Sajnos a lehetőségek korlátozottak, de miután sokat vásárolt ezekből az eggyik barátom, megkérdezem tőle hogy van e még belőle fölös, ha van akkor nincs gond összejöhet. Viszont ha lehet inkább MSN v SKYPE !!! A nevemre katt.
Ha gondolod intézhetünk neked ilyen mechanikát, nekem az alap 4500-ba került meg egy csomó melóba kb fél délután. Szerintem gondold át. Ha nem vagyok tolakodó miért nem beszélünk, szerintem te is tudsz nekem segíteni és fordítva.
Nem, nem voltal serto, eleg jo onkritikaval rendelkezem :) Sajnos en is tisztaban vagyok a pedalom korlataival, egyszeruen hasznavehetetlen. :( Ezert is erdekelt, hogy Te milyen megoldast talaltal, bar ez igy elso latasra szmomra kivitelezhetetlen. Az en megoldasomban a poti kozepre kerult, igy tunt legjobban megvalosithatonak a szamitogephez torteno csatlakoztatas. A masik alternativa az lett volna, hogy egy fiokkihuzo csapagyas sinre szerelem fel az egeszet, de ebben az esetben egy stabil attetelt kellene biztositanom a potihoz. Mivel a ket pedalnak ellentetes iranyban kell egyutt mozognia, meg erre is megoldast kellene talalnom, es sajnos mechanikabol nem allok a helyzet magaslatan.
Az allomany a honlapomon egyebkent zip allomany, a doksi amit irtam, pedig egy egyszeru doc kiterjesztes. Talalsz meg benne dwg kiterjesztesu allomanyt is, a neten ehhesz is talalsz ingyenes nezegetot.
Hát ezlenne a pedál gép. Elnézést a képek felbontásáért WEB.kam-al készültek de gondolom így is felismerhető. Ha valakit érdekel, szivesen beszélek vele de nem írnék mert az lassan megy. A bal oldali pedál még nincs burkolva és tu.képpen a pedálok felfüggesztése sem marad így, mert szeretném dönthetőre megcsinálni hogy a fékeket tudjam üzemeltetni. Nemsokkal jutottam előrébb a Kozak Web-jén mert olyan fájlok vannak rajta amit nemtudok megnyitni, de majd valami lessz.
Megnéztem a pedálodat, szeritem inkább eredeti mint használható.
remélem nem voltam sértő. Én másképpen oldottam meg ezt aproblémát valóban hidraulikus de azok közül is érdekes a technikai kivitelezése Pl. Mágneses hidraulika, króm acél tengelyek, lineáris csapágyak stb. az alkatrészek a NOKIA-ból
Megfogom nézni rögtön! Szerintem egy picit korábbi időpontban beszélhetnénk ha gondolod. A pedál ró képet nemsokára küldök, mer a gépem a haveromnál van amit ma kelletvolna vissza hoznia de pótolom nemsokára!
Nem lettel felreertve. Ha nem lehet fs-ben beallitani a kulon hajtomuszabalyzast, akkor nez korul az fsuipc beallitasaiban. Nem emlekszem pontosan melyikben kell beallitani, de hogy lehet kulon allitani, az biztos. A honlapomon az info ful alatt van egy 22 mb-os allomany. Kicsomagolva talalsz benne egy build 737 throttle quadrant.zip nevu allomany, benne konkret peldat talalsz a megepitesehez is. Engem erdekelne, hogyan sikerult kivitelezni a pedalt, en is epitettem egyet, de sajnos az automatikus kozepallast sehogy sem sikerult kiviteleznem :( Ha lehetne bovebben hallani a hidraulikarol, akkor szivesen vennem :)
Udv
Kozak
Ps: Nezz korul Itt es itt. Az en pedalomrol pedig itt talalhatsz egy heveny kepet es leirast.
Szerintem félreérthetően írtam ezért elnézést kérek mindenkitől. Nekem van tolóerő szabályzóm de az egyszerre szabályozza az összes hajtóművet. Én arra gondoltam hogy külön-külön szabályoznám őket potikkal ill. egy konzollal amiben a potik vannak. És mégvalami, építettem egy hidraulikus pedált ami a rudder-t mozgatja
de az oldalankénti fékerőszabálozást is potikkal szeretném megoldani. Remélem érthetőbbé vált a problémám, ígrem legközelebb körültekintőbben fogok fogalmazni.
Előre is köszönöm a sgítségeteket. A hidraulikus pedálról küldök képt szívesen ha valakit érdekel.
Mint az elottem levo hozzaszolo is emlitette, tenyleg jobban jarsz, ha vasarolsz egy joyt. En legutobb ugy 1700-ert vettem USB-t. Ha olyat veszel, amin toloero szabalyzo is van, es szetkapod a joyt, rogton van 3 potid elektronikaval, usb portra kotve (stabilabb, mint a game portos). Ezek a potik kulon-kulon programozhatoak az FS-ben. Ha a harombol egyet-egyet felhasznalsz a hajtomuvek szabalyzasara, meg mindig marad egy potid, amit felhasznalhatsz pedal epitesehez is. Tekintve a jelenlegi elektronikai arakat, es az epitesre raforditott idot, messze jobban jarsz, ha megveszed a kesz elektronikat, potikkal egyutt. ;)
Sziasztok! Szeretnék kérdezni tőletek egy-két dolgot. Van-e köztetek olyan, aki klf. típusú utasszállítóval (szimulátorral) repüli a jelenlegi valós LHBP eljárásokat? Gondolom ezek a programok (már, amelyik) figyeli a domborzati tényezőket is, mint ha valóban ott lennél, és ha rontasz, akkor csatt. Ami igazából érdekelne az, az, hogy ezekkel, a játékokkal modellezhető-e, hogy milyen géppel, adott távolságokra, milyen magasan kell lenni ahhoz, hogy alap gázon, be lehessen érni, a repülőtérre. Mert én azt tapasztalom, hogy viszonylag távol lehozzák a gépeket alacsonyra, és onnan, hajtóművel viszik be a gépeket. (Ez nekünk nagyon nem jó.) Ez a dolog azért lenne fontos nekünk, mert évek óta mondogatják, hogy a rendszert úgy találták ki, hogy az Ő számítógépük kiköpte, a tuti eljárásokat. Minket meg, jól lekorlátoztak magasságban. (1800-ról, 800 méterre) Először arra gondoltam, hogy írni kellene egy programot, ami sokkal egyszerűbb, bármelyik játékprogramnál, de ellenőrizni lehetne vele, hogy valósak-e az állításaik. Aztán eszembe jutott, hogy vannak kész szimulátor progik, amik egy része, már rendelkezhet ilyen lehetőséggel és tudja Ferihegyet kezelni. Tehát akár ilyen módon is legalább nagy vonalakban meg lehetne nézni, hogy nem volna-e más, számunkra elfogadhatóbb lehetőség. Nyílván mindenki tudja, hogy az ilyen kiköpöm dolgok, attól függenek, milyen paramétereket ad be, az EMBER, mert ezeket a gép nem találja ki magától. Tehát, ha volna valami jó ötletetek, örömmel venném, vennénk. Köszönettel, Whitebird
keresnék olyan pilótát aki jártas az elektronikában. Szeretnék tolóerő szabályzó potikat rákötni a pc-re a joy mellé. Ha valaki tud segíteni kérném írjon ill. SKYPE:
Azt tudom mondani,hogy a mostani konfigurációval az Fs 2004 szenzációsan működik,gyakorlatilag semmit nem szaggat,pedig tele van kiegészítőkkel,és "fullra"van húzva minden !!...na de hát ezelőtt három évvel kellett volna így működnie,illetve az FsX-nek kellene így működnie,ha az ember ennyit belefeccöl,hiszen csaknem 250 000-Ft vol ez a gépújítás ! :-((
Az AVSIM-en találtam hozzá javítót,és egy kicsit tényleg segített !
Mégegyszer : köszönöm !! Azért azzal processor felhúzással is meg szeretnék próbálkozni .....! Üdvözlettel : Péter
Én még olyan konfigot soha nem láttam, amivel az Fs verziók beszaggatás nélkül elmentek volna. Ha sikerül elérni egy játszható sebességet, akkor is lesznek helyzetek, ahol bizonyosan beszaggat -pl. vihar egy szépen modelezett reptér felett, stb.-.
Én már az Fs2002-nél lemondtam arról, hogy az Fs miatt megvegyem a csúcs hardvert, mert nincs semmi értelme. Sajnos az Fs mai napig egy özönvizes grafikus engine-t hordoz maga alatt, azt pofozgatják, foltozgatják. Performance tekintetében nem sok sikerrel.
Azzal, hogy felhúzod a procit, nem sokat érsz. Max. hamarabb szétmegy.
Keress rá az avsim-en az FPS tuning kiegészítőkre, azzal sokat segíthetsz. Pl. sok textúra közel 1Mb méretű, teljesen feleslegesen -pl. autogen épületek és fák esetén ki a francot érdekel a részletesség-, cserébe hazavágja az FPS-t, és a betöltési időt is. Van, hogy emiatt több száz Mb-ot mozgat a program, és akkor még csak a textúrákról beszéltünk, még egy darab poligon meg nem mozdult.
Tehát ezekre pl. van megoldás, le lehet butítani ingyenes kiegészítőkkel.
Nagyon régen "jártam" már itt,de most olyan jó lenne,ha tudnátok segíteni: én is azok közé tartozom,akik egy csomó pénzért fejlesztették a gépet,és mégsincsenek igazán megelégedve az eredménnyel. Naná,hogy az FsX-ről van szó :-))
Szóval a legújabb kongigurációm : P5B alaplap, P4 processor Dual core E6600 2,4 GHZ, N Vidia Geforce 9750 GTO video kártya 512 MB, 2 GB memoria.
Nos azt szeretném kérdezni,hogyan lehet a processort "felhúzni" mert az AIDA progi azt jelzi,hogy jelenlegi órajel 2394 MHZ, maximális órajel 3800 MHZ .
Sajnos nem vagyok hozzáértő,de én úgy értelmezem,hogy leht ebből még a jelenleginél nagyobb teljesítményt is kicsikarni. Az arany közép út híve vagyok,szóval olyan 3000-körüli MHZ szerintetek segítene ?? És azt hogyan kell csinálni ?? Nekem tetszik az FsX,de bizony még ezzel a konfigurációval is néha beszaggat. Persze ez a kiegészítőktől és a beállításoktól is nagyon függ,mint ahogy ezt Ti már ki is tárgyaltátok ...
Tehát kérnék egy hozzáértő "gurut" :-), hogy segítsen,mert ez a gép K...VA drága volt !! :-)) Köszönettel : Péter
(nem akarok flamet inditani) kezdőként IVAO-ra érdemesebb menni szerintem elsore, mert ott nem annyira vaskalaposak, nem ugatnak le egybol, ha nem 10cm pontosan repulod le a SID-et, hanem megprobalnak segiteni, elmondjak mit-hogy (legalabbis a magyar iranyitok, nemetek pl idegbetegek (akikkel en talalkoztam eddig) :)) aztan ha mar megy a fonia, meg a repules is, akkor hajra :) de legelso korben erdemes csak a foniat hallgatni es az adott halozat ATC progijaval OBS-knet belepni, es figyelni hogyan zajlanak a dolgok, ki-mit-merre-meddig pl ferihegyen :) elsore szinte biztos, hogy alig fogsz tudni megszolalni, elrontod a foniat, kihagysz ezt-azt, ez termeszetes, ha beirod FP-ba a remarks-hoz, hogy kezdo pilota vagy, es gyakorolsz, eleve ugy fognak hozzad allni az iranyitok is.
Igen:( Az már jelez valamit, ha maga az Aerosoft is mindenhová odaírja, hogy csak az vegye meg, akinek tényleg erős gépe van, mert nagyon "framerate killer". Viszont gyönyörű, baromi részletes.