Ha en kormanyparti politikus lennek, akkor azt mondanam, hogy az idezetekböl is kitünik, hogy O.V. milyen dialektikus fejlödesen ment keresztül.
De nem vagyok kormanyparti politikus, ezert csak annyit mondhatok, hogyha O.V. annyiszor köpne szembe a tükörkepet, ahanyszor homlokegyenest megvaltozott a velmenye, nos akkor csak egy nagyteljesitmenyu buvarszivattyu tudna rendbehozni a fürdöszobajat.
Az igazság pillanata: Orbán a zuhanó MALÉV repülőgépen
maga elé néz és azt mormogja:
Mindent megbánok! A Simicskát, a bányákat, tokaji birtokot, a Hondát, a forgató-csoportot, a 4-es Metrot, a Nemzetit, a Néprajzi Múzeumot, az Ítélőtáblákat, a Magyar Televíziót, a Szent Koronát...
Kedves Sking!
Várjuk a folytatást! Igen lebilincselő OV beszéde. Tényleg, ma már szóba sem állna az akkori Orbán Viktorral, híveinek egy része is így van vele. Amit elitélt az MDF-kormányban, most az hajtja végre. Persze Boross Péter a tanácsadója. Ilyen tanácsokat adhat csak neki.
Tudom, hogy onnét vehetted. Arra kívántam a replace-olással utalni, hogy a jobbracsúszás nyomán az FMPP már nemcsak az MDF helyét/szerepét, hanem szemléletét is átvette. Bár utóbbi vele jár az előbbiekkel.
Jöhet a folyt köv! (Bár ne lenne rá ok!)
üdv: barco
SKing!
Olvasd csak el figyelmesebben!
A Fidesz már akkor is megmondta a frankót:
"Ennek ellenére úgy látszik, hogy éppen az ellenkező irányba tartanak a dolgok"
Bizony, bizony, a Fidesz már nem csak tart, hanem oda is ért ahol a párt "politikai stratégiájának lassan egyetlen kiszámítható eleme, hogy politikai ellenlábasaik hitelét az ellenfelek és felmenőik vélt vagy költött múltjának úgymond leleplezésével kivánják megrendíteni.":-)
Ilyeneket tudott mondani Orbán a legfőbb szövetségeséről? Akkor még nem kapott székházat az MDF-től. Így már érthető. :-))))))))
Azért ez nem volt szép tőle.
"Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Vegyes érzelmek, de már csak a viharos előjáték miatt is
nagy várakozások előzték meg a kárpótlásról szóló törvénytervezet benyújtását. A várakozások egyfelől annak szóltak, hogy ezzel
az Országgyűlés végre-valahára végérvényesen lezárhatja az új magyar demokrácia politikai és gazdasági életét egyaránt
nyomasztó tulajdonviszonyok kérdését; másfelől attól is lehetett tartani, hogy a kormánykoalíció ebbéli buzgó tevékenységében
esetleg felbomlik. A jelenlegi helyzet lényegében a kormányalakítás során elkövetett és lassan jóvátehetetlenné váló ballépések
terméke. A miniszterelnök úr ugyanis - ki tudja, miért - májusban egymásnak ellentmondó elképzeléseket hirdető pártokat, a
Magyar Demokrata Fórumot és a Kisgazdapártot házasította össze kormányában, holott akkor a ma legnagyobb ellenzéki párt
készen állt a nagykoalícióra, amely meggyőződésünk szerint a jelenlegi erőviszonyok mellett az egyedüli életképes megoldás lett
volna. Pedig a józan szemlélő már akkor is láthatta, hogy a Magyar Demokrata Fórum és a Független Kisgazdapárt álláspontja
nem részletkérdésekben különbözik egymástól, hanem éppen a kisgazdák számára legfontosabb ponton, a privatizáció,
reprivatizáció és a földtulajdon kérdésében. Ezért a Magyarországot ma irányító kormánykoalíció megalakulásának pillanatától
kezdve alá van aknázva, és bármelyik pillanatban felrobbanással fenyeget."
(1991)
eomer engedélyével, az ő általa fellelt közkincs:
"... Fontos politikai betegség, hogy Magyarországon két választás között nem mozog a politika, legalábbi eddig ez így
volt. Egy nyugat-európi demokráciában az, hogy megtörtént a választás, még nem jelenti, hogy egyszer és
mindenkorra összeállt a kormány. Nem jelenti, hogy többé nincs kommunikáció a kormány és a társadalom között. A
kormány állandóan teszteli a közvéleményt: elégedettek-e a kormáyn egészének a munkájával vagy egyes
miniszterek működésével. Nyugat-európában, ha úgy tapasztalja egy miniszterelnök, hogy valamely minisztere
elvesztette a szavazók bizalmát, vagy valamely tárca gyengén muzsikál, akkor haladéktalanul személycseréket hajt
végre. És ez nem nyögvenyelős, foghúzásszerű dolog, hanem természetes ügy. Valaki csődöt mondott, valaki
hibázott, el kell távolítani, és új embert kell hozni. Miniszterek mennek, minikszzterek jönnek, új koncepciók
illeszkednek a kormányzati munkába. Magyarországon erről a miniszterelnök szerintem nem szerencséd módon
gondolkodik. Az a benyomásom alakult ki, a miniszterelnök úgy véli, hogy minden egyes kormányban végrehajtott
személycsere presztízsveszteséget okoz számára. A kormnány ostromlott erődben érzi magát és olyan kifejezéseket
enged meg magának, hogy nem az alvilágban tanulta a politikát és hogy nem viszi el a balhét. Ez teljesen téves
megközelítés, mert az emberek úgy érzik, hogy bármi történik ebben az országban, mindenki marad a helyén... ... Itt
van egy kormány amelyben bárki következmények nélkül hibát követhet el. A kollektív felelőtlenség után a
személyes felelőtlenség ideje jött el Magyarországon...
... Rájöttem, hogy velem szemben ülő korményzati képviselők mindezt komolyan gondolták. Hogy az
ellenzék, a sajtó, a volt bürokrácia, a leköszönt kommunisták mind összeesküdtek ellenük. Akkor nagyon
megijedtem: Úristen, ennek a kormánytöbbségnek a kezében van az ország sorsa...
... nem lehet, hogy egy politikust vagy pártját mindenki szeressen. Azt viszont el lehet érni, hogy elvszerűségét,
következetességét, felkészültségét mindenki elismerje, még az ellenfelek is..."
(Orbán Viktor, 1990)
HJM válasz erre | adatok | e-mail 1999-06-15 10:15:54
OFF ON
T S kérése:
Kedves HJM!
Az archivumban való jártasságod alapján kérnélek,hogy linkeld be azt az OVI nyilatkozatott egy új topicba,amelyet a szervezett bűnözés
visszaszorításááról tett valamikor a télen. Különös tekintettel az elmúlt
háromra. OFF OFF
Interjú a Kossuth Rádióban (1998.12. 23.)
"...Az egyik leglátványosabb eredmény, hogy furcsa módon a robbantásos bűncselekmények a kormányváltás után véget értek. Illetve most történt csak az elmúlt pár hétben néhány eset. De gyakorlatilag az a nagy sorozat,
ami volt itt háromnegyed évvel ezelőtt, az befejeződött, eznyilvánvaló. Ez már a szervezett bűnözés elleni fellépésük eredménye, vagy ön minek tulajdonítja?
Orbán Viktor: Elsősorban a szervezett bűnözéssel szembeni erőteljes kormányzati fellépésnek tudom be, hogy meghátrálásra kényszerültek azok, akik korábban erőszakos cselekményekkel próbálták félelemben tartani az
országot, különösen pedig Budapest lakóit. A kormány megalakítása után nyilvánvalóvá vált mindenki számára ebben az országban, hogy véget ért az a korszak, amikor a kormányok olyasmiket mondanak, mint amit például
az előző időszakban hallhattuk, hogy megélhetési bűnözés, meg hogy nem a kormány a korrupt, hanem a világ.
Ennek az időszaknak vége van. Másképpen gondolkodunk.
Utasította a belügyminiszterét, hogy ezentúl fel kell lépni minden apró bűncselekmény ellen is?
Orbán Viktor: Nem kellett utasítanom a belügyminiszter urat, mert egyetértettem vele ebben. Létezik egy elmélet, amelyet Amerika bűnözéstől sújtottabb városaiban, pl. New Yorkban sikerrel alkalmaztak. Ez úgy
hangzik, hogy zéró tolerancia. Vagyis minden jogsértést, minden bűncselekményt meg kell büntetni, és a kormány nem adhat fölmentést senkinek sem. Ez esetben a New York-i kormányzat nem adhat fölmentést
senkinek sem. Ha csekély súlyú bűncselekményt követ el, akkor sem.
....
Kedves Picur! Ma tud fogalmazni?:-O
A PR cspat az igen. De önnállóan, csak kitérni próbál, abban meg nem javult:-)
De abban igazad van, a felszólalás eleje ritka zagyva volt:-)
Na, hogy eleget tegyek ígéretemnek, íme egy eredeti gyöngyszem. kommentár nem kell, mindenki azt gondol róla, amit akar:
"DR. ORBÁN VIKTOR (FIDESZ): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Mi a mai napon Áder János beszédén kívül
nem szándékoztunk többet hozzászólni ehhez a vitához. Az előttem szóló Ómolnár Miklós képviselőtársamnak volt egy
megjegyzése, amire, úgy gondoljuk, hogy fontos reagálnunk. Volt egy olyan megjegyzése Ómolnár Miklósnak, amikor a
FIDESZ álláspontjára utalva azt mondta, hogy láthatjuk, hogy a 40 éves agymosás eredménye beérett, nem volt hiábavaló. Azt
szeretném javasolni tisztelt Ómolnár Miklósnak is és a Kisgazdapártnak is, hogy nem volna szerencsés, ha arról kezdenénk el
vitatkozni, hogy mely frakció tagjain az elmúlt 40 év pontosan milyen nyomokat hagyott, ki mit tett az elmúlt 40 évben. Mi nem
szeretnénk versenyezni ebben az ügyben egyetlen frakcióval sem, bár nem hiszem, hogy az utolsó helyen végeznénk. Ez az érv -
amit Ómolnár Miklós mondott - nem érv a kárpótlási törvény egyetlen passzusa mellett sem, meg ellene sem. Másodszor.
Azonban volt egy lényegi eleme is Ómolnár Miklós mondandójának, ami a FIDESZ álláspontját érintette. Való igaz, én azt
mondtam a FIDESZ- frakció álláspontját leszögező beszédben, hogy ha a jogszerűség szempontjából nézzük, mi történt
1945-ben, amikor a földosztás történt, és mi történt később a kollektivizáláskor, akkor a jogszerűség szempontjából, a
jogelveket szem előtt tartva nem tudunk különbséget tenni. Azt is világosan elmondtam a beszédemben, hogy azért szerencsés
dolog ebben a vitában, amely egy bonyolult kérdést tárgyal, különbséget tenni a különböző fajta érvrendszerek között, hogy
ezek ne keveredhessenek össze, mert akkor nem tudunk világosan gondolkodni. Külön kell választani az igazságosság érveit
meg a jogszerűség érveit. Soha senki a FIDESZ-frakcióból nem mondta azt, hogy igazságtalan lett volna az 1945-ös földosztás,
de azt mondom, hogy jogszerűtlen volt. És azt mondom, hogy a Kisgazdapárt azt a megengedhetetlen csúsztatást használja,
hogy amikor az 1945-ös állapotokról van szó, és amikor az ő érdekében, az ő bázisának az érdekében követtek el
jogszerűtlenséget, akkor az igazságosság érvét használja, most pedig, amikor azt mondjuk, hogy igazságtalan lenne visszaadni
ezeket a vagyonokat, akkor a jogszerűség álláspontjára helyezkedik. Ez az érveknek nem szerencsés kombinálása (taps), én
csak ennyit bátorkodtam megjegyezni. Végezetül pedig volt még Ómolnár Miklós képviselőtársam beszédének egy olyan része,
ami talán nem árt, ha egy rövid mondatig választ kap. Nem tudom pontosan, hogy Ómolnár Miklós szavai, amikor a
hatalomátmentésről beszélt, kit illettek. Tekintve, hogy ő a Kormányban ül. Ha egy ellenzéki képviselő mondta volna mindezt,
akkor tudnám, kit illet, a Kormányt, nyilván. De itt egy kormánypárti képviselő szavait hallottuk arról, hogy folyik a
hatalomátmentés, milyen visszaélések történnek a privatizálás során. Na most a gazdasági törvények - tisztelt Ómolnár Miklós
képviselőtársam -, valamint a büntető törvény feles törvény. Kéretik a Kormányhoz fordulni ez iránti igényével. Köszönöm
szépen. (Taps.) "
Akkoriban még érdekelték a törvények:-)
Kedves Rby!
Örülök, hogy tetszik. Ha lesz időm, megpróbálom aktuális idézeteket kopizni. Remélem te is segítesz ebben.
Egyébként szerintem sem fikázás, de van akinem minden az. Üdv: ad
A tema nagyon erdekes, mar en is gondoltam ra, de aztan letettem rola, mondvan ugyis letolnak majd, hogy minek nyitok meg egy fikazos topicot.
Pedig nem annak szantam volna, de hat ezt nem lehet megmagyarazni.
Szoval orulok, hogy Abraka Dabra megis megnyitotta.
Jo lenne, ha valodi OV idezeteket kopipesztelnetek es nem csak poenokat.
Udv!
rby