Most, amíg a konkrét helyzet kicsit csillapodik, nem hiszem, hogy egyébként reális elhagyni a gyógyszert, vagy váltani. Konkrét alternatíva, ami ugyanolyan hatásos volna, mint a benzodiazepinek, vagy hasonló működésű szerek, sajnos nincs.
Lehet ideiglenesen próbálkozni alvást segítő antidepresszánsokkal, pl agomelatin, vagy mirtazapin (stb.), ezeket pszichiáter tudja felírni Neked, ha még nem próbáltad volna.
Jól tud működni a melatonin, ebből több fajtát is lehet kapni a drogériákban. Létezik elhúzódó felszívódású készítmény is belőlük.
Lehet, hogy érdemes volna folytatni a kognitív viselkedésterapiát is.
Az én eszközrendszeremben a progresszív relaxáció és az autogén tréning maradt, gyakorlás és türelem kérdése. Ha gondolod, elküldöm a linket.
Inkább este egy 0.5 (ha a 0.25 nem elég). A nem alvásnál nincs rosszabb, ez egy vállalható kompromisszum, nem a világ vége. Aztán ha stabilizálódsz, akkor egyszerre 10%-al érdemes csökkenteni, de tudom, hogy te régi motoros vagy, ha nem megy, akkor el kell fogadni, és 0.5-el aludni. Szerintem.
Nem kell ilyesmitől tarts, egyáltalán, ha egyébként nincs ellenjavallata más okból a készítménynek. Emésztőszervi panaszokat tud okozni esetleg, illetve egyes májbetegségek esetén kell vigyázni - de ez benne kell legyek a betegtájékoztatóban.
Arra semmi garancia nincs, hogy lesz bármilyen hatása, sajnos.
15 év nagyon hosszú idő, és több mint elég ahhoz, hogy a gyógyszertolerancia kilakuljon és elmélyüljön. Gondolom, hirtelen vagy gyorsan akartad elhagyni a gyógyszert. Ez azonban nagyon megviselheti az idegrendszert egyeseknél - ennyi idő után még ezen a dózison is. Ha most kezdted el újra szedni az elhagyás után, akkor várj, amíg újra stabilizálódsz - ez néha hosszabb idő kérdése.
A dózist lehetőleg ne emeld a korábbinál magasabb szintre. Figyelj arra is, hogy igyekezz minden nap lehetőleg ugyanannyit bevenni belőle, és a napi dózist oszd el lehetőleg minél egyenletesebben.
Ha majd csökkenteni akarsz egyszer, úgy tedd, hogy ékszermérleget használsz, és az épp aktuális dózis maximum 5-10%-ával csökkentesz 3-4 hetente.
Az segítene, ha leírnád mennyi frontint szedsz, mióta és hogyan egy napon belül elosztva. Mióta szeded? Könnyen lehet az alvászavar hátterében maga a frontin.
Nekem ugyanaz a véleményem, ezt is megpróbálhatod, de csodákat ne várj tőle.
Az tényleg jó, hogy felírja, viszont abban valamennyi felelőssége azért szerintem van, hogy az elején nem követte szorosabban, mennyit is veszel be belőle... Ha jobban korlátozta volna, nem kerülsz ebbe a helyzetbe.
Örülök, hogy neked így hatott, ennyit tudok mondani. Szedtem duloxetint mellette, de ez ugye más kérdés... A duloxetinn egy SNRI, a xanax teljesen más támadáspontú gyógyszer (GABA-R)... Az állapotom sajnos pontosan a túl gyors elvonás következménye. De mindegy is... A lényeg, hogy Neked sikerült.
Az jó dolog, hogy kiírják Neked a gyógyszert amíg addiktológiára kerülsz, a 18. végülis nem olyan kései időpont.
Azért tudtam letenni a frontint,mert egyértelműen érvényesült a duloxetin szorongást szüntető hatása,ha anno szedted volna,akkor valószínűleg nem lettél volna ilyen beteg.
Remélem jó hatása lesz a 60 mg duloxetinnek Airtiger. Az, hogy hosszabb szedés, és az említett dózisok után egyik napról a másikra le tudtad teni a frontint, az tulajdonképpen egy élettani csoda - nem túlzás. Én ennél sokkal lassabban csökkentve csak fetrengeni tudtam az ágyban, olyan beteg voltam. Még most sem az igazi az állapotom.
Szerencséd volt, és kerüld el ezeket a gyógyszereket... Kitartás.
Szerintem nyugodtan kipróbálhatod, bár nem tudom, számottevő hatása van-e, hiszen a frontin egy elég erős nyugtató, a citromfű pedig egyszerű gyógytea.
Próbáld ki...én ismerek olyan embereket pl., akiknek tényleg használt a citromfűtea, alváshoz.
(A gyógyszer csökkentése, vagy elhagyása után viszont van, akinek jobb ezeket kerülni - én például rosszul leszek a gyógyteáktól, mióta túl gyorsan letettem a frontint.)
Úgy döntöttem nem csökkentek most nyár előtt, simán kibírtam volna, sőt még talán gyorsabban is, de érezhetően instabilabb lettem(nem biztos hogy a csökkentéstől) szóval most vissza 15mg ra, aztán majd valamikor nyár után ha úgy érzem csökkentek, ha már a tavalyi nyaram kuka volt az egész. Ráérék én még “szenvedni” először álljon helyre normálisan az idegrendszerem utána foglalkozom a Scippával. Jó döntést hoztam szerintetek?
AirTiger - én beállnék először egy napi állandó dózisra (mondjuk 300mg). Biztosan megpróbálnám, hogy otthon, a saját tempómat követve 50-nel csökkentenék, pl hetente - ahogy az NHS Guideline írja lent - azt követned pont elég. Ki is oszthatod magadnak előre a gyógyszert, a többit elzárod valahova, vagy családtagnak adod.. Mielőtt elfogy a gyógyszer, kiíratod előre. Ennyi - szerintem menni fog.
Az nem tudom, a detox, támogató szerek milyenek - szerintem nem lehet kellemes.
Á nem tudom,ma is bevettem 8 szemet:( Van lehetőségem elmenni a Nyírő addiktológiára-csak félek,hogy a leszokáshoz még erősebb szert adnak-tanácstalan vagyok.
Dolgoznom is kell,hogy végezzem el párhuzamosan a detoxikálást?