Keresés

Részletes keresés

glorio Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1508
Hol lehet Miskolcon hirtedést feladni az országos napilapokba? Minden hirdetőiroda, amit ismertem, megszűnt. Valaki segítsen!
Snuki Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1507
Én is gyakran járok a Kiss E.utcán, naponta 2-szer:jövök meg megyek. Biztos engem vonzanak a balesetek, én valahogy mindig belefutok itt egybe, pont a lámpás csomópontnál szoktak ezek lenni.
Az, hogy sárgán villogósra csinálják a lámpát, szerintem tök felesleges, inkább működjön napközben rendesen.
Ma reggel ha nem 5 percet kellett várni a hídon, akkor egy percet se. Persze, hogy csak sárgán villogot, aki legelől volt nem tudott kikanyarodni. Ha működött volna, már kétszer váltott volna legalább zöldre, már rég árkon-bokron túl lehettünk volna.
Azt persze én sem értem, miért kell este rendesen működnie, inkább napközben kéne neki.
És mi van akkor, ha torlódás van? Én szinte mindennap reggel használom a nem túl úrias kurvaistenbasszameg szófordulatot, mert ahol én lakom, az utcából kifordulni is nehéz, de ha kifordultam, van egy lámpa, ahol annyi autó van, hogy általában 2.zöldre jutok át. Hiába káromkodok, hogy állhatok itt, mégis tudom ez azért van, mert sokan vagyunk, Diósgyőr felől nem sok lehetőség van eljutni mondjuk az Újgyőri főtérig, kéne nagyon az északi tehermentesítő folytatása, de ez más téma.
A Futó utcai lámpa lehet, hogy egy kicsit eltúlzott, ott is gyakran járunk, ott lakik az após. Sose volt probléma, azért az mégis csak kétsávos.
Szóval az én véleményem szerint a Kiss Ernő utcai nagyon kellett, a Futó utcai az iskola miatt kellhetett, mert a a forgalom szerintem nem nagyon indokolta.
Az összehangoláshoz nem értek, biztos úgy csinálják, ahogy lehet.
Előzmény: Ajtófélfa (1505)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1506
1. Lehet azt hangolni úgy is, ha "messze" van. De ez nem is lényeges e szempontból.

2. Az nem jelenti azt, hogy nem volt, avagy hogy nem lenne veszélyes. Netán, amit nem látsz, az nincs is?

3. Más kultúra, ennyi a válaszom címszavakban. Az pedig káros szemlélet, hogy ami máshol van, az csak jó lehet. Akik pedig ezeket itt tervezik, kialakítják, azoknak az itteni vezetési kultúrára kell méretezniük azt, viszont a sok parasztról, akik szarnak amidnenféle írott és íratlan szabályra talán mégsem a hatóság tehet.

4. Lehet, hogy a hídról kijöhetnének, bár ez csak egy feltételezésed. Vannak magasabb prioritású célok is, pl. egy kereszteződés lehető legbiztonságosabbá tétele. Egyéni érdekeket más európai országokban sem szokás e fölé helyezni. Mellesleg az általad említett sárgavillogós megoldás épp megnehezítené ezt a dolgot is.

5. Túl sok az úgy tűnik, meg hasonló megjegyzés. Nem akarom túllihegni ezt a szakmát, már csak azért sem, mert magam is közlekedésmérnök vagyok, de azért azt fogadd el, hogy sokminden teljesen máshogy van, mint ahogy laikusnak tűnik. Sok baleset is ebből fakad. A torlódást pedig alapvetően a nagy forgalom okozza, elképzelhető, hogy a program nem a legjobb, de egy olyan csomópontban szükség van rá.

Nem "tudás" kérdése, hogy nem csinálják meg akár tesztelési célzattal is sárga villogósra az egyik lámpát. Bizonyosan meg tudnák csinálni. Felteszem, nem cél.

Előzmény: Ajtófélfa (1505)
Ajtófélfa Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1505
1. A Kiss Ernő utcai lámpát elég nehéz lenne akármi máshoz hangolni, mert igen messze van tőle a következő lámpa.

2. Én elég gyakran járok arra (mondjuk minden nap kétszer évek óta), és még nem láttam balesetet.

3. Ahol ilyen rendszerű lámpák vannak, hogy sárgán villog és gombnyomásra engedi a gyalogost, általában nem szaladgálnak át a gyalogosok, hanem megnyomják a gombot, mert ott olyan a közlekedési kultúra. Egyébként meg a gyalogosnak saját érdeke, hogy megnyomja, mert bár ugyan szabályosan kelhet át akkor is, ha nem nyomja meg (sőt, a zebra még elsőbbséget is biztosít neki), de mégis biztonságosabb, ha a piros lámpa megfogja az autókat.

4. A hídon most mindig hosszú autósor várakozik arra, hogy kihajthasson a négysávosra, mert piros a lámpa, de ha nem lenne ott, akkor már réges-rég kijöhettek volna.

5. A Futó utcai lámpa ugyanígy jelentős torlódásokat okoz, minden irányból. Szintén nem emlékszem, hogy ott láttam volna balesetet, bár az kétségkívül veszélyesebb csomópontnak tűnik, mint a Kiss Ernő utcai.

Nem értem, hogy miért nem tudták legalább tesztelési célzattal az egyik lámpát ilyen sárgán villogóra csinálni. Nem fogadom el az általatok felsoroltakat, mert vannak európai országok, ahol ez tökéletesen működik.

A piroson való átmenés, amire úgy felhördültetek, persze enyhe túlzás volt, de tényleg láttam már olyanokat, akik meg is tették.

A Futó utcai lámpa egyébként késő délután már nem működik, ez legyen egy plusz pont, viszont a másik ment már éjszaka is, ez meg egy nagy mínusz.

Snuki Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1504
Biztos, hogy miskolci vagy?
A Kiss Ernő utcánál van a 40.sz.Általános Iskola, az a jó nagy kék színű.
Ez az egyik érv a lámpa mellett.
Kettő, hogy sok volt ott a baleset, nem véletlenül, buszmegálló,4 sáv, sűrű forgalom ... stb. Hiába van kint a 40-es tábla, ki tartja be. Te biztos nem, próbálnál egyszer gyalogosként átmenni, majd megtudnád. És még mindig jobb, hogy "megfog" a lámpa autósként, minthogy mész szépen, aztán egy türelmét vesztett gyalogos átrohan előtted...
Ja, és egy ilyen teféle piroson átmenő kedves autóstársad törte össze az autómat egy hete, mert kúrvára sietős volt neki. Még jó, hogy észnél voltam, ezért "csak" a nyaka rándult meg a gyerekeimnek, én meg szimlán véreset pisiltem...
Előzmény: Ajtófélfa (1502)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.27 0 0 1503
Figyelj, Te nagyon okos! Egyfelől, ha egy utcában nincs iskola, az még nem jelenti azt, hogy arrafelé nem is járnak tömegével. Másfelől, a nyomógombos jelzőlámpámál van egy program, ami fut, és ha valaki _gyalogos_ megnyomja, akkor belép egy olyan program, ami egy időre zöldet ad neki. Egyébként meg úgy van megcsinálva, hogy akkor fog meg autóst, ha azt odébb egy másik amúgy is megfogná. Ez a hangolás. Az általad javasolt megoldás azért marhaság, mert a sárga villogónál jobb a zöld, tehát ha tilos van a gyalogosnak, akkor miért ne legyen zöld az autósnak. Annak semmi értelme, hogy a sárga villogónak megfelelően a gyalogos jelzője sötét legyen, mert akkor nem nyomja a gombot, hanem átmegy, de akkor minek az egész lámpa?
Végezetül kívánom, hogy minél hamarabb meszeljen le a rendőr, mert az ilyen öntörvényű okostojás vezetők okozzák a legtöbb bosszúságot és balesetet. Hogy csak mondjak egy példát, nem tudsz annyira szétnézni, hogy észrevedd a tőled jobbról, hátulról rohanó gyalogost, aki átfut a zöldön, adott esetben pont az induló kocsid alá.
Előzmény: Ajtófélfa (1502)
Ajtófélfa Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1502
Már régen kikívánkozott belőlem ez a dolog, meg úgy egyébként még nem láttam, hogy itt a fórumon szóba került volna.

Az új jelzőlámpákról lesz szó.

A Szent Ferenc kórház előttivel semmi bajom, bár lehet, hogy csak azért, mert még soha nem "fogott meg".

A Futó utcai és a Kiss Ernő utcai azonban a mérhetetlen ostobaság kitűnő iskolapéldája. Állítólag a hejőcsabai önkormányzati képviselőnő ujjongva számol be arról, hogy mennyire örvendezik, mivel már évek óta lobbizik ezért a lámpáért. Merthogy az iskolások...

A Kiss Ernő utcán nincs is iskola, úgyhogy itt még annyi értelme sincs. Ráadásul nyomógombos, amit a hídról érkező autósok nem tudom, hogy kezelnek.

A megoldás annyira kézenfekvő, nem értem, hogy nem jutott eszükbe az okos közlekedésmérnököknek. Miért nem lehet olyan lámpát üzembe állítani, ami sárgán villog, és ha megnyomja valaki a gombot, akkor bekapcsol, pirosra vált, átengedi a gyalogosokat, majd ismét sárgán villog???

Szóval én azt hiszem, ha nem áll előttem senki, akkor jól szétnézek és átmegyek akkor is, ha piros (meg persze ha nincs rendőr a közelben), mert nem vagyok hajlandó elfogadni a baromságokat. Egyébként nem hiszem, hogy ezzel egyedül lennék, mert láttam már több esetet is.

Ajtófélfa Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1501
Szerbusz Rambó! Rég találkoztunk!
nagy rambo Creative Commons License 2002.09.26 0 0 1500
Apostol rulez!

csapolt sör 125 péz!

rambo

dyz Creative Commons License 2002.09.25 0 0 1497
Az 1-es buszról leszállsz a Vologdánál (ahol a Penny Market van), átjössz visszafelé a kereszteződésen, majd átlósan elindulsz kb. Bábonyibérc irányába. Néhány cikk-cakk a bérházak között, és már ott is vagy.
Ha ez túl bonyolult így, akkor ajánlok egy térképet.
Előzmény: Törölt nick (1496)
Snuki Creative Commons License 2002.08.19 0 0 1493
Alapos ember vagy!

Pedig milyen frankón láttam volna a tűzijátékot az erkélyről:((((

Előzmény: Herb-Atea (1492)
Herb-Atea Creative Commons License 2002.08.19 0 0 1492
Felhívtam a Diósgyőri Várat.
Nem lesz tűzijáték.
Előzmény: Snuki (1491)
Snuki Creative Commons License 2002.08.19 0 0 1491
Ja.
Itt is van árvízi helyzet, már mint a megyében pl.Halmaj stb...
Gondolom ide utalják a pénzt, nem a Dunaiaknak.
Bár tőlük se sajnálom.
Előzmény: Herb-Atea (1490)
Herb-Atea Creative Commons License 2002.08.18 0 0 1490
Budapesten, igen. Arról hallottam. De itt is...?
Előzmény: Snuki (1489)
Snuki Creative Commons License 2002.08.18 0 0 1489
A Diósgyőri Várban lett volna, de tegnap hallottam a rádióban (nem tudom melyik adón, de miskolci volt az tuti), hogy elmarad a aug.20.-i tűzijáték, a pénzt az árvízi helyzet megoldására fordítják.
Előzmény: Herb-Atea (1488)
Herb-Atea Creative Commons License 2002.08.17 0 0 1488
Miskolciak! Véreim! Elvtársaim az Úrban!

Augusztus 20-án lesz-e tűzijáték...?
És ha igen, HOL...?

Jozs Creative Commons License 2002.08.01 0 0 1487
Na még1x nekirugaszkodom:

új topic nyílt "Miskolc, Hegyalja éttermei" címmel, étteremjárók ide.

Remélem most jó lesz. :-)

Jozs Creative Commons License 2002.08.01 0 0 1486
Sziasztok, új topik nyílt
topp Creative Commons License 2002.07.26 0 0 1485
Sziasztok!

Ki tud nekem segiteni? A baratnom itt nyaggat, hogy mi lesz a miskolci "Zene és Fény Fesztivál" programja.
Help me!

aqalung Creative Commons License 2002.07.25 0 0 1484
miskolciak!!!

félelmetes "élmény" ért valamelyik nap...

nem tudom ki emlékszik, egy pár éve volt egy szörnyű bűncselekmény miskolcon. egy fiatal férfi megölte az édesanyját, kiszúrta a szemeit, agyonszúrkálta stb. (borzalmas) és elutazott valahova vidékre..
a rendőrök persze megtalálták..namost, megállapították róla hogy nem beszámítható (elmebeteg) és kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság. (én még a nevére is emlékszem, de nem írom le)

NAMOST EZ AZ EMBER JELENLEG SZABADLÁBON VAN..!!!

sétálok az utcán a belvárosban, ez az ember meg szembe jön velem (nem egyedül volt) beszélgetett valakivel menet közben, egy pillanatra a szemembe néz és elhalad mellettem...persze nem történt semmi... de gondoljátok meg, egy orvos rá merte írni a papírjára hogy "gyógyult"

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.30 0 0 1483
Esetleg valami intimebb részleteket nem akartok még itt megbeszélni? Nyissatok inkább magatoknak egy topikot, francért kell offolni ilyen marahaságokkal...
cassy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1482
Már megint egy csomó kérdésünk van: mi az a pharmatext, mi az, hogy elburjánzott a D. lába?
Hát mit csináltok ti ott? És miért 10-15 doboz?
Tesóka, még erre gyorsan válaszolj, aztán a cím csere majd sms-ben....
Nagyon imádunk! Jó nektek ott azért ott Krétán? Kezdek aggódni...
ollakala Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1481
nekem is most meg haza kell setalnom igazi hegyek volgyek kozott, ket obol mellett,es itt mar haromnegyed egy van, ugyhogy ez az uccso uzenet. a fonokomnek nincs koze a lakasunkhoz, nyugi!imadlak, es maholnap meg kellene mar erkeznie az igazi levelemnek is. jo volt veletek! pa
Előzmény: cassy (1478)
cassy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1480
Te Ollakala? Hát hol a jó francba laktok/Fogunk lakni? Jár még arra ember? Lehet ott robogót bérelni? Vagy készüljünk fel lelkiekben egy magányos, világtól elzárt, életünket átgondoló összegő nyaralásra? Mennyibe kerül a robogó bérlés? És akkor a Dávid, hol dolgozik yat ski kölcsönzőben, a sziget másik felén? Ne ijeszgess minket!
Mennyibe kerül az élet ott, lehet jókat kajálni és sok barátotok van? A pasikról elmondásod alapján lemondtunk...
Imrus kötőhártyagyulladásban szenved, bedagadt szemek, eltűnt a szeme fehérje, nagyon nyomin néz ki szegény. Van egy új munkája egy reklámügynökségnél, nagyon szereti, de amit még jobban szeret, nekiláttak a punkrock zenekar lemezének elkészítéséhez. ha minden jól megy, viszünk nektek mutatóba egy kazit. Naggyon ütős lesz. A Kaltenecker sajnos már nincs, mert bekattantak a művészek, rockzenészekkel nem akarnak együttdolgozni. Aztán rájöttek, hogy mégis akarnak, de a fiúk már nekiláttak ennek a rockosabb cuccnak.
ollakala Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1479
kene egy kis pirospaprika meg teliszalami. meg a davidnak elburjanzott a laba, es arra valami hipereros krem kene, ja meg pharmatex10-15 doboz, es kene hozza a bankszamlaszamod meg az otpnek a swift kodja, hogy tudnek suskat juttatni?
Előzmény: cassy (1476)
cassy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1478
Minden okés? Vagy át kellett adnod a helyet, vagy mi van? Mert ennyi idő alatt, már elolvastuk Diósgyőr összes gyalogátkelőhelyéről szóló levelezését. Az is érdekes, de Rád jobban kíváncsiak vagyunk.
Meg nemsokára le is kell feküdni, mert holnap nagyon nagyon korán kell kelnem, mert dolgozom.
A többi mondanivalót majd úgyis éjszakákba, reggelekbe nyúlóan letárgyaljuk. Figyel, a fönőködnek nem lesz ellene kifogása, ha nálatok fogjuk meghúzni magunkat?
ollakala Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1477
es mzujs a kirukaval es a villamkezu baratjaval,nagyon felzaklatottaz ugy! ez a gep nagyonnagyonlassu, ezertvan igy. ha jottok az lesz, hogy csak du. fel ketttol fel hatig tudunk egyut lenni, sajnos, meg a reggelek es az ejszakak. mar nagyon varjuk, kene lepedo, agy van , csak az ahelyzet, hogy most mar suskais van, megsem tudunk vele mit kezdeni, mert nincs szabadnapunk,es nem tudunk eljarni a kozlekedes visszamaradotsaga miatt surun vasarolni. ugyhogy hetente kethetente egyszerre veszunk mindent, ami megint gaz, mert nem lehet cipelni, es a teljes szabadido felaldozasat kivanja. lehet veszunk egy robogot, de papirok nelkul nehezkes, ugyhogy lehet megis inkabb berelunk egyet fel evre.
Előzmény: cassy (1475)
cassy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1476
A lepedőkön és kispárnán kívül, ja bocs meg a szilvapálinkán kívül mit vigyünk?
A Dávid anyukája is küld csomagot!
Még valami eszembe jutott, már vagy négy hónapja járok jógára, segít a légzőgyakorlat: hülyék és betegség ellen is. Csak orron át lélegezz, dupla annyi ideig tartson a kilégzés, mint a be. Öt perc reggel és nyugi lesz legbelül. Plusz minden nap hangolódj rá lelkileg, hogy jól vagy. Mondd el, hogy mit akarsz, s próbáld meg elképzelni, hogy jól vagy! Lásd azt az állapotot, amiben lenni szeretnél. Szerintem van rá naponta öt perced! Hajrá!!!
A Cassy a prizmát ajánlja, nemcsak éhség ellen!Meg adj nek egy kis szeretetet, bár lehet nem tud vele mit kezdeni, de ártani nem árthat!
cassy Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1475
Kedves Ollakala!
Hát, nem vagy egy géppuska kezű, sőt villámkéz néven sem fogsz bekerülni a törikönyvekbe.
ollakala Creative Commons License 2002.05.29 0 0 1474
ezeket mar megkaptam az anyutol smsben! marha kar marosert, denbirazi(nemszamit),ollakala:mindenokes. most olivaolajszappant hasznalok,eddig jonak bizonyul.
a fonokom egy kicsit flugos, verbeli kretai,vagyis nagyon indulatos, es azt gondolja, ha terrort alkalmaz,renben fut minden, es ez eleg stresszes, felek egy ujabb zavarodastol. most egy kicsit meg varok, aztan lehet, hogyotthagyom, amit annyiranemszeretnek es nem is mereszelnem. nemtom az e a lecke, hogz megtanuljam kezelni ot, vagy az hogy merjem otthagyni.?
Előzmény: cassy (1472)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!