Keresés

Részletes keresés

Ocean Creative Commons License 2021.10.18 0 0 113342

Tudom miért mondod ezt, de én azt is tudom, hogy miért gondolom másképp :)

 

Például az FM09-es mentésemben is volt több év szünet, mégis visszatértem hozzá.

 

Ha már régi és új FM-ek, sok dolog tetszik a 20-ban, ez a hierarchia a csapaton belül, meg a social group-ok, meg hogy engem mennyire komáznak, vagy hogy a heti edzéseknél megvan ki a legjobb, és lehet dicsérni, szóval sok ilyen ötletes újítás van benne a 17-hez képest.

 

De, hogy válogatottnál az ősi legidegesítőbb hiba ebben is úgy tűnik benne van, az nagyon elszomorít. Mire gondolok? Hogy valahogy olyan elszabott módon van megcsinálva a barátságos meccsek szervezése.

Most is, kezdéskor ismertek voltak a tétmeccsek, köztük, körülöttük csomó hely, le is kötöttem jó sok meccset.

Nem akarok elébe menni a sztorinak, jön majd a beszámoló, de annyit csak, hogy rögtön belefutottam fél év után itt is, hogy törölt a játék meccseimet, és nem tudok már helyettük másikat lekötni.

 

Előzmény: Törölt nick (113341)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.18 0 0 113341

"Szóval most ebben a mentésben egy kis szünet lesz"

 

Ilyenkor nem szokott az ember soha többé visszatérni a mentéshez :-) Amúgy persze gratula, komoly eredménysor!

 

Most olvastam, hogy az FM22-ben lesz dinamikus Youth Rating. Ha így lesz, akkor el fogok rajta gondolkodni erősen. A Fradis mentésemből éppen ezt hiányoltam. Hiába volt minden max szinten az ifi fejlesztés terén, évről évre azt üzente a HoYD, hogy "ne számítsak valami nagy eresztésre".

Előzmény: Ocean (113340)
Ocean Creative Commons License 2021.10.17 0 1 113340

FM2017 - Worksop Town - 2025. október - 2. rész

 

Most így visszaolvasva látom, hogy befejezni sem sikerült az első részt :)

Szóval említettem a csodát, majd elkezdtem magyarázni a taktikát, és nem volt összekötve a kettő.

Ez a kontrázós taktika (szintén a korai Klopp Liverpoollal párhuzam) tudott bajos lenni, amikor az ellenfél nem akart nyerni, de olyannyira jól működött, hogy nem egy PL-es csapatot sikerült már elkapni vele.

Az ominózus EFL-döntőre pedig már "csak" a Championshipes Stoke City maradt, akiket szintén büntetett a kontra taktika.

Ekkor még bele sem gondoltam, hogy ez EL-szereplést ér majd.

Ez a menetelés egy rekordot is hozott:

 

Visszatérve még az anyagiakra, egy L2 bajnoki cím ennyi pénzt ér :D

 

Vagy hogy a szponzorpénzekből milyen kevés jut nekünk:

 

A fizetések, ahogy kúsztak felfelé, jelenleg ennek kábé a duplája:

 

És akkor a jelen, a Champo. Bár mindenben tökutolsók vagyunk, nem lesz gond a bentmaradással, ez már látszik. A Playoff sem hiszem, hogy elérhető, de a kettő között valami. És mindez el is vezet a jelenlegi érzelmeimhez.

Ugyan messze még a vége, de innen már látszik, hogy a cél elérhető, mindössze idő kérdése. Brutál jó csapatom van, többen már most több milliót érnek, ha pedig feljutnánk a PL-be, ezek a milliók azonnal tízmilliókká válnak. Tehát ez ad egyfajta elégedettséget. Van még kedvem folytatni, mindenképp fogom is, de most a 2020-ban elkezdett projekt izgalmasabbnak tűnik.

A nagy hátrány a saját ifik, egyetlen olyan játékos nem érkezett még az "akadémiáról" a 10 év alatt, aki csak a közelébe érhetett volna az első csapatnak. Szóval sok fejleszteni való van még. Meg hát az 5.500-as stadion is vicc, a Champóba még éppen jó, de az EL-meccseket már máshol kellett játszanunk.

 

Az EL-csoportkörbe egyébként a belga Lokeren, és a (svájci?) Vaduzon át vezetett az út:

A csoportellenfelek is láthatók egyébként a képen, mondhatni elsőre kifogtuk :)

Azóta kikaptunk az első meccsen egy góllal, itt jobbak voltak a franciák, viszont... viszont!

Idegenben lefociztuk a Napolit, majd a 91. percben bevertek egy szabadrúgást :(

 

Így elsőre valszeg ez az Európai kaland ennyi volt, mármint van még 4 meccs, de innen már lehetetlen tovább jutni. Sebaj, ilyen csoportból senki nem is várta el.

Volt még az utolsó nyáron egy érdekes eseménysorozat. Volt két állat saját csatárom (a harmadik kölcsön volt, ő most is megvan Heath a neve - erről jut eszembe, esetleg majd egy harmadik részben bemutatom még a jelenlegi legjobb játékosaimat), akiknek utolsó évébe lépett a szerződése. Ekkor 120k volt a legnagyobb fizetést amit adtam, ezt bírta el a keret, ebből sem sokat, két ember keresett ennyi.

És ekkor elkezdtem tárgyalni a gólvágókkal:

75-ről 540k, nem rossz. Folyamatosan ígértem neki a 400-at, mindenféle bónusszal, de nem volt hajlandó. A másik még nyavalyásabb volt, az 700-at kért.

Szóval gyorsan döntenem kellett: ekkor is értek már (papíron) pár milliót, szóval úgy döntöttem akkor mentek a francba, és azonnal elkezdtem két helyettest keresni.

Volt is sok jelölt, de nyilván a fizetés és a vételár erősen korlátozott, de azért meglettek.

Igen ám, csak közben az eladások nem haladtak. Hiába voltak érdeklődők az első perctől, egyre vittem lejjebb az árukat, ajánlat meg sehol.

Szóval majdnem besz*ptam. Végül azért sikerült némi haszonnal eladni őket, de közel sem annyiért, mint elsőre reméltem.

Ja, és a legmocsokabb FM dolog? Elmentek alsóbb ligába, meg fis-fos csapatokhoz, fele annyi pénzért! A rohadt éltbe nem írtak alá nálam annyiért, örömmel kifizettem volna, és klublegendák váltak volna belőlük. Tipikus Coutinho-k...

Mindegy, ők a múlt, az új gólvágók elég hamar belelendültek, nincs gond velük egyelőre.

 

Egy fun fact, néztem itt az EB-t, meg utána a két angol-magyart... ugyanis évek óta nálam kiegészítő ember Declan Rice, aki gólt is rúgott nekünk :)

Az élet jobban bevált neki, mint az FM :)

 

A végére pedig egy ilyen, látni rajta sokféle rekordot:

 

Szóval most ebben a mentésben egy kis szünet lesz, úgy érzem már csak az i-re kell feltenni a pontot. Még ha ez sok szezonos meló is, igazából azt érzem, hogy a csapat már révbe ért, nagy baj nem lehet.

 

A 2020-ban elkezdett válogatott mentés ugyanis most sokkal inkább foglalkoztat, elég haladós is, bár jönnek már elő ennek a verziónk is az idegesítő hibái, de erről majd abban a beszámolóban.

Előzmény: Ocean (113334)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.16 0 0 113339

Igazi FM sztori, várjuk a folytatást :-)

Előzmény: Ocean (113334)
Törölt nick Creative Commons License 2021.10.16 0 0 113338

A "klasszikus" mesterhármas nem azt jelenti.

Előzmény: Barry Unger (113329)
warr Creative Commons License 2021.10.16 0 0 113337

Ahh, valóban :-)

Előzmény: Ocean (113336)
Ocean Creative Commons License 2021.10.16 0 0 113336

Köszi!

A válasz pedig ott van a bevezetőben: a 9. ligában kezdtem :)

Előzmény: warr (113335)
warr Creative Commons License 2021.10.16 0 0 113335

Nem semmi, grat :-)

 

Itt pontosan hányadik osztályból indultál?

Előzmény: Ocean (113334)
Ocean Creative Commons License 2021.10.16 0 0 113334

FM2017 - Worksop Town - 2025. október - 1. rész

 

Visszakerestem, a 2021 októberi állapotról írtam utoljára :)

Hát sok minden történt azóta, az biztos!

 

Először egy kis összefoglalás a legelejétől: akartam egy LLM mentést, a Vanaramától lentebbről, de nem láttam értelmét a 22. ligáig lemenni, mert az alsó 15 szint teljesen egyenlő, semmi különbség nincs. Egy érv szólt volna mellette, hogy a +15 szezon alatt esetleg sok pénzt gyűjtök, de nagyon nem vált volna be, ez közben kiderült.

Sokáig kerestem a nekem való csapatot, egy ilyen hosszú mentésnél kellett valami ami megfog, de szerencsére meglett: Tigrises logó, narancs-fekete színek, és Anglia 5. legrégebbi csapata a 9. ligában!

 

Hogy pici a "stadion" és a minden alap szinten lesz, arra fel voltam készülve, ám az még engem is meglepett, hogy a játékosokkal nem part-time (amatőr) szerződéseket kellett kötnöm, hanem amolyan meccspénzért játszottak, nem volt fix fizetésük, plusz így mindenféle kompenzáció nélkül bármikor eligazolhattak.

Eleinte féltem ettől, de aztán megszoktam, igazán komoly játékost nem is vesztettem így, 1-2 ment el talán szezon közben.

Az elejében az volt még a nehéz, hogy ezekben az alsó ligákban csak a bajnok jutott fel, szóval mindig nyerni kellett a ligát.

De bevált az ősi taktika: szerezz egy elég gyors csatárt jó finishing-el, és megvan a gólvágód :)

 

Ez nálunk Chris Speed lett, akinek még a neve is epic, és az első években klublegenda lett, hátán vitte a csapatot. Becsületére váljon, hogy limitált képességei dacára, még Vanarama-szinten is lőtte a gólokat, de ekkorra már eljárt felette az idő. Tipikus amatőr karrierje lett, mikor mi elengedtük, 26 évesen visszavonult a focitól.

De, a később meséltek miatt, máig övé a legtöbb gól a klub színeiben, szóval érdemel pár saját képet:

 

Rögtön az első szezon vége drámaira sikerült, ha jól emlékszem egész évben nem álltunk az első helyen, de stabilan ott voltunk az üldözőbolyban, és az utolsó meccsen az éllovassal játszottunk, idegenben. Nyertünk, és megvolt a bajnoki cím:

 

A Vanarama North-ig elég sima volt az út, mint mondtam gyakorlatilag egyforma erősek a különböző szintek.

A 6. ligában aztán megakadtunk egy kicsit, itt azért volt egy nagyobb lépcső, pár szintet meg kellett ugrani nekünk is. Emlékszem, mikor feljutottam, az FC United volt a legnagyobb favorit, hát olyan játékosaik voltak (állandó fizetés + profi szerződés, teljes tréning - ne feledjük, eddig semmilyen játékosfejlesztés szóba sem jöhetett nálam, amatőr edzésekkel) amikről én csak álmodtam.

De 3 év alatt sikerült megerősödni, és egy 6. majd 9. hely után folytattuk utunkat felfelé.

 

Mégis hogy teltek ezek az évek? Mint említettem játékos fejleszteni edzések híján nem lehet, saját ifik szintén mind kuka, ja és a hülye angolok, angol hülyék, megvolt már a Brexit is, egyetlen külföldi játékost nem tudtam igazolni, csak angolokat. Szóval mások által levetett free játékosokból építkeztem.

Nagyjából különben egy szezonban sikerült 100k profitot elérni, ehhez kellett az a trükk is, hogy rengeteg hazai friendly-t játszottam, még szezon közben is, ha szünet volt, egy ilyen meccsen lehetett keresni tisztán 5.000 eurót, szóval 10-20 ilyen egy szezonban, elég jó pénzt hozott. Amúgy sikerült nagyjából úgy belőni a kiadásokat, hogy a bevételek pont fedezték, így lassan, de pénzügyileg is gyarapodtunk.

Mire a Vanaramába értünk, és volt kábé fél milliónk, már az első training facility fejlesztés is belefért, 200k körül kóstált.

 

A Vanaramáról azt gondoltam, hogy itt majd már nekem is lesznek végre részidős szerződésű játékosaim, de semmi nem változott, maradt ez a meccspénzem rendszer.

Holott ezeken a szinteken már nem egy profi csapat volt, teljes munkaidős kontraktusokkal.

Így is sikerült egyre jobb játékosokat szerezni, és szépen folytattuk utunkat egészen a Chamioonship-ig, és most ugorjunk a jelenbe!

Ezen a képen egész sok minden leolvasható:

 

A még nagyobb ugrás a L2 volt, ide már kötelező volt profi szerződéseket kötni. Itt volt az első olyan pont is, amikor azt gondoltam vége, ezt nem lehet folytatni. Ugyanis olyan kevés pénzünk volt, és olyan kicsi fizetési sapka, hogy kábé 10-11 játékossal tudtam szerződést kötni összesen.

Nyilván az egész mentést végigkísérte az, hogy a bajnokságban a (messze) legkisebb fizetésekkel kellett helyt állni, de itt a L2-nál, ez már elképesztő, 10x arányt is elérte.

Itt ha jól emlékszem, nagyjából éves 400k volt a büdzsé, tehát 10 játékosnak tudtam mondjuk évi 40k-t ígérni, és ennyi.

A megoldás az lett, hogy bár csak 5 kölcsönjátékos játszhat egy bajnokin, de a keretben jóval több is lehet, hoztam kölcsönbe 10 játékost, és őket állandóan rotáltam, illetve a kupában bármennyi játszhatott. Valamint velünk maradt pár jobb, régi szerződéses játékos. Nekik kvázi nem volt szerződésük, de játszhattak a bajnokságban is. Fura, de ez mentett meg.

Itt már némi pénzt is lehetett keresni egy telt házas hazai bajnokival (5.500 néző), szóval tartva a lehetetlennek tűnő büdzsét, elkezdtünk jó pénzt keresni, bár a későbbiekhez képest még ez is apró volt.

Utólag azt mondom, hogy a kölcsönjátékosok voltak a siker kulcsa, mert nem elég, hogy egy fillérbe sem kerültek, sokkal jobbak is voltak, mint a sajátjaim, Ch és PL csapatok 18-19 évesei jöttek jellemzően.

Így lett az, hogy iszonyat jó csatáraim voltak ezekben az években, Chris Speed rekordja mégsem volt veszélyben.

 

Aztán valamikor a L1-ben történt meg, hogy összespóroltam már ugyan 2M-et, de elértünk vagy az EFL, vagy az FA-kupában egy pontra, amikor PL-csapatot kaptunk idegenben. A hazai meccsek szolid, stabil pénzt hoztak, de nyilván 5k nézővel nem lehet bankot robbantani.

Szóval számítottam pár száz k bevételre, de majd leestem a székről, amikor a kupameccs után 1,1M landolt a számlánkon.

Volt még 1-2 ilyen meccs azóta, így értünk el lassan az 5m magasságába, amibe a CH-be való feljutás után kapott 3,5M-el jutunk el ahhoz a 9M-hez, ami most a klub vagyona. Ami óriási, azt nézve, hogy honnan jövünk. De semmi ahhoz képest, hogy kikkel versenyzünk:

10x különbséget írtam? Nézzétek meg a bal alsó sarokban a top fizetést...

Vagy hogy milyen játékosokat kéne fogni minden meccsen:

 

Ja. Írnom kell még a csodáról. Ne kérdezzétek hogyan, mert én sem értem, de előző szezonban, az L1-ből megnyertük az EFL Cup-ot :D

Ez a Ligakupa vagy mi, volt már ennek kismillió neve.

Itt ki kell térnem a taktikára amit épp játszok. Nyilván a 10 szezon alatt volt itt már minden, az elején egy alap 4-4-2-vel mentünk, Speed volt a poacher, mellette egy erős target man. Mikor már nem működött a 4-4-2, próbálkoztam sok mindennel, és valahol az 5. liga környékén jött el az, hogy most már építsek a saját csapat köré valamit.

Én is az a manager vagyok, aki mindig beleesik abba a hibába, hogy túl sok csatárt igazolok :)

Ráadásul Liverpool drukkerként csodálom amit Klopp művel a csapattal.

Nyilván közelében nem voltunk annak, hogy egy ilyen domináns 4-3-3-at kreáljak, de erősen inspirált ez az alapfelállás. Több változás után beálltunk arra, ami azóta is van, ezt a játék 5-2-3-0-nak ismeri fel, de lehet 3-7-0 is a neve, a fenti áttekintő képen már látható volt.

Úgy alakult ez ki, hogy gyakran kevésnek éreztem a két DC-t, ezért egyszer bepróbáltam a hármat, és úgy tűnt jó. De nem akartam én defenzív focit 5 hátvéddel, így feltoltam a két szélsőt támadó WB-nek.

A két MC nagyjából adott volt az elejétől, én azt tapasztaltam, hogy ezekben az újabb FM-ekben nekem sem a DM, sem az aM nem igazán működik jól.

Már csak az volt a kérdés, mi legyen a maradék 3 emberrel? Szélső nem nagyon kellett, mert a két WB felszántotta oda-vissza a pályát (stamina és rotálás állandó probléma itt), a 3 FC-hez meg megint kevesek voltunk, az ilyen karácsonyfa és egyéb több soros elrendezések sem tetszettek, szóval ez a puzzle került a helyére a legnehezebben. Végül a neten kutakodva találtam egy leírást, hogy a három AMC/Shadow Striker működhet. Elsőre totál bizalmatlan voltam, de mondom egy próbát megér.

És megkockáztatom (az atom kölcsönjátékosok mellett) ez lett a sikerem kulcsa!

Gyakorlatilag minden évben volt ott 3 támadóm, akik mindhárman 20+ gólt lőttek. Elég volt ha a háromból egy volt kirobbanó formában.

És kicsit ide szintén bele tudom látni a Liverpool-t is, mert ott sem igazi befejező csatárok vannak, hanem univerzális támadó játékosok.

 

Itt most muszáj megállnom, mert írni is egy órája írok már, de senki nem olvasná el, ha most folytatom :)

Szóval egy második részben elmesélem még ami kimaradt a múltból, illetve mi a helyzet most, és persze a hogyan továbbot!

Előzmény: Ocean (113063)
Ocean Creative Commons License 2021.10.15 0 0 113333

Visszahívom, remélem ő hajlandó lesz :)

Érdekes amúgy a kezdés, mivel több ligát is bekapcsoltam, lehetett választani a kezdés dátumát, a magyar egy héttel későbbi lett volna, én meg gondoltam miért passzolnám azt a pár napot, korábbit választottam.

Erre látom másnap meccs :D

Szóval ez valami AI által összeválogatott keret, és Zsuzsi nem volt része. De amúgy még használható számai vannak, szóval remélem visszatér.

Szalaival vagyok még bajban, mert target man-nek 4 csillagos, de én nem akarok target man-t használni, másnak meg elég gyenge.

A csk szerepet is bukta az első napomon, szóval bekezdtem :)

 

Előzmény: warr (113332)
warr Creative Commons License 2021.10.15 0 0 113332

Hajrá :-) 

Na de hol van Zsuzsi?? :-D

Előzmény: Ocean (113325)
Dave. Creative Commons License 2021.10.15 0 0 113331

Conference észak

Előzmény: Ocean (113328)
Ocean Creative Commons License 2021.10.15 0 0 113330

Panenka, meg Rabona, chö... majd aki az elsőt tizit szerzi fejjel! :D

 

Előzmény: Barry Unger (113329)
Barry Unger Creative Commons License 2021.10.15 0 1 113329

mármint jobb lábbal, bal lábbal, fejjel?

Előzmény: Dave. (113327)
Ocean Creative Commons License 2021.10.15 0 0 113328

PL-es Vauxhall, szép!

Honnan indultál velük?

Előzmény: Dave. (113327)
Dave. Creative Commons License 2021.10.15 0 1 113327

FM2007 Vauxhall 2022-23 PL

 

Ilyen még nem volt. Klasszikus mesterhármas büntető(k)ből. :)

 

Jay-X Creative Commons License 2021.10.14 0 0 113326

Hajrá, hajrá!

Előzmény: Ocean (113325)
Ocean Creative Commons License 2021.10.14 0 1 113325

FM2020 - Magyar válogatott - A kezdés

 

Legeneráltam a mentést, hivatalosan megvolt a 2.0 rajtja.

Már vagy 45 perc van a számlálóban, de a continue-t még csak egyszer mertem megnyomni :)

Hiába na, most látom először a 2020-at, és pár dolog azért más.

 

Néhány kellemetlen meglepetés rögtön ért:

- Szoboszlai azért nem akkora császár: erre valójában számítottam, hiszen azután lendült bele, hogy a 2020-at kiadták, feltételezem a 21-ben már sokkal jobb számai vannak. Itt ezzel kell főznünk

- Sallói kettős állampolgár, és esze ágában sincs magyar válogatottnak lennie, pedig azonnali helyet kapna a támadó szekcióban, nincs túl sok jó fiatal

- Nego nem lehet magyar válogatott, pedig első számú RB lenne azonnal

- Nikolicsot próbáltam még meggyőzni, hogy legyen újra válogatott, de ő is elhajtott, szóval rögtön buktam 3 jó játékost

 

Vannak hosszú, 6-7 hónapos sérültjeink is, szóval nem lesz egyszerű a kezdés.

Felállásnak elsőnek valami ilyesmit álmodtam meg, de ebből még bármi lehet:

 

Érkezik majd egy összefoglaló a 17-ből az LLM mentésről, csak oda rengeteg infót kell visszamenőleg összeszedni nekem is, az egy picit több időbe telik.

warr Creative Commons License 2021.10.12 0 0 113324

Grat, jó buli lehetett :-)

 

Nekem semmilyen értékelhető magyar nem jött sose...

Előzmény: Ocean (113323)
Ocean Creative Commons License 2021.10.12 0 0 113323

FM2009 - Magyar válogatott - 2030 ősze - a BEFEJEZÉS

 

Az utolsó év tehát röviden, mert utána megpróbálom kicsit összefoglalni, áttekinteni ezt a maratoni mentést.

Maratoni, nem csak attól, hogy jó 5 éve kezdtem, hanem attól is, mert 22 játékbeli évet ölel fel. Oké, nyilván a válogatottnál sokkal kevesebb meccs van, de a mentés legalább felében klubokat is irányítottam.

 

Szóval ott hagytuk abba, hogy pótselejtező. A szerbeket kellett legyűrni, és a hazai 2-0 után egész zsebben éreztem a vébét. Hiba volt. A visszavágón egész más meccs kerekedett, hamar ledolgozták a hátrányt, és rajtunk múlott, mennyire tudjuk tartani az előnyt. Hát épp csak, a 4-2-es vereséggel csak az idegenbeli gólok juttattak ki a vébére.

 

Egy érdekes csoportot kaptunk: Guatemala - a kötelező győzelem, Kolumbia - no idea, és a németek, íjj, ez necces lesz így.

A nagy döntés az volt, tegyem-e be Dienest a 23 fős keretbe annak ellenére, hogy teljesen alkalmatlan volt már a top futballra?

Naná, hogy betettem :)

Guatemalát majd megszórja az első félidőben, utána pihen - ez volt a taktika.

 

Ehhez képest le kellett cserélni a 2. percben :(

 

Még a kép neve is az lett "utolsó meccs"... de legalább nyertünk.

Kolumbiát egy szerencsés/heroikus meccsen legyűrtük 3-2-re, így a 6 ponttal gyakorlatilag megvolt a a továbbjutás, maradt egy amolyan B-csapatos meccs a németek ellen, amit még így is leikszeltünk, szóval ez a szerzett 7 pont túlment minden várakozáson.

 

Aztán jött a realitás. A 16 között az USA-t kaptuk, akik ellen győzelmet reméltem, ehhez képest simán kikaptunk 2-1-re, véget ért a VB.

Dienes egyébként felépült, és ezen a meccsen már játszott, így ez lett az utolsó meccse.

A visszavonulása dátumát úgy lőtte be szeptember 6.-ára, hogy aznap volt az első EB-selejtezőnk.

Kíváncsi voltam, hogy este, vagy reggel vonul vissza, lehetett volna az a búcsúmeccse, így elpörgettem addig, de reggel vonult vissza. A meccset így már nem játszottam le.

 

A mentés magát nagyon élveztem, a cél is megvolt, sikerült egy igazi aranygenerációval játszanom, és az elért VB-bronz, illetve egyéb sikerek bőven felülmúlták a várakozásaimat. Ezért is vagyok lelkes az azonnali ismétléssel kapcsolatban a 2020-ban.

 

Dienes tehát, aki a főszereplője lett az egész sztorinak 120/125-el zárt. Fenomenális.

 

És akkor össze kéne foglaljam valahogy az egészet, de szócséplés helyett inkább megpróbálok beszúrni feldolgozható mennyiségű fotót.

Ha esetleg bárki valamire kíváncsi lenne, bátran kérdezzetek, kérjetek, mesélek, fotót csinálok, stb.

Köszöntem a megtisztelő figyelmet!

 

Röviden megmutatnék mér pár játékost, akik oszlopos tagjai voltak az én aranycsapatomnak, így szintén elérték a 100 válogatottságot.

Gohér, a playmakerünk, a Serie A-ban húzott le majd 15 évet:

 

Fekete, a PL egyik legjobb jobbhátvédje volt, az Arsenal kezdője volt 10+ évig, és emlékeim szerint a legdrágább magyar is, 30M+ eurót fizettek érte az Evertonnak:

 

Dienes karrierje megér egy saját fotót:

 

És talán Halász még, a jobb szélsőnk volt majd 15 évig:

 

Végül egy kis rekordok áttekintés:

 

 

 

Magyar eredmények:

 

Pár meglepő eredmény, pl. bajnoki cím a Pápával, LOL

 

BL-győzelem a Sportinggal:

 

És hát a Liverpoollal minden, többször is.

Szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi! :)

Előzmény: Ocean (113318)
Ocean Creative Commons License 2021.10.12 0 0 113322

Na jó, ennyi elég is, akkor délután beszámoló (a képek otthon vannak).

 

Sajna az LLM kicsit felszínes lesz, mert sok idő eltelt (nekem is, illetve a játékban is), de azért a lényeges pontokat fel tudom idézni.

Törölt nick Creative Commons License 2021.10.11 0 0 113321

Én is olvasom :-) Az LLM-mentés különösen érdekel.

Előzmény: Ocean (113319)
Gice Creative Commons License 2021.10.11 0 0 113320

Én szoktam olvasni, amit írsz, bár tény, hogy reagálni nem szoktam rá.

Előzmény: Ocean (113319)
Ocean Creative Commons License 2021.10.11 0 0 113319

Kedves naplóm!

 

Azt hiszem mondhatom ezt, hiszen rajtam kívül a madár sem jár már erre :)

Szóval válogatottunk utóbbi szereplése újfent az után kiált, hogy valaki kézbe vegye a dolgokat. Szóval az első lépést megtettem, a tavaly ingyen vásárolt FM2020-at feltelepítettem.

Na de hogy következhet ez - kérdeznétek, ha lenne itt bárki?

Hát úgy, hogy az 1.0-ás verzió a 09-el véget ért. Igen, annak a befejező írásával még adós vagyok, de pótolom majd.

Sőt a 17-ben futtatott LLM mentésemben is komoly haladás van, évek óta arról sem volt beszámoló.

De ez úgy tűnik szintén egy hosszú évekig tartó mentés lett, szóval bátran belekezdhetek a 2020-ba.

 

Jelentkezem.

 

Ocean Creative Commons License 2021.09.23 0 0 113318

FM2009 - Magyar válogatott - 2029 ősze

 

Hát pótselejtező lesz, a németeket képtelenség volt megelőzni, sőt igazából a második helynek is nagyon örülök, ez a dán-welszi kettős nagy versenyre késztetett minket.

Még nem volt meg a sorsolás, nem tudom ki lesz az ellenfél novemberben.

 

Két nagy hír a kerettel kapcsolatban: Dienes talált magának egy izlandi csapatot, így mégsem vonult vissza, de nagyon csúnyán öregszik. Vannak más 34-35 éves játékosok, akik a fizikai mutatóikat is megőrzik 10 felett, a többiből pedig szinte alig veszítenek, na ő nem. Durván romlik mindene.

 

A másik pedig, hogy Zámbó viszont bejelentés nélkül visszavonult, de hiába aktív kerettag volt, még hírt sem kaptam róla, kerethirdetésnél vettem észre, hogy nincs többé.

Szóval egy mentés után, egy korábbi állást kellett visszatöltenem, hogy egyáltalán ezt a két képet legalább elkészítsem róla. Ő volt tehát majd másfél évtizedig a második csatár, a maga szerény 83 góljával :)

Majdnem neki is meglett Puskás.

Előzmény: Ocean (113317)
Ocean Creative Commons License 2021.09.08 0 0 113317

FM2009 - Magyar válogatott - 2028 ősze

 

Na tehát, az EB után először volt egy felkészülési meccsünk Tahiti ellen, Dienes pedig mesterhármassal vette ki a részét az 5-0-ás győzelemből.

Mivel eztán a Málta elleni VB-selejtezőn is vágott egy hármast (itt kinyílt a gólzsák és 8-0-ra nyertünk), széles mosollyal az arcomon konstatáltam, hogy jó az öreg a háznál.

Ez már bizony 119!

Az ősz végén két kemény selejtező jött még, a németek ellen kikaptunk 2-1-re, Dienes itt s megkapta a lehetőséget, de le kellett hoznom.

Eztán Wales ellen egy fontos meccsen sikerült nyerni 2-1-re, de itt is le kellett cserélni az öreget. Azzal, hogy nincs klubja, kábé 60 percet bír egy meccsen, ha nem akarom, hogy ott haljon meg a pályán.

 

Valszeg gyengébb ellenfelek ellen fogom még játszatni, de szerintem vissza is vonul a szezon végén, mivel nincs csapata.

 

Érdekesség még, hogy milyenek az erőviszonyok az NBI-ben 2028-ban. Maradjunk annyiban, hogy meglepőek :)

És ez a keret uralja az NBI-et :D

Előzmény: Ocean (113316)
Ocean Creative Commons License 2021.09.06 0 0 113316

Most, hogy Ronaldo megrúgta 111. gólját, és megközelítette Dienest, egyértelműen folytatnom kellett :)

És Dienes is folytatni akarta.

És oh boy, oh boy, micsoda folytatás jött!

Beszámoló és képek hamarosan!

 

Előzmény: Ocean (113313)
Ocean Creative Commons License 2021.08.05 0 0 113315

Köszönöm!

Én mindenképp el fogom olvasni, kíváncsi vagyok kvázi ugyanonnan indulva mennyire lehet más az út, bár sejthető, hogy nagyon :)

 

Nekem mint utaltam is rá, a vége a 09 öregsége miatt már egy ilyen megfeneklett kapcsolat volt, de majdnem biztos, hogy hamar kezdek egyet szintén a válogatottal az FM20-ban.

Nem tudom abban milyen mondjuk egy Szoboszlai, de azért itt inkább adott egy jó gerinc a jövő csapatához, mint a 09-nél, ott ahogy írod is, az öregek voltak, aztán fiatal nem sok, nálam is a regenek jöttek szinte azonnal.

 

Előzmény: SullaFelix75 (113314)
SullaFelix75 Creative Commons License 2021.08.04 0 0 113314

Azért ez egy legendás mentés volt:) ,részben ennek hatására én is elkezdtem egyet a 09-el egyenlőre 12-es EB re jutottam ki és a nyolcaddöntöben kiestem a későbbi bajnok olaszokkal szemben(ez még a Dárdai,Gera ,Juhász stb generáció)most jön a 14-es Vb selejtező.Lehet teszek fel beszámolót ha lesz rá időm:)

Előzmény: Ocean (113313)
Ocean Creative Commons License 2021.08.01 0 1 113313

FM2009 - Magyar válogatott - 2028 Európa-bajnokság

 

Elszaladt a következő két év is.

Az EB-re nagyon simán jutottunk ki, 8 meccs, 8 győzelem, az ellenfelek a csehek, bolgárok, szervek és örmények voltak.

Viszont... időnként már nagyon idegesítenek a 09 fasságai.

Az utolsó EB-selejtező október elején volt.

Ekkor még úgy nézett ki, hogy novemberre, a pótselejtezők idejére lehet majd barátságost lekötni, csak ki volt szürkítve. Aztán eljött a sorsolás, a lehetőség pedig megszűnt, nem volt több meccs.

Év elején pedig a szokásos márciusi meccs is kimaradt, április elejére tudtam két meccset lekötni. Amiből később az egyiket szintén random ok miatt törölték.

A következő meccs pedig az EB-csoportmeccsünk volt. Szóval sikerült 9 hónap alatt egy szem barátságost játszani, elképesztő.

 

Az EB-n a görög, orosz, portugál hármassal kellett megvívnunk, nem ígérkezett egyszerűnek.

Először az oroszokkal vívtunk, korán vezetést szereztek, és némi mákkal, a 80. perc utáni két góllal valahogy fordítottunk, de ez inkább volt mákos, mint megérdemelt.

Ami a még érdekesebb, hogy még rosszabb játékkal, de megvertük a portugálokat is 1-0-ra. 0-0-nak nézett ki a meccs, de kaptak egy pirosat, amit kihasználtunk.

A három gólunkból egy sem volt Dienesé, észre sem lehetett venni a pályán.

A görögök ellen is 1-0 lett, talán ez volt a legmegérdemeltebb. De a 9 pont végképp nem volt benne ebben a csapatban.

Dienest le kellett kapnom, miután erős 5.6-os osztályzattal hátráltatta a csapatot. Három meccs, nulla gól, és 6.2-es átlaggal állt ekkor. Egy bálvány ledől?

 

Jött a negyeddöntő Hollandia ellen, teljesen egál (borzasztó gyenge) meccs, 2-2 kapuralövés, nekünk beakadt az egyik, újabb 1-0. Azonban ez már a Dienesé volt!

Így megint az elődöntőben találtuk magunkat, magam sem értem hogyan :)

Itt viszont egy meccsben visszakaptunk mindent, a spanyolok már a 40. percben 3-0-ra vezettek.

Dienesnek volt egy szépségtapasza, de a 4-1-es győzelem teljesen reális volt.

A másik elődöntőn német-angol 2-1, a döntőben pedig a spanyolok nyertek 1-0-ra.

 

Hogyan tovább?

Két év múlva VB, szerintem azt már nem játszom le. Dienessel végképp. Nagyon úgy tűnik, itt a vége számára. Nosztalgiából még lehet játszatnám, de 35 éves, a Hamburg is elengedte ingyen, nincs csapata. 2 gólt lőtt utolsó Bundesliga szezonjában, a fizikai mutatói nagyon visszaestek.

Ősszel van még két könnyebb meccsek, azokon még lehet szerepet kap, de utána jönnek a németek, oda szerintem már kevés lesz.

Érdekesség még, hogy sorban döntik meg a többiek a válogatottsági rekordot is. 2028-ig Juhász Rolié volt 104 meccsel, aztán:

Horváth amúgy szintén DC. Végül:

Zámbó pedig Dienes csatártársa.

 

Előzmény: Ocean (113285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!