Keresés

Részletes keresés

LátoGató Creative Commons License 2023.01.22 0 0 14560

Hali!

Én azt mondom, ha veszek egy elvileg a lábam méretének megfelelő cipőt és az nyom, akkor még új korában viszem vissza cserére és nem akkor, amikor már 26 kutyaszarba léptem bele.

Azt, hogy én vagyok hihetetlenül csámpás, vagy a cipőm talpa túl recés, majd a szakember eldönti. Bármi lesz is a végeredmény, legalább nem kell tovább szagolnom.

Előzmény: Tkfr01 (14559)
Tkfr01 Creative Commons License 2023.01.22 0 0 14559

Péntek délután sikerült átvennem az új szemüveget, ami hihetetlen - de egyszerűen tökéletesen néz ki! :-) (nem a reklám miatt írom, hanem a boldogságtól)

Végre van egy olyan szemüvegem, ami nem áll el az orromtól, hanem tökéletesen illeszkedik, ráadásul a nagy keret ellenére (azért eléggé "megnagyítja" ez is a szememet) szépen nézek ki benne, rendesen tetszik (eddig utáltam a szemüvegeket egytől egyig).  Ami pedig már csak hab a tortán, hogy nem csúszkál, és az 1 centi vastag lencsék szinte beleolvadnak a keretbe, így egyáltalán nem feltűnő. 

Rendesen csodálkoztam, amikor felvettem, hogy tisztán látok benne, mert nem karcos, nem ferde, stb., igaz, hogy úgy megborított, mint amikor jópár stampedli "elpárologtatása" után állsz föl a székről... :D. Brutálisan torzan látok vele egyelőre, gondolom a nagy lencse miatt. A telefon képernyője olyan, mint egy szabálytalan trapéz, a levesestányér meg hirtelen oválissá változott.

A gond ezzel a szemüveggel ***megint*** az a fránya dioptria... Nem tudom, milyen mágikus dolog hatására nem lehet eltalálni nálam a helyes dioptriát, de most sem látok élesen mindkét szememre. Ha hirtelen takarásba kerül a jobb szemem (úgy, hogy a lencse "közepén" - egyenesen előre tekintek át), akkor a bal szememmel fókuszálnom kell. Aztán ha hirtelen a bal szememet takarom el úgy, hogy a jobb szememmel nézek egyenesen előre, akkor minden tiszta homályos, lazítanom kell a fókuszáláson (távolra el is kell engednem). Azt gondoltam, hogy megint lesznek ezzel kapcsolatban észrevételeim, hiszen az előző szemüvegem lencséi között ugyanúgy fél dioptria különbség volt, mint ami a jelenlegiben van, csak a mostani negyed dioptriával csökkent mindkét oldalt. A cylinder ugyanannyi, csak a fok változott (elég dasztrikusan).

Nem az optometristát hibáztatom, hogy megint nem látok élesen mindkét szememmel, mert a rendelőben jónak gondoltam, viszont nem lett megnézve, hogy egyenlően éles-e a kép külön-külön mindkét szememre. Tudom, hogy macerás eset vagyok, mert pluszos a szemem, így jól tudom, ha akár csak fél óráig szemüveg nélkül nézek, akkor szemüveget felvéve pár percig homályosan látok, de ha sokat nézek közelre (sajnos muszáj), akkor ugyanez a helyzet. Pont olyan időszakban voltam a vizsgálaton, amikor napi több órát kellett tanulnom a gépen huzamosabb ideig, meg szigorlat is volt, stresszes voltam és nem aludtam rendesen. 

Kérdésem csupán az, hogy ezzel a pitiáner dologgal érdemes e visszamennem 1 hónap lejárta után, mint panaszos? Vagy várjam meg az egy éves kontrollt? Arra gondoltam, hogy következő alkalomra kérek pupillatágításos vizsgálatot, mert eddig azzal nem lőttek még mellé. Csak amióta van ez a prizmás nyavajám, azóta nem voltam rendes szemésznél, tudtommal pedig csak szemész végezhet ilyen vizsgálatot, optometrista nem. Annyira nem veszem észre a dioptriakülönbséget, de rendesen felidegesít, amikor pl. buszon utazom és hirtelen valaki elémáll, dülöngél, stb - mert rendesen elkap a szédülés és ki kell néznem az ablakon, hogy ne legyen összevissza takargatva a látásom. 

Azt meg nem tudom, hogy valós észrevétel-e és nem csak bebeszélem magamnak, de... lehetséges, hogy megérzem a negyed dioptria csökkenést? Furcsa, hogy közelre nézéskor több időbe telik fókuszálnom, mint eddig. Rendesen rá kell koncentrálnom, hogy élesen lássak közelre (és távolra is, de ott nem olyan vészes). Hamarabb is elfáradok ebben a szemüvegben, mint az előzőben, pedig most tűéles a kép. Igaz, a cylinder tök más fokban áll most, nem tudom, hogy ez mennyire befolyásol, de tény, hogy jelenleg nagyon nehezen szokom meg ezzel a szemüveggel a komfortos látást. 

 

A pupillatágításhoz visszatérve (csak kiegészítésképp, nem törvényszerű): Amikor legutoljára voltam, akkor 17-18 körül voltam életkorban, ilyen korban nem nagyon javul tudtommal a pluszos szem (de lehet, hogy tévedek). Nos, akkor nekem a bal szememre (ezzel kell jelenleg jobban fókuszálnom, hogy lássak) +2,5 + 0,25 cyl (128°) dioptriát állapítottak meg tág pupillával, szűkkel féllel gyengébbet + 0,25 cylinderrel (akkor a bal lencsém az akkor szemüvegemben cyl nélkül volt +2,25). A jobb szememre pedig szűk pupillával +0,75 + 0,50 cyl (34) lett megállapítva, tágan itt is negyed dioptriával több.

Száz százalék, hogy max egy negyeddel javult a bal szemem azóta, mivel tegnap felvettem a régi szemüvegemet, ami 2,25 bal oldalon és arra az oldalra tökéletesen láttam (karcokat és lekopott rétegeket leszámítva). Kellett persze egy pici idő, mire kiélesedett a kép, de jól láttam vele. Ezekhez az adatokhoz képest jelenleg bal oldalt 1,5-ös, jobb oldalt 1-es a szemüvegem (mindkét oldalt -0,25 cylinderrel). Alap esetben a jobb szememmel nézek, azt használom jobban, hiszen két szemmel nézve nem kell annyira erőltetnem a szemem, mintha csak a ballal néznék, de itt jön a kérdés. Ilyen fajta dioptriaeltérés okozhat megszokási panaszokat és enyhe fejfájást? Eddig is jelen volt egy pici fejfájás főleg a nap végére, sok tanulás közben a betűk is összefolytak, de az új szemüveggel ez a panasz nem szűnt meg, hanem a nap folyamán egy hangyányit korábban jelentkezett (a 2 nap alatt). Persze ez nem egetrengető probléma, csak életminőségbeli, de ha valakinek negyed dioptriás szemüveg hozza el a megváltást, akkor ne "szenvedjek már és is", aki amúgy is 0-24-ben szemüveget hord, amióta az eszét tudja. Estefelé mindig úgy érzem, hogy eléletlenedik-kiélesedik a szöveg - lehet, hogy ez okozza..(?) 

Csupán véleményekre volnék kíváncsi, mert nehezen boldogulok ilyen "döntésekben" főleg anyagi okokból. Nem szeretem a hercehurcát, most lett új szemüvegem és örülnék, ha tökéletes lenne ez, örülnék annak is, ha addig használhatnám, amíg bírja (anyagi okokból). Emiatt nehezen tudom eldönteni, hogy 1 évet várjak és akkor legyen bele tökéletes lencse kizárólag pupillatágítás vizsgálatával vagy inkább menjek vissza a panaszommal minél hamarabb. (Nyilván utóbbi lenne egyértelmű, de ez az első alkalom, hogy én intézem a szemem világát és nem vagyok más pénztárcájához kötve, mivel az ezt megelőző szemüvegem se volt makulátlan - nem én fizettem, hanem a szüleim -, ennek ellenére megemlíteni se volt merszem, hogy nem lett jó a szemüveg, mert el tudtam olvasni mindent, láttam vele, azt' jónapot.)

 

Csikszereda1982 Creative Commons License 2023.01.19 0 0 14558

Valoszinűleg optikai csalódás lehet, mert abszolut nem jellemző nekem 5 és 7 prizma van a lencsékben... amúgy a nagyobb keret nem tudom mennyire jó a prizmás hatásra de remélem jól érzed magad benne ha tetszik a keret.

Előzmény: Tkfr01 (14557)
Tkfr01 Creative Commons License 2023.01.19 0 0 14557

Nem erős a szemüvegem, de mégis nagyítja, de lehet, hogy a prizma rásegít a széli torzítással és ezért látom mégnagyobbnak. Lényeg a lényeg, mostmár tűkön ülök az új szemüveg miatt (nagyobb keret és lencse), remélem, hogy nem leszek pápaszemes banya :((. Ha csúnya lesz, akkor nagyon le leszek taglózva.

 

Előzmény: Csikszereda1982 (14551)
mithogyan Creative Commons License 2023.01.18 0 0 14556

Köszi szépen. 

Azt nem is említettem, hogy már autót is vezettem az új szemüveggel. Ha szükség van rám, kimegyek busszal vidékre, ahol a fiamék laknak. Ott hagyják a másik autójukat egy bizonyos helyen (nálam van a pótkulcs) és fuvarozhatom végre az unokáim külön foglalkozásokra be a városba és vissza haza. :)

Előzmény: LátoGató (14555)
LátoGató Creative Commons License 2023.01.18 0 0 14555

Szuper! :-)
Örülök, hogy a hadak útja végül jó helyre vezetett. 
Ebből is látszik, kitartónak és következetesnek kell lenni! 
Viseld egészséggel! :-)))

Előzmény: mithogyan (14554)
mithogyan Creative Commons License 2023.01.18 0 0 14554

Sziasztok!

Rég' nem írtam, de mivel most már biztosan jól megszoktam az új szemüvegem elmesélem. Szóval kétségbeesésemben ugyebár kiharcoltam egy ismerős pszichiáternél egy koponya CT-t is 2022 őszén. Mivel ő a lelettel nem tudott mit kezdeni (valami kis pontocskák voltak a fejemben) elmentem magánúton egy neurológushoz. Minden anamnézist felvett a műtétektől kezdve a gyógyszerszedésig, majd fizikai vizsgálat és gyakorlatok sora után megnyugtatott, hogy semmiféle neurológiai eltérés nincs, a gyógyszereknek sem lehet efféle mellékhatása (hogy már 8. szemüvegemmel sem látok). Bár beismerte, hogy nem igazán ért a szemészethez, de megnézte a paírjaim, nem akarta elhinni, hogy ennyit kínlódtam már, azt mondta mindenképpen optikusi probléma.

Előtte nap ugyanazon magánrendelőben voltam annál a szemésznél, aki 2 évvel előtte vizsgálta a szemem és aszerint készült a szemüvegem. Na, hát teljesen más értéket mért, sokkal kevesebbet, mint amit viseltem, kb. 2 évig. Írtam is akkor, hogy nem volt valami szívélyes velem, (rendelés vége felé volt, mit tehettem én róla, hogy a recepción akkorra adtak időpontot) szóval ő mondta azt, hogy ha már van egyfokuszú távollátóm akkor cserélgessem a multival. Nagyon kiakadtam. 

Bár nem tartozik ide, de rokkantsági ellátott vagyok, szóval egy új szemüveg árát nem igazán tudtam kigazdálkodni, úgyhogy a gyerekeim besegítettek, kerül, amibe kerül alapon, csak már lássak jól.

Visszakanyarodva a neurológushoz megkérdeztem, hogy tud-e ajánlani nekem optikust. Szóval kaptam egy címet és elmentem. Ott is megvizsgált egy doktornő, meglepődve nézte a 2020. októberi és 2022. októberi orvosi "beméréseket", a régebbiek már abszolút nem relevánsak, mindig visszakaptam a "készülékem" árát, ha már végképp nem volt megfelelő. No, mindenesetre segített keretet választani, lencséket is elmagyarázta a doktornő és az optikus is, melyik hogyan működik (ilyent korábban nem tapasztaltam, egyszerűen az optikus választott nekem lencsét). 

Szóval ők Hoya lencsével dolgoznak, kicsit megijedtem, mert már az is volt a 8 között. :D A lényeg, hogy 2022. november 23-án elkészült és csak tegnap mentem vissza azért, mert az új szemüvegkeret "papucsa" kissé nyomta az orrom és úgy éreztem ki fog sebesedni. (Tudom, hogy nekem mindig ki kell cserélni szilikonosra, mert valamiért mindig ez van.) Nagyon kedvesek voltak, én meg nem győztem dícsérni, hogy végre látok a multival minden felé, óriási különbség van az előzőekhez, főleg távolra, nem is tudom megmondani, mit észre nem veszek most és néha még a fejemet sem kell elfordítani, ha csak kicsit szeretnék valamit oldalt nézni. Egyszerűen el sem hiszem, hogy ennyi idő után végre van egy olyan szemüvegem, mint a legelső volt 2014-ben.

A paraméterekről: HOYA Hoyalux ld Mystile V+ (1.60 MSV6 Á:70) lencse

J: Sph +1,50 cyl +0,50 ax 60 add 2,50

B: Sph +0,75 cyl +0,50 ax 100 add 2,50

Mindenféle akciós/üzleti kedvezménnyel 315ezer Ft-ot fizettem, ebből a keret 29.900 Ft volt. 

Szóval megjártam a hadak útját több, mint 3 év alatt, de érdemes volt. 

Remélem hosszú ideig élvezhetem. 

mithogyan Creative Commons License 2023.01.18 0 0 14553

De jó! Nem mertem kérdezni, hová tűntél. Örülök, hogy itt vagy. :)

 

Előzmény: seva1971 (14457)
opticus Creative Commons License 2023.01.17 0 0 14552

Így van, a prizma eltolja a képet de nem nagyít

Előzmény: Csikszereda1982 (14551)
Csikszereda1982 Creative Commons License 2023.01.16 0 0 14551

Nagyitja a szemed a prizma? Magamnál ezt nem látom....Inkább a nagyobb plusszos lencséK szoktak

Előzmény: Tkfr01 (14550)
Tkfr01 Creative Commons License 2023.01.15 0 0 14550

Ez megnyugtató, köszönöm! :)

A dioptriáim szerencsére nem nagyok, csak a prizma miatt (szerinem) olyan, mintha nagyon felnagyítaná a szemeimet. 

Előzmény: LátoGató (14539)
gurabli Creative Commons License 2023.01.15 0 0 14549

Úgy gondolom, hogy mindegy mi volt 2017-ben, úgyis az számít, hogy most mi van. És bízom benne, hogy a mostani jó lesz. Egy hét és kiderül :) 

Előzmény: Fradista Utazó (14548)
Fradista Utazó Creative Commons License 2023.01.15 0 0 14548

Igen, ez is arra utal, hogy felcserélted a két oldalt. Ezek az adatok jobban hasonlítanak a friss szemüvegedhez. :-) 

Előzmény: gurabli (14547)
gurabli Creative Commons License 2023.01.15 0 0 14547

Ezzel megnyugtattál. Csak nem lett felcserélve valami :) 

A napszemüvegem papírjait megtaláltam, ez 2019-ben készült, Optic World, ez is eltért már az első, 2017-es adatokból.

 

Jobb: Sph plan, Cyl -1,00 Ax 180 PD 62

Bal: Sph - 1.00, Cyl -0,50 Ax 90

 

Biztos vagyok benne, hogy bármi is volt 2017-ben (ha esetleg fel is cseréltem), a mostani jó lesz. 

Előzmény: Fradista Utazó (14546)
Fradista Utazó Creative Commons License 2023.01.15 0 0 14546

A cylinder is dioptria, csak máshol/máshogy mérve. Az sph -0,25 cyl -1,25 és az sph -0,75 cyl -0,75 közt nincs akkora különbség, mint ahogy elsőre tűnik. 

Előzmény: gurabli (14545)
gurabli Creative Commons License 2023.01.15 0 0 14545

Sehol nem találom az első szemüveg papírjait, hogy megnézem melyik valóban a bal és jobb. Simán lehet, hogy felcseréltem, egy régi feljegyzésből kerestem ki. Pedig megvan, csak költözéskor jól elraktam valahova. 

Ez most szerintem alaposabb vizsgálat volt, mint 2017-ben. 

De ha fel is lett cserélve, az létezik, hogy most a dioptria kevesebb lett, mint volt, helyette lett cylinder? 

Előzmény: Fradista Utazó (14544)
Fradista Utazó Creative Commons License 2023.01.15 0 0 14544

Ha esetleg véletlenül felcserélted a két oldalt, akkor nem olyan kritikus a különbség. Öregebb lettél, romlott a szemed, a mostani vizsgálatod meg talán alaposabb volt, mint az előző. 

Ha biztos nem cserélted fel, akkor viszont durván, tulajdonképpen érthetetlenül nagy a változás. 

Előzmény: gurabli (14541)
mybijou Creative Commons License 2023.01.14 0 0 14543

Így már értem. Köszönöm a segítségedet! 

Előzmény: LátoGató (14538)
opticus Creative Commons License 2023.01.14 0 0 14542

Ez így erős váltás lesz az biztos, tengely is jóval arrébb ment, még ha csak 0,25 cyl is maradt. Biztos jól írtad az oldalakat? Elsőnél a bal 180, most a jobb majdnem, jobbon nem volt cylinder most meg a balon lett 0,25.

Előzmény: gurabli (14541)
gurabli Creative Commons License 2023.01.14 0 0 14541

Egy valamit nem értek, a régi (első) szemüvegem:

Bal szem: -0,75, cyl -0,75 ax 180
Jobb szem: -0,75

 

Most pedig:

B: Sph:-1.25 Cyl/Axis:-0.25/84 Add 0.50

J: Sph:-0,25 Cyl/Axis:-1.25/178 Add 0.50

 

Az oké, lett cylinder a jobb szemre is. De a - 0,75 helyett - 0,25 lett a dioptria, ez így normális? A cylinder miatt lesz? 

Előzmény: gurabli (14540)
gurabli Creative Commons License 2023.01.14 0 0 14540

Az itt elhangzott (egybehangzó) javaslatok alapján kértem, hogy a munkaszemüveg legyen, vagyis bekerült a 0.5 olvasáshoz (telefonhoz). 

 

Így ez lett végül:

 

Zeiss SmartLife Digital Individual 1.5, Bluegard, DuraVision Palatinum

J: Sph:-0,25 Cyl/Axis:-1.25/178 Add 0.50

B: Sph:-1.25 Cyl/Axis:-0.25/84 Add 0.50

 

És egy fekete, műanyag keret, ami kényelmesnek tűnt elsőre, talán még jól is áll :D + van napszemüveg (polarizált) előtét, amivel szinte pont olyan a szemüvegem, mint a mostani napszemüvegem. 

 

Kb. egy hét és elkészül. Őszintén remélem, hogy jó lesz, jól látok vele és bejön majd a 0.5 telefonhoz, olvasáshoz, talán nem lesz zavaró. 42 évesen úgyis hamarosan érkezik a progresszív.

 

Köszönöm szépen a sok segítséget. 

LátoGató Creative Commons License 2023.01.14 0 0 14539

Igen, a Hilux, Hoya gyártmány.

 

Igen, az említett felületkezeléseket, illetve fényre sötétedést, külön kell kérned.

 

Igen, anyagától függetlenül minden keret csúszik az orrodon, ha nincs jól beállítva. Átadáskor ezt ellenőrizzük.

 

Igen, minél nagyobb a keret, a pluszos lencse annál nagyobb átmérőjű lesz, erős dioptriánál jobban fog nagyítani. 

 

Igen? :-D

 

 

Előzmény: Tkfr01 (14529)
LátoGató Creative Commons License 2023.01.14 0 0 14538

Szia!

Nem írtad, pontosan milyen lencséket rendeltél.

Rétegzés nélkül ők nem adnak szemüveglencsét. Mondjuk mi sem szívesen. Ennek ugye van előnye, mert nem fog a jövő héten tönkremenni, ha kétszer megtörlöd. Hátránya, hogy ennél a cégnél egyéb irányú variációs lehetőséget sem tudnak biztosítani. Alap lencsék, szabott áron. A rétegzést is külön számolják, ezt nem értetted. Zárójelben: én sem nagyon értem, miért nem lehet kompletten számolni?

Előzmény: mybijou (14533)
gurabli Creative Commons License 2023.01.13 0 0 14537

Köszönöm szépen részletes válaszod.

Sajnos tudom, hogy nehéz megmondani melyik a jobb. Arról elég sokat olvastam, hogy a Zeiss nagyon nyomul marketinggel, hangzatos kifejezések repkednek, vele együtt persze sok-sok pénz (ahogy minden téren). Egy laikus számára ilyenkor nehéz eldönteni, hogy mi a PR bullshit és mi az, ami tényleg nagyon jó és megéri az árát (számos olyan területen, amiben jártas vagyok, tapasztalom ezt - de ott pontosan tudom, hogy ez pr bullshit és inkább lehúzás, vagy tényleg egy remek dolog - mert sok ilyen van). Annyi hangzott el, hogy Hoya (mostani, első lencsém) és Zeiss közül egyértelműen inkább a Zeiss.

Mérlegelem az elhangzottakat. Ha drága is lesz, már nem érdekel, csak legyen jó :) 

 

Előzmény: opticus (14535)
opticus Creative Commons License 2023.01.13 0 0 14536

Bocs a hibákért csak nyaggatott a gyermek 🤗

Előzmény: opticus (14535)
opticus Creative Commons License 2023.01.13 0 0 14535

1,5ös törésmutatót nem rakunk damilosba, csak amiatt kellene választanod. Ha hasonló dptr marad mint volt, akkor nem indokolt az 1.6.

Személyre szabott 1fókuszú lencsénél neked kell eldönteni, hogy megér e ennyit az a talán érzékelhető plusz látásélmény. Erről nem fog tudni neked senki tanácsot adni, csak ha valakinek van ugyanolyan kererben ugyanolyan paraméterekkel ilyen is meg olyan is. Ez elég ritka 🤷🏻

Essilornál az eyezen lencse 1,5 és 1,6 törésmutatóban bizonyos tartományban "raktáron" van, ez inkább az árban tud megmutatkozni mert nyilván egy cylinderes lencse nincs raktáron se 1, se 5 fok eltéréssel, de gyorsan legyártják, ls kedvezőbb áron van. Nem tudom hol esett szó arról, hogy jobb e ez vagy az a gyártó, azt kérdezted jó e, igen jó, de nem jobb mint a másik. Hozzáteszem mind2 kolléga leírta, hogy nem zeissel foglalkozik. Összehasonlítani azért nehéz, mert pl az essilor kivezette az egyfókuszú személyreszabott lencsét. Ezen is lrdemes elhügondolkodni, ők találták ki a multifokális lencsét, és a bevételhez képest náluk fordítanak a legtöbbet termékfejlesztésre.

 

Előzmény: gurabli (14532)
EURaklap Creative Commons License 2023.01.13 0 0 14534

Ez a bevonat azért jó ha van különben úgy karcolódna, hogy utólag sajnálnád. Emiatt szerintem ne bánkódj.

Előzmény: mybijou (14533)
mybijou Creative Commons License 2023.01.13 0 0 14533

Szép estét! 

 

Ma voltam a Ofotértnél szemüveget csináltatni és a véleményeteket szeretném kérni a költségekkel kapcsolatban. Úgy kértem a szemüveget, hogy semmilyen extra költséget okozó tétel ne szerepeljen rajta (eredetileg kb. 50 ezer ft értékben akartak pluszban rám tukmálni minden kutyafülét, biztosítást,  stb). Végül kaptam egy 115.450.- Ft-os ajánlatot, amit szerintük már csak úgy lehetne karcsúsítani, ha olcsóbb keretet választanék. Az elszámoláson szerepel két tétel ezzel a megnevezéssel: HP FKEM SZ4 SZUPER4AR (1180000692), összesen 24.000.- Ft értékben (12 ezer darabja). Az a kérdésem, hogy ez olyan valami, amit rám sóztak, vagy tényleg elengedhetetlen egy szemüveg legyártásához? A termektanúsítványon az áll, hogy "Szuper 4 bevonat, extra felületkeményítés, pára és vízlepergető réteg, többrétegű antireflex bevonat". A hölgy azt mondta muszáj valamilyen bevonatot megjelölnie... Át lettem verve? Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!

gurabli Creative Commons License 2023.01.13 0 0 14532

A dioptriaátmenetre, ahogy írtam, holnap külön rákérdezek.

A kérdésem sokkal inkább arra irányult, hogy jelent-e bármit az 1.5 vs 1.6 (mert árban sokat), illetve akinek van tapasztalata Zeiss lencsékkel, az mit gondol a raktári (alap) Zeiss vs ClearView Individual (személyre szabott) lencsékről. Tényleg jobbak, megéri-e a felárat a ClearView Individual lencsék?

Választ arra kaptam, hogy jó lenne a dioptriaátmenet. Nyilván nem bírálom felül az optikust, de mindenképpen rákérdezek, ezt már írtam. 

Amúgy itt 140e Ft összegről beszélünk (1.6 Zeiss Smart Life individual), csak a pár lencse. Lehet a Zeiss ennyivel drágább, mint pl. az Essilor (kétlem, elég nagy cég mindkettő). Van cylinder benne, kékfény szűrés is, legerősebb Zeiss bevonat. Ha ez Essilornál 80e vagy alatt megvan, az durva különbség, a Zeiss majdnem a duplája.

De ezt is kérdeztem, hogy jó-e Zeiss vonalon gondolkodni és igen volt a válasz (főleg Hoyaval szemben). Így gondolom nem csak (jóval) drágább, hanem jobb is. 

Előzmény: opticus (14531)
opticus Creative Commons License 2023.01.13 0 0 14531

Mint írták már, javasolt lenne valamennyi dioptriaátmenet, ezt szerintem mind a hárman tapasztalatból írjuk. Mondjuk én fiatalabb vagyok, szóval csak sok száz vevői visszajelzésről tudnék írni 🤣. Egy ilyen lencse a már szintén említett essilorból is ha kell is a cylinder kékfényszűrve akár 1,6os törésmutatóban is 80000 alatt megvan a 2 lencse. Ha ezt nem akarod meghallgatni akkor válaszd ami neked szimpatikus.

 

Előzmény: gurabli (14530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!