Keresés

Részletes keresés

Kreta Creative Commons License 2000.04.28 0 0 314
Elnézöbb az nem jó szó szerintem, inkább aki gyereket ill. ilyet erőszakol azzal kéne szigorúbbnak lenni.
Előzmény: eksön_ (313)
eksön_ Creative Commons License 2000.04.27 0 0 313
Természetesen más, úgy ahogy más magatehetetlen, elmebetegeket megerőszakolni és normális embereket is, de szerinted elnézőbbnek kellene lennünk azokkal akik csak felnőtteket erőszakolnak meg?
Előzmény: Kreta (312)
Kreta Creative Commons License 2000.04.27 0 0 312
8 és 28 között annyi a különbség szerintem hogy máshogy élik meg és dolgozzák fel. Egy 8 éves gyerek nem tudja hogy miért pont ezt cisnálják vele, nem értheti, a 28 már elvileg tudja hgoy a szervek mire valók, csak nem jól használják.

TErmészetesen mind a kettő tilos, de más tétel (asszem) fajtalanság, v gyermekkorún elkövetett fajtalanság nem mind1.

Előzmény: eksön_ (311)
eksön_ Creative Commons License 2000.04.27 0 0 311
A nemi erőszak elkövetőket a büntetés milyensége nem igen tartja vissza, hiszen azt valamilyen mértékben elmezavarban szenvedő emberek követik el, akikben a motiváció sokkal erősebb, mint a büntetéstől való félelem. Egyébként mindazoknak, akik a halálbüntetésben, csonkolásban látnak megoldást, szeretném újra elmondani, hogy a nemi erőszak látenciaszintje 90% fölötti. Ilyen nyilvánosságra kerülési arány mellett az elkövető bízva bízhat abban, hogy nem bukik le, és nem is lesz büntetés, így a társadalom megvédése c. hangzatos szólam kútba esett. A csonkolásos megoldás egyébként sem teszi az embert képtelenné az orgazmusra, legfeljebb megnehezíti, és mint azt már jeleztem, a fő motiváció a hatalomvágy kiélése, így ügyan erőszakos közösülésre nem lesz képes de más szexuális bűncselekményeket (erőszakos fajtalanság, stb), ami ugyanolyan szörnyű hatással van az áldozatra elkövethet. (Valójában igen sok impotens férfi követ el nemi erőszakot!) Nem beszélve arról, hogy az uralkodásvágy más erőszakos bűncselekményekkel is kiélhető.
A megoldás szerintem az elkülönítés, a társadalomból való kizárás, aki halált, csonkolást követel egyszerűen bosszút akar állni és nem kifejezetten érdekli a megelőzés, a visszatartás, más emberek megvédése.
De a fő gondot nem a büntetés jelenti, hanem az, hogy a nemi erőszak nem kerül napvilágra, az áldozatok és potenciális áldozatok szinte semmiféle segítséget nem kapnak, a társadalom önvédelmi reflexei ebben az ügyben nem működnek. Akik bosszúért lihegnek (bár megértem őket) ezen a dolgon nem igen akarnak segíteni, ahogy elnézem nem is igen érdekli őket.

Más. Hogy lehet azt mondani hogy egy 28 éves és egy 8 éves megerőszakolása más lapra tartozik, hogy itt bármi is össze van mosva??? Ez ugyanaz és egyáltalán nem tartozik más lapra. Azért mert valaki már 28, szabadabb megerőszakolni, vagy hogy van ez? (És nehogy azzal jöjjön valaki, hogy a Btk. is különbséget tesz kor szerint, mert az csak a büntetés mértékében tesz különbséget aszerint, hogy mekkora kárt okozhatott, nem pedig a cselekmény tiltottságában. Ez is az is kategórikusan tilos.)

Előzmény: Mad002 (307)
Kreta Creative Commons License 2000.04.27 0 0 310
Oké legyen csonkítás, meg testi fenyítés! DE akkor mindenféle bűnesetnél! Pl tolvaj kézlevágás, rongálónak is, garázdának verés, az adócsaló is lop annak is a kezét levágni, aki bliccel a buszon azt vesszőzzék meg, aki visszaeső bliccelő az mehet a Deák térre és ott pellengérre állítják!
Előzmény: Mad002 (307)
Mad002 Creative Commons License 2000.04.27 0 0 309
Megint én vagyok. Későn vettem észre, hogy megismételtem tama egy korábbi hozzászólását. Mindenkitől elnézést kérek!
Vicky: Sok sikert a dolgozatokhoz(, meg mindenhez)
eksön_ Creative Commons License 2000.04.27 0 0 308
Már elég régen szóltam hozzá, mert úgy látom hogy mindig ugyanazok a vélemények hangzanak el. Én magam a "liberálisabbak" közé sorolom ebben az ügyben, mivel nem tartom jó megoldásnak a közfelkiáltással való lincselést a nemi erőszak megfékezésére, de igus (és Kréta) valami újat hozott a témába - az áldozat is felelős azért hogy megerőszakolták.
na ekkra marhaságot már rég halottam inteligens emberektől. Attól, hogy valaki kihívó ruhákban riszálja magát, legföljebb kettyinteni támad kedvem, de nem megerőszakolni. Akinek arra támad kedve ( vagy először csak kettyinteni akar, aztán megis inkább megerőszakolja amikor visszautasítják.) az egy beteg állat, és tettért csakis ő a felelős, morálisan, szociálisan és jogilag is.

Van egy tudományág, a viktimológia, ami azzal foglalkozik, kik válnak adott típusú bűncselekmények áldozataivá. Ez nem azt jelenti, hogy aki erőszak áldozatává válik, az még csak a legelhanyagolhatóbb részben is felelős volna a saját maga megerőszakolásáért, hanem azt, hogy a célcsoportokat elemezve és bennük tudatosítva úgy modosítsák a viselkedésüket, hogy ne váljanak célponttá. (E szerint a tudomány szerint egyébként nem a kihívóan öltözködő, riszálós, öntudatos "tudja mit akar" típusú nők válnak áldozattá, hanem a szerény, visszahúzódó, általában konzervatív öltözködésű, nehezen kapcsolatot teremtő nők, valamint azok akik valamilyen erős függőségi kapcsolatban (obkjektí, szubjektív) élnek támadójukkal. (ilyan lehet rokon, tanár, főnök, stb.))

Másrészről kriminológiai kutatásokkal elég jól alátámasztott tény az is, hogy a nemi erőszak motivácija nagyobb részben a hatalom, az uralkodásvágy kiélése, mint a szex, így a kihívó riszálás elmélet itt is megbukott.

Előzmény: Kreta (306)
Mad002 Creative Commons License 2000.04.27 0 0 307
Bocs, hogy ilyen későn válaszolok, de néhány napig nem voltam gépközelben.
Nem hiszem, hogy a sitt nyaralás lenne, de úgy gondolom, hogy a tett súlyához kellene mérni a büntetést.Egy olyan megoldást kellene találni, amely egyrészt megakadályozza a tett ismételt elkövetését, másrész kellő elrettentéssel bír a többi potenciális elkövető számára. A börtön nem ilyen! Lehet, hogy barbárság, de a csonkítást javasolom.(hogy mit kell levágni, az egyértelmű.)
Utána jöhet a börtön.
Előzmény: Kreta (216)
Kreta Creative Commons License 2000.04.27 0 0 306
Csak egyet nem tudok, hogy azokat is így megvédenéd-e, akik a közértben lopnak. Nem hiszem, mint ahgoy azt sem hiszem, hogy a gyártókat elítéled azért, mert szépen csomagolják az árukat.
Nem is tudom ki mondta hogy ne keverjem a lopást az erőszakkal, itt lehet?
Itt azért nem jó a példád, mert TV v egyébb cikk nélkül simán el lehet éldegélni, nem leszek tőle flusztrált v valami, ez a sexre nem mondható el.

Kíváncsi lennék rá, ha esetleg a lányodat erőszakolnák meg azért, mert csinosan volt felöltözve, akkor is így megvédenéd-e az erőszakolót.

A csinosan és a magamutogatóan között nagy különbség van!

Egyébként nem hiszem, hgoy az esetek többségében a miniszoknyás lányokat erőszakolják meg. Én úgy hiszem, hogy többnyire azokat a lányokat erőszakolják meg, akik egyedül mennek haza...

Az meglehetősen saját döntés!
Ha odafigyeltsz, hogy mikor és hova mégy akkor nem lesz bajod. Én sem megyek lila ruhában az üllői útra ha FTC meccs van.

Amúgy szerinted az a nyolc éves kislány is kelleti magát, akit a papája megerőszakol?
Ezt szeretem ebben a topicban, hogy mindent keveredik. Senki nem ugyanúgy itéli meg a 8 éves lánya ellen erőszakoskodó apát mint a 28 éves nő ellen erőszakoskodó pasit. Tök más kategória mind a kettő, máshogy is büntetik, és a börtönben is máshogy itélik meg.

Igus: egyre jobban tisztellek!

hog ymiért "védem"? nem védek én senkit, csak MINDENKINEK vannak jogai, és ti ezeket akarjátok elvenni, semmi indokot nem néztek, nem érdekel titeket, hogy mennyire bünhődik, szerintetek nincs elég büntetés. Nekem nem tetszik ha valakit törvényen kívül akarnak helyezni.

Nannics Creative Commons License 2000.04.26 0 0 305
Kedves ignus!

Csak egyet nem tudok, hogy azokat is így megvédenéd-e, akik a közértben lopnak. Nem hiszem, mint ahgoy azt sem hiszem, hogy a gyártókat elítéled azért, mert szépen csomagolják az árukat.

Kíváncsi lennék rá, ha esetleg a lányodat erőszakolnák meg azért, mert csinosan volt felöltözve, akkor is így megvédenéd-e az erőszakolót. Egyébként nem hiszem, hgoy az esetek többségében a miniszoknyás lányokat erőszakolják meg. Én úgy hiszem, hogy többnyire azokat a lányokat erőszakolják meg, akik egyedül mennek haza...

Amúgy szerinted az a nyolc éves kislány is kelleti magát, akit a papája megerőszakol?

Előzmény: igus (303)
igus Creative Commons License 2000.04.26 0 0 304
Valójában erre az egész beszélgetésre nekem egyáltalán nincs szükségem.
Van véleményem, azt elmondtam, nem fogom visszavonni azért, mert mások nem értenek egyet vele.

Az emberrel történnek események, tragédiák is, egyikben esetleg volt szerepe, másikban csak az események sodorták. Ha képes rá, hogy kimásszon a kátyúból, akkor képes lesz normális életet élni, vagy valakivel, vagy magában. Ha képtelen talpraállni, - segítséggel, vagy anélkül - akkor meg egy megkeseredett, szitkozódó, bosszúszomjas ember lesz belőle. Függetlenül a társadalom, törvény vagy egyebek támogatásától, vagy együttérzésétől. Kérdés csak az, hogy önmagának képes-e teremteni valaki egy harmonikus életet.

Kaptam az életben pofonokat, álltam. Okultam.
Igyekeztem, hogy lehetőleg én ne adjak.
Gyermekeimet az alapján neveltem föl, amiből nekem okulnom kellett. Jelentős szerepe volt az önfegyelemre nevelésnek (mindkét nem esetében). Miután elég nagy a népsűrűség otthon is, meg tágabb értelemben is, egymásra tekintettel vagyunk, úgy élünk, hogy kerüljük a súrlódásokat, a felesleges ingereket. NEKEM JÓ ÍGY AZ ÉLETEM, nem szeretnék elsárkányosodni.

igus Creative Commons License 2000.04.26 0 0 303
Kedves Nannics !

"az árukat kimondottan azért csomagolják olyan szépen, hogy kínálja magát. Azért, hogy elővedd a pénztárcádat, és kifizesd, de nem azért, hogy ellopjad! A lányok is azt szeretnék, hogy elkeljenek, de nem azt, hogy megerőszakolják őket."
- No hát éppen itt érzem én a lányok felelősségét az ügyben. A szép csomagolással kínálja magát, és azt hiszik, hogy ez az kelendőségéhez kell. De nem képes kézbentartani az ügyek folyását, mert túlzásba vitte a maga kelletést. Végképp nem hiszem el, hogy csakis azok a lányok kelnek el, akik feltűnően kínálgatják amijük van. De aki annyira feltűnően kínálgatja a testét, az már egy következő kategória - pénzért megvenni...

"És ha már Te felhozod az erőszakoló pasik javára azt, hogy vizuális típusok, ..."
-nem a javára hoztam fel, tényként állapítottam meg.

"akkor én azt mondom, hogy a lányok pedig szépenöltözős típusok! És igen, valószínűleg minden lány arra van programozva, hogy eladja magát a "piacon", "
- ebben teljesen egyetértünk (végre valami), csak abban nem, hogy hogyan teszi.

Előzmény: Nannics (299)
arich Creative Commons License 2000.04.26 0 0 302
Először is kérem a nevemet kis! a-val irni, erre kukacos vagyok.

Hogy jön ez ide?
Tudod, van olyan is, hogy házastárs ellen elkövetett nemi erőszak.

Hogy mit értettél félre?
Nézd meg még egyszer, pls!
Mintha mindketten azt irtuk volna, hogy már elengedtük a démonokat.
ÉS! Mintha azt is irtam volna, hogy a bosszúállás nem megoldás, viszont az elrettentés az kötelezettség.

Remek, TE tudtad.
Akkor hogy is volt az, hogy szükséged volt egy társra, aki megküzdött érted magaddal? (Mert valamely előző hozzászólásodnak ez volt az olvasata, persze lehet, hogy vak vagyok..:) )

És honnan tudja az olyan tökéletlen kilencéves, mint pl én? (a 9 nem tévedés, akkor "szabadultam".)
Igen, ott vannak a ... na kik?
A pszicológusok? Olvasd vissza Antonius hozzászólásait! Ugyan nagyon kevés dologban tudtam vele egyetérteni, de ebben az "emberfajban" nem igazán tudok megbizni.
A rendőrök, akik pontosan ugyan úgy állnak hozzá, mint Te?
Mármint, hogy mindenről az áldozat tehet... akkor is, ha teszem azt tényleg 80 éves......

Előzmény: igus (300)
arich Creative Commons License 2000.04.26 0 0 301
igus
MINDEN EMBER INGERKÜSZÖBE MÁS ÉS MÁS!
Lehet, hogy valakinek már a térdig érő szoknya is kihivás, mig másnak a mini sem feltétlenül.......

Miért van olyan érzésem, hogy hármunk (négyünk?) közül Te vagy az, aki nem jutott túl teljesen azon, ami vele történt?
(Nem akar sértés, provokáció vagy ilyesmi lenni, válaszolni se muszáj rá, de tényleg érdekel.)

Előzmény: igus (298)
igus Creative Commons License 2000.04.26 0 0 300
Kedves Arich !
"negyven évesen (vagy akár csak huszonévesen is) egyedül nevelni egy-két-három gyereket az utcán??????????) "
- ez hogy jön ide?

""kihivóan riszált a leánygyermek"
Akkor ilyen alapon állandó jelleggel hordjunk zsákruhát????????????"
- talán csak van átmenet a zsákvászon, meg a most divatvan lévő icipici ruhák között. Egy top, egy olyan szoknya, amelyik többet mutat, mint amit takar, az azért nem apácafityula.

"Viszont a 9:35-ös hozzászólásodat (292) nem értem. Azt hiszem, félreértettél valamit, de nagyon."
- Mire gondolsz?

""Aki ellen az erőszak történt, annak tudni kell a módját, hogy felépüljön."
TE tudtad???????????????????????????????????????"
- Igen.

"(Mert akkor itt nem kis ellentmondás érzékelek a korábbi szavaid és e között.....)"
- Milyen konkrét ellentmondást érzel? Ha nem épültem volna föl, még ma is a sebeimet nyalogatnám, halált kívánva minden hímre. Hol érzed az ellentmondást? Korábban is azt hangoztattam, hogy kettőn áll, hogy hova jut a megkezdett sztori, most is ezt állítom.

Előzmény: arich (297)
Nannics Creative Commons License 2000.04.26 0 0 299
Ignus!!!

Egészen felháborítónak tartom azt, amit írsz.

A közértben is minden szépen becsomagolt árut ellopsz?! Mert ha követem a Te gondolatmenetedet, akkor abból az következik! Minek csomagolja olyan szépen az áruját a gyártó? Biztos azért, hogy én ellopjam! Megkívánjam. Az árukat az eladók "védik", a lányokat pedig nem. És ha hiszed, ha nem, az árukat kimondottan azért csomagolják olyan szépen, hogy kínálja magát. Azért, hogy elővedd a pénztárcádat, és kifizesd, de nem azért, hogy ellopjad! A lányok is azt szeretnék, hogy elkeljenek, de nem azt, hgoy megerőszakolják őket. Mellesleg, elég sok férfi ruhatervező van, de biztosan nem azért terveznek kivágott ruhát, hogy aztán a pasik arra hivatkozva erőszakolgassák a lányokat. És ha már Te felhozod az erőszakoló pasik javára azt, hogy vizuális típusok, akkor én azt mondom, hogy a lányok pedig szépenöltözős típusok! És igen, valószínűleg minden lány arra van programozva, hogy eladja magát a "piacon", DE NEM ARRA, HOGY MEGERŐSZAKOLJÁK!!!

Előzmény: igus (298)
igus Creative Commons License 2000.04.26 0 0 298
Kedves Nanics
Bizony úgy gondolom, hogy annyira vérpezsdítően kihívóan öltözködnek, viselkednek, mozognak, beszélnek egyes lányok, hogy okvetlen a pasik figyelem felhívásának kategóriájába sorolom az egész lényt. A szoknya oly rövid, a blúzon a gombok megnyitva, a nadrág a legfeszesebb, csakis azért, hogy bemutassa az ámuló közönségnek, hogy gyönyörű a teste. És hát az is, valóban. De hogyha a portéka ennyíre a kirakatban van, miért kellene csodálkozni, hogy megkívánják azt. Ha meg már megkívánták, akkor akarják is. (Itt jön be az önfegyelem kérdése a férfiak esetében !) És az önfegyelem a nők esetében?
Rendben van, hogy halászgatni kell a férfiak között, és minden csajnak nagy öröm, ha elérheti, hogy a srác eszét veszti, annyira tetszik amit ígér ez a féle viselkedés. De bizony kell tudni éreznie annak a lánynak, hogy hol a határ, ameddig elmehet. Vagy ha magától nem érzi, majd megtanulja akkor, amikor már kicsúszott a keze közül az irányítás. Utólag már mondhatja ugyan, hogy nem eddig akartam elmenni, és minden a pasi hibája volt. Na nem. Kettőn áll ez is. A lány túlzásba vitte a kínálgatást, a fiú meg túlzásba vitte a kéjvágyat.
Szó nincs róla, hogy térdig érő szoknyában kéne járni, nyakig gombolt blúzban, de érezni kell, mennyit mutathat az ember az idegeneknek, olyan helyen, ahol buli van, pia, lazaság.
Itt a jó idő, haverom összetörte a kocsiját, mert annyira bámult egy kis bögyös csitrit a járdán, hogy nem nézett előre. Most fizethet a szervízért, de most is csak azt emlegeti, hogy csak egy picikét libbentette fel a szoknyát a szél, és amint kivillant a mütyüri kis tangából a feneke, őt egyszerűen sokkolta a látvány. Miért nem gyakorolt önfegyelmet a srác... ? A férfiak igen is vizuálisak, a szemük az egyik legfontosabb nemiszervük, és ha azt folyamatosan ingerlik igenis elfogy az önfegyelem.
És akkor lehet leüvölteni a fejüket, hogy hogy lehetnek olyan marhák.
Előzmény: Nannics (295)
arich Creative Commons License 2000.04.26 0 0 297
igus

"a megvetettek sorsára jutnak"
No igen. Már ha egyáltalán börtönbe kerülnek. A legtöbb erőszakot ugyanis valóban _családon_belül_ követik el, és (mint előttem valaki nagyon találóan megfogalmazta) az áldozat _függ_ az elkövetőtől. És nem csak függ, hanem fél is. Nagyon-nagyon. Hiszen minden nap össze van zárva vele.
(Standardválasz: Senki se kényszeriti arra, hogy vele maradjon.
Ok.
6 (5,4,3,7,8, akárhány) évesen a nevelőotthon? Ott hajlamosak ugyan úgy bánni az emberrel, de talán még nem is ez a legnagyobb baj... 18 évesen kiteszik a kapu elé, és menjen, amerre lát....
harminc-negyven évesen (vagy akár csak huszonévesen is) egyedül nevelni egy-két-három gyereket az utcán??????????)

"kihivóan riszált a leánygyermek"
Akkor ilyen alapon állandó jelleggel hordjunk zsákruhát????????????

Másrészt áldozat lehet bárki! Akár egy 80 éves nénike is! Ő is kihivóan riszált, a fene a képit!:) Hogy nem szégyell riszálni a csipőficamával meg a botjával... :)

Viszont a 9:35-ös hozzászólásodat (292) nem értem. Azt hiszem, félreértettél valamit, de nagyon. Olvass újra. Meg újra. Meg még egyszer újra, pls!

"Aki ellen az erőszak történt, annak tudni kell a módját, hogy felépüljön."
TE tudtad?????????????????????????????????????????????
(Mert akkor itt nem kis ellentmondás érzékelek a korábbi szavaid és e között.....)

tama_i Creative Commons License 2000.04.26 0 0 296
Igus Kedves,

Nem tudom annyira hibáztatni a lányt, hogy az Ő felelősségét is ragozzuk. Az állatvilágtól az önuralom és önfegyelem meg kellene hogy különböztessen. Ha valaki felbosszant az utcán azt sem vágod szájon mindjárt , pedig esetleg rászolgálna. Én hiszem őszintén hogy - tudod miről beszélek - jobban hibáztatod magad is , pedig talén nem kellene. Ilyen alapon mindenki lehet áldozat aki csinosan öltözködik ?
Vagy csak térben és időben rossz helyen volt ?

Előzmény: igus (294)
Nannics Creative Commons License 2000.04.26 0 0 295
igus!!!

Nem gondolhatod komolyan, hogy a lány a hibás, ha megerőszakolják!!! Azért, mert valaki szeret táncolni, vagy szereti a kivágott ruhákat, még nem feltétlen szereti, ha megerőszakolják. Ha pedig szereti, akkor nem az erőszak, hanem a nemi élet kategóriájába tartozik.

Nannics

Előzmény: igus (294)
igus Creative Commons License 2000.04.26 0 0 294
Kedves tama_i
Akkor abban megegyezhetünk, hogy az erőszakolót keményen szankcionálni kell, részint a saját bűnhődésére, részint a többi keménylegény visszaszorítására. Eddig mindannyian egyet értünk.
Ha megtörtént a bűncselekmény, megkapta érte a jutalmát, letöltötte ami érte járt - éppen úgy, mint egy gyilkos a maga valahány évét (bár tudtommal nem mondják hogy életért élet jár, - azaz akasztófa, esetenként 3-4 év büntetést szabnak az életellenesre is, csak a többszörösen visszaeső, vagy sorozatgyilkos kap 10-15 évet). A börtönök társadalmában a nemi erőszakosok (különösen a gyermekekkel) a kirekesztettek, megvetettek sorsára jutnak, még a gyilkosok is lenézik, csicskáztatják őket. A börtönökben ugyanúgy kialakul a hiarerchia - vagány legény, - megtévedt, -sz@rember. Egyszóval nem csak a törvény torol, a börtöne torol, szabadulása után a társadalom torol - ti is. Jobban megszívja, mint bármely más bűnelkövető.

Annak a családnak, amelyiknek a 6 éves kislányát elcsapta az ittasan vezető 18 éves discopatkány, a fájdalmát nem lehetne összemérni annak a családnak a fájdalmával, ahol a felnőttsorba cseperedő leánygyermek a táncos murin oly kihívóan riszált az éhes hímek szeme előtt, hogy hazafelé mentében megvárták a sötét sarkon túl, és akaratával, vagy anélkül, de végigment rajta mind.
Mindenképpen úgy érzem, hogy az a lány, amelyiket megerőszakoltak, vétkes volt maga is (jól van, tudom, hogy rám éppen úgy vonatkozik). Egyik sem bűnhődik érte, csakis a krapek.

Előzmény: tama_i (293)
tama_i Creative Commons License 2000.04.26 0 0 293
Igus Kedves,

Mint már annyiszor, most is igazad van. DE, sajnos , vagy hála Istennek nem vagyunk egyformák
nem vagyunk képesek egyformán és simán feldolgozni eseményeket illetve megtörtént dolgokat... Ez még rendben való is lenne.
Túlélni, feldolgozni előbb vagy utobb túl kellene
lenni rajta, de egy jó társ - pont Neked mondom ?!- nagyon sokat segithet. A környezet is sokat tehet, nem kell külön hangsúlyozni...
De aki védi ezeket az embereket, hogy a börtön nem szálloda , milyen megfontolásból teszi ?

Próbálom megérteni, de nem tudok még elképzelni sem okot, ami ezt indokolná.
Az elrettentést pedig igenis megfelelő eszköznek tartom a megelőzésre.
Egyáltalán az életellenes bűncselekményeket másképpen kellene elbirálni, mint egy pl. lopást.

Előzmény: igus (292)
igus Creative Commons License 2000.04.26 0 0 292
Ti, akik ilyen bosszúszomjasan lihegitek annak a bűnnek a megtorlását, hogy tudtok ennyire kemények lenni? Ha történt is valami, ami keserűségre ad okot, képesnek kell lenni, továbbélni az életet. De úgy, hogy 20-30 éven át nyalogatja valaki a sebeit, attól nem lesz az élete harmonikus. Egyetlen túlélési lehetőség van, ha az egész szégyenteljes eseményt nem frissítgeti folyton.
Volt egy keserű tapasztalat, a szenvedője úgy érezheti, hogy belehal (a lelke legalábbis). De ha leragad ennél az érzületnél, egész életében egy bosszúra éhező, epés ember lesz belőle.
Nem helyeslem, ha valaki belesüpped ebbe az önsajnáló helyzetbe, az élete megrontóját okolja, ahelyett, hogy megpróbálna kilábolni a helyzetéből. Minden összeroppanásból ki lehet jönni, ha azt hiszitek is, hogy belehaltok is.
Nem védem az erőszakot, azt nem ! Arról beszélek, hogy aki ellen az erőszak tétel történt, annak kell tudnia megtalálni a módját, hogy felépüljön.
tama_i Creative Commons License 2000.04.26 0 0 291
Kreta,

Már egy ideje figyelek , de most rákérdezek és egyenes választ is várok rá.
Te mitől vagy olyan fenemód liberális az elkövetőkkel , mert konzekvensnek az vagy de csak velük és nem értem miért?

Előzmény: Kreta (290)
Kreta Creative Commons License 2000.04.26 0 0 290
OKé meggyőztettek, lőjük agyon mindet!
Ez egyszerű, gyors, pontos megoldása a dolgoknak. EMBERség az nem kell, ja persze ő sam volt az, elvesztette a jogot. De ebből ám csúnya világ lesz, mert jön a bosszú állás kora, valaki megver én is megverem, de nem kicsit, úgy hogy tanuljon belőle, az a mondás, hogy kő meg kenyér meg dobálás az mind1, megbobnak kővel dobd vissza kettővel, jó is az. Meg engem is lécci lőjetek agyon mert én nem akarom agyonlőni az erőszakosakat. Csusztatgatásokkal nehéz mit kezdeni, mert ugye az milyen jó ha úgy vesszük, hogy én semmi büntetést nem akarok adni, meg milyen király hely a börtön (ajánlom a Halálsoron-t, nem tom filmen milyen de könyvbe jó), mert nálam ugye egybefolyik a 6 éves kislány esete, meg a 26 éves nő esete, mert én ilyen hülye érzéketlen vagyok. No jó befejezem, mert nincs kedvem többet irni, gondolom ez is sok volt.
tarle Creative Commons License 2000.04.25 0 0 289
Biztosan senkit se vígasztal meg, amit írok, de azért csak leírom.
A n. erőszak bűntény, és az áldozatoknak éppolyan nehézséget okoz a további életükben, mint egyéb bűntények áldozatainak. Olyanoknak, akiket kiraboltak, súlyosan bántalmaztak, megnyomorítottak.
Bizony ez kitörölhetetlenül bennük marad egy életen át.
És mindezek az áldozatok felteszik maguknak a kérdést, hogy hol hibáztak, hogy ez a dolog megtörténehetett velük.
Azt gondolom, kár az okokon rágódni, hiszen a legvalószínűbb ok az, hogy pechük volt.
Az emberek döntő többsége nem lesz bűntény áldozata, de ha mégis, akkor nem ők a hibásak, hanem a bűnözők.
Csak egyetlen jótanács jut eszembe, már ami a további kapcsolatépítésüket jelenti: Ne gondolják, hogy minden ember egyforma.
És még egy tanács: Kerüljék azt a típust, aki bántalmazta őket. Ugyanis sokan hajlamosak a párválasztásban mindig ugyanazt típust előnyben részesíteni.
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.25 0 0 288
Igen.
Valami ilyesmit írtam volna én is, ha nem szoktatnak le önmagam gyűlöletéről kemény munkával.
És még valami: gyűlölöm az álszenteket, akik csak csodálkozni tudnak, de segíteni nem.
Nem tudják mit tesznek azzal, hogy gyere picim én megértelek téged, de igazán segíteni nem tudnak, nem is akarnak, csak önmaguk előtt akarnak abban a hitben tetszelegni, hogy "látjátok, én mindent megteszek, benneteket is megértelek" de igaz isegítséget még ha tudnának sem adnak.
Szervusztok démonok ...
Előzmény: arich (287)
arich Creative Commons License 2000.04.25 0 0 287
???????????????????????
Bosszútállni?
Nem sok értelme van. Én elengedtem már a démonaimat.

Csak leirtam, hogy milyen érzéseket kelt a "másik oldalban" az, amikor azt hangoztatják, hogy ugyanmár mekkora büntetés is a börtön, hiszen nézheti ugyan azt a négy falat, meg ugyan azokat az embereket, stb....
CSAKHOGY!
Aki oda kerül, az tett is érte valamit.
Viszont az ÁLDOZATOK ÁRTATLANUL szenvedik végig azt, amit az elköveto még bunösen _SEM_.

Nem hiszem, hogy van róla fogalmad, hogy milyen érzés majd 20 éven keresztül nem szólni senkihez.
Nem hiszem, hogy tudod, hogy milyen az, amikor _tökéletesen_némán_ átzokogsz, üvöltesz, kinlódsz éjszakákat.
Nem hiszem, hogy tudod, hogy milyen az, amikor több, mint tiz éven át nem érint meg _senki_. (Nem, nem szerelemmel. Egyáltalán egy emberi érintéssel.) És nem azért, mert ok nem tennék, hanem azért, mert _senkit_ sem engedsz közel magadhoz.
Nem hiszem, hogy tudod, hogy milyen majd 20 éven át emberi kapcsolatok nélkül élni.
Nem hiszem, hogy ismered a rettegést. Azt, ami az ilyen sorok olvastán még igenis szorongatja a gyomromat.
Nem hiszem, hogy tudod, hogy milyen minden áldott éjjel újra, és újra "végignézni" ugyan azt a filmet, és azon gondolkozni, hogy mit csináltál rosszul, hol rontottad el.
Nem hiszem, hogy tudod, hogy milyen _állandóan és mindenért_ önmagadban keresni a hibát.
Nem hiszem, hogy tudod, hogy milyen, amikor a tükörbe nézve legszivesebben leköpnéd azt, aki veled szemben áll.
Nem. Nem tudod.
Nem is kérem, hogy próbáld elképzelni. Úgysem vagy rá képes. Annyiszor kértük már, és válaszul mindig sablonszöveget kaptunk.
Úgyhogy nem kérem, hogy megérts, vagy egyáltalán megpróbáld elképzelni, hogy mit is érezhetnek az áldozatok.

Tudom viszont azt is, hogy a "bosszúállással" nem lesz jobb semmi. Meg kell tanulni elengedni a fájdalmat, a rettegést. De ez egy iszonyúan nehéz feladat. Megbocsátani pedig, azt hiszem, nem lehet. Felejteni _talán_.

De akkor sem tudom felfogni, hogy miért kellene a _bunöst_ védeni az _ártatlanokkal_ szemben.

És, ha csak egyetlen élet is megmentheto egy-egy komolyabb!!! büntetési tétellel, akkor azt hiszem, hogy _kötelességünk_ lenne megtenni minden tolünk telhetot.

Végül pedig egy idézet:

Bosszútállni? Ugyan... Bosszút csak a gyengék állnak az erosek igazságot tesznek.

Előzmény: Kreta (286)
Kreta Creative Commons License 2000.04.25 0 0 286
Te most bosszút akarsz állni?
Előzmény: arich (285)
arich Creative Commons License 2000.04.25 0 0 285
Ohóóóóó...
"ejnyebejnye a csúnyabácsiknak!", és kész, ugye?
És mi lesz az áldozatok 20-30-40-50- évével????????????????????????
Mert ok ennyit bunhodnek.
Dehát megérdemlik!
Miért voltak:
a, nok
b, gyerekek
c, gyengébbek?

SOT!
Pusztuljanak a dögök, milyen dolog, hogy nyavajognak azon, hogy oket bizony egy egész életre szóló sokk érte?
_Gyengék_ voltak, nem érdemlik az életet.

Előzmény: Kreta (284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!