Ez itt az ősrégi Volvo Topik, a néhai Volvo Baráti Társaság, az első hazai Volvo klub melegágya és kemény magja.
A topikot klubtopikká alakítottuk, arra a többitől kissé eltérő szabályok vonatkoznak:
¤ Itt nincs off-topik, alkalomadtán POLITIKÁRÓL is beszélgetünk, természetesen kulturált keretek között.
¤ Ha éppen parázs vitát látsz, az nem jelent mást, mint hogy az egymást személyesen is ismerő kollégák beszélgetnek.
¤ Szeretettel látunk, akkor is ha nincs Volvo a birtokodban. Kérdezz bátran, figyelünk :)
¤ Légy türelmes ha nem jön azonnal válasz, a legénység extra segítőkész.
¤ A trollokat, a kekeckedőket, a kéretlen reklámokat rövid úton eltávolítjuk.
tegnap Pepitával cseteltem vagy egy órán át különféle dolgokról (nyilván mind Volvo volt), és felmerült, hogy jó lenne összehozni egy pofavizitet valamikor. Lenne az ősi keménymagnak kedve hozzá? :)
Ugyanis péntektől nem működik az internetes foglalás, telefonon nem lehet, az útba eső ocsmányirodába beestem, kérdeztem lehet-e megvárni, aszonták lehet, de hosszú lesz.
Hát a kereszttartó talán nem márka és típusfüggő. De azért nézd meg a Subaru mit mond erről! Annó a thule szettet én a debreceni Birner Autónál rendeltem.
Anyákat adhattál, tőcsavarok vannak a nagy Volvókban. A 460-as eladásakor én is egy halom alkatrészt adományoztam, de még mindig szórom őket a jelentkezőknek, még mindig van sok bizbasz :-). Múlt héten épp gazdára lelt egy thule tetőcsomagtartó, ködlámpa...
Megvan a MERCURIUS szett, helyükre kerültek végre! Kellett azért még gyári krómozott kerékanya 20 db, felniközép, ezeket is sikerült felkutatni. Ez a 16-os még épp jó komfortos, a 15-öshöz képest érezni a különbséget, de hol van ez a mai suv-ok 17-18-19-eseihez képest? ;-)
Én csak annyit állítok az előremenőn amennyire hatásom lehet rá és aztán a külső hőérzékelőn keresztül a kazán mit csinál arra már nincs rálátásom. De mivel nincs túlfutás olyan nagyon nem is nyúlhatok mellé. ..és értem amit mondasz hiszen a külső hőmérséklet egy olyan változó amit állandó hőmérsékletre beállított előremenővel nem lehet abszolválni.
bocs Sanya, de hiába méregeted a visszatérődet és örülsz, hogy alig tér el az előremenőtől, mert ha nem mérsz hozzá áramlást, akkor nem tudod meg belőle azt az információt, amit szeretnél!
ha meg az előremenőd egy fix érték, akkor tök mindegy mekkora a visszatérőd, azt felfűteni ugyanannyi "hőveszteség" (direkt raktam idézőjelbe, mert nem ide való fogalom, csak ezt használtad, így talán jobban érted mit mondok), hiszen a kazánod max. hőmérséklete ugyanannyi lesz mindkét esetben.
tévút ez az egész, amit itt próbálsz fejtegetni és hőmérőzni.
az is tévút, hogy egy házat ha csak padlófűtéssel fűt az ember akkor ott jó a fix előremenő. nem jó!
A Dryvit maga amúgy egy márka, csak mindenki ezt használja a homlokzati hőszigetelésre. Mint a Flex-sarokcsiszoló, Stihl-láncfűrész, Jeep-terepjáró és így tovább. Ez egy létező jelenség: