Ez egy asszem 600 mm-es csille-/lórépálya volt valószínűleg lóvontatással. Feltehetőleg az őszi lehalászások során a csillékbe rakták a halat, és valószínűleg etetőanyagot is szállítottak vele. Árulkodó, hogy csak a tó mélyebb, északi felén futott, ahová a lehalászás során a halállományt beterelték.
Ahol a járdában megvan az a maradék 2 méteres szakasz, a tó felé tovább követve látható, hogy a part régen méterekkel beljebb volt, mint a mostani kiépített, kőfalazattal megerősített partvonal.
Csak gyanítom, hogy már jó régen megszűnt, de igyekszem kideríteni.
Ez engem is érdekel, különösen, hogy milyen térképen sikerült megtalálni az egykori hálózatot.
Viszonylag a közelben lakom, egy ideje kacérkodom a gondolattal, hogy megkeresem a halgazdaságot, hátha nem hajtanak el, csak sajnos ez nálam mostanában elég lassan meg.
Üdvözletem! Egy tatai halgazdaság csillepálya hálózati térképére lenne szükségem. A kisvasut oldalon lévő is megfelelne. Az ott lévő hálózat térképeket egy ideje nem tudom megnézni, mert hibát jelez a Google térkép. Másnak is?
Szevasztok, kezembe került egy muzeális erdei vasúti utasítás.
Ezt a Vágvölgyiéből írták át, erre:
vagy belül, amit nem tudok elolvasni. Talán S-sel kezdődik, de az sem biztos.
Mivel ebből az évből való:
, gyanítom, hogy Trianon után a külföldre került Vágvölgyi kisvasutat valamelyik mai magyarországira írták át, belül részek kihúzásával és néhol nyomdai jelekkel a javításra.