1. Nincs kimondottan free-ellenesség... Olykor akár egy Grencsót is el birok viselni, vagy egy Ágostont is...:))
Csak éppen elég kortárs művészetet látogatok: tánc (?), képzőművészet stb. Na most éppen elég selejtet zúditottak már a nyakamba mindenféléből az idők folyamán.
Szóval már eléggé edzett vagyok és sokat el bírok viselni, és akad, ami tetszik is....
ezen az ominózus estén 3 együttes szereplet, az első még elment, amásodik akár kétségbe is ejthetett volna, a harmadik pedig a körülményekhez képest egészen jó volt...
Amit linkeltél, szinte csalás. Szinte már zene... Ebben csak öncélú mekegés-brekegés, mi ebben az alternativ-kortárs-hipermodern?
Én élőben szeretem a dolgokat, nem bújom a youtube-ot éjjel-nappal... ::))) Azt tudom, hogy ez az avantgarde "zene" se új, de nem érdekelnek a régi dolgok. A ma érdekel, a mai technikák, mai emberek....::)
A Beeper...?? hihihi, hát azt a végén én is nehezen tudtam felfogni, hogy miként bírtam ezt túlélni... A szünetben nyomban világgá is akartam rohanni, de aztán még egyszer elolvastam az ismertető füzetkét és úgy döntöttem, hogy ha már ezen a két életveszélyes akadályon élve túljutottam, akkor már bármi jöhet...
mit ne mondjak, amikor a csaj elkezdett sikitozni, a két előző élmény se bírt annyira megszilárdítani, hogy a megdöbbenéstől ne felejtsem el megnyomni a kamera gombját, de aztán rendeződteka sorok....::)) A végére meg már kifejezetten tetszett és persze magamat is csodáltam, hogy eégszen megbékéltem ezzel az amúgy leírhatatlan extraordinációval.
Hogy ez avantgárd? Kortárs? Hipermodern? A jó isten tudja. De Bauerék mégis lenyűgöztek. ellenben a másik kettő, különösen a Beeper........ Hát azokat inkább éreztem sűrgős orvosi esetnek, semmint alkotó művészeknek... (Meg még hogy Hock Ernő lenne pillanatnyilag a legfoglalkoztatottabb magyar bőgős????? Hmmmmmm)
Illetve, visszanézve enneka fesztiválnak a korábbi-régebbi eseményeit, az tisztán látható, hogy egyesek ész nélkül hüjjjitik a közönsaéget a vonók összevissza huzogatásával, a fúvós eszközök billentyüinek nyomogatásával, zonogárról, dob izgatáaásról nem is beszélve... Ezek egymást utánozzák és "alkotnak"....
Ellenben a trio Bouge annyira eredeti (leglalábbis nekem még...) és annyira döbbenetes, hogy nekik mindent meg lehet bocsájtani, sőt, még kedvelni is lehet őket. Óriási fazon mind a három..... Őket bármikor máskor is, de a Beepert, főleg a vasalódeszkán a szaxiját huzogató szegény Vida művészt - háááááááááát.....
Hogy akkor szép nyugodt napotok legyen: az Újbuda Jazzfesztiválon jártam a hónap elején...... (Nem mondom, egy picit avantgárd volt az egész estea MU Szinházban.)
Háááát, azért én most is eljárogatok jazz koncertekre, az élet nem állt meg, csak azért ,mert itt megállt....
Ime, egy kis visszaemlékezés az utóbbi évek egyik legszenzációsabb, hazai művészekkel itthon előadott koncertről, ami augusztusan volt: (és most szerdán jön egy nem kevésbé tüzes folytatás...)
Zeneművészként Kossuth-díjat kapott, fogorvosként szabadalmai voltak, a Szomszédok főcímzenéjéből ismerhetjük a legtöbben. 72 éves lett volna. Tovább »
-Birta Miki Gitáriskola III. Gitártábora a Vidratanyán! 2013 augusztus 21-25 . - Ez egy remek buli lesz! Jelentkezni már most lehet! Bővebb információ: http://mikibirta.com/magyar/hirek Beszámoló a tavalyi évről. A helyszin ugyanaz:
Azzal a jó hírrel szolgálhatok, hogy elindult a III. Birta Miki Gitárverseny amit az S.L. Amps-al közösen rendezünk. Ezúttal nagyon komoly nyeremények várnak gazdára. A nyertes egy kézzel készült csöves fejet vihet haza. Ha tetszik a kezdeményezés, kérlek add tovább és nevezz Te is! A hozzászólásom megírásakor a film még töltődik (77%-on áll épp) de nemsokára elérhető lesz:
Mekkora összeget fordítana a helyszínen ital/étel fogyasztásra? *
0 Ft - 5000 Ft
5000 Ft - 10 000 Ft
10 000 Ft - 15 000 Ft
15 000 - 20 000 Ft
20 000 Ft -
hadd ne írjak :) de azért inkább igen:
tudod mennyi a nettó minimálbér, valamint ennek a munkáltató által kifizetendő összes járuléka?
És vajon hány húszeres vacsora jön ki a sokezredik marketingféle végzettségű asszisztens kislány kezdőfizetéséből, ha a körömcipőt a lovagja fizeti, a bömöst meg az ősök? És hány kopasznyakú fordul meg tízéves átlagban akár csak egyszer jazzklubban, akár ha csak Djabét hallgatva valami komoly dolog helyett?