Persze, szervezzünk valamit! Legfeljebb az lesz, hogy mi ketten jól összejövünk, legalább tudunk egy jót beszélgetni.
Pontosan :)
Amúgy milyen szép és (nem lehet az véletlen), hogy a tizenötödik évforduló pontosan az 5775-ös Erev Ros Hásánára esik! Illetve az ERH esik az évfordulóra :)
A szakrális helyek valóban nem túl jól szólnak, de legalább szépek, ellentétben az ilyen-olyan sportcsarnokokkal, amik pocsékul szólnak és még rondák is.
Ne mááááár... Az Index Fórum is átállt erre az idióta „3 napja” és „5 perce” és „az imént”-típusú dátumkijelzésre? Ha tudni akarom, hogy egy hozzászólás hány napja történt, majd kiszámolom, jó? Hiába, ha egyszer elindultunk a lejtőn.........
1. Volt egy tánc (Cohen) 2. Valaki mondja meg 3. Boldog idő 4. Ne várd a májust 5. Kabátdal 6. Míg a szív lejár (Cohen) 7. A szerelemnek múlnia kell 8. Játssz még 9. Csak a szerelem 10. Mit akar az eső 11. Hiába vársz 12. Gerendás: Madár a dróton - vagy valami hasonló (Cohen) 13. Gerendással: Eső előtt, eső után 14. Mondd, hogy mindig így lesz majd 15. Ballada a mamákról 16. Nekem nem elég 17. Kulka: Halleluja (Cohen) 18. Kulkával: Szabadságdal 19. Sohase higgyetek a szemeteknek 20. Üres bölcsőt ringat a hold fénye 21. Mi kéne még 22. Záróra (Cohen) ------------ 23. Apám hitte 24. Egészen egyszerű dal 25. Kóló 26. Sed non est pax
Az utolsó dal alatt valamikor Kulka visszajött a színpadra, és valószínűleg Gerendás is, de ezt majd Laari megerősíti, mert tőlem csak a színpad egyik felét lehetett látni, Laari viszont, ha jól láttam, velem átellenben voltál a másik oldali erkélyen.
Zorán azt ígérte, hogy közel két órás műsor lesz, de kb. 7:10-től 9:24-ig jócskán két óra fölött voltak.
Cohen-dalokból pedig annyi volt, amennyit vártam: kevés. Zorán repertoárjából az ismert három, és a vendégektől egy-egy. Kulka a Halleluját énekelte: ez sem volt meglepetés, de nem panaszkodom! A Gerendás-féle dalt sose hallottam korábban.
A koránérkezési versenyt nem a Zsinagóga nyeri, de az biztos, hogy ott van az élbolyban.
Van egy eladó jegyem a szeptember 4-i Zorán-koncertre a Zsinagógába (Zsidó Nyári Fesztivál), az eredeti 6900 Ft helyett 6000 Ft-ért. A karzatra szól, e-ticket.
Alig több, mint egy hónap, és 15 éves lesz a topik.
Azt gondolom, ideje lenne elkezdeni a világraszóló ünnepségek szervezését, ahol majd folydogálhatnak az alkohol-és alkoholmentes nedűk Boncidától Hencidáig.
Zorán - "Volt egy tánc...", sztárvendég: Gerendás Péter és Kulka János Dohány utcai Zsinagóga szeptember 4. (csütörtök) 19:00
Zorán a 2014. februári frenetikus sikerű, telt házas Aréna-koncertje után szeptemberben egy újabb érdekes előadásra hívja közönségét. A Dohány utcai zsinagóga impozáns épületében most először ad egész estés koncertet.
A jól ismert régi és új Zorán-klasszikusokon kívül a legutóbbi duett-albumon elhangzó dalokból is válogatott, sőt, vendégeivel együtt számos Leonard Cohen dalt is az este részévé tesz. Zorán a csendes amerikainak becézett montreáli művész híres dalain keresztül vall a szerelemről, a vallásról, a társadalom és a politika emberi oldaláról.
A magas színvonalú zenei élményt ezúttal is a legkiválóbb zenészekből álló csapat garantálja.
No, március 8-dikám MűPa. Ez mán döfi. Szerintem dupla koncert lesz - délutáni és esti.
Milyen állapotban van a kőbányai művelődési ház? Felújították?
Hűű, a győrszentiváni Molnár Vidtől mindenkit óvok: a második sortól már sem látni, sem hallani nem lehet.
Szombathelyen vajon ez melyik helyszín? Ahol a táncversenyeket szokták rendezni, az szörnyűséges állapotban lévő hely, ott bokáig gázol az ember a húgyban, ha kimerészkedik a mosdóba, az előadóterem pedig birkahodály -- ám ahol korábbi években voltak a Zorán koncertek, az nagyon kellemes hely.
Télleg :))) Most néztem: július másodikán érkezett hírlevél. Kihagyásos napok voltak.
Kérdés.
A Kultúrbarlangban is oly módon vásárolható jegy, hogy online lefoglalják a neten keresztül -- ezt otthonról is meg tudom tenni, ezért nem megyek el a Kertész utcába -- vagy a barlangosok lefoglalták az első öt sort, és abból lehet szemezgetni?