Sziasztok! Tavaly ősszel vettem egy Loft Racing Blade 8,6-os vitorlát, amit most márciusban szerettem volna először használni. 50%-os North dropshape CC árbóccal akartam összerakni, de az alsó szemet nem tudtam lehúzni, egy jó tíz cm még maradt, pedig húztam teljes erőből( nem vagyok gyenge :) ). Ez a vitorla ezzel az árbóccal egyáltalán nem fog működni? Ti milyen árbócot ajánlanátok ehhez a vitorlához?
Szerettem volna képet is feltenni, de nem sikerült, a kiválasztott képet nem illesztette be.
Eddig 4 nap kipipálva, még lehet holnap is lesz valami. A 4 napos szél ellenére nem volt stabil. Forgott és pöffös is volt. 4.2-5.8 volt használva, holnapra szerintem nagyobb kellene, de kihagyom.
Most hogy határzár van, tudja vki hogy fenyves secret spot sima, vagy sok neki a 125 cm vízállás és hullámzik mint bárhol a déli parton? Hétvégén északi szél.
Az Abádi kikötőnél (ha Északra nézel, akkor az öböl jobb oldalán) mész fel a gátra és visszagurulsz a strand kerítéséig. Ha fúj, nagy esély van rá, hogy én is ott leszek. :)
Cső pam-pi, téli vízszint van, de simán szörfözhető, kicsit bentebb kell tolni a cuccot. Tegnap is volt K. Zolika, meg T. Dezső. Annak ellenére, hogy visszavette a vasárnapi szelet 5.x vitorlák meg 100l ment. Délelőtt ma is fújt. A strand építkezés miatt lezárva, de a kerítés mellől lehet indulni.
Nem tudom, hogy lehet-e hinni a windgurus szél statisztikának, de havi 1-2 napra mutat 5-ös szelet ott. Lehet, hogy érdemes figyelgetni az elörejelzést, aztán felgurulni, ha bejön valami?
A szeptember már lehet rizikósabb, de nagy melegben tényleg megbízhatóan működik. Mi 10. szept-ben, 14. júni-ban és 18-júliusban voltunk. Föszezonban biztos a szél, meg a tömeg, ezáltal a lötyögös víz. Akit ez zavar, felkapaszkodik a hegy alá, vagy kimegy messzebbre.
Az ember persze vágyik stabil, viszonylag erös szélre, meg jól rendezett hullámokra, de szerintem ez mindenképp repülös téma, ami családdal egy autó ára...
Vassiliki bármilyen szörfösnek is tökéletes, de legalább is közel van ahhoz, a hibáival együtt. Én 2013-ban voltam utoljára. Nem tudom, azóta változott-e valami a szél kondíciókban, de akkor pl 9-ből 9 napot lehetett menni 6.5 alatt. Idén szeptemberban újra megnézzük, mi a helyzet arra. :)
Köszönöm! Sajnos nem tartanak, inkább személyt ajánlottak. Lehet, hogy ez lesz a vége, mert nem találok semmi ilyesmit a neten sem, illetve a Nautix+cullangok+csomagküldés költsége megközelíti 2 deszka érdesítését. Csak az eljuttatást+elhozást kell megoldani...
Deszka érdesítésre keresgéltem itt a fórumon és a Nautix Deck Grip-et találtam (ami könnyen be is szerezhetö). Ez tényleg annyi, hogy felkenem? Nincs másik komponens? Csak tisztítás, maszkolás, hengerelés?