Azt hiszem erre nem igazan fogok várni, mert nem igazán vagyok vallásos....
Mindössze csak az a bajom, hogy nem látom be, hogy egyesek miért egy amúgy is 2000ik év problémával küszködő könyvben találnak meg _minden_ megoldást...
P.s.
Ha el fog jönni akiben Te hiszel és én pedig nem, akkor igazat fogok adni Neked, és mindenkinek aki ezt mondogatja nekem....
De miután 2000 éve nem jött el (sőt szerintem soha nem jött el a világra Megváltó) ezért nem igazán bízom abban, amit írtál....
Ha lehet akkor mindenkit kérek, hogy kicsit reálisabb dolgokat írjon. Nem arra vagyok kiváncsi mi lesz, majd ha eljön, hanem hogy mi van most.
A kérdésre magában a Bibliában találod meg a választ, hisz ott van benne a már elévült mózesi törvény, és az azt betöltő-tökéletesítő, tehát továbbfejlesztő Jézusi tanítás, és a Jézusi tanításnak része, hogy akkor nem mondhatott el mindent, el fogja küldeni Vígasztalót, aki majd elvezet minket a teljes igazságra, tehát még azt is tovább fogja fejleszteni, vagy legalábbis érthetőbbé fogja tenni, amit Jézus 2000 évvel ezelőtt elmondott!
Szerintem nem kell toldani-foldani, nem a Bibliával van a baj, hanem az értelmezésével. Elég baj, hogy manapság nincs értékrendje az emberek többségének, s nem azt látom, hogy ettől mindenkinek egyéni véleménye lenne. Különben nekem nagyon sok gondom van a Bibliával, főleg az Ó-szövetséggel. Szerintem semmi köze az Újhoz, de ez már más téma.
Na és kedves Iko meddig kell még toldani foldani, hogy a mai kornak is mondjon valamit, azon kívül, hogy helyenként mond valamit a helyes értékrendről, de tulajdonképpen az egyéni véleményeket igyekszik kinevelni az emberekből.
Szerintem nem évülhet el, csak néhány dolgot át kell ültetni a mai korba. Nem egyértelmű számomra a "Ne paráználkodj" parancs. Több fordításban pl. a katolikusban is "Ne törj házasságot" szerepel, ami ellen gondolom, nincs kifogásod. Mi a baj a klónozással?
Ha a Gilgames eposz, a Kalevala, az Osszián és egyébb dolgok elévülhettek akkor a Biblia is el fog évülni istennel együtt. Én egyébként olvastam a Bibliát egyes részeket többször is, és számomra már el is évült (persze nem azért mert már olvastam ).
Ha a Gilgames eposz, a Kalevala, az Osszián és egyébb dolgok elévülhettek akkor a Binlia is el fog évülni istennel együtt. Én egyébként olvastam a Bibliát egyes részeket többször is, és számomra már el is évült (persze nem azért mert már olvastam ).
A kérdést nem provokációnak szántam, bár én személy szerint úgy gondolom, hogy az immáron majd' 2000 éves Biblia a mai korra tartalmaz ugyan remek és elfogadható alapgondolatokat (pl. : Ne ölj!, Ne lopj! stb), de igazából én nem tudom elfogadni azt, hogy pl. : házasság előtt ne szeretkezzek avval a lánnyal, akit szeretek, és aki viszont szeret engem. Vagy én pl. teljes mértékben elítélem a klónozást, de a Bibliában nem található meg a Ne klónozz! parancs...