Sziaasztok!Én is a fosanban dolgozom mert 40km-es
körzetben a lakhelyemtől nem találok
olyan helyet ami ennyit fizet!Nem fizet tul jól
föleg ha azt nézzük hogy mit kell elviselnünk minden
nap!Az igazgató egy román(erdélyi MAGYAR)aki utálja
a magyarokat az-az mindenkit!A vezetőségről csak
annyit hogy nem a tudásuk miatt nevezték ki őket!
A dohányzó fontos hely mert itt dől el minden a
fizetés emelés és a kinevezések is!Hiába dolgozol
mint az állat le se szarnak de ha dohányzól TE
vagy a király(a nyelved is legyen hosszú)!
AprO dolgok a mindennapi életünkről:
-a macskák tényleg be lettek dobva a hulladék
tömöritőbe
-ha nálad van a mobilod kirugnak ha az öltözőbe
hagyod és ellopják az a te bajod minek hozod magaddal
-ha ki van türve a polód rádszólnak
-ha Wc-re mész rádszólnak
-ha kajálni mész akkor mehetsz amikorra ki vagy
irva ha vásárlóval foglalkozól hagyd ott
Rengeteg dolog van még de nem akarok oldalakat
irni!Ha valaki ide akar jönni dolgozni ne tegye
mert kikészülhet idegileg!
Ehhmm.. igen Auchan.. Dolgoztam ott 1 hónapig és nekem is volt szerencsém Bors Kingával megismerkedni.
Kereskedelmi manager pozicióra jelentkeztem, ami "vezetőt" jelent a cég szerint
Előzmény:
1. rögtön az első munkanapomon a toborzási vezető nyeritve(!) azzal fogadott, hogy nem tudom aláirni a munkaszerződésemet, mert azt Dunakeszire továbbitották.. Kérdeztem:
"Akkor ez azt jelenti, hogy eredetileg nem is Budaörsre, hanem Dkeszibe kellet volna, hogy menjek?" A válasz: "Igen"...
Itt már majdnem megfojtottam, mert az, hogy Budaörsön kellett, hogy letelepedjek az havi 15e Ft pluszkiadást jelentett ahhoz a verzióhoz képest, hogy otthonról autóval mindennap bejárjak Dkeszire... szóval egy kis baki a munkaszerződésemmmel. (Az meg csak hab a tortán, hogy a felmondásomban is akadt egy kis malőr, nyilván nehéz 3 soros szöveget hiba nélkül leirni, és itt most nem helyesirásbeli dologra gondolok.)
2. Mivel nem volt elég ember a friss osztályon, mehettem tejeket pakolni. (mindig is az álmom volt, hogy 2 diplomával tejet rakodjak). Ok. az ember karier szempontjából sok mindent elvisel, elvégre azt mondták csak egy hónapig tart, hogy átlássuk a helyzetet, tudjunk a beosztottjainktól követelni. Ezután elkezdik képeni az embereket, addig csak pakoljunk szorgalmasan. (Utólag rájöttem.. alkalmazotti dupla bérért , igaz két műszakban dolgoztattak minket.. és hol itt a haszon az áruháznak? Kaptak egy lelkes ambiciózus munkaerőt pakolni.)
3. Egy hónap után közölték, hogy ennyi volt.. köszönik szépen próbaidőn belül pápá.
Indok: nem hipermarketbeli munka számomra a megfelelő. (ez igy elég homályosan hangzik..nemde?). A beosztott alkalmazottaim, amikor közöltem velük, reagálása először egy kis döbbent csend volt.. csodálkoztak rajta, majd elkezdtek panaszkodni a vezetésre. Nem értették, hogy azok a vezetők, akik hibát hibára halmozna, hogy maradhatnak bent, és pont én megyek (Szerencsére az előző munkahelyemen emberszámba vettek, sőt visszavárnak, ami ugye elég nehéz elhinni egy olyan emberről aki "nem tud megfelelően dolgozni")
Közvetlen felettesem: egy 150 kilós nagydarab nőszemély. Munkája abból állt, hogy a középső folyosón járkált, időnként telefonálgatott, evett, bagózott, számitógépen pötyögött. (Durván én is meg lettem volna elégedve ezzel a munkakörrel)
Amit nem tett:
1. hiába szóltunk neki, hogy vigye le az árát egy két terméknek, mert a polcon fog megromlani.. az eredménye az lett, hogy mindennap rekesszámra vittük a selejtbe a lejárt szavis termékeket, volt, hogy két raklap(!) érintetlen tejet kellet kidobnunk. Igy játszik egy vezető az alkalmazottak prémiumával.
2. Több mint egy hétig nem volt képes kodifikálni egy terméket (csak egy két telefonba került volna).. ezért egy keresett margarinfajta a raktárban maradt ez idő alatt.
3. Vezetnie kellett volna egy "képzési könyvet" ergó foglalkoznia kellett volna a beosztottaival. Ez mindig elmaradt ilyen-olyan gyerekes ürüggyel. Neki éppen a bagózás volt a fontosabb..
ILYEN PÉLDÁT KELL MUTATNI VEZETŐ LÉTÉRE????
persze.. aki csemegepultosból lett "valaki" az hiba dolgozik 3 éve a cégnél, nem fog még attól érteni hozzá.
Bors Kinga pedig egy külön tanulmány.. valamiféle keveredése lehet egy ufonautának és egy humanoidnak. 150 centis méretéhez képest akkora arca van, hogy a kétszárnyas ajtót mindig ki kell nyitni, ha belép valahova.
Vezetői értekezleten pedig az a benyögése, hogy "pofozzuk meg az alkalmazottat, ha nem csinálja azt amit akarunk", pedig enyhén ledöbbentett... (Anyuci, kapnál visszakézből egyet az egyik tejes rakodótól, asszem ott aludnád át az éjszakát :) ).
Rakjuk a bontott csirkét tálcástól az élére.. mert az úgy hatékoony... (Anyuci, a szállitó meg tök hülye, hogy a tálcán visszintesen hozza az árút mert biztos nem ért hozzá. Egyébként meg ha élére állitjuk 5 perc mulva tök dzsuva lesz az egész, mert ugye a bontott csirke már csak olyan, hogy levet ereszt. Az nem érdekel, hogy a vevő összekeni magát a szutyival, esetleg mást is, és undorral guberál a csirkék között, mert mindegyik csöpög, csurog... Az nem érdekel, hogy a vásárló kultúrált körülmények között szeretne vásárolni, mert te nem a vásárló pénzéből élsz.. ugye? :).. bár ezt diploma nélkül azt hiszem nehéz megérteni, pedig sok embernek már sikerült ).
Ugyebár az a Bors Kinga lett az igazgató akiről a Kacsa Magazin egy oldalas cikket irt, hogyan bánt a vásárlóval amikor, még Soroksáron volt ig helyettes (tanulságos cikk, ajánlom mindenkinek, márciusi szám). Az Auchan francia ill, magyar vezetője biztos nem olvasta.
Az meg csak ugy pletyka szinten terjedt az ebédszünetekben, hogy hulladéktömöritő gépbe rakatta elevenen az áruház területén "élő" macskákat. (nekem nem azzal van problémám, hogy el KELL távolitani a macskákat az áruház, a raktár és az udvar területéről.. csak hát a módszer...)
..na meg az utolsó megmozdulása, már kirúgottként beszéltem vele:
... hogy én ne tanitsam kereskedelemre amikor ő már 5 éve dolgozik, én kijövök a főiskoláról nulla tapasztalattal... (nemtom mi váltotta ki belőle ezt a felpaprikázott hangulatot, de tény, hogy már a plafonon volt (ami elég szép teljesitmény a Fosan belmagasságát tekintve :), de én elég nyugodtan és kulturáltan próbáltam meg vele beszélni. ).
Csak egy pár dolgot utólag:
Kedves Kinga:
1. Te 5 éve dolgozol ott, én meg 6 éve tanulom, hogyan kell a vásárlókat kiszolgálni és mi a marketing. (felsőfokú képzés, főiskola, világszervezet diplomája, most pedig MBA... nem szeretek dicsekedni vele.. de neked mid van?)
2. Pont azért tanulom, hogy ne kövessem el azokat a SÚLYOS hibákat, amiket te elkövettél az egy hónap során. Persze főleg csak a tejeket rakodtam, de azért ez a szakmám igy még onnan lentről is látom azt, amit te fentről nem.
3. honnan vetted a nulla tapasztalatot? kereskedelmi tanácsadóként dolgoztam (-ok), egy olyan munkahelyen, ahol emberszámba vesznek.. sőt..
Nem kell a 40 órás heti munkaidőmben sosem 75 órát dolgozni túlóra pótlék nélkül.
Nem idegbeteg a főnököm...
Ha a 75 órát visszavetitjük 40-re, még jobban is keresek.
Az előttem szóló tanulságaival pedig tökéletesen egyetértek.
Velem a következő érdekes esemény történt a budaörsi Fosanban. Tegnapi napon (2001.12.22.) bevonszoltam magamat dolgozni, mivel gondoltam, felmondási idő ide vagy oda, utsó napomat azért illenék ledolgozni (hmm, én, a kis lelkiismeretes...). Szal bevágódtam, becsekkoltam, hogy megjöttem. Ezután elindultam a kib... hosszú úton, hogy eljussak az osztályra, ahol dolgoztam (fehéráru vagy háztartási gépek). Összes tegnapi tevékenységem egy villanyborotva eladása volt, összes munkaidő kb. 5 perc.
Sikerült összeismerkednem az áruház új igazgatónőjével, egy bizonyos Bors Kingával, aki kis túlzással éppen hogy csak leveri a 150-es lécet a fejével. Ebből már lehet következtetni arra, hogy a csajnak lehet valami "enyhe" kisebbségi komplexusa.
Az eset a következő volt. Jött a csaj, megkérdezte, hogy ezen az osztályon dolgozom-e. Mondom persze, aztán bemutatkozott, lekezeltünk. Mondta, hogy mutatni akar valamit. Mondtam, jó, csak ki kell szolgálnom egy vásárlót. De őt ez nem izgatta, mert valami kib... érdekeset akart nekem mutatni. El is vezetett arra a helyre, ahol a fagyasztóládák vannak, mellesleg ott van egy eladópult is. A kedves kollégák, akik újak az osztályon, csöppet szétdobálták a használati utasításokat és a garjegyeket a fagyláda tetejére. Upsz, pöti malőr! Kérdezi az izgatónéni, hogy ez szerintem itten normális-e. Mondom, hogy mint sokminden más, ez sem normális. kérdezi, hogy akkor ezzel most mi lesz. Mondom, hogy most semmi, mert ki kell szolgálnom egy vásárlót, aki rám vár. Ja, mert egy kollégám épp ebédelni volt, egy a raktárban, én meg kint az osztályon virítottam egy másik kollégával. Nos, ugye négy ember, egész napra nem igazán elég egy ekkora forgalmú áruházban, aranyszombaton. Eladó alig, vásárló kurva sok, nem győzni munka...:o)))
Szóval asszem ott tartottam, hogy megismertem izginénit. Jó, megmutatta rendetlenség, ok. Kell csinálni ezt valamit (copyright by Gerald de Bordelon)rendetlenséggel. Ok! Én vissza akartam menni vásárlóhoz. És most kell kapaszkodni! Elém áll a picsa a tenyerét rányomta a mellkasomra, engem azonnal elöntött a forróság (hú, milyen szexuális, mi?), mert majdnem megütöttem már! Mexólal, hogy "Te nem mész sehova, MOST azonnal fogod magad és összepakolsz!!!" Hoppááááá! Hö, kicsit, erős, mi? Ránéztem és azt mondtam: "Úgy érted, hogy legyek szíves összepakolni?" Nem vagyok egy ideges típusú ember, de az emberi hülyeségnek és a TAPLÓSÁGNAK eme magas foka már kívánnivalót hagyott maga után. Szóval a picsa reakciója az volt, hogy "most akkor el kéne döntened, hogy itt akarsz-e dolgozni vagy nem." Mire én: "Hát, az az igazság, hogy én nem akarok itt dolgozni, ezért is adtam be a felmondásomat. Jelenleg felmondási időmet töltöm és ma vagyok itt utoljára." Korrekt, diplomatikus válasz, nemde? Erre a picsa, kikerekedett szemekkel, vérvörös aggyal: "Hát jó, akkor tűnés innen, többet nem akarlak meglátni az áruházAMban!!!" Wow, ez aztán már nő a javáből. Kicsi a bors, de nagy a pofája. És még mellé mekora paraszt. Aztán nevetve továbbindultam, mondtam, hogy én is így gondoltam, további jó munkát kívántam neki és miközben a vásárlók gyűrűje kezdte szegény csöpp kis Bors Kingát körbezárni, én angolosan távoztam.
Hát ennyi volt az én kis történetem az Auchanban. Ja, és ugye minden történetnek van tanulsága is. Az enyémnek a következő:
1. Ne menjetek dolgozni az Auchanba, könyörgöm!!!!!!!!!!!!!!
2. Mert csak rabszolgák lesztek.
3. Régi igazgató el, új jön, nem tetszik a pofád, másfél évi melódat így értékeli. Ember ez?
4. Akármennyire is ő akar lenni a "basszájba" (tk. a legnagyobb), kisebbségi komplexusát a beosztottakra kivetítve kirúg mindenkit, aki nem tetszik neki.
5. Ezzel párosul a felelőtlensége. Vezető létére mérlegelni kellene, hogy mikor ilyen nagy a forgalm, akkor mi a fontosabb: kiszolgálni vagy rendet rakni.
6. Teplóság, parasztság, unintelligencia, műveletlenség. Akármennyire is ő a valaki, egy szaros kis "légyszi"-t azért oda lehet köpni a mindat végére.
7. Intelligens vezető létére nem a vásárlók előtt kellene csinálni a hepajt, nem?
8. Ennyit a Fosanról
9. Szevasz Bali!
10. Szevasz mindenki, és ne feledjétek: az Auchanban nem csak az árak járnak a földön, hanem a színvonal és a dolgozók megbecsülése is.
Kedves emberek!
Abban a halatmas szerencsében volt részem, hogy az osannál 2 évig voltam.Az elején még nagyon jó volt ez az áruház nyitásást követő években volt.Az utobbi időben eléggé rosz lett a hangulat és a színvonal.Az áruház átalakítása óta a színvonal különösen rossz lett.Az emeberek elhidegülnek egymástól mert a veztetők erőszakos vezetési stílus miatt napi 7-8 emeber lép ki áruház szinten.A pénztárosoknak könyörögniük kell hogyh a wc-re mehessenek.Ez elléggé megalázó pláne egy 40 éves nő számára, aki egy 25 éves atatt dolgozik.HA hideg ven nem vehetnek fel meleg nadrágot de még melegebb harisnyát sem így rendszeres a felfázás, és a betegség erre a vezetők azt mondják ,ha nem megy valaki dolgozni betegsége miatt "hévégi vagy nyári betegsége" van.Az új igazgató. mióta itt van az első három nap alatt 17 emebrt rúgott ki,mert munkavégzésükhöz való hozzáállásukat nem megfelelőnek ítélte meg.Pedig régi emberek voltak és persze itt a karácsony is.
Egyéb finomságok:rendkívül kicsi raktár és ott sem lehet közlekedni csodálkoznak ,hogy az hiány megnő, nem tudunk rendessen tölteni mert nem lehet hozzáférni termékekhez.Négy hónapos munkbeosztásunk van nem lehet változtatni még ha beteg a másik kolega akkor sem lehet cserélni, a sok kilépés miatt kaotikussá vát az egész beosztás.Műszakpótlék jelentősen lecsökkentették.Túlórát nem fizetnek de elvárják hogy ott maradj.Ígérik hogy kifizetik de ez nem igaz.Blokkolás percre pontos, mert akkor levonjáka késést hiába maradsz annyival tovább.persze nem nagy késésre kell gondolni max 10 perc, ha tovább maradsz azt persz nem fizetik ki.Ebédidő 1 óráról fél órára csökkentették önkényesen.(a blokkoló órától az út 15 perc az ebédlőig oda vissza, a zsúfolt áruházban, ha szerencséd van az ebédlőben csak 5 percet álsz sorba igy marad 10 perced hogy kultúrátan tudjál enni ha tudsz.)
Az embereket nem veszik emberszámba és ha öszejön egy osztályra egy jó csapat az szét bomlasztják. azt hiszik, hogy egy ember helyére van 10 jelentkező de hát ez nem igaz pedig a felvételi követelményeket felére csökkenteték.Az új alkalmazottak 60%- a még a próbaidő alatt kilép a körülmények miatt.
Auchan
jahm, managernekmunkadoki jahm hat a hatfajasom , illetve gerincproblemaim tenyleg a penztar miatt vannak-> megtiltotta , hogy visszauljek penztarba-> ugyeletes (az aki futkoz a kodok utan) -> kontaktlencsem elhagytam (ha szemuveged veletlen eltorik , az nem gond, akkor nem kell dolgozni) -7 dioptrias (mivel egyik lencse elveszett, igy fel-)szemmel dolgoztam vagy hat oran at..Mindezt a genya penztarmanagerek miatt...A francia fonok a penztarmanagereknel , na azt meg nem erdekelte ha beteg vagy...lehet beallok a tescos emberke melle, csak en az auchant fogom perelni...Ja es kertem, hogy vegzettsegemnek megfeleloen ugyan rakjanak mar az informatika reszre (szoft uzemeltetoi vizsgam es programozoi gyakorlatom volt, dehat kellett a penz, meg egy no ilyen teren nehezen is kap munkat , meg annyira meg nem voltam profi ...)nem...Probaidon beluli (2 nappal elotte) elkuldtek....
horosz: én is voltam olyan helyzetben, hogy nem volt szerzödésem, de az ügyvédem megnyugtatott, hogy esetleges per esetén engem véd a jog a munkaadóval szemben.
egyetértek mrs. robinsonnal, tényleg nem szabad, hogy behaljon a topic. most, hogy recesszió van, sok KMV halódik. ilyenkor égbekiáltóan szemetek tudnak lenni a kis magyar munkáltatók :-)...
Egy ilyen KMV a Record Expressz nevű műintézmény, ahol a főnök azzal tölti az idejét, hogy kiszámolja mennyi idő lehetett megírni egy mailt a haverodnak, és le kell dolgoznod az adott időmennyiséget.... ugye nem kell mondanom, hogy a mailek hátad mögötti átnézése is PTK és MT ellenes cselekmény?! Szintén itt dívik, hogy csak közvetlen hozzátartozó temetésére mehetsz el, de azt is csak a rendes évi szabid terhére.
Az Eastizés köcsögöt meg perelje be a terhes kolléganő, a gatyája is rámegy a hülyéjének :-)))
Feldobnám a topicot, mert szerintem érdemes lenne a sort folytatni, főleg most, hogy jön a recesszió, és a cégek egyre inkább bekeményítenek.
Nem akarom hosszú lére ereszteni, így csak röviden: szerintem magyar alapítású személyzeti tanácsadókhoz, munkaközvetítőkhöz senki ne menjen dolgozni!
Negatív példák:
1/ TARGET Hungária Kft.: aláiratnak veled egy konkurenciatilalmi szerződést (hogy x ideig ne tudj hasonló profilu céghez menni dolgozni), majd nem fizetik ki az abban fixált összeget, melyet ellentételezésként kellene kapnod, majd rögötn be is perelnek, hogy megszegted a konkurencia tilalmat és rád uszítanak magándetektívet, aki titokban fotókat csinál rólad. (EZ KOMOLY!)Ezenkívül, ha a munkaidő 8.30kor kezdődik, és te a forgalom miatt késel 5 percet, fejmosást kapsz, és le kell dolgoznod a munkaidő végén az 5 percet(!). Szóval a pitiánerség netovábbja.
2/ EastEuroCo Kft. A KMV (kis magyar vállakozás - egy ismerősöm frappáns megfogalmazásában)legjobb példája. Kb. 15 fő, a tulaj és főnök ugyanaz a személy. Természetesen bejelentés minimálbérre, konkurencia tilalmi klauzula ellentételezés nélkül (Ezt csak próbálták). Jutalék összegéről semmi írásos megállapodás. Főnök magát szerényen csak "felső vezetésnek" titulálja :-)))) Fizetés visszatartása, ha épp rossz napja van. Üvöltözés a beosztottakkal. Golfozás aranyozott labdával heti értekezlet alatt, lehetőleg a kollégák lába között. Kommunikációs stílus: mintha a munkatársak 5 éves gyerekek, vagy elmebetegek lennének. Tekintélyelvű állandó erőfitogtatás, visszaélés a pozícióból fakadó hatalommal.
Legújabban: megpróbálni kirúgni a terhes kolléganőt.
Szívesen venném, ha más is beszámolna hasonló tapasztalatairól.
Kedves Mindenki!Engem nem érdekel,hogy a korábbi/jelenlegi cégem,kit,hogyan tart félelemben, már akkor is elmondtam a véleményemet,mégsem rúgtak ki érte,de nem vették persze jó néven.A következő helyre soha senki ne menjen dolgozni:IBM SP Kft. Székesfehérvár.A bérezés szuper,csak az a baj,hogy egy év múlva el kezd hullani a hajad,totál kiszárad a bőröd,és ekcémás lesz stb.Az ilyen cégek akarják leteremteni,és hülyére venni az embert.Ígérnek,minden extra szolgáltatást még mellé,aztán mint a torkos borz...
Ma ismét felvetettem a pronlémát a t.ház góréi előtt,
de természetesen mereven elzárkóznak az u.n. "igényeim" teljesítése elől.
Mivel munkaszerződésem nincs csak egy munkaköri leírást kaptam(amit olykor módosítanak) a jog szemével nézve én nem is dolgozom itt.Tehát attól tartok hogy érdekeimet senki sem képviselné (per esetén) mivel munaszerződés nélkül nem számítok munkavállalónak..
Ma este megnyugtattak hogy mások is így csinálják,
tehát nekik is szabad. Egyébbként is szombat-vasárnap azt csinálok amit akarok, csak ne menjek el sehova, hiszen az ügyelet nem munka...
Tehát: továbbra is töltöm megérdemelt börtönbüntetésemet..
Nonszensz.
Ezért van a segédgondnok, akit a ház fizet meg erre az időre,amíg a gondnok szabin van,vagy más dolga támadt.
(persze le van szabályozva hogy mennyi ez az idő,de nem nulla.)
Legalábbis nálunk.
MIndmaker Kft, minosegbiztositasi mernok (tesztelo): 40% mozgobert irnak a szerzodesbe, amit persze a fonok jokedvetol fuggoen kapsz vagy nem kapsz meg. emellett rendszeresen fel otkor erkeznek azonnal-meg-aznap-de-izibe' tesztelendo buildek a fejlesztoktol. mindehhez hozzateve, hogy a kfki parkban van a ceg, az isten hata mogott, a szabadsaghegy tetejen.
Aki jelenleg is dolgozik a saját érdekében sem fogja leírni, ugyanis bármennyire
szar helyen is dolgozik, még azt a rakás szart is félti, mert a rakás szar amit esetleg
fizetés gyanánt kap az is több mint a 0.
És ez a Mocskos Rohadt Jelenlegi rendszer minden egyes képviselője ezt használja ki..
gekmage: munkaszerz...Hát olyant nem láttam még itten
fizetés : Br. minbér-re bejelentve, nettó 40
Túlóra : nincs fizetve, hivatalosan le sem csúsztatható, persze nincs aki ellenőrizze,úgyhogy...
Ha nem túlórázol ki vagy rúgva...
Munkakör: hol ez hol az, hiv. könyvelő
Jelige:" ...senki nem érzi magáénak a céget, mindenki csak pénzt akar, stb..."
Ha ezt most beírnám, helyileg merre, van hogyan hívják, holnap(után) már nem lenne ez sem..
és sajnos nem vagyok abban a helyzetben hogy csak úgy "ugráljak"...
A bejárati ajtón belépve egészen más törvények uralkodnak minden tekintetben...!!!
Évek óta egy térsasházban dolgozom gondnokként.
A keresetem nem nagy, hiszen hasonló munkakörben
általánosan elfogadott hogy mivel lakást is adnak,
alacsonyabb a bér az általánosan elfogadottól.
A munkaidő viszont roppant érdekesen alakul:
(tanulságként ha valaki ilyen munkát akar vállalni.)
Napi 24 óra ügyelet, a hét, sőt az év minden napján. Értelemszerüen ezalatt az idő alatt nem hagyhatom el a házat, hiszen akkor nem láthatom el a feladatomat.. nem jár heti pihenőnap, szabadnap, ünnepnap stb, hiszen ez idő alatt is üzemelnek a liftek és egyéb feladatok is vannak.
Szabadságra csak akkor mehetek el, ha találok valakit, aki helyettem válalja a fenntieket.(évek óta senkit sem találtam.) Az ügyelet mellett elvárnak 8 óra produktív munkát is ami egy munkaköri leírásban szerepel (ezt időnként kibővítik nehogy jól érezzem magam.) Így aztán minden időmet a munkahelyemen kell töltenem.
Ha felvetem, hogy hétvégén elmennék valahova akkor az a válasz hogy fizessek meg valakit, hogy helyettem dolgozzon addig mig távol vagyok.
(persze saját zsebből)
Mivel a keresetem tragikusan kevés pénzt kellene keresnem, de ha kiderül,hogy bármit is csinálok
munkaidőben ( 0-24 óra) mindjárt kirúgással fenyegetnek. Sorolhatnám még de minek?? ilyen munkát ne válaljatok!! Lehetetlenné tesznek és szinte rabszolgaként tartanak...GYALÁZAT !!!
Valoban jo lenne, ha konkret eseteket is irna mindenki...
Ugyved edesanyam elmondasai alapjan a tuloras ugyben egy kicsit is hasznalhato ugyved ugy meg$zopatna azt a ceget, hogy arrul kooooodulna. Egyebkent a pernel sokkal jobb modszer a nyilvanossag. Kozold, hogy kivalo ismeroseid vannak pl. a nepszabinal, es nagyon szivesen elintezed, hogy szerepeljenek a kovetkezo allaspiac mellekletben. Ettol sokkal jobban felnek, mint a pertol. ( Az egyik vezergenya bev.kp.-nal bejott)
broafka
Egy biztos WISE-os ($cientologus) ceghez ne menjetek dolgozni. Erdekes szerzodeseket kotnek az alkalmazottaikkal. Pl.: 1 ev utan jar 10 nap szabadsag. Ami nem viheto at a kovetkezo evre.
( Altalaban ezen cegek szemelyzeti/fejvadasz vagy oktatassal foglakozo cegek.)
Figyelmetekbe ajanlom: Dr Veer Andras - Dr. Eross Laszlo : Magyarorszag a szcientologia (pok)halojaban cimu konyvet.
Nem semmi.... Másodpercre meg van szabva, mikor mennyit kell beszélni, irni, rögzíteni.
Szerencsére az ismerősöm ezt nem birta sokáig, pedig szeret dolgozni...
Példa. Ma 85 adatlapot kell rögzíteni, ennek átlagideje 5 perc, de ha nincs meg a napi 85 az már baj. Az senki nem érdekel, ha a rendszer tetű lassú, nem tudsz rögzíteni 30-40 pecig, minden művelet 5-6 percig tart, stb. Akkor TE nem végzed jól a melót, és maradj csak bent "munkaidő" után... Ha viszont kész vagy előbb, akkor tessék maradni, mert nincs még pontosan 1/2 5.... még csak 1/4 5 van....