Tapasztalatok, hogy már játszottam vele három napot:
+ Az animációk jók, a kapus pláne sokat fejlődött.
+ Karrier: végre van szabadügynök státus, szponzoráció, meccsjegy-ármegadás, és több az esemény (nekem pl. egy játékosom csúnyán beszélt gyerekek előtt egy jótékonysági eseményen, és a szervezők megkértek, hogy feddjem meg)
+ a tavalyi elég unalmas szöglet, és elég könnyű szabadrúgás után ez szabadabb. Viszont sokat kell gyakorolni, főleg a szögletet (szabadrúgásból már rúgtam durva kapufás gólt). Jobb a 11-es is.
+ végre van távoli erős lapos lövés, Pirloval rúgtam egyet vagy 25-ről :-)
+ jobbak a cselek, legalább most NÉHA bejön, és azt csinálják, amit billentyűzeten nyomok
+ nincs off the ball hál'Istennek
+ jó a háló
+ most már felér kapu elé a középpálya, mi több, ma délelőtt rúgtam egy gólt előrehúzódó középhátvéddel, ami eddig nem működött
+ intelligensebb CPU. A MK Dons pl. megőrjített a lestaktikájával, teljesen kinyírta a támadójátékom. Jól szerel (kicsit túl jól), jól lő messziről, ma kaptam egy akkora gólt, hogy elmentettem :-)
+ többféle gólszerzési lehetőség. Reggel pl. egész bizarr gólt lőttem: beadás, jön a center, fejel. Levágódik védőről, az érkező jobbszélső elé. A jobbszélsőt lerántják, de így is mellel benyomja. Tetszett :-)
+ Nem rosszak a taktikák
+ belátták, hogy az éjszakai stadionokat nem a megvásárolandó cuccok közé kell rakni, hanem egyből betenni
+ sokkal jobb a kommentár
+ a meccs alakulása hatással van a csapat teljesítményére
Ami nem tetszik:
- irgalmatlan szarul jön beadásra kézi vezérléssel a kapus (kiugratás elé viszont jól fut ki)
- Tavaly tökéletesen áttekinthető volt a forma és a morál az 1-10 számozással és az arcokkal (ráadásul ez menedzserjátékokból is ismerős lehet mindenkinek, aki játszik mondjuk FM-mel). Most meg basszus 1-100 számsor, nem is nézegetem, mert hülyét kapok tőle.
- nincs irányítható erősségű lapos passz, nekem nagyon hiányzik
- kissé sok a flipperezés (szerelek-elveszik-megint szerelek-megint elveszik-visszapattan) a középpályán, ez összefügg azzal, hogy idegesítően sokat szerel és kapcsol le passzokat a gép
- hülye kissé az átig. rendszer. És miért nem lehet mondjuk euró a bevétel???
- a válogatottakat magasról letisztelték, semmi változás tavalyhoz képest. Remélem nem csak World Cup, hanem Road To World Cup lesz.
- sose fogom megérteni: ha az RTWC 98-ban és a WC98-ban egyénileg be lehetett állítani a támadó/védekező felfogást, aggresszivitást stb., miért nem lehet ezt visszahozni? (bár nekem sok mindenben az RTWC etalon: nagyon jól megszabható taktika, kijelölhető 11-es rúgók, kapus is lőhet 11-est/szabadot, egyéni beállítások, csapatok nevei az eredményjelzőn, rossz szereplés esetén üres stadionok, korlátlan számú irányítható csapat - ezek szépen eltűntek)
- megint nem cserél a gép, ha nem csinálunk locale.ini fájlt, és írjuk bele, hogy Do CPU Sub = 1 (vagy mit, ha valakinek kell a fájl, elküldöm, engem ez nagyon zavar)
- Tavaly irreálisan fáradtak a szélsőhátvédek, idén meg a középpályások.
Összességében a bosszantó dolgok ellenére nagyon tetszik.