Keresés

Részletes keresés

Grgr Creative Commons License 2009.11.13 0 0 1506
http://www.youtube.com/watch?v=0cmNtg-zX1k&feature=related
matti70 Creative Commons License 2009.10.25 0 0 1505
Köszönöm a tippet, pont ilyen lehetőséget kerestem a ProgRock oldalán is, de ott nem volt. Már meg is vettem, letöltöttem (még ha meg is volt már borítóstól, mindenestől...), és örülök :) Nem is az olcsóság volt a lényeg, hanem hogy honorálhassam azt, ami ilyen szép élményt okozott nekem, persze ha nem muszáj, ne fizessek feleslegesen szállításért, cd legyártásáért, mert úgysem arról hallgatom. Ahogy néztem a Mindawn feltételeit a művészek felé, talán így több is marad neki, mintha pl. Amazonon vettem volna, persze tudom, nem az én egy cédémen fog múlni... :)
Előzmény: Zolcsi Baba (1503)
Demokrapia Creative Commons License 2009.10.25 0 0 1504
Hát én ebben konzervatívabb vagyok, elébbé ragaszkodom a fizikai cédéhez. Sok mindent le szoktam tölteni, de ami nagyon tetszik azt meg szoktam venni. Úgy, hogy tarthassam a kezemben. :-) Az ingyenes (kalóz) letöltések ellen vannak a kiadók, én személy szerint sok mindent meg sem vettem volna, ha először ingyen nem hallgathattam volna meg.
Mivel felvidéki vagyok, nekem legegyszerűbb Szlovákiában megrendelni vagy megvenni. Eddig ahol néztem szlovák oldalakon 16 és 25 € között mozog a fizikai cd ára.
Előzmény: matti70 (1502)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2009.10.25 0 0 1503
Ha Te sem ragaszkodsz a "körítéshez", akkor regisztrálj a Mindawn-on.
Ott a duplát megkapod lossless-ben, "sima" 18 dollárért.
Ettől olcsóbban már csak torrentoldalakon találod meg szerintem... ;9)
Előzmény: matti70 (1502)
matti70 Creative Commons License 2009.10.24 0 0 1502
Szia,
de jó ilyen véleményt olvasnom erről az albumról! Hasonlóképpen jártam vele, mint te, nem vártam tőle sokat mikor letöltöttem, de nagyon kellemesen csalódtam. Mindenképp meg akarom venni eredetiben, szerintem megérdemlik ezért a profi munkáért. Magához a fizikai cédéhez nem is ragaszkodnék feltétlen, úgysem arról hallgatom, de nyilván marad a saját kiadójától vásárlás, ott 20+6 USD a legolcsóbb szállítással. Te hol tervezed megvenni?
Előzmény: Demokrapia (1501)
Demokrapia Creative Commons License 2009.10.24 0 0 1501
Abban igazad lehet, hogy ez a hangszerelés nem mindenkinek jön be, de akkor is a Lamb Lies Down on Broadway nem elég jó lett, hanem nagyon jó lett. Engem meglepett nagyon. A fúvósok teljesen más dimenzióba helyezik ezt a nagyszerű Genesis albumot. De az egész hangszerelést dicsérnem kell. Nick D'Virgilio nem utánozza Gabrielt, ami egyáltalán nem baj, mert szeretem Gabriel előadásmódját. Ha csak utánozná nem tetszene.
Nekem éppen azért tetszik, mert nem annyira szolgai, mint mondjuk a The Dark Side of the Moon a Dream Theatertől, de nem is annyira eltérő mint például a Jazz Side of the Moon.
Persze a "Counting of Time" //""dixielandes???""// változatát vaskalaposoknak nem ajánlanám! :-))) Egyébként az is bizonyára hozzájárul pozitív véleményemhez, hogy mikor puszta kiváncsiságból letöltöttem semmi jót nem vártam, csak valami olcsó utánzatot. Tetszik is annyira, hogy megveszem eredetiben.
Előzmény: Geski (1497)
sziti Creative Commons License 2009.10.14 0 0 1500
Pl. innen (kb. 4100 Ft).
Előzmény: uke (1498)
Geski Creative Commons License 2009.10.14 0 0 1499

Én az ilyeneket itthon már nem is keresem, úgyhogy az Amazonról, vagy egyéb

helyről érdemes berendelni.

Amúgy a kisebb boltok is intéznek ilyet megrendelésre, de félek, hogy úgy drágább.

uke Creative Commons License 2009.10.13 0 0 1498

Én mondjuk csak a Cage-et és a Colony of Slipperment hallottam és mind a kettő nagyon tetszetős a számomra. Hol lehet megszerezni?

Kösz!

Előzmény: Geski (1497)
Geski Creative Commons License 2009.10.13 0 0 1497

Én még nem láttam sehol külön a lemezeket, de akkor ez jó hír. Akkor biztos lesz

a koncertekből is külön, de a bónusz CD/DVD csak a dobozban érhető el.

A Rewiring Genesis elég jó lett, de sokkal színpadiasabb az előadás. Szinte

musical elemekkel van tarkítva. Persze ez túlzás, de az új hangszereléssel nem

biztos, hogy mindenkinek bejön, aki szereti ez eredetit.

sziti Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1496
terbi Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1495
Nem, a Gabriel korszak külön is van, én is úgy veszegetem a Mediában:-)
Előzmény: Geski (1494)
Geski Creative Commons License 2009.10.12 0 0 1494

Én úgy tudom, hogy már a Gabrieles albumokat is csak egyben lehetett megvenni.

A Live Box esetén sem olvastam sehol, hogy külön is kaphatók lesznek.

terbi Creative Commons License 2009.10.11 0 0 1493
Az újrakiadott live cd-ket meg lehet venni külön is vagy csak BOX-ban?
Geski Creative Commons License 2009.10.07 0 0 1492

Hát 5 000 forintért biztosan nem fogok kalóz kiadványt venni, úgyhogy várom a

hivatalos kiadványt, hátha.

Azt a duplát nem ismerem, mert már így is van két kiadványom. Az egyik egy

arany lemezre nyomott kiadás, szép papírtokban, a másik meg egy-két extra

számmal kiegészített példány. Nem rossz hangúak, de ez az új keverés nekem

nagyon bejött.

Sajnos nem náluk vannak a jogok, így néhány évente megjelenik valamilyen

körítéssel.

Dotis Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1491

Ahogy elnézem a korong hátoldalát, ez is otthoni technológiával, dvd-íróval készült.

Szerintem egyszer rendesen ki fogják adni a katowicei anyagot, persze öt éven belül nem, de talán akkor.

A From Genesis To Revelation-bõl (amit én nem is az elsõnek, hanem a nulladiknak tekintek) van az a 2005-ös dupla cd (Edsel MEDCD 721), az engem minden szempontból kielégít, jó érzéssel tenném a boxsetek közé, vagyis elé. Egyébként az Amazon-postaköltség majdnem annyi volt, mint maga a lemez, egy komolyabb fagyizás többe kerülne. :)

Előzmény: Geski (1490)
Geski Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1490

Az a baj, hogy a Wilson időszakot már ők sem úgy kezelik, ahogy akkoriban azt

hitték, hogy majd fogják. Valami külön projekt lett, és én még azon is csodálkozom,

hogy a dobozba betették, és ez is felújításra került.

(Ahogy sajnálom azt is, hogy az első lemezből nincs ilyen változat, mégha csak áll

térhangzással is.)

Félek tőle, hogy soha nem lesz ebből hivatalos, így valószínűleg ez lesz a legjobb

kiadás. Egy gagyi DVD meg azért még mindig jobb, mint egy AVI, ráadásul az

írott lemezek ki tudja meddig működnek majd, és a gyári lemezek talán jobban

bírják, úgyhogy lehet hogy megveszem én is.

Dotis Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1489

Úgy emlékszem, a brüsszeli audience, de lehet, hogy hülyeséget mondok, utána kéne nézni. Azért az a két dal (plusz az egy német) az 1983-98-as boxset-dvd-jén hivatalos, jók is. Ebbõl látszik, hogy megvan nekik a cucc rendesen, egyszer talán majd ezeket is kiadják.

Katowicében sem volt kivetítõ. (Aminek én örülök.)

Látom, nagyon a polcon akarod tudni eredetiben. :) Én is így voltam vele, aztán a minõsége miatt csalódás volt. (A borítóról már nem is beszélve: Mike van rajta egyedül. Gagyi.) De ha rosszra készülsz, már nem lesz akkora csalódás. Headbanger, a Deák térnél.

Előzmény: Geski (1488)
Geski Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1488

Nekem van egy brüsszeli koncertem is, bár most meg nem mondom, hogy az milyen

minőség, és ott már van kivetítő is, ami az első koncerteken nem volt. Nálunk tutira

nem volt, és azt hiszem a lengyeleknél sem.

Kár, hogy továbbra sincs semmi hivatalos erről a turnéról. Ezt honnan lehet

beszerezni?

Dotis Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1487

Ja, én errõl beszélek. Úgy emlékszem, az AVI csak egy óra volt, ez meg elsõ blikkre a teljes koncert (nem néztem utána), a nyitó No Son Of Mine-t hiányoltam csak. Szerintem úgy készült, hogy valaki felvette anno a tévébõl szar VHS-re, és arról digizték be mostanában. A kép viszonylag életlen, tompa és VHS-zajos. Persze még mindig jobb, mint egy audience-felvétel.

Elvileg van rajta 5.1-es és DTS hang is, ezt berendezés híján nem tudtam lecsekkolni, de csodálkoznék, ha korrekt lenne. Ugyanis a sztereó hang elég gáz: néha egészen tûrhetõ, de általában úgy szól, mint egy 160 kbs-os mp3. Ja és mono, vagy legalábbis olyan szûk a panoráma, mintha mono lenne. Ráadásul helyenként a VHS sztereó hangsávja megszûnt, és a vacak, zajos mono hangsávra váltottak a digizésnél. Mindezt csak gyors belehallgatás után mondom, két hónapja megvan a lemez, de még nem volt idõm elmélyedni benne. (Ez nem a kiadvány értékét jelzi, hanem az én állapotomat.)

Azt reméltem, valaki kiprivatizálta a felvételt a lendzsi tévébõl, és olyasmi lesz, mint ami a boxsetben megjelent belõle, vagy legalább olyan, mint mondjuk a Duke's Travels In London. Sajna jóval gyengébb minõség, ezzel együtt nagyon örülök, hogy megvan, mert szeretem a CAS-korszakot, és abból összességében még mindig ez a legteljesebb élvezhetõ minõségû anyag. Arról nem is beszélve, hogy amennyire én tudom, ez volt a turné legjobb koncertje.

Előzmény: Markov (1485)
Geski Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1486

Azt hiszem nekem ez AVI-ban van meg valahol, bár már régen láttam, úgy

emlékszem, azért nem olyan tragédia, mivel a helyi TV vette fel.

Ha nagyon olcsó, esetleg akkor érdemes megvenni, mert akkor eredeti hatása van,

és mivel nincs más elérhető koncert ebből az időből szép formátumban.

Ha még a hang is meg lett keverve, akkor még a végén engem is érdekel. :)

Nekem a Dividing Line az abszolút csúcspont a koncerten. Bár Tony-t látni

gitárral a kezében, az sem volt rossz pillanat.

Markov Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1485
Köszi a felajánlást, ha másképp nem fog menni, akkor lehet, élek majd vele!
Ha jól látom, mostanában jelent meg ugyanez a koncert Live in Poland címmel dupla DVD-n is. Erről van valami tapasztalat?
Muszáj valamit beszereznem ebből az érából, az első személyes találkozásom volt a Genesissel a BS-ben. Arra a borzongásra még ma is emlékszem, amikor a Carpet Crawlers meg a Dancing With The Moonlit Knight megszólalt Ray Wilson hangján...
Előzmény: Dotis (1484)
Dotis Creative Commons License 2009.10.06 0 0 1484
Jól tudod: bootleg. Vacak minõség, viszont majdnem a teljes koncert. Pénzt akkor adj érte, ha van sok felesleges, vagy nem tudsz mit kérni a szülinapodra. Egyébként írj magánban.
Előzmény: Markov (1483)
Markov Creative Commons License 2009.10.05 0 0 1483
Ismeritek-e a Live in Katowice '98 (ha jól tudom)bootleg DVD-t? Milyen minőség? Érdemes-e beszerezni (vagy ne adj' ég letölteni...)?
Geski Creative Commons License 2009.10.05 0 0 1482

Az szól az a beszerzés mellett, hogy 2009-es keveréssel jelenik meg az összes.

A két DVD-n hivatalosan már egyszer megjelent anyagot is újrakeverték/keverik,

és ha a megjelent díszdobozok hangjára gondolok, akkor már egyértelművé is

válik a döntés.

Már megvan a koncert doboz is, és brutálisan jól szólnak. A TWWW DVD-n

jelenleg nincs DTS hangsáv, és két lemezre került fel a sok kameraállás miatt.

Ha minden igaz, most egy lemezen lesz a teljes koncert, és új DTS hang is lesz

rajta.

A Mama és a TSL akármilyen jó bootleg is van belőlük, a DVD-n sokkal szebbek

lesznek, különösen a hangjuk, szóval nem kérdés, hogy kell. :)

esz-ki-mo Creative Commons License 2009.10.02 0 0 1481

Tök jó!

Az mondjuk elgondolkoztat, hogy az első 2 megvan hivatalosan, a 4. jó minőségű bootlegként, szóval nem tudom, mennyire "éri meg" a Three sides live-ért (ami szerintem a leggyengébb koncertlemezük, de ez  szubjektív vélemény) megvanni a boxot.

Persze azért jó hogy megjelent, így legalább tudok min dilemmázni! ;)

Eszk

Ui. A Mama tour gondolom az a felvétel, amit anno hivatalosan kiadtak VHS-en, nem?

Előzmény: Geski (1479)
exit66 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 1480
Hoppá!
Előzmény: Geski (1479)
Geski Creative Commons License 2009.10.02 0 0 1479
Miután már megjelen a Genesis Live 1973-2007 díszdoboz, a felújított hangú koncert albumokkal, november 9-én érkezik a Genesis - The Movie Box, amelyben a már megjelent Genesis Live At Wembley Stadium és a Genesis: The Way We Walk - Live In Concert DVD-k új változata lesz, illetve mellettük végre DVD-re kerül a Three Sides Live és a Genesis Live - The Mama Tour felvétel is.
Geski Creative Commons License 2009.09.29 0 0 1478

Egyébként ez érdekes téma. Sok zenekarban van gyenge hangú énekes, de

valahogy mégis azzal a hanggal egész a szám. Steve is rendre vendég énekessel

kezdte, aztán most már csak ő énekel a lemezeken.

Ha ideveszem Tony és Mike próbálkozásait is, hát azok sem egyszerű dolgok. :)

Amúgy Steve válásával valószínűleg a Kim is kikerül a műsorból, pedig kellemes kis

szerzemény volt. Talán készül egy Jo című szám és az lesz helyette. :)

uke Creative Commons License 2009.09.29 0 0 1477
Elég szomorú bizony, hogy több mint 30 év házasság után  ez...amúgy belehallgattam a számokba, nagyon jónak tűnnek. Mondjuk Steve hangja nekem sosem tetszett, de ez egyéni prob.
Előzmény: Geski (1476)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!