Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.01.01 0 0 303

Kedves MEKFARTH!

 

 

Először is BUÉK! És remélem, 2006-tól végre el is olvasod, amit írnak és legalább a szándékod meglesz, hogy utánanézz, mielőtt - már bocsánat, de - marhaságokat írsz le!

 

1. A Skype NEM szabványos (azaz egyedi megioldású és nem világszabvány) protokollt használ.

 

2. HA az Általad felhazsnált BÁRMELY esetben meg tudod adni egy ATA (gyk: Analogue Telephone Adapter) - vagy VoIP telefon - beállításához szükséges szerver és egyéb adatot, akko rTEDD EMG és ne engem (vagy másokat) csesztessél.

 

3. Nem írtam (sőt: az ATA miatt kifejezetten nem is szólt erről beleértve sem) videókonferenciáról!

 

4. NEM a T-Com által adott SW-es megoldást ajánlgattam, sőt, épp annak kiváltásának módját próbáltam megosztani másokkal.

 

 

5. NEM igaz, hogy szélessáv kell, a NeophoneX is elmegy 56k-s (pl. ISDN) csatlakozással, csak természetesen kereskedelmileg értelmezhetetlen (bvagy annak tűnő) az ilyen megoldás összehozása...

 

 

 

6. SENKI sem mondta és nem is sugallta, hogy it valami egetverő újdonságról volna szó, inkább az volt az újdonság (nekem), hogy szabványos SIP szerverrel működik a dolog és így NEM vagyok kötve a - nálam? - nem működő szoftveres klienshez...

 

 

 

7. Mivel (ugyan hívásonként 5 perc erejéig, de) mégiscsak JANUÁR VÉGÉIG ingyen lehet az összes T-Com számot (korlátlan időpontokban!) hívni ezen a "szaron" keresztül, így azt gondoltam, akinek VAN lehetősége és kedve, az kipróbálhatja.

 

 

8. Összefoglalva: Nem csodát és nem parasztosan kívántam itt "értékesíteni" --- csak naívan azt hittem, valakinek új ez a - technikai! - infó!

 

 

Legyen szép. kellemes 2006-os éved és kívánom, hogy Téged ne köpjenek így szembe alaptalanul egyszer sem!

 

 

Maus Róbert

 

 

Előzmény: McFart (295)
battila63 Creative Commons License 2005.12.30 0 0 302

Ne haragudj! De az zavaros amit én írok?

Inkább Boldog új évet kívánok mindenkinek!

 

Nehéz volt kibogozni...de ugyanazt mondtad mint én, a drót jelenléte ugyanúgy vonatkozik a kábelszolgáltatókra is....az is egy drót, neem?

 

Matáv OSS, csak nem te is??

Ja és az egyik nagy ügyfélkörű mobilszolgáltató az ma már T-Com....vagy neeem?

Előzmény: McFart (301)
McFart Creative Commons License 2005.12.30 0 0 301
zavaros amit irsz.
van mittudomen milyen dijcsomagunk ami csak beszed meg a hozza kapcsolod dolog, es van adsl. mert a ketto csak egyutt lehet. 3200-t azert fizetek hogy legyen adslm, plusz erre fizetek meg adsl elofizetest is. erti?
Voipot nem hasznalok, minek? videkonferenciazok max. meg csetelek.
Az elofizetoi hurok nem lesz sokaig monopolium. mert van kabeltv, mert van wireless teknika es meg sokminden mas. hamarosan siman az lesz, hogy egyvalaki elofizet a tarsashazban es a tobbiek wireless veszik. Ugy ertem teljesen legalisan lesz ilyesmi. A voip itt mondjuk pont jol jon.
Hamarosan eljon az a vilag, amikor 3-4 access szolgaltato lesz, es ugy valthatsz ahogyan a gatyadat. Vagy ahogy a mobilt.

Es hogy MMnek is adjak magaslabdat. az nem szinvonal amit a matav adsl vonalon csinal, hogy a modemek fele szar (dlinkeket csereleik allandoan, siemensnek speci beallitasok kellenek, huaweii meg melegszik hogy csak az elmult idoszakot emlitsem). Az sem hogy hetekig koti be az adslt (oda ahol mar volt). Amit a szolgaltato valtasnal muvel az meg arcpiritoan lehuzas. Ez nemhogy muszakilag nem szinvonal hanem sehogysem az. szegyen inkabb. Kivancsi lennek hogy MM tudja-e a nagysagrendet hogy mennyibe kerult a matav oss rendszere, mennyi ideig csinaltak es milyen eredmennyel. A vegen mar annak orultek hogy egy reszet le tudtak zarni es nem basztak ki az egesz project szervezetet szponzorral pmmel egyutt a picsaba.
Szakmai szinvonal, ahol lehet tanulni, a legjobb ebben az orszagban. Nagy budos lofaszt az. Bar az orvosi beteglovon is lehet tanulni, ja, hogy hogyan nem szabad csinalni:)

Megjegyzem, 2 eve ott tartunk hogy barmelyik mobilszolgaltatonak nagyobb tabora van mint a tcomnak, nem kell olyan messzire menniuk hogy peldat vegyenek valahonnan.
Előzmény: battila63 (300)
battila63 Creative Commons License 2005.12.30 0 0 300

Üdv!

A croospostot nem tudtam köszi!

 

Én már írtam ilyesmit...hogy a saját konkurenciáját teremti meg ezzel egy vezetékes szolgáltató, de aztán  átgondolva, mind a skype mind az Messenger mind az egyéb ilyen szolgáltatás /Klip is/ a jövő távközlése felé nyit, és ha pillanatnyilag úgy tűnik semmi értelme, mégis előbb utóbb a kettő összemosódása szvsz elkerülhetetlen.

 

A "drót" jelenléte mindig egy pici előnyt fog jelenteni, még akkor is amikor a jövő elképzeléseiben, bármilyen szolgáltatást veszünk igénybe csak az adatforgalom után fizetünk!

Ha a jelen helyzetben egy ADSL szolgáltatásért fizetsz, akkor valószínüleg vezetékes szolgáltatásért is, és ha az ADSL díjában bennefoglalatatik némely beszélgetés is, az ugye ingyenes, hisz elsődlegesen az ember az internet szolgáltatásért fizet az ADSL esetén!

Tehát szvsz örüljünk minden VOIP szolgáltatásnak!

Előzmény: McFart (299)
McFart Creative Commons License 2005.12.30 0 0 299
nekem ceges mobilom van, a zasszonynak is. a tcomnak meg muszaj letejelni a 3200-t, amit meg lebeszelni sem tudunk. A adsl meg 512 es megy rajta a videotelefon. igaz rendes webkamerat, fulest mikrofonnal megcsak most karacsinyra kaptam.

a voipnak szvsz csaknemzetkozi viszonylatban van lenyeges elonye, befoldon max annyi hogy atalanydijas lesz a sima beszed ennek hatasara. A voipnak ilyen formaban szerintem nincs jovoje, ez a tcom magas percdijai miatt van. Vagyis a tcom eppen maganak csinal vele konkurenciat. De persze nem, mivel adslt is meg kell ehhez rendelni ugye... ADSL-n a voip eleve baromsag.

crosspost azt jelenti, hogy tobb parhuzamos topikba betolta ugyanazt a hozzaszolast.
Előzmény: battila63 (298)
battila63 Creative Commons License 2005.12.30 0 0 298

Üdv!

Csak a hangnemből gondótam a kiakadást!

Hidd el egyetlen ilyen nem éri meg!

A VOIP a jövő, és nem kell hogy lemaradjon egyetlen szolgáltató sem!

Ha bénán akkor bénán, de legalább próba van...........egyébként is itt a topikban azt hallottam egyszemélyes a próba........ez télleg igaz? 

Biztos én vagyok a hüjje de a második részét ha kifejtenéd!

 

A neophonex sipje nagyon jól műxik, a T voipje a Klip-pen kívül is létezik, ezeknek csak örülnünk kellene, nem?

Minnél több lehetőség közül választhatunk annál jobb, nem?

Előzmény: McFart (297)
McFart Creative Commons License 2005.12.30 0 0 297
nem akadtam ki, azt mondtam parasztvakitas.

azon mar inkabb kiadhatnek hogy MM crosspotolta:)
Előzmény: battila63 (296)
battila63 Creative Commons License 2005.12.30 0 0 296

Üdv!

Asszem te nem veszed észre a lényeget!

Nem védeni akarom a Matávot.....de egy szóval sem mondta, hogy a klip az egyedüli és üdvözítő VOIP megoldás!

Egy kicsit szemellenzővel nézed a dolgokat. Miért lenne átbaszás?

A KLIP egy a sorban a VOIP-ok között, nem állított semmi mást a Matáv!

Ettől még nem átbaszás az egész!

 

Hogy a Messenger és a Skype übereli az egy dolog, inkább örülnél hogy egy hazai szolgáltató is próbálkozik a voippal. Előre Neophonex, KLip és a többiek!

 

Miért kell ettől kiakadni?

Előzmény: McFart (295)
McFart Creative Commons License 2005.12.30 0 0 295
ez egy atbaszas.
barmelyik, ertsd BARMELYIK messengerkezelo tudja. az msn messenger a yahoo a googletalk. Skype es meg hosszasan lehet sorolni. Par "szakember" osszedugta a fejet es most ugy csinalnak, mintha ujdonsag volna.

Persze, vegyek szamitogepet sw-t hozza, adslt es akkor a matav ad ingyen! egy klip nevu sw-t, amivel hivogathatok mas klipfelhasznalokat es matav szamokat is, hat gratulalok. a parasztvakitas magasiskolaja. Userek nagyjabol ket het alatt rajonnek, hogy nonam webkamera szart sem er, 64kbps keves megatobbi.

Persze lehet hogy csak en nem veszem eszre a lenyeget...

Előzmény: Törölt nick (294)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.30 0 0 294

 

Mindenkinek, hátha segít (remélem nemfogtok érte lehurrogni ;-D)

 

(Az infó forrása: http://pohly.adatpark.hu/cgi-bin/forum/viewthread.php?fid=6&tid=1090&page=20)

 

 

Nekem most volt időm a KLIP ATA-ás megoldását megpróbálni (naná, hogy a KLIP szoftver csodával (leállított sw tűzfal mellett sem!) nem működik, hálózati hibát jelez(?!) ) míg egy ATA PAP2 adapterrel most próbáltam és kiválóan működik (ugyanarról a router-ről ---- max. annyi hazsna volt a KLIP sw-nek, hogy a router-emet nem kellett kézzel piszkálnom ;-D)

 

 

 

 


A klip megy SIP-szabvánnyal rendelkező telefonkészülékkel.

A paraméterek amit be kell állítani:

SIP Proxy: klip.hu
SIP user: telefonszam
STUN szerver: stun.klip.hu
Jelszó: a regisztrációnál használt jelszó


FONTOS!
Amennyiben tűzfalat vagy routert használtok, a következő portokat engedélyezzétek:
UDP (out): 5060, 30000-30005, 3478, 3479 portok
UDP (in): 5070, 30000-30005, 3478, 3479 portok
TCP (out): 80 port

McFart Creative Commons License 2005.12.28 0 0 293
Csak a felreertesek elkerulese vegett.
en nem fikaztam a matav mernokeit, hanem csak azt mondtam hogy a matav semennyivel sem kiemelkedobb szakmai szempontbol mint barmely mas tavkozlesi szolgaltato vagy akik rendelkeznek sajat tavkozlessel (mobilcegek, pantel, mol, mav stb). A matav ketsegtelenul a legnagyobb es a legosszetettebb tavkozlesi szolgaltatasaokat nyujtja. Annyit mondtam hogy nem ok a legjobbak es nem ott lehet a legtobbet tanulni. Eppen azert mert nagy, nincs olyasvalaki aki tobb szervezeti terueleten is dolgozhatna.

AKi kisebb cegnel dolgozik, sokkal tobb terueleten tud tudast gyujteni, tobbmindennel foglalkozhat tobbet lat, mint a matavnal. Ez a nagy rendszer "hatranya", kulon van ilyen berendezesre szaki, az amolyanra, a kabelezesre, a csatlakozokra, a radiokra stb. Arrol nem is beszelve, hogy egy kisebb cegnel menyivel rugalmasabb egy hibaelharitas...

es a matav mocskos dragan adja a berelt vonalait, ezert pl szegedre nemcsakhogy radion de panteles berelt szalon is olcsobb levinni a delejt pestrol.

Egy pelda 99bol. egy bereltvonali hibat jelentettem be, hogy nem megy (mll tehat nelkulem is tudniuk kellett volna, nem tudtak). MOndtam hogy egy bovites is van arrafele, mert van egy olyan megrendelesunk is (cica felirta). Roviddel kesobb megjavult a cucc, majd masfel oraval kesobb megint megallt, majd 3 nap kellett mig kijavitottak.
A dolog a kovetkezokeppen zajlott, kimegy a faszi a bovites miatt (alvallalkozo), szetszedte a kotest, megtisztitotta elokeszitette stb (ekkora allt meg a masik vona), majd elment ebedelni. Jottek a hibaelharitok, akik lattak hogy szet van szedve, tehat osszeraktak (gondolom beszoltak, hogy szetvolt szedve, ki a franc dolgozik itt?). Jon vissza a bovitobrigad, latjak hogy ossze van rakva, hat szetszedik! megint. Majd rosszul rakjak ossze, igy a vonal tovabbra is szar. A hibaelharitok meg nem mennek vissza, mert azt mar rendberaktak ott nem lehet hiba. Mignem visszajon szabadsagrol az a szaki aki kint volt es mondja, hogy ott munka volt, szerinte ott szedtek szet megint.

Meg ma is elkap a rohoges, ha erre az esetre gondolok. azt hiszem itt mindenki elkovetett majdnem minden hibat amitol ember ugyan nem hal meg, de a letezo legnagyobb balfaszsag:)

(igen, mas cegnel is elofordul ilyesmi, nemcsak a matavnal nem egyedi hanem mashol sem.)
Előzmény: Törölt nick (282)
battila63 Creative Commons License 2005.12.27 0 0 292

Én nem úgy hallottam, a mai napig vannak területek ahol nem tudnak szélessávot bíztosítani!

Az akkori Matávos fejünkkkel még jó ki is volt találva ( bár amikor a tanulóvezetőnek megmondták, hogy egy ONU-t döntött ki és nem egy nagyelosztót, és megmondták a kettő közötti árbéli külömbséget is akkor lehidalt ).

De nem ez a lényege, az amit hiányoltál a németeknél már megbukott kiszolgált rendszert áttelepítették ide mivel tele voltak eszközökkel amik a raktárban porosodás helyett jó drágán áttuninigolhattak egy anyacéghez!

Az idő túlhaladt rajta és a műszaki technológiák is megvalósulhatnak..........de azt a kibaszott sok pénzt amit ezért a MATÁV beáldozott a T-Mobile-nak, azt nyögi sok T dolgozó és sok sok T előfizető.

 

Mondhatnánk azt is, ugyan hol tarthatnánk már ha annak idején az elavult hytas helyett eggyel.......kettővel feljebbi lépcsőről indulunk az optikai hálózatok írányában.

Előzmény: rainman (291)
rainman Creative Commons License 2005.12.27 0 0 291
a hytas naggggyon is ki volt találva, igaz: szigorúan a PSTN szegmensben.
Igaz: időközben - utólag - bejöt a szélesáv-igény, amit a hytass alapból nem célzott, de utólag megoldották, hírek szerint....
Előzmény: battila63 (288)
battila63 Creative Commons License 2005.12.27 0 0 290

Sajna kifogják szervezni azt is, bár ha egy csöpp ész szorul valakinek odafönn, az utolsó előfizetői bástyát csak nem adják föl.

Mégha ócsóbb is.

Vagy franchise renccerben bérelt T-s cuccal megy az előfizetőhöz az alvállalkozó........ vagyis a volt T-s dolgozó?

Előzmény: Törölt nick (287)
battila63 Creative Commons License 2005.12.27 0 0 289

Tulajdonképpen védendő a mundér becsületét többször is egyetértettem veled, és most is ezt kell tennem.

Az lesz a végső tőrdöfés amikor ótszörszingre kerül az uccsó TC is!

 

De ez az "érdektelen" alkalmi munkás dolgot azt nem igazolhatom, ugyanis komolyabb érdek fűződik némely alvállalkozó teljesítéséhez mint jónéhány T-s dolgozónak! Igen komoly érdekellentéteket fedezek fel a mai napig, peddiglen nem vagyok se T-s dolgozó, se T-s alvállalkozó.  (ótszörszinges....hú de jó szó)

Pusztán az előfizetőikkel sűrün találkozom!

Előzmény: rainman (286)
battila63 Creative Commons License 2005.12.27 0 0 288

Kedves Rainman!

 

Ennél sokkal komolyabbnak gondoltalak!

Az egész Hytass úgy ahogy van egy elcseszett dajcsland levetett cucc ami náluk is megbukott, és hála istennek elszállt már az idő felette, és lám mégis lépten nyomon belé akadok munkám során!

 

A Matávcom /most BCN/ egy időben az elcseszett Siemens alközpontjaival a levetett konfigurációit és készülékeit dobálta, aztán szedett óriási bérleti díjakat, oszt elégedett ügyféllel nem találkoztam!

 

Remélhetőleg ezek mára már lefutó dolgok, csak akkor legalább ne követelj ki, dokumentált ledobott dajcsland cuccost! Volt elég bőven!

 

A mindent tudó hálózati szakikat meg lécci ne felejtsed, mert a mai napig tudok, ismerek olyanokat akik egybentartják az összes nyilvátartási renccert+melósokat.

Előzmény: rainman (281)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.27 0 0 287
Azok az alklmi munkások mind mi leszunk egydarabig. Mar minden berendezésgyarto rég  bejelentkezett hogy ő uzemeltetné a sajat cuccát. Csak akkora arat kértek hogy olcsobb a jelenlegi rendszer. Miert ne lehetne kiszervezni a hibaelharitast ?
Előzmény: rainman (286)
rainman Creative Commons License 2005.12.27 0 0 286
"Maradjunk annyiban hogy szinte mindenkit ki fognak szervezni csak idő kérdése ..."

Na innentől azon mehet a verseny, hogy ki bírja tovább...

Rémálmom: ha érdektelen "alkalmimunkásokra" lesz bízva egy probléma megoldása.

De netán ha éppenhogy egy problémamegoldás versenyeztetésre kerül? Hogy tutira megelégedettséget hozó megoldást ki is szálllít? megtendereztetve?
Előzmény: Törölt nick (283)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.27 0 0 285

outsourcing

 

Az egesz élet egy outsourcing. Az 20 föt foglalkoztató ügyvedi tarsaság nem fog alkalmazni egy informatikus azert hogy a nyomtatóba beletépett papirt kiszedje vagy feltegyen ujra egy xpt. Fizetmajd egy faszinak heti 5 munkaórát azert hogy elugrik es ilyen dolgokat megcsinal.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.27 0 0 284

 

 

    Kedves Wendor, Osboure, McFarth és a többiek!

 

 

 

Először is (bocs, de utólag...) kellemes és szép Karácsonyt, majd békés, boldog, egészségben telő és sikeres, bőséges Új Esztendőt kívánok Mindenkinek!

 

 

 

 

Aztán: kissé meglepett, hogy majd' 2 hónap után talált válaszra egy - teljesen másból kiinduló - szösszenetem EGYIK ELEME.

 

 

 

Elhangzott itt több aspektus pro és kontra - én azonban NEM kizárólag a "mérnökökre" értettem amit írtam, és természetesen nem is kizárólagosan alkalmaztam a "legjobb" kitételt. Így ha pontosítani kellene, természetesen az "egyik legjobb" lenne a legmegfelelőbb jelző......

 

 

 

Azt azonban NEM SZABADA ELFELEJTENI, hogy alapvetően a szolgáltatások műászaki (üzemeltetési) színvonala alapján összegeztem így véleményem. Ez persze a teljes szöveg elolvasásakor kristályosodik ki, úgyhogy aki "csak" kiragadta a részletet és nem érezte az igazi mondandómat, igazán sajnálom...

 

AZT SEM KELLENE ELHANYAGOLNI, hogy a T-Com jelenleg mint legnagyobb vezetékes szolgáltató KÉPES olyan színvonalon működtetni egy igen bonyolult összekapcsolási, végződtetési és (beleértve) előfizetői műszaki komplexet, mely már önmagában is minősít (és pozitívan)!

 

 

Nem érdekel (!) a belső (emberi) összhang vagy annak hiánya, mert ÉN TUDOM, hogy MAGYARORSZÁGON élek, és itt ez a "szokás" - azaz fúrni-faragni és nyalni-szopni, érvényesüli és elnyomni.

 

Ennek fényében TALÁN érthető, ha nem veszem figyelembe, ki milyen ellenszenves vagy nem a "cégnél" - nem ez a lényeg ugyanis és épp elég baj, ha a belső embereket ez köti le!

 

 

Szakmailag a "front-end"-del kapcsolatban (helyesebben annak az átlagostól eltérő ügyintézési "stratégiája", szokásai ügyében) éppen elég problémát látok, tapasztalok.

 

Az üzemeltetés - minden bizonnyal létező - belső problémáiról (külsősként) nem is lehet tudomásom, de AZ A SZAKMAI MUNKA, ha a problémákat képesek úgy elhárítani, kivédeni stb., hogy abból azért a hazsnálók döntő többsége (szvsz >99%-a) NE VEGYEN ÉSZRE SEMMIT!

 

Lehet "fikázni" minden szakembert, hiszen annak ellenére, hogy elbvileg a hírközlés, távközlés egészen egzakt tudományág és szakterületei is kisebb-nagyobb logikával működnek  ;-D az ipari területeken (lásd T-Com), azért mégiscsak vannak különböző "iskolák" és szokások, eltérő fejlezstési vagy üzemeltetési irányzatok, megoldási módszerek stb.

 

Önmagában ugyebár akármilyen precíz ajánlások (szabványok) alapján tetszenek felépíteni egy hírközlő hálózatot és annak ellátó hátterét, annak bonyolultsága és a felmerülő problémák valószínűsége és mélysége a hűálózat nagyságával négyzetesen növekszik.

 

Azaz az a tény, hogy a RENDSZER (közelítően) kifogástalanul (vagy: az elvárt, de magas követelmény-szintű hibahatárokon belül) működik, függetlenü attól komoly érdem, hogy az ISO minősítést milyen szempontok alapján üdvözli vagy tartja kamunak bárki is.

 

 

 

A rendszer elemeit lehet elavultnak minősíteni (ugyan nem értem, milyen szakmai jogon, mivel ilyen alapon havonta lehetne a komplett hírközlő hálózatot cserélni!), de akkor TESSÉK SZÍVES LENNI az ÉRTELMES INDOKOT is mellékelni, hogy mit és miért KELLENE cserélni!

 

 

Érdekesen visszatérő ÉRV, hogy a DT határozza meg a T-Com MINDEN (??!!) döntését.

 

Nem tudom, hogy ennyire önsorsrontóak lennénk-e, hiszen tudtommal a hazai szolgáltatás-fejlesztések (is) a) az általános világpiaci trendek alapján b) a hazai alkalmazási környezet szerint készülnek.

 

Tehát már itt nem lehet igaz, hogy a DT ilyen szinten diktál - kizárt dolog ugyanis, hogy német területen eladható, de itthon alkalmazhattalan terméket integrálnának.

Aki a (vezetékes) távközlési piacok területi különbözőségét ennyire elhanyagolja, az egyéb rosszra is képes ,-DDD

 

 

 

Felmerült itt valakitől, hogy ÉPPEN TÚL NAGY a T-Com, és ez a baja!

 

Nos érdemes lenne "egyeztetni", mert vagy túl nagy vagy túl kicsi: hiszen a leépítések miatt sokan attól kaptak frászt, hogy akkor hogyan fogja tudni fenntartani az óriási rendszert a T-Com...

 

Nyilván van vízfej a T-Com-nál is (hol nincs?!) --- de ez önmagában még nem (akkora) probléma.

A percdíjak NEM attól lehetnének még kisebbek és a havi díjak sem attól fognak ugyanis lecsökkenni keményen, hogy mennyi balfék játszik magasabb nyugdíjra!

 

 

 

 

Úgy hiszem, hogy nem lehet egyszerre számon kérni több, egymással merőben ellentétes intézkedést - az ütemezett, évekre előre érvényes fejlesztési, átalakítási tervek épp emiatt fontosak...

 

Van itt, aki szerint a T-Com "beszorult" korábbi fejlezstéseibe, hálózat-felépítésébe.. Háát! Azért SZÍVESEN LÁTNÁM egy olyan hálózat topológia és üzemeltetési terv mellékelt leírását egy ilyen véleményhez, amely egyszerre biztosítja a költséghatékony üzemvitelt, a könnyű fejlesztéseket (integrálhatóságot) és ezzel egyidőben a 3,2 milliós előfizetői kör teljes körű és naprakész kiszolgálását, kimaradások és fennakadások nélkül!

 

 

Szóval az a nagy gyanúm, hogy mindenki (bárki), aki a T-Com szerkezeti, szervezeti és műszaki hálózati/üzemeltetési ügyeiről nagy szavakkal kritizálva nyilatkozik, igazából egy pár ezer vonalas hálózatot sem tudna megfelelően üzemeltetni...

 

 

Szó esett itt - érdekes módon - a TANÁSI LEHETŐSÉGEKRŐL ÉS ANNAK ÉRTELMÉRŐL a T-Com-tól/nál...

 

Szerény véleményem szerint önmagában a támogatás elég kellene legyen egy magára valamit is adó szakembernek a fejlődéshez és nem az kelle számítrson, mennyire új eszközök vanna a "segge alá tolva" - vesd összev, hogy a fényképezőgép márkája és a készült kép esztétikai és fotótechnikai minősége között NINCS összefüggés! A legjobb fotós egy Pajtás géppel is olyan minőségű fotót készít, mint egy közepes egy profi Nikonnal! ;-DDDDD

 

 

 

Mindenkinek mág egyszer boldog Új Esztendőt!

 

 

Maus Robi

 

 

 

*****************************************************************

Előzmény: wendor (271)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.27 0 0 283
Maradjunk annyiban hogy szinte mindenkit ki fognak szervezni csak idő kérdése ...
Előzmény: rainman (281)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.27 0 0 282
Hidd el nem is kellene több. ;-)) Amikor indultak a TVP rendszerek minden tranzisztorra mernokot alkalmaztak. Mar regesreg latszik az hogy nem diplomas mernokok kellenek tulnyomórészt hanem jolkepzett inteligens szakmunkások technikusok. Persze a megfelelő helyre igen de ezek a helyek ahova diplomás mit diplomás nagyonjolképzett szakember kell egyre kevesebb es egyre koncentrálódik egy kozponti helyre. Megsugon neked es sem vagyok az hiába vedem itt a munder becsuletét de meg is két darab videki korzetszám osszek TVP kozpontját tartjuk fenn beruházunk athelyezunk szoftvermentunk es mindent ami egy telefonközponthoz kapcsolódik.

 

Egy akkora cegnek mint a T-com 3 vagy 400 darab szolgáltatása van. Vagy több ? Nem is tudom. Induljuk ki ebből. A terulete nagy részére mindenféle dolgot ki tud vinni csak azert mert bonyolult  A mobiltarsaságok is hasznélják az adatátviteli rendszereinket mert ugye evidens hogy a Pannon vagy a T-Mobil pestrol szegedre nem fogja mikron elvinni a kapcsolatait. Inkább berel egy szálat egy „szint” az optikán. Ehhez képest a konkurencia mondjuk a Pantel sem helyszínen sem szolgaltatasokban a fasorban sincs. Sok esetben megveszik a 99,5 % josagfokú aramkort a t-comtol majd eladjak 100%-osnak. Inkább fizetik a kötbért ha megsem lesz 100%. Nekik is elni kell valamiből.

 

Errol a halozatrol PC nélkul mar nelehet tudni semmit. 25 evvel ezelőtt egy korzetmester meg nagyember volt mert a halozat a fejében volt de azote eltelt egy kis idő es a halozat nagysaga megtizszereződott.

 

 

Ha nem  szakma csucsa lehet hogy igazad is van de akkor meséld mar el nekem hogy mi az ? Szép halozatot lehet csinalni 5 routebol meg 10 switchből csak ez ma mar keves.

 


Előzmény: McFart (280)
rainman Creative Commons License 2005.12.27 0 0 281
outsourcing...

Na szóval: kiszervezik a szállítást pl.

Aztakúrva távközlési szakmai kapcsolódást, hogy bikázni kell-é egy autót, avagy sem, így télvíz idején, amikor juliskanéninek nincs vonala, vagy a szomszéd pistikének nem megy a DC++..., szállítási tevékenységileg,.

Kiszervezték mondjuk pl. a tudakozót. kurvára szakmai dolog, tipikus távközlési, kapcsolástechnikai, átviteltechnikai dolog...
Kiszervezték az ingatlan-üzemeltetést: pl. a takarítást, a fűnyírást. Na ettől függ ám, hogy van-é vonalad, vagy sem, hogy megy-é a neted, vagy sem...

A "mindenttud a hálózatról szakik" lassacskán felejtősek, mert vannak adatbázisok, amik pótolják őket, legalább akkora hatékonysággal, és nem függ a válaszuk attól, hogy munlkaidőben vannak, vagy munkaidőn túl a körbeköpködősben....

A levetett cuccost meg ugyanmá' felejtsed!

Avagy ugyanmá' dokumentáljál már itt a nagyközönség előtt egy dajcslandos T-s agyonhasznált cuccost, ami kikerült a hálózatba!
Lécci!

Tudod: levetett cuccos, amit idekiabáltál!

Előzmény: McFart (280)
McFart Creative Commons License 2005.12.27 0 0 280
Osbourne
a meret nem minden. a matavnak eppen a merete a problemaja. Azhogy nagyobbak es bonyolultabbak a rendszereik az ketsegtelen, de hidd el masnak is van nagy es bonyolult rendszere. Ellenben rugalmas es atlathato. Mig a matavnal nem az, igy mindenfele hulye szabalyozasok vannak.
Masreszt az ottaniak csak ilyen rendszerben tudnak gondolkodni, megis hany kozpontja van a matavnak? es a tcomnak? melyiknek van tobb elofizetoje? Rohadt bonyolultan rohadt osszetetten tudnak csak barmit csinalni. raadasul egy csomo mindent osszekapcsoltak mar, oda akarmit megprobalnak betenni modositani milliardokba kerul. Vagyis pont egy olyan spiralban van, hogy egyre inkabb elavul a cuccuk, egyre atlathatatlanabb kovethetetlenebb lesz, amit egyre agyatlanabb modon (altalanos szabalyozas) probalnak mukodtetni. Egyre tobb a nagyeszu manager, cost cut. Szerintem az egesz matav mernokei kozul 25 van aki tenyleg nagy muvesz es meg mondjuk 100 aki jobb az atlagnal (nagy reszuk rtk, tehat nem az elet). Egy ekkora cegnel ez nem dicsoseg.
Amit meg lehet kioutsourcolnak, igy aztan azokat a szakikat is kirakjak, akik ugyan nem egy sztahanov tipusu nobeldijasok, de legalabb mindent tudtak a halozatrol. Meg ot ev es nem lesz senki a matavban, aki tudna hogy mitol mukodik:)
A matav es T* egy nagy penzgyar, talicskaval kitoljak az anyaceghez a lovettat, a maximalisan kitolhatot. se a minoseg se az elofizeto senkit nem erdekel. Mondjuk dwdm technologia beruhazas, megterulese van meg minden, de lehet hogy jovore kitalaljak a cdwm sokkal jobb, dajcslandbol idetoljak a levetett cuccost (ahogy az isdn, adsl-t megkaptak), aztan megbaszhatjak a veszett nagytudasu es szuperokos mernokeid a tudomanyukat.

De nem akarok nagy matavszakertonek feltunni, mert nem vagyok az. A matav nem a szakma csucsa itthon. ugyanugy meg lehet tanulni a dolgokat mashol, ahogy ott. de hosszu tavon egy temeto az a hely. aki komolyan akar tavkozlest tanulni, az max kezdi a matavnak, de amilyen gyorsan lehet el is jon onnan.
Előzmény: Törölt nick (279)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.27 0 0 279
Igen az kicsit nagyképű lenne hogy itt lennének a legjobban inkább ugy fogalmaznám hogy ekkora cegnel lehet a letőbbet tanulni drága komoly rendszerekről. Kisebb cegek is inkább berelnek szalakat vagy csatornákat esetleg embereket le is nyulnak a nagyobbaktol azert hogy ne kelljen okotatásra költeni. A bürokráciának sok koze nincs a emberet tudásához. Ismerek én olyan mernököket a T-Mobilnál akik nalunk kezdtek a "nevuket alig birták leirni" de sokkal magasabb szintere futottak ott természetesen a manager szinten. Magyarul tok hujék voltak itt ott meg ugye senki nem gondolja hogy megokosodtak ....
Előzmény: McFart (277)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.27 0 0 278

Az 10G al alap aza  vicc azt mar nem nagyon mérik.

 

Ezzel azt akartam erzékeltetni hogy hogy csak nagyszolngálatok vagy inkább nagy tőkeerős nagyugyfelkorrel rendelkező cegek engedhetnek megmaguknak ilyen berendezéseket halozatokat maguknak. Tehátt csak ilyen helyeken tudsz kapcsolatba kerülni ezekkel a cucokkal.

 

Most volta egy tanfolyamocskán ami 10 nap CISCO volt csak 400K volt a cegnek.  Szerintem meglyik kis kft fizeti ezt ki ? Csak molosak es tcomosak voltak ott.

Előzmény: McFart (276)
McFart Creative Commons License 2005.12.27 0 0 277
Mikimaus

" T-Com - függetlenül attól, hogy nagyon sok embert tesznek utcára - még mindig a legjobb szakmai csapatnak a birtokosa"..."még mindiga legnagyobb tudábázist és nívót képviselő szolgáltató hazánkban".

Nem tudom milyen korben mozogsz, de ez rohadtul nem igaz. Vannak szakik, vannak jo mernokok es van elavult meg van komoly technologia is arrafele. Dehogy a legjobbak lennenek... Azt hittem azert valamennyire ismered a szakmat...
A matavos hiperszuper mernokeid a matavnal, a burokratikus urambatyamozos raerunk arra holnapis cegen kivul loszart sem ernek. Akik igen, azok mar nem ott dolgoznak.

Előzmény: Törölt nick (270)
McFart Creative Commons License 2005.12.27 0 0 276
osbourne
legalabb 10 olyan ceg van ma magyarorszagon akinek van dwdm-e, vagy 10Gbites vonala. sot cdwm is letezik mar sok helyen. rhadt sokba kerul ezert csak olyan cegek engedhetik meg maguknak akiknek valoban szukseguk van ra es meg tudjak tolteni. vagyis az osszes tavkozlesi cegnak, a bankok egy reszenek (vagy nekik van vagy berlik). Nagyon it vallalkozasoknak a telephelyek osszekotesehez.
Előzmény: Törölt nick (274)
wazul Creative Commons License 2005.12.21 0 0 275

A vezető kiválasztási rendszer az idegenlégióban talán megfelene.

 

Az idegenlégiót ne keverjük bele. Az egy kiválóan működő rendszer, a szakma elit csapata.

 

U.i: Kishazánkban az esetek nagyrészében a vezető kiválasztás és kinemválasztás személyes (rokoni, baráti, szexuális, faji, politikai, stb.) kapcsolatok alapján történik, a szakmai minőség nem szempont.


Előzmény: wendor (271)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.20 0 0 274

Elég szomorú, hogy ilyen lent van a a legjobb színvonal.

 

Ja hogy Te egy kiugrott vagy kirugott kolléga vagy. ..

 

Ha hiszed ha nem nagyon kevés vagy nincs olyan ceg ma magyarországon aki akkora tokével forgalomal es technikával rendelkezik mint a Magyar Telekom. Lehet ezt fikázni kis turó KFT-nek de ők olyan cuccokkal berendezésekkel meg prospektusban sem mernek kapcsolatot teremteni ami nekik nekünk van.

 

Pöpö csak egy példa DWDM ahol a 10gigbitet visznek 1 nanométeres csatornákban. Csak a gy.k. 1350, 1351,1352,1353,1354 es igy tovább.Hol látsz te ilyen cuccokat valaholis ? Belső céges problémák meg mindenhol vannak mert mindig valakinek keserű a szőlő es valakinek jobban megy a szekér.

Előzmény: wendor (271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!