Köszönöm a tippet, pont ilyen lehetőséget kerestem a ProgRock oldalán is, de ott nem volt. Már meg is vettem, letöltöttem (még ha meg is volt már borítóstól, mindenestől...), és örülök :) Nem is az olcsóság volt a lényeg, hanem hogy honorálhassam azt, ami ilyen szép élményt okozott nekem, persze ha nem muszáj, ne fizessek feleslegesen szállításért, cd legyártásáért, mert úgysem arról hallgatom. Ahogy néztem a Mindawn feltételeit a művészek felé, talán így több is marad neki, mintha pl. Amazonon vettem volna, persze tudom, nem az én egy cédémen fog múlni... :)
Hát én ebben konzervatívabb vagyok, elébbé ragaszkodom a fizikai cédéhez. Sok mindent le szoktam tölteni, de ami nagyon tetszik azt meg szoktam venni. Úgy, hogy tarthassam a kezemben. :-) Az ingyenes (kalóz) letöltések ellen vannak a kiadók, én személy szerint sok mindent meg sem vettem volna, ha először ingyen nem hallgathattam volna meg. Mivel felvidéki vagyok, nekem legegyszerűbb Szlovákiában megrendelni vagy megvenni. Eddig ahol néztem szlovák oldalakon 16 és 25 között mozog a fizikai cd ára.
Ha Te sem ragaszkodsz a "körítéshez", akkor regisztrálj a Mindawn-on. Ott a duplát megkapod lossless-ben, "sima" 18 dollárért. Ettől olcsóbban már csak torrentoldalakon találod meg szerintem... ;9)
Szia, de jó ilyen véleményt olvasnom erről az albumról! Hasonlóképpen jártam vele, mint te, nem vártam tőle sokat mikor letöltöttem, de nagyon kellemesen csalódtam. Mindenképp meg akarom venni eredetiben, szerintem megérdemlik ezért a profi munkáért. Magához a fizikai cédéhez nem is ragaszkodnék feltétlen, úgysem arról hallgatom, de nyilván marad a saját kiadójától vásárlás, ott 20+6 USD a legolcsóbb szállítással. Te hol tervezed megvenni?
Abban igazad lehet, hogy ez a hangszerelés nem mindenkinek jön be, de akkor is a Lamb Lies Down on Broadway nem elég jó lett, hanem nagyon jó lett. Engem meglepett nagyon. A fúvósok teljesen más dimenzióba helyezik ezt a nagyszerű Genesis albumot. De az egész hangszerelést dicsérnem kell. Nick D'Virgilio nem utánozza Gabrielt, ami egyáltalán nem baj, mert szeretem Gabriel előadásmódját. Ha csak utánozná nem tetszene. Nekem éppen azért tetszik, mert nem annyira szolgai, mint mondjuk a The Dark Side of the Moon a Dream Theatertől, de nem is annyira eltérő mint például a Jazz Side of the Moon. Persze a "Counting of Time" //""dixielandes???""// változatát vaskalaposoknak nem ajánlanám! :-))) Egyébként az is bizonyára hozzájárul pozitív véleményemhez, hogy mikor puszta kiváncsiságból letöltöttem semmi jót nem vártam, csak valami olcsó utánzatot. Tetszik is annyira, hogy megveszem eredetiben.
Ahogy elnézem a korong hátoldalát, ez is otthoni technológiával, dvd-íróval készült.
Szerintem egyszer rendesen ki fogják adni a katowicei anyagot, persze öt éven belül nem, de talán akkor.
A From Genesis To Revelation-bõl (amit én nem is az elsõnek, hanem a nulladiknak tekintek) van az a 2005-ös dupla cd (Edsel MEDCD 721), az engem minden szempontból kielégít, jó érzéssel tenném a boxsetek közé, vagyis elé. Egyébként az Amazon-postaköltség majdnem annyi volt, mint maga a lemez, egy komolyabb fagyizás többe kerülne. :)
Úgy emlékszem, a brüsszeli audience, de lehet, hogy hülyeséget mondok, utána kéne nézni. Azért az a két dal (plusz az egy német) az 1983-98-as boxset-dvd-jén hivatalos, jók is. Ebbõl látszik, hogy megvan nekik a cucc rendesen, egyszer talán majd ezeket is kiadják.
Katowicében sem volt kivetítõ. (Aminek én örülök.)
Látom, nagyon a polcon akarod tudni eredetiben. :) Én is így voltam vele, aztán a minõsége miatt csalódás volt. (A borítóról már nem is beszélve: Mike van rajta egyedül. Gagyi.) De ha rosszra készülsz, már nem lesz akkora csalódás. Headbanger, a Deák térnél.
Ja, én errõl beszélek. Úgy emlékszem, az AVI csak egy óra volt, ez meg elsõ blikkre a teljes koncert (nem néztem utána), a nyitó No Son Of Mine-t hiányoltam csak. Szerintem úgy készült, hogy valaki felvette anno a tévébõl szar VHS-re, és arról digizték be mostanában. A kép viszonylag életlen, tompa és VHS-zajos. Persze még mindig jobb, mint egy audience-felvétel.
Elvileg van rajta 5.1-es és DTS hang is, ezt berendezés híján nem tudtam lecsekkolni, de csodálkoznék, ha korrekt lenne. Ugyanis a sztereó hang elég gáz: néha egészen tûrhetõ, de általában úgy szól, mint egy 160 kbs-os mp3. Ja és mono, vagy legalábbis olyan szûk a panoráma, mintha mono lenne. Ráadásul helyenként a VHS sztereó hangsávja megszûnt, és a vacak, zajos mono hangsávra váltottak a digizésnél. Mindezt csak gyors belehallgatás után mondom, két hónapja megvan a lemez, de még nem volt idõm elmélyedni benne. (Ez nem a kiadvány értékét jelzi, hanem az én állapotomat.)
Azt reméltem, valaki kiprivatizálta a felvételt a lendzsi tévébõl, és olyasmi lesz, mint ami a boxsetben megjelent belõle, vagy legalább olyan, mint mondjuk a Duke's Travels In London. Sajna jóval gyengébb minõség, ezzel együtt nagyon örülök, hogy megvan, mert szeretem a CAS-korszakot, és abból összességében még mindig ez a legteljesebb élvezhetõ minõségû anyag. Arról nem is beszélve, hogy amennyire én tudom, ez volt a turné legjobb koncertje.
Köszi a felajánlást, ha másképp nem fog menni, akkor lehet, élek majd vele! Ha jól látom, mostanában jelent meg ugyanez a koncert Live in Poland címmel dupla DVD-n is. Erről van valami tapasztalat? Muszáj valamit beszereznem ebből az érából, az első személyes találkozásom volt a Genesissel a BS-ben. Arra a borzongásra még ma is emlékszem, amikor a Carpet Crawlers meg a Dancing With The Moonlit Knight megszólalt Ray Wilson hangján...
Jól tudod: bootleg. Vacak minõség, viszont majdnem a teljes koncert. Pénzt akkor adj érte, ha van sok felesleges, vagy nem tudsz mit kérni a szülinapodra. Egyébként írj magánban.
Az mondjuk elgondolkoztat, hogy az első 2 megvan hivatalosan, a 4. jó minőségű bootlegként, szóval nem tudom, mennyire "éri meg" a Three sides live-ért (ami szerintem a leggyengébb koncertlemezük, de ez szubjektív vélemény) megvanni a boxot.
Persze azért jó hogy megjelent, így legalább tudok min dilemmázni! ;)
Eszk
Ui. A Mama tour gondolom az a felvétel, amit anno hivatalosan kiadtak VHS-en, nem?
Miután már megjelen a Genesis Live 1973-2007 díszdoboz, a felújított hangú koncert albumokkal, november 9-én érkezik a Genesis - The Movie Box, amelyben a már megjelent Genesis Live At Wembley Stadium és a Genesis: The Way We Walk - Live In Concert DVD-k új változata lesz, illetve mellettük végre DVD-re kerül a Three Sides Live és a Genesis Live - The Mama Tour felvétel is.
Elég szomorú bizony, hogy több mint 30 év házasság után ez...amúgy belehallgattam a számokba, nagyon jónak tűnnek. Mondjuk Steve hangja nekem sosem tetszett, de ez egyéni prob.