Keresés

Részletes keresés

Amilovas Creative Commons License 2025.04.09 0 0 38486

De ez, hogy csináljam meg wordben nem annyira vonz :(

Előzmény: Thibi (38484)
Amilovas Creative Commons License 2025.04.09 0 0 38485

Az ötlet nem rossz de küzdök a beillesztéssel mert nem akar ráférni egy A4-es lapra. B terv, hogy megcsinálom wordben és úgy 

Előzmény: Thibi (38484)
Thibi Creative Commons License 2025.04.09 0 0 38484

Esetleg wordbe átmásolni, a sorszámok meg egy külön excelben legyenek,

ezekből a wordben már lehet körlevelet csinálni/nyomtatni

Előzmény: Amilovas (38483)
Amilovas Creative Commons License 2025.04.09 0 0 38483

Köszönöm igen pontosan ezt szeretném.

A többit javítottam. :) 

Előzmény: Garashan (38482)
Garashan Creative Commons License 2025.04.09 -1 0 38482

Én már tudom mit szeretnél, egy "szigorú számadású" szervíz jegyzőkönyvet nyomtatni, ahol a jegyzőkönyv sorszáma változik csak, a többi nem.

Viszont nem vagyok gép közelben, és fejből nem tudok rá megoldást... Ha estig nem jön megoldás, akkor foglalkozok vele.

De ha már így megosztottad ezt a dokumentumot, akkor "belekötök" két dologba.

A kondenzátor mértékegysége előtt a prefixum nem M (mega), hanem m (milli).

A gumivezetékeknél pedig, ha tartalmaz zöld/sárga eret, akkor 3G1,5 a jelölés, nem pedig 3X1,5. (És nem kábel, hanem vezeték, mert a szabvány szerint a kábel az, ami közvetlenül mehet földbe. Ezt tömlőszerű vezetéknek hívja a szakirodalom)

Előzmény: Amilovas (38480)
pimre Creative Commons License 2025.04.09 0 0 38481

Sajnos erre Excellel nincs ötletem. Remélem, valaki tud segíteni.

Előzmény: Amilovas (38480)
Amilovas Creative Commons License 2025.04.09 0 0 38480

Szóval megpróbálom megfogalmazni. Van egy A4 lap méretű munkalap(ezt adnám a szerelő fiúk kezébe) erre kellene egy emelkedő sorszám. Nem tudom, hogyan kellene rárakni, úgy hogy legyen belőle legalább

1000 db eltérő sorszámú.

Előzmény: pimre (38479)
pimre Creative Commons License 2025.04.09 0 0 38479

Számomra nem derül ki a kérdésedből, hogy a sorrendezéssel van-e a problémád, vagy a nyomtatással. Na meg mit is jelent, hogy A4 méretű a munkalapod? Ha azt, hogy A4-es lapra szeretnéd nyomtatni, az beállítható. Ha azt szeretnéd, hogy a fejlécet (első sor) minden lapon nyomtassa ki, az is beállítható.

Előzmény: Amilovas (38478)
Amilovas Creative Commons License 2025.04.09 0 0 38478

Sziasztok !

Olyan kérdésem lenne, hogy van egy A4 méretű "Munkalapom".

Ezt kellene valahogy úgy kinyomtatnom, hogy legyen rajta egy emelkedő sorszám raktárszám/év/emelkedő sorszám 00001-től legalább 2000-ig. 

Őszinte leszek lövésem sincs, hogyan fogjak hozzá.  Kb ott tartok, hogy 100X egymás alá másolom a munkalapot és úgy számozom be, de ez így egy kicsit sziszifuszinak tűnik.

Köszönöm

Andyyy42 Creative Commons License 2025.04.01 0 0 38477

Szia,

Javítottam és rendben működik.

Köszönöm szépen! 

Előzmény: Fferenc50 (38476)
Fferenc50 Creative Commons License 2025.04.01 0 0 38476

Szia!

Ezzel az utasítással:

".SetRange Range("B2:B" & LastRow)"

a B oszlop rendezésére utasítod.

Itt meg kell adnod a teljes sorbarendezni kívánt tartomány címét. Pl. Range("A2:X" & LastRow)

Üdv.

Előzmény: Andyyy42 (38475)
Andyyy42 Creative Commons License 2025.04.01 0 0 38475

Sziasztok,

Van egy változó sorszámú táblázatom.

VBA-val próbálom dátum szerint csökkenő sorrendbe rendezni. 
A dátum oszlop a "B" oszlop.

Ezt úgy csinálom, hogy mindig megszámoltatom a "B" oszlop sorait és aztán rendezem csökkenőbe.
De valamiért nem "bővíti a kijelölést" és a táblázaton belül csak a "B" oszlop adatait rendezi sorba.

(a táblázat nincs táblázatos formában)

Dim LastRow As Long

LastRow = Worksheets("ADAT").Cells(Rows.Count, "B").End(xlUp).Row
Worksheets("ADAT").Range("B2:B" & LastRow).Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
ActiveWorkbook.Worksheets("ADAT").Sort.SortFields.Clear
ActiveWorkbook.Worksheets("ADAT").Sort.SortFields.Add2 Key:=Range("B2:B" & LastRow), SortOn:=xlSortOnValues, Order:=xlAscending, DataOption:=xlSortTextAsNumbers
With ActiveWorkbook.Worksheets("ADAT").Sort
.SetRange Range("B2:B" & LastRow)
.Header = xlNo
.MatchCase = False
.Orientation = xlTopToBottom
.SortMethod = xlPinYin
.Apply
End With

Mi a gond? 

Köszi! 

Takeoff. Creative Commons License 2025.03.25 0 0 38474

Köszönöm!

Előzmény: Fferenc50 (38473)
Fferenc50 Creative Commons License 2025.03.25 0 1 38473

Szia!

2019-es verzió óta van MINHA függvény.

Ha ettől régebbi, próbáld az alábbi tömbfüggvényt:

=MIN(HA(D2:J2<>0;D2:J2;""))

a minimum érték meghatározására.

A tömbfüggvényt Ctrl + Shift + Enter kombóval kell lezárni, az Excel kapcsos zárójelbe teszi.

Üdv.

Előzmény: Takeoff. (38472)
Takeoff. Creative Commons License 2025.03.25 0 0 38472

Sziasztok!

Több cella közül szeretném feltételes formázással kiemelni a legkisebb értéket. Erre használom a 

=D2=MIN($D$2:$J$2)

képtetet. Viszont vannak olyan cellák, ahol az érték 0 (nulla) ezeket figyelmnen kívűl kellen hagynom és az összhasonlítást csak >0 kellene megtenni. 

Kiegészíthető ez a képlet erre? 

hellsing Creative Commons License 2025.03.25 0 0 38471

Üdv, Pivotban kellene egy nagyon alap segítség (30+ év Excel, 30 perc Pivot tudás :).

Forgalmi adatokból létrehoztam az első pivotomat. Az egyik soromban dátumok vannak. Az Excel a csoportosításnak (hónapok) automatikusan mmm, a bontásnak (napok) nn-hhh (pl. 02-jan) formátumot adott, nekem viszont hhhh (pl. január) és hhhh nn, nnn (pl. január 25, kedd) kellene.

Rámegyek a sorra, ott Mezőbeállítások -> Számformátum, kiválasztom a megfelelőt, OK -> OK és nem történik semmi, továbbra is nn-mmm formátumban jelennek meg az adatok.

Az adatforrásban Excel dátumok vannak (pl. 45741) éééé-hh-nn formázással, az Excel magyar és a területi beállítások is magyarországiak (ezért sem értem, hogy miért jön a 02-jan formátummal). Mit csinálok rosszul?

Vax Creative Commons License 2025.03.23 0 0 38470

Projekt védelem (Project protection)

Több fórumon is olvastam, hogy ez a probléma másnál is felmerült több Excel verziónál. Én egy 2016-os verziót tudtam kipróbálni, de volt aki 2007-esen tapasztalta. Nem tudom, hogy az eredeti fájlok melyik Excelben készültek, mert később változtattam a fájltípust, de  klónoztam is őket.

Talán a Windows-ban kell keresni a hibát, de ez magas nekem, mint libának a kerítés.

Amit most kipróbáltam: Egy fájlt, amin volt projektvédelem, átneveztem, a régi lapokat kitöröltem, új lapkat, új funkciót adtam a fájlnak, megváltoztattam a projekt védelem jelszavát, és működik. Ugyanakkor mellette kreáltam egy új munkafüzetet, ugyanúgy berendeztem, mint a másikat, és nem tudom rá kiadni a projekt védelmet. Néztem az Excel beállításait is, de látszólag minden ugyanaz.

Előzmény: Vax (38458)
Fferenc50 Creative Commons License 2025.03.20 0 1 38469

Szia!

Nem tudom, kaptál-e esetleg privátban választ. Az AdvancedFilter CriteriaRange tartalma alapvetően a következőképpen nézhet ki:

ÉS feltétel esetén egymás mellé ugyanabba a sorba kell írni a feltételeket.

VAGY feltétel esetén viszont külön sorokat kell használni.

Ha pedig egy oszlopban nem szeretnél szűrni, akkor nem az X a megoldás, hanem üresen kell hagyni az adott oszlop feltétel sorait.

Ha csak a B típusra vagy kíváncsi és az Oszlop7 15 értékére, akkor 2 sor a feltétel range:

1. sor a fejlécek

2. sor a Típus alatt B, Osztály7 alatt 15, a többi fejléc alatt NINCS semmilyen érték (a képleted eredménye legyen "" és nem X)

Üdv.

Előzmény: Andyyy42 (38464)
pimre Creative Commons License 2025.03.18 0 0 38468

Időközben megtaláltam a Képlet függvényt. Ez megoldja a gondomat.

Előzmény: pimre (38467)
pimre Creative Commons License 2025.03.18 0 0 38467

Van egy munkafüzetem, ahol egy fő munkalapra kerülnek számok, majd ezeket a további munalapokra függvény olvassa be onnan, hogy véletlenül se kerüljön a helyestől eltérő szám oda, ahol a fő munkalapról kell a helyes értéket bemásolni. 

Sajnos előfordul, hogy a felhasználók elfelejtkeznek erről, és a függvényt átírják számra, ami tévedésekhez vezethet.

Sajnos nem tudok olyan ellenőrzést, hogy egy adott cella még függvényt tartalmaz-e, vagy már tévedésből át lett-e javítva számmá.

Van erre valamilyen megoldás?

Garashan Creative Commons License 2025.03.16 0 0 38466

Én nem teljesen értem, hogy mit is szeretnél.

Tölts fel egy anonimizált példát és akkor valószínűleg fogunk tudni segíteni.

Andyyy42 Creative Commons License 2025.03.15 0 0 38465

Andyyy42 Creative Commons License 2025.03.15 0 0 38464

Sziasztok,

Advanced filter makróval.

A CriteriaRange "táblázatot" függvényekkel töltöm fel, különböző szabályok szerint, többnyire egybeágyazott HA + ÉS/VAGY függvényekkel.

Ha beadok minden adatot, akkor mondjuk kijön az alábbi táblázat, mint CriteriaRange = A1:H6

Ahol "X"-ek vannak, ott a függvény eredménye X, mivel nincs feltétele a szűrésnek.
Jelen példa szerint az összes adatot, ami Típus = B és oszlop7=15 kellene, h kilistázza eredményül.
De vmiért semmit nem hoz eredményül.

Nem tudom miért nem :-(

(az X nem szerepel az adathalmazban, mint érték, azért rakatom be a függvényekkel, hogy azokra a sorokra ne keressen rá)

Szerintetek?

Garashan Creative Commons License 2025.03.14 0 1 38463

Évek óta használom az excelt a parancssor meghívására. Viszont most beleütköztem abba a problémába, hogy olyan parancsot szerettem volna futtatni amihez rendszergadaként kell futtatni a parancssort.

Kis kutatómunkával találtam rá megoldást. Ha esetleg másnak is szüksége lenne rá, akkor itt van a kód.

Private Sub RunAsAdmin(ByVal parancs As String)
Dim oShell As Object
Set oShell = CreateObject("Shell.Application")
oShell.ShellExecute "cmd.exe", "/k " & parancs, , "runas", 1
End Sub

A munkám folyamán sokszor kell IP címet módosítanom, amit eddig kézzel oldottam meg, de meguntam, így írtam rá excelben makrót :) Egy listából kiválasztom a megfelelő paramétert és a makró teszi is a dolgát.

A references részen nálam 4 dolog van bekapcsolva:

-visual basic for applications

-Microsoft Excel 16.0 object library

-OLE Automation

-Microsoft Office 16.0 object library

Ha jól emlékszem, akkor az object library-ket most kapcsoltam be hozzá, de nem vennék már rá mérget.

RJancsi Creative Commons License 2025.03.08 0 1 38462

Köszi! A legegyszerűbb megoldásra nem is gondoltam. :(

Előzmény: Garashan (38461)
Garashan Creative Commons License 2025.03.07 0 0 38461

Az érvényesítés beállításakor a hibajelzés lapon kiveszed a pipát. Ekkor kiválasztod a listából a neked megfelelő sablont, majd utána módosítod, ahogy akarod.

Előzmény: RJancsi (38460)
RJancsi Creative Commons License 2025.03.07 0 0 38460

Sziasztok! Lassan időpontot foglalhatok a hülye kérdések minisztériumába (Monty Python után szabadon). A mostani agymenésem az, hogyan lehetne valami prediktív szövegbevitel szerűséget létrehozni az excelben. Arra gondolok, hogy adatérvényesítés jelleggel egy legördülő listából ki tudnám választani egy cella szövegének általános tartalmát, de utána hibaüzenet nélkül módosítani tudjam a szöveget. Nyilván ilyenkor az adatérvényesítés hibát jelez. 

Nagyon meredek a kérdésem? 

hellsing Creative Commons License 2025.03.06 -1 0 38459

Ezt csak úgy itt hagyom, a köz okulására. Az Excel 2021 fantasztikus, többszálú feldolgozása (igen, be van kapcsolva az összes mag). Ez egy 10 magos, 20 szálon dolgozó 10900KF és 64GB RAM. Az Excel képes 2 magon és 4 szálon futni, azon is csak hézagosan. Ha én lennék a Microsoft, az Excel rég a grafikus procin (3080Ti) futna, meg az összes CPU magon.

Vax Creative Commons License 2025.03.05 0 0 38458

Találtam egy 2019-es beszélgetést erről a problémáról. Ők nem találtak rá megoldást.

https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/unable-to-lock-vba-window/9f1352af-7139-400f-afc3-c6d2bc3b73a6

https://answers.microsoft.com/en-us/profile/7174c62f-a522-48b9-b8d3-7bcd4c7a258f

(Valamikor lehetett ide normálisan is linkelni.)

Előzmény: Vax (38457)
Vax Creative Commons License 2025.03.04 0 0 38457

Sajnos nem segít. Valóban üres volt még a projekt, de hiába írtam bele, nem tudom lezárni betekintés elől. Még annyit, hogy találtam egy régi fájlt, amiről azt írta az Excel hogy megbízhatatlan és csak akkor nyissam meg, ha..., mivel a fájlnévből egyértelmű, hogy az enyém volt, megnyitottam, de a projektbe nem tudok belenézni. Rá se kérdez a jelszóra, csak kiírja, hogy "project is unviewable".

Köszönöm. Üdv.

Előzmény: Garashan (38456)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!