbiekben emberi hangon tududnk kommunikálni egymással.

Ha gondolja, az adataim között szereplő (élő) e-mail címemen keressen meg, és ott kiöntheti nekem, mi bántja velem kapcsolatban.

Tisztelettel

Maus Róbert Péter
távközlés-technikai fejlesztő
mikimaus

PS: a szakmai titulusomat több esetben odaírom, Önnek sem célzatosan tettem.

Előzmény: Gombócartúrné (120)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 121
Mindenkinek, aki utálja vagy szereti a Matávot - egy jó hír!

Áprlilistól a Sokatmondó csomag kapcsolási díjai a mindenkori Bázis-énak az 50%-a lesz!

ÉS: a mobil irányokba csúcsidőn kívül bruttó 42,50-ért telefonálhatnak a Sokatmondósok (igaz itt 18.00 a csúcsidő vége).

Remélem egy kicist jobb kedvre deríthettem azokat, akik Matáv körzetben élnek.

MÁS: a Matáv a Vivendi területen olcsóbban (sic!) nyújtja a II. (agglomerációs) és III. (belföldi, távolsági) forgalmi díjat a hívásonkénti (Call-by-Call) szolgáltatóválasztást használó Vivendiseknek, mint pl. a Sokatmondó csomagban szereplő! A Vivendis díjakról nem is beszélve: a Vivendi NEM is ismeri (!!!) a II. díjöv fogalmát sem, így ezzel a Bp környékén élők jelentős megtakarítást érhetnek el.

Üdv!

Maus Róbert Péter
mikimaus

Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.18 0 0 120
Fú, még a végén megijedek. Én kértem, és megköszöntem.
Utánaolvastam a hozzászólásainak. Már elég régen. Úgyhogy megnyugodhat. Sőt, lenyugodhat. Úgy látom, kissé ideges.
Nem tudom, azzal, hogy távközlés technikai fejlesztő, felvágni kíván?
Én ugyan csak egy szaros kis leendő villamosmérnök vagyok, néhány éve a cég alkalmazásában, de ettől még nem hiszem, hogy Ön, csak mert szakember, különb nálam.
Előzmény: Törölt nick (119)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 119
Kedves Gombóczné!

Ki oktaott ki kicsodát?!

Én "csak" vitatkozni merészeltem Kegyeddel.

Ön pedig kioktat engem, hogy ÉN mit és hova írjak - kicsit nézzen már magába, jó!

És ha észrevette volna, a 3. megjegyzésem nem is Önnek szólt.

Ami pedig a W900 és S.A. politikai beállítódását jelzi, az, mint eg yolvasói levélben az Indexen, de itt is más Matávos topikokban megírtam, a Westel900 kormányzati érdekeltségei miatt SZAKMAI kérdés (is).
És Straub Elek "kiabált" fejetlenül az ETTA miatt, nem én...

Amúgy pedig, mielőtt véleményt formál itt rólam, talán nézzen utána korábbi hozzászólásaimnak, úgymond "munkásságomnak"!

Üdvözli Önt - valódi nevével! - Maus Róbert Péter, távközlés-technnikai fejlesztő.

PS: És nagyon kérem, amennyiben nincs moderátori jogosultsága, ne irányítsa a témáta!
Köszönöm.

Előzmény: Gombócartúrné (118)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.18 0 0 118
Ne oktass ki. Légyszi. Köszi.
A politikát meg tartogasd a polfórumra.
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.17 0 0 117
Szia Gina! :-)

Gombóczartúrnéval vittakoznék elsőként is: amennyiben NEM veszélyezteti (pl. víruskeresővel korrekten ellenőrzött) illetve a munkaválllalói státusához (lásd Art. és APEH és adózás) illeszkedő freeware vagy shareware szoftvereket tárol a gépen, akkor
1. fel lehet(!) szólítani, hogy távolítsa el
2. meg lehet - emberi hangon - beszélni az IT felelőssel ill. a HR-essel, hogy mi is legyen.

GINI, ez most már "csak" Hozzád:

3. TÖK HÜLYESÉG volt a felmondást válazstani, mert olyan, hogy AZONNALI HATÁLLYAL fegyelmivel kirúgni valakit, egyszerűen nincs. Előbb le kell folytatni a fegyelmit (közben felfüggeszteni lehet, kapja a fizetését, és kitiltják) aminek folyamán kiderült volna, hogy NEM KÖVETETT EL sem explicit, sem implicit (belső utasítás) semmilyen munka- vagy egyéb jogsértést.

Onnan kezdve, hogy aláírta a közüös megegyezést, nincs írásos nyoma, hogy megfenyegették: erre mondják, hogy ez (nekik) bejött.

Javasolnám a BSA felkeresését az illető által személyesen és bejelentést tenni a Westel900 (mert én leírom!) általa ismert, nem jogtiszta alkalmazásairól, és ezzel egy picit megkeserítheti (az amúgy Fidesz-párti, ő ment el a nagygűlésükre, nem én!) Sugár András és tsai életét.

És természetesen olvasói levélként - szvsz - az Index is közölné a történetet!

De újra csak szvsz: a W900-nál is leépítés folyik (lásd Matáv kontra Macedonok, lásd Straub kontra Magyar Állam, lásd DT kontra éhkopp) és ezek szerint az olcsóbb megoldásssal próbálnak élni! :-(

Na amíg az emberek minálunk olyan beszariak, hogy egy fegyelmitől így befosnak, addig ez lesz...

Mindenkinek szeretettel

Maus Róbert Péter
mikimaus

PS: Esetleg az illető nem írt az Index vagy más topikokba onnan bentről?!!! Mert újabban már ezeket is figyelik (IP címre elég rákeresni a folyamban!)
Robi

Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.15 0 0 116
Okuljon a paraszt,legeljen a tehén,
ne teremjen babér Straub Elek fején...
nevtelen_nulla Creative Commons License 2003.03.13 0 0 115
Siman bukna a pert.

Előzmény: Törölt nick (111)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.13 0 0 114
Ez az üzi eléggé butácska gondolkodásmódról tesz tanúbizonyságot.
Szerintem logikus, hogy nem tárol az ember illegális dolgokat egy céges gépen.
Azt pedig, hogy politikai nézet, szerintem sürgősen töröld, mielőtt máshová is továbbítod ezt a levelet. Nagyon közeli rokonom dolgozik a cégnél, és volt már az ÉV dolgozója. S hidd el, nem a politikai nézete alapján. Soha nem foglalkozott a politikával, mert magasról leszarja. Nem papírra kapta az elismerést, mert nincs diplomája. A munkáját ismerték el, mert kiválóan dolgozik.
Ami megint csak nem értem, hogy jön ide, az a matáv. Attól, hogy leányvállalat, attól ez még két különálló cég. Próbáljuk már különválasztani a kettőt.
Előzmény: Törölt nick (111)
Holdanyó Creative Commons License 2003.03.13 0 0 113
Áááááááááá!!

Eddig is rühelltem, de most agyvérzést kapok!!

Betette a Matáv a kurva nagy hirdetését a Startlapra, aminek a jobb oldala emiatt használhatatlan...

Bármit akarok megnyitni, a matáv reklám nyílik meg! És nem lehet tőle semmit csinálni!!

Ezt a parasztságot!

És gratula a Startlap szerkesztőinek is, hogy ilyenbe bele mennek...
Biztos jól fizet!! Vegyenek rajta kötelet...

h.

névtelen Creative Commons License 2003.03.12 0 0 112
nem lehet, hogy ez csak kifogás volt? Valami jó kis indok.. nem volt más problámájuk? Esetleg __más__ nem pályázott az állásra? Vagy nem szólt be véletlen a főnöknek? Vagy csak szeretett gondolkodni? Vagy csak az IT volt túlbuzgó?
Előzmény: Törölt nick (111)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.12 0 0 111
Sziasztok!

Más téma...

Kedves ismerősöm történetét írnám le Nektek okulásul és esetleg tanácsadás kéréséért.

A történet:

Ismerős9m a "hazai piacvezető mobilszolgáltatónál" dolgozott (Matáv érdekeltség) másfél éve, amikor egyik napról a másikra behivatták az ügyfélszolgálati igazgatóhoz.

Ő be is ment az osztályvezetőjével, és ott ismertették vele, hogy a számítógépén olyan szoftvereket találtak, melyek nem a cég által lettek telepítve, ezért FEGYELMIVEL ki van rúgva, de mivel a munkájával elégedettek voltak, választhatja a közös megegyezést is.

Ő persze az utóbbit választotta más választási lehetőség nem lévén, és azonnal - a belső szabályzat ellenére - leadatták vele a dolgozói mobilját, belépőkártyáját, és amire visszaért a helyére, már a számítógépes hálózatból is ki lett tiltva.

A számítógépén az "illegális szoftverek" az alábbiak voltak: APEH 2003 bevalló program, 1 db képernyővédő, és kb 6-7 háttérkép.

A közös megegyezés értelmében 2003.03.31-ig kifizetik, de dolgoznia már nem kell.

Az elszámoláshoz szükséges adatlapot már úgy töltették ki, mintha Ő mondott volna fel, saját akaratából

Szerintem ez egy mocskos eljárásfőleg ha azt nézzük, hogy a hivatkozott igazgatói utasításban az szerepel, hogy csak a W..... Rt által telepített szoftverek lehetnek fent a gépeken, arról nem, hogy ha más is van a vinyón, akkor annak mi a következménye.

Szerintetek megérne egy munkaügyi pert? Ha valamit javasolhatok, hogy aki teheti, messzire kerülje el ezt a céget, ahol a politikai nézeted alapján vagy a hónap vagy az év dolgozója és nem az elvégzett munka számít...

Ha valaki nem jött volna rá, melyik cégről van szó, emailben szívesen megírom.........:-))

Üdv
Gina

U.i.: Szóval nem csak a Matáv görény, hanem a leányvállalatai is.

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.12 0 0 110
Nyertél, nem is balhézok!

De azért a beetetéses eddigi ingyenességet - jogi csűrrel meg csavarral - talán meg lehetne fogni...

:-)

Üdv!

Maus Robi

Előzmény: HelpDesk (109)
HelpDesk Creative Commons License 2003.03.11 0 0 109
Hali! :-)
Az Axelero sem a "matáv cége", legalábbis ebben a megfogalmazásban elég félrevezető. Itt kizárólag tulajdoni szerkezet alapján beszélhetünk "közösségről", valójában egy teljesen független gazdasági társulás, és Mo-n predesztinálni egy céget a tulajdonos miatt nem lehet. (Pl. senkinek sem jut eszébe egy kalap alá venni az Arago-s cégeket, pedig ott pont ugyanolyanaz a helyzet) Azonkívül az Axelero ha jól tudom, kőkemény zsozsót fizet a Matávnak a callcenter-bérletért, és a két cég közti elszámolás pont ugyanúgy megy, mint minden más esetben, ha a Matáv szolgáltat az Axeleronak, akkor a Matávnak fizet is érte, és fordítva.
Mindannak ellenére, hogy tényleg nem értek egyet a díjazással. :-)
Előzmény: Törölt nick (100)
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.03.11 0 0 108
Az én számlám ugyanis általában 0 forintos. Ha rájöttél miért, ne ordítsd el! :)
Előzmény: Törőlt_nick (107)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.03.11 0 0 107
"Nem nagyon szoktam felbontogatni"

:))

Előzmény: Gombócartúrné (106)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!