Keresés

Részletes keresés

TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2398
"Mindenestre addigis adjunk ennek a Boinc-bácsinak egy otimalizált klienst, hogy legalább egy picit gyorsuljon, jó?"
Jó. Majd lassan összeszedem, hogy mit-hogyan kell csinálni és beírom néhány lépésenként. Amelyiknél szólok, annál pedig nem csinálod meg, amíg nem érted teljesen. Inkább kérdezz.

"Ha lecsrélem a rendszeremet 64 Bitesre (már pedig esedékes ha nem bagóért akarom majd eladni évek múlva)"
Bármilyen rendszert raksz össze, azt a mostani árához képest csak bagóért fogod tudni eladni évek múlva. Ezért hajtogatom azt, hogy ha a seti-n kívül elég a géped, akkor ne költsél rá...

"szóval magyarul egy komplett gépet vehetek alaplapostul ugye?"
Igen, de majd akkor, amikor tényleg szükséged lesz rá. De a seti miatt ne vegyél új gépet. Vagy csak és kizárólag akkor, ha tudod, hogy egyrészt a most ráköltött pénzedhez képest úgyis csak bagóért fogod tudni eladni, másrészt ami fontosabb: Biztos vagy benne, hogy ez a pénz sehonnan nem fog hiányozni. Ha nem vagy biztos ebben, akkor nem szabad megvenni az új gépet.

Ne csináld ezt velem... Kezd egyre erősebb lenni az a meggyőződésem, hogy Te csak azért akarsz gépet cserélni, mert leírtam az enyém feladatmegoldási sebességét. Ha ezt előre tudom, akkor nem írom le és a rambővítésre sem adok tippet. Én azt hittem, hogy a jelenlegi géped Neked megfelel, nem akarsz új konfigot venni, mert elég a mosstani. A mostani gépednek pedig tényleg csak a ram volt a szűk kapacitású része...

Üdv:
TZiky-))
Előzmény: Franky1983 (2394)
TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2397
A nagyon pörgő topikokat szokták jelölni vele.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Franky1983 (2393)
TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2396
Azóta nem frissítették azt a lapot. Kihunyt a lelkesedés. Van ez így más esetekben is...

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Franky1983 (2392)
TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2395
"Egyébként arra tudsz egy kis motivácót adni, hogy Einstein elméleteit/ vágyait/ gondolatmenetét hogyan tudják továbbvinni?"
Ennek nem sok köze van az Einstein projekthez. Einstein továbbvitele: Keresik az egyesített elméletet... Ez arról szólna, hogy egységes leírást kapna az einsteini elmélet és a kvantumvilágot leíró elméletek.

"Mit is kell ezalatt érteni, hogy az einsteinben a "garvitációs hullámikat is keresik"?"
Feltételezik, hogy a térben a gravitáció "ugyanúgy" "terjed", mint a viz felszínén a hullámok. Kitalálták, hogy a jelenlegi műszerezettségünkkel hogyan tudnánk érzékelni a gravitációs hullámokat, megépítették a berendezéseket és a berendezések által vett jelek feldolgozását kiadják a gépeknek. ( Mi lesz ha kiderül, hogy vannak gravitációs hullámok? Valahogyan felhasználjuk őket. Esetleg "antigravitációs" hajtóművekben. Mi lesz ha kiderül, hogy nincsenek? Kidobnak egy - vagy több - elméletet. )

A SETI-nek csak kb egy évtizedes múltja van és arról szól, hogy az űrből vett jeleket elemzi. A fő cél az ET megtalálása, de vett jelek feldolgozásával egyre több ismerete lesz a tudósoknak a világegyetemben zajló folyamatokról is. Ezért én nem nagyon tudom elmondani, hogy hogy áll a kutatás, mert a jeleket az arecibói űrtávcső rögzíti, a gépek pedig feldolgozzák. Nem tudom, hogy ez a folyamat hol tart, és hogy van-e optimuma, és hogy mikor érjük el.

Ugyanígy vagyok a többi projekttel is. A fentieknél jobban azokba sem mélyedtem bele, mert nem vagyok egy nagy angolos - ami nem érdekel, azt nem szótárazom ki.
Szükségük van a gépem számítási teljesítményének egy részére, az a rész pedig nekem éppen nem hiányzik, így "odaadom" nekik.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Franky1983 (2388)
Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2394

 

  Mindenestre addigis adjunk ennek a Boinc-bácsinak egy otimalizált klienst, hogy legalább egy picit gyorsuljon, jó?

  Ha lecsrélem a rendszeremet 64 Bitesre (már pedig esedékes ha nem bagóért akarom majd eladni évek múlva) ugye a memo-kártyáimat is... szóval magyarul egy komplett gépet vehetek alaplapostul ugye?

 

  Üdv: BF

Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2393

 

  Mellesleg Szerinted mit jelent itt az inedexben az internet-opción belül egyes választható linkek előtt a kék vagy pirosas színű cseppszerű jelzés?

 

   Üdv: BF

Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2392

 

  A másik megy, hogy ugyis csak ketten társalgunk itt, nem mint egy fórumban!

 

  Azért ez szomorú, hogy csak Te vagy itt a keménymag, nem?

 

  Ha sokat újjítottak a Boinc Manager-en akkor miért nem tének vissza a Régi Motorosok? Csak volt valami oka, hogy egy régebbi verziójút  tettek föl, nem?

Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2391

 

   Ok, bocsi, már épp elküldtem mire megláttam, hogy válaszoltál rá, azért van még benne egy új mondat a közepén, mint megerősítés. (mellesleg ezért jobb szerintem a chat: közvetlenebb)

 

   Üdv : BF

 

Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2390

 

    Mindenestre szerintem nem érdemes tuningolni ezt a gépet.

  Hisz ha belegondolsz, ha még ezt a rendszert meghagyom, és csak néhány év múlva(előbb utóbb úgyis le kell) cserélem akkor már fabatkáért sem tudom eladni!

    Tehát minél tovább várok, annál inkább bukok! Ezzel egyetértessz nem?

  

  Így hát jó szolgálatott tett, és kényes búcsút kell venni tőle. Csak az a kérdésem hogy az új 64 bites opcira való átállás esetén az alaplaptól is búcsút kell vennem?

 

  Üdv: BF

TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2389
"Hisz ha belegondolsz, ha még ezt a rendszert meghagyom, és csak néhány év múlva(előbb utóbb úgyis le kell) cserélem akkor már fabatkáért sem tudom eladni!"
Ez így van. De amíg a setin kívüli igényeidnek megfelel, addig felesleges másik gép vásárlásán gondolkozni. Amikor pedig megvetted a másik gépet és ez még üzemképes, akkor vagy PC-bontó aprópénzért, vagy valami ismerősnek - aki még ennek is örül - eladni/elajándékozni, vagy keresni valami nonprofit karitatív szervezetet és nekik adni.

"Csak az a kérdésem hogy az új 64 bites opcira való átállás esetén az alaplaptól is búcsút kell vennem?"
Szerintem igen. Amikor kezded érezni, hogy a setin kívüli tevékenységekhez kevés lesz a gép, akkor lehet kezdeni a gyűjtést. Alaplap, proci, ram. De szerintem néhány év múlva megkapod azt a konfigot ami nekem most van kb 50-60-ért komplett, boltban, garanciával. Vagy jobbat kapsz.
Az előző gépemmel így jártam... Megvettem 5 éve 160-ért, és igen hasonlót akartak eladni 45-ért.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Franky1983 (2386)
Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2388

 

  Egyébként arra tudsz egy kis motivácót adni, hogy Einstein elméleteit/ vágyait/ gondolatmenetét hogyan tudják továbbvinni? 

  Mit is kell ezalatt érteni, hogy az einsteinben a "garvitációs hullámikat is keresik"?

 

  Ha majd ráérsz egy kicsit akkor tudnál a SETI-ről (egyébként most néztem meg a Technikal news-t, és ottis ugyanúgy a home link sorában a betűk helyén: kockák)

  Mivel nem vagyok valami profi angolos ezért  vagy ajáljál linkben valami kicsit rövidebb és érthetőbbet, vagy lécci nagyvonalkban vázold hogy mik az elmúlt évtizedek eredményei, hogy áll a jelenlegi kutatás, és mikor érjük el az optimumot?

  Ugyanez az Einstein-ről, persze csak ha majd lesz ráá időd!

 

  Üdv: BF

 

TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2387
"Mikor már bezártam a böngészőt, és újabbat nyitottam meg akkor már rendes volt minden/kivéve a régi problémánkat(az maradt ugyan úgy)"
Hát ennek megjavítására már így a távolból nincs tippem. ( Esetleg a jelszó ismeretében - ide ne merd írni - még tudnék nézelődni, de a megoldást akkor sem tudnám megígérni. )

Vagy létrehozni a seti honlapján egy teljesen új accountot tiszta lappal, csak ahhoz meg másik e-mail cím kell.

"Winampom(5.1 soourrand edition) is szar."
A Vistára fel sem ment... Kiírta, hogy nem támogatott oprendszer, és kilépett. A Vista meg kiírta, hogy a Winamp nem oké vegyem fel a gyártóval a kapcsolatot, vagy keressen megoldást a neten. Mondtam keressél... Aztán feldobta, hogy van megoldás, akarom-e látni? Mondtam hááppersze, muti. Akkor feldobta, hogy keressem meg a gyártót. Mondtam: Ez már megvolt.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Franky1983 (2384)
Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2386

 

  Mindenestre szerintem nem érdemes tuningolni ezt a gépet.

  Hisz ha belegondolsz, ha még ezt a rendszert meghagyom, és csak néhány év múlva(előbb utóbb úgyis le kell) cserélem akkor már fabatkáért sem tudom eladni!

  Így hát jó szolgálatott tett, és kényes búcsút kell venni tőle. Csak az a kérdésem hogy az új 64 bites opcira való átállás esetén az alaplaptól is búcsút kell vennem?

 

  Üdv: BF

Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2385

 

 A rádióban meg csak tök KAKI-zene megy. Mind1. Ez Van. Ü:BF

Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2384

 

  Mikor már bezártam a böngészőt, és újabbat nyitottam meg akkor már rendes volt minden/kivéve a régi problémánkat(az maradt ugyan úgy)

 

  Ja, és mellesleg a Winampom(5.1 soourrand edition) is szar. Minden stimmel vele csak épp a legfontosabb szar: a hangzása: el van torzulva.

 

  Üdv: Bf

Előzmény: TZiky (2383)
TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2383
"Ez előbb mikor kiloggoltam már a SETI kezdőlapján is csak kis kockák voltak a betűk helyén!"
Igen, mert a karakterkódolást "megjegyezte". Ha bezárod a setis böngészőlapot, akkor az újbóli megnyitáskor is megmaradnak a kockák?
Ha nem, akkor be kellene logolni, hátha a helyes karakterkódolással fogja megjeleníteni a lapot.
Ha igen, akkor előszőr a böngészőben kellene megnézni a karakterkódolást, hátha a böngésző is "megjegyezte".

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Franky1983 (2381)
Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2382

 

  Mellesleg profilt (pl.: fényképet fölrakni) sem tudok csinálni/már próbálgattam egy néhányszor, de kiadja, hogy: Profile error. Tehát magyarul: nem megy

Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2381

 

   Ez előbb mikor kiloggoltam már a SETI kezdőlapján is csak kis kockák voltak a betűk helyén!

 

   ferenc_barna az új loginnevem.

 

   Üdv:BF

Előzmény: TZiky (2379)
TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2380
"Csak az a keresztkérdésem, hogy ennek ellenére miért marad meg mégis az az egy szem home link?"
Nem tudom. Lehet, hogy az oldal magírásakor annak az átkódolását szándékosan nem programozták bele.

"És mondjuk, hogy ezt a sok info-t nem tudom elolvasni ez már engem is sokkal jobban bosszant, mint az az előző oldalon nem látható pár link!!!"
Azért küzdünk, hogy el tudd olvasni.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Franky1983 (2378)
TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2379
Mi lett az új neved? Mert nem találom a "Barna"-val kezdődőek között...

"Egyértelműen a betűkarakterek kódolásával lehet valami gubanc.
Ez addig biztosan nem fog megváltozni, amíg nem logolsz be újra... A korábban belinkelt kép alapján meg kellene keresned "Your Account" lapon a "Log out" linket és kilogolni...

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Franky1983 (2378)
Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2378

 

  Egyértelműen a betűkarakterek kódolásával lehet valami gubanc. Csak az a keresztkérdésem, hogy ennek ellenére miért marad meg mégis az az egy szem home link? Rákattintani rá lehet arra a kockás linkekre is, csak épp az ezután lehozott oldalon is kockák vannak a betűk helyén!!! És mondjuk, hogy ezt a sok info-t nem tudom elolvasni ez már engem is sokkal jobban bosszant, mint az az előző oldalon nem látható pár link!!!

 

  Üdv: BF

TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2377
"csak lécci ne nézz madárnak!"
Nem erről van szó. Arról van szó, hogy nem tudom, hogy mennyire érted amit írok és így nem tudom, hogy mennyire alaposan kell elmagyaráznom.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Franky1983 (2372)
TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2376
"Gondolom, hogy első lépésként akkor ki kell cserélnem a főbb szerveit a kicsikémnek ugye? És csak ezután tudunk operálni egy akár újabb oprenszerrel ugye?"
Igen. Ezért írtam, hogy ha az egyéb tevékenységeidnek megfelel a jelenlegi géped akkor emiatt ne költs rá többet.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Franky1983 (2371)
TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2375
"Tehát a lényeg az, hogy akik a ranglista elején vannak, azok gyorsabb kofigu, azaz gyorsabb RAM-ú, Proci-jú, és vinyójó géppel dogoznak?(persze amellett, hogy sok éve dolgoztatják sokat ezt a háttérprogit)?"
Igen. És esetleg több ilyen gépen is futtatják.

"De Hozzád az a kérdésem lenne, hogy vajon az oprendszeren keresztül, azaz szoftveresen is lehet tuningolni?"
Valamennyire valószínűleg igen.

"Vagy az oprendszeremet is le kell cserélnem mondjuk egy Vistára64-re, vagy akármire, hogy 1-2 óra alatt végezzen egy feladattal? Kérdés hogy ágyáltalán föltudjuk-e formázni erre a gépre mondjuk a Vista64-et?"
Szerintem a jelenlegi gépedre nem megy fel a Vista64, mert szerintem a géped - oprendszertől függetlenül - nem 64 bites.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Franky1983 (2369)
TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2374
Félreérthetően fogalmaztam. Az általad jelenleg használt program régebbi verziójára volt az áttérés. És azért a jelenlegi program régebbi verziójára, mert akkor még az volt a legújabb. Azóta fejlesztettek rajta és így alakult ki a mostani.

Üdv:
TZiky:-))
Előzmény: Franky1983 (2368)
Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2373

 

  KÉSZ. ÉS A KOCKÁK TOVÁBBRA IS VÁLTOZATLANOK

 

  Üdv: BF  És azért köszi az erőfeszítéseidet!

Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2372

 

  Ari vagy, értem én, csak lécci ne nézz madárnak!

 

  Persze megcsinálom én, csak szerintem kizárt hogy változik valamit ha már egyszer alapból ilyen az egsész nálam. Beloggástól függetlenül!!!

Előzmény: TZiky (2370)
Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2371

 

   Gondolom, hogy első lépésként akkor ki kell cserélnem a főbb szerveit a kicsikémnek ugye? És csak ezután tudunk operálni egy akár újabb oprenszerrel ugye?

   Úgyértem fölösleges agyba-főbe tuningolni, ha egyszer pár éven belül már nem ér semmit az egész gépezet nem?

 

   Üdv:BF

TZiky Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2370
"Nekem már erre a Te általad adott linkre kattintása után is az Edit Account Informatrion oldalon is ugyanúgy a Home fejléc sorában,(alul-fölül is)-mint már írtam egy párszor- egyedül a Home link látszik a többinél a betűk helyén kockák vannak ."
Oké, értem, de most nem azok a lényegesek, mert azon akarunk változtatni.

Hasonló lapot kellene látnod, mint ami a csatolt képen van. ( Ráklikkelve feldobja ablakban, nagyobb méretben. ) Ha egyezik, akkor a képen látható "ide kellene beírnod" szöveg helyére billentyűzd be a korábban írtakat, majd megnyomni a gombot.

Üdv:
TZiky:-))

Előzmény: Franky1983 (2367)
Franky1983 Creative Commons License 2007.10.07 0 0 2369

 

  Tehát a lényeg az, hogy akik a ranglista elején vannak, azok gyorsabb kofigu, azaz gyorsabb RAM-ú, Proci-jú, és vinyójó géppel dogoznak?(persze amellett, hogy sok éve dolgoztatják sokat ezt a háttérprogit)?

   Mindenestre az lesz a legjobb ha holnap újra faggatom a Progis Haveromat, mert eddig nem sokat tudtam meg a problémám megoldásáról!

   De Hozzád az a kérdésem lenne, hogy vajon az oprendszeren keresztül, azaz szoftveresen is lehet tuningolni? Vagy az oprendszeremet is le kell cserélnem mondjuk egy Vistára64-re, vagy akármire, hogy 1-2 óra alatt végezzen egy feladattal? Kérdés hogy ágyáltalán föltudjuk-e formázni erre a gépre mondjuk a Vista64-et?

 

   Üdv:BF

  

Előzmény: TZiky (2366)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!