Xado Verylube-ot nézegettem, ezt fentről kell belesprickolni a gyertyák helyén, hagyni picit állni, aztán gyertya nélkül indítózni, hogy kinyomja a maradékot.
Vélemények alapján 50%-nál kicsit több az esély, hogy lesz valami haszna. Utána pedig még kap egy motoroóöblítést és aztán olajcsere.
Milyen szerelőt néztél? Mert én is vettem, igaz hogy a váltóba szánom, de mehet abba is a K2 motor doctor nevű szere. Ha gondolod, nézz rá az allegro-n és nyálazd át a véleményeket!
Amilyen iramban tart a másik motor építése, illetve aktuális lenne a vezérléscsere, lehet most egyelőre megpróbálom kitakarítani a leragadt gyűrűket valami folyékony autószerelővel. Végülis 4 ezer forintot és 2 órát megér a próbálkozás. Ha sikerül, lecserélem ezen a vezérlést, amihez amúgy megvan minden cucc, csak ki kéne cserélni. Ha nem sikerül, marad és belehúzok a másikba vagy egy hétvégén kihúzom ezekből a dugókat és kitakarítom. Őszintén a blokk ki-betől fázok, nehéz, nagy, brrr... Illetve vezérléssel együtt a hidrotökéket is kicserélem, van egy garnitura a másik motorból, csak ki kell takarítani, illetve akkor még a vezérlésmódosítót is felújítom.
Elkezdtem használni az allegrot is, eddig pozitiv tapasztalat, de pl a vezérlés dolgai olcsóbbak voltak itthon.
De hogy tényleg legyen valami pozitív fejlemény is, elővettem a polcról a kb 10 éve lerakott Kenwood KDC PS8090R fejeségemet, lecseréltem benne a szalagkábelt, valamikor pedig be is rakom az autóba. Letünt korok emléke ez, nagyon jó hanggal. És mint most kiderült, befektetésnek sem rossz, mert mivel manapság már nem gyártanak normális hangu fejecséget, ezeknek hihetetlenűl felment az ára. Na nem mintha el szeretném adni.
Valahol mindig ott motoszkált a típus a fejemben, tavalyelőtt is, mikor a lányunknak a jogsi megszerzés után autót kellett keresnem. Akkor nem találtam megfelelőt, úgy lett a Brava. Az mondjuk azóta is jól van, már nemsokára lehet is vinni műszakiztatni megint...
És ugye ment a téma a Kappa fórumon, hogy két tonnás SUV-kkal mászkálnak az emberek városban, vagy valami ilyesmi. Nyilván nekem a Musa jutott azonnal eszembe, hogy na az éppen arra való. Mivel eszembe jutott, hát ránéztem a mobilés kínálatra hogy mi a helyzet. Aznap rakták fel a hirdetést, ott virított, hogy a váltó elektronikai hibás. 700 euróért mit lehet találni manapság? Olyan sorsszerűnek tűnt, hogy akkor ez nekem való projekt lenne. Érdekel is, ha kell akkor szétszedem én a robotot is, csak anyagot kell szerezni hozzá és tanulni kicsit. Na mindegy, most még akkor nem kell azt csinálni. Hát az asszonynak mutattam és rá is kattant, hogy neki kell a GT mellé másodiknak. Nem hibáztatom, ha nekem van hobbiból autóm, akkor lehet neki is. Mondjuk az más kérdés, hogy a négy autót vettem kb. 3500 euróért...de nem is akarok én többet adni autókért. Ettől függetlenül, a magam részéről fene se akar egy ilyenféle autóval járni. :D De a Platino belső, na abban nem lehet nem jól érezni magát az embernek, aztán van fullos napfénytető, meg a robotváltó, sőt még a középen elhelyezett műszeregység is fenomenális, az ember azon gondolkodik, miért nem így alakult ez alapvetően? Szóval fíling van, lelkesedés van, probléma nincs. :)
Nem tudom, mennyire hozza lázba az olvasóközönséget, ha elmesélem, hogy feltöltöttem a Leaf-et délután, aztán kivittem vele anyósomékat az erdőbe (utána haza is hoztam őket, csak éppen ott szerettek volna sétálni).
Örülök, hogy szerencséd lett az autóval, de a sztori eleje nekem nincs meg. Vagy tényleg csak úgy újítottad, mert éppen szembe jött és majd jó lesz valakinek?
Na megjött a Musa, a világon semmi baja nincs a sebességváltónak...pedig már úgy készültem mindenfélére. :D
Sebességváltó Marelli SELESPEED CFC328 Automatic Gearbox ECU ISO kód : BC 07 94 08 34 Hardver szám: CFC 328F.04 - Ver: 00 Szoftver szám: FIA08ABI - Ver: 0000 Talált hibák: P0856 - VDC üzenetek (CAN-től)
Ennyi volt benne, tökéletesen működik.
Egyébként az történt, hogy a sofőröm kifelé menet generátorhibával meg kellett álljon és másnap még akkor javították a kocsiját, amikor már a kocsit fel kellett venni. Szóval egy kollegáját küldte érte, neki meg nem működött a csörlője. Felhívta valami szaki ismerősét és valamelyik biztosítékra rámutatott úgy a távolból, kicserélte és felállt a saját lábán. A nem tudom milyen származású kezdő nepper húzta is a száját. :D
Persze, nem jelenti azt hogy nincs mit tennem a kocsival, így kezdésnek amit látok, szét van ugorva a be. biztonsági öv visszahúzó rugója, az olaj füstölög a leömlőről, a flexibilis rész lyukas a kipufogón meg van néhány külső húzás az autón, amivel vagy kell csinálni valamit vagy nem.
Technika nem gond, el tudok menni olyan helyre, ahol még tudom oldani, csak nem szeretek hegeszteni... A 146-alját én lakatoltam ki,van telepen volt egy jó nevű lakatos műhely, ahonnét átnézve meg is dicsérték a munkàmat. Csak bazi lassan haladtam vele, mert a rutin azért hiányzik.
Igen, sokszor köpködik az utángyártott katalizátort. Nekem volt anno a 75-ön, nekem semmi bajom nem volt vele, ott hozta az értékeket. Aztán van a B megoldás, mikor betétet cserélnek benne, ez számomra kevésbé szimpatikus.
Arra meg mindig azt mondják, hogy nem tudja azt amit a gyári. Mondjuk ahogy nézem, egy 100 ezres kiadás után elég szar érzés lenne, ha ugyanúgy hatásfok hibát dobna...
Körbenéztem gyorsan, akad, de sajna csak utángyártott. Mindenesetre az már csak az új motor mellé kerül be. Valószínűleg a jelenleginek is az olajfogyasztós motor tett be.
Kicseréltem a kontrol lambda szondát, ami már 8-9 hónapja a mühyelben a polcon figyelt. Így legalább megtudtam, hogy a katalizátorom már nem sok mindent csinál, olyan szép színuszhullámot rajzol. :(
Mindenhogy, gyári cikkszámra is, megnevezésre is, bár néha furán van fordítva, meg hazai oldalon a gyári cikkszámra talált, adott gyártó cikkszámára is.
Köszi a tippet. Ez a szállításos dolog akkor kb olyan mnt az Alzaboxos előfizu, az is egy jó dolog, ha gyorsan kell valami, bár autóalkatrészt még nem árulnak. Még :)
Cikkszám alapján szoktad rajta keresgélni a dolgokat?
Talán nézz rá az allegro-ra, van egy Smart nevű opció, ami ingyen szállítást és visszaküldést is takar egy bizonyos nem túl magas értékhatár fölött (5-9 ezer Ft).
Regisztrálás után ebből kap az ember 5 db-ot, aztán egy évre 5000-ért meg lehet venni, de valamikor leakciózzák 2500-ra, az már tényleg semmi érte.
Packeta csomagautomata vagy átvevőhely, ahová én is rendelek mindig, ez ingyen szokott lenni. De ha éppen nem Smart-os az adott értékesítés, 690 Ft a szállítás vagy futárral házhoz 1390. Belföldön sincsenek ilyen árak. Gondolom ez egy bejáratott logisztikai hálózat és így megéri mindenkinek.
Most pl. hozzáraktam még egy olajleeresztő tömítést, ami úgyis kell mindig, hogy elérjem az 5000-et és jön az automatába.
És ha a váltóolaj beválik, ki fogom próbálni ennek a Specolnak a 10W-60-asát is a motorba, csupa jókat írnak az értékelésben a lengyelek.
Egyik nagy bajom a külföldről rendeléssel, hogy sokszor fogalmam sincs, melyik futárszolgálat hozza a csomagot. MPL-t pl erősen kerülön, hihetetlen, miket össze tudtak nekem hozni kézbesítés gyanánt, illetve preferálom a csomagautomatákat, mert eléggé rapszódikus, mikor éppen hol vagyok, egy hétre előre még tudom, de hoszabb távra nem nagyon.
Én már nem...ezt az országot az országot az elmúlt 35 évben totál lenullázták a mindenkori döntéshozói. Érdekes, a lengyel ipar elő tud állítani bármit? Még egy kerti slagot is érdemes volt onnan vennem, vagy említhetem a patkánymérget is és a többi...
A feketémben még biztos senki nem cserélt váltóolajat, szóval hétvégén megejtem. Lengyel olajjal azt is.
Drágább, de nem olyan vészesen, de ha nem rendelek onnan pár más dolgot (rugó, gázteleszkóp, zár), akkor megvettem volna sima NGK dobozban, vagy Densot, Bosch-t, egyikkel sem volt még problémám.
Igen, azt. Csak mikor volt az a hidegindítás utáni pár perces alapjárati kihagyogatós meg puffogós üzem, akkor cseréltem a Marellire. Na persze nem oldotta meg és utána már tudtam, hogy a mai üzemanyagok okozzák hidegen így, melegen meg még a motor is képes leállni, úgy lezuhan a fordulatszám. Bizonyos külső hőmérséklet tartományokban figyeltem meg ezeket, de csak változott valami, mert se tavaly, se idén nem figyeltem meg ilyeneket. Ja és még szerintem ide is beraktam, milyen pirosas lerakódások vannak a gyertyákon. Most amit kiszedtem, tökéletesen lerakódásmentesek voltak.