Keresés

Részletes keresés

Tunézia fan Creative Commons License 2019.09.23 -2 1 78027

Szia Edina!

Köszönjűk a részletes beszámolót mintha mi is ott lettünk volna veletek.Azért az jó érzés hogy Ti is jól éreztétek magatokat Tunéziában sok topiktársunkkal együtt. Ha még nem pakoltatok volna ki a böröndből most akciózza a Kartago a Ti szállodátokat lehet a mama kedvéért is visszafordulni :-)

Mindenesetre felvettem a szállodát a listámra figyelembe veszem a jövő évi utazásomnál. Még egy kérdés: megúsztátok meduzacsípés nélkűl?

Üdv

Tf

Előzmény: deák dinus (78025)
deák dinus Creative Commons License 2019.09.22 -2 5 78026

deák dinus Creative Commons License 2019.09.22 -2 6 78025

Marco Polo Hotel folytatása

 

A főépület éttermében lehetett reggelizni sajnos csak fél 8-tól  ami az egyik negatívum is volt. Sokan várakoztunk reggelente már a teraszon kávés csészével a kézben.

Egyébként a reggeli választék pazar volt palacsinta fánk lángos 3-4 féle sajt és felvágott omlett tükörtojás rántotta sok féle péksütemény . A reggelinél lehetett frissen facsart gyümölcslevet is inni . Én többször is ittam és nagyon finom volt.

Az ebéd a főétterembe és a medence végén található Mediterrán étteremben volt. Oda be lehetett menni egy kis vékony nyári ruhába is mert rattan székek voltak a teraszon nem áztattad el másnak a széket ha egy kicsit vizes voltál még.

Természetesen kisebb volt a választék de mindig találtunk kedvünkre valót.

Többször volt egyébként rántott csirkemell és ettem sonkás sajtos csirkét is ami nagyon finom volt. Vasalt szendvicset is csináltak délbe .

Ebéd után szintén lehetett enni 3-5 között a mediterránba de korlátozott volt a választék. Szendvics pizza palacsinta és sütemény illetve gyümölcs volt csak, de délutánra bőven elég volt .

Este a vacsora fél7-9 között volt nem volt tolongás és ha látták hogy mész be már terítették is fel az üres asztalt a pincérek. Választék ugyan akkora volt mint délben 2-3 féle leves hal minden étkezésnél és a szokásos sült krumpli sem maradhatott el. A spagettit és a pizzát este frissen készítették . Nagyon finom volt az is.

A bárok éjfélig voltak nyitva addig mindent ihattál soha nem volt olyan hogy valami elfogyott vagy várni kellett rá illetve nem volt vizezve egyik ital sem.

 

A tengerpart homokos nagyon széles és van egy kis faház ott is ami 10-17ig volt nyitva hideg üveges  üdítő és kávé volt csak. Nagyon sok napozó napernyő kb 130-150 db volt lent . Még délben is találtunk üres ágyat.

 

A szálloda gyönyörű kerttel van körülvéve amit rendszeresen gondoztak .

 

A környéken több üzlet is van egy kellemes 10 perces sétára pedig  a kikötő.

Mivel ez az új Yasmin Hammamet részen van az árak kicsit magasabbak voltak.

Éppen ezért pénteken bementünk a Nabeuli piacra vásárolni . Kb 6 órát töltöttünk bent úgy hogy egy taxissal megegyeztünk a fuvardíjba 60 td meg is várt minket ill. úgy egyeztünk meg vele hogy ha már elfáradunk és haza akarunk menni hívjuk és 20 perc múlva ott van értünk.

Szerintem 4 emberre korrekt ár volt.

 

Sokadik nyaralásunk volt ebben az országban már nekem és a páromnak de szerintem ez az egyik legjobb szálloda volt .

A kétkedők kedvéért jegyezném meg hogy voltunk már több 4 és 5 csillagos hotelbe itt  és  tudok korrekt véleményt írni.

 

Mindenkinek ajánlom ezt a szállodát aki egy kellemes és mosolygós alkalmazottakkal teli hotelbe szeretne nyaralni.

 

Ui a szüleim az utolsó nap csak annyit kérdeztek tőlem hogy ide nem lehet egy hónapra jönni mert mire az ember belerázódik a pihenésbe már haza is kell menni . 

 

Azt hiszem ez mindent bizonyít !!!

 

deák dinus Creative Commons License 2019.09.21 -2 4 78024

deák dinus Creative Commons License 2019.09.21 -2 5 78023

deák dinus Creative Commons License 2019.09.21 -2 5 78022

deák dinus Creative Commons License 2019.09.21 -2 4 78021

Napfelkelte Tengerpart

deák dinus Creative Commons License 2019.09.21 -2 4 78020

deák dinus Creative Commons License 2019.09.21 -2 5 78019

Marco Polo Hotel

deák dinus Creative Commons License 2019.09.21 -2 6 78018

Sziasztok !

 

Szállodánk a Concorde Marco Polo Hammamet volt 09.10-09.17 között.

Ez egy Riu szálloda volt amit megvettek és kicsit veszített a fényéből , talán ezért 4  csillagos most.

A szálloda vendégösszetétele nagyon vegyes volt sok angol német portugál kevés magyar /akkor összesen 8/és persze orosz. De nem nagyon volt miattuk gond szerencsére .

 

A párommal és édesanyámékkal voltunk ebben a hotelben akik 70 illetve 70 felettiek. Ezt csak azért emelem ki hogy az idősebb korosztály is bátran belevághat egy Tunéziai nyaralásba és elégedetten fog hazajönni !!

 

A szálloda kb másfél órányira van a Monastiri reptértől mi már déli 1 körül a szállodában voltunk . Egyből megkaptuk a karszalagot és mehettünk enni inni amíg a szobánk elkészült. 2 óra felé mentünk vissza a recepcióra és megkaptuk a szobakulcsokat . A szüleim miatt egymás melletti szobát kértünk amit teljesítettek is.

Az elsőre kiosztott szoba nagyon szép volt hibátlan bútorzat működő klíma széf kis hűtő mennyezeti ventilátor csak egy baj volt vele hogy az erkély  kilátás a szervizútra nyílt.   Se tenger se udvar se medence .

Visszamentünk a recepcióra csere miatt .

Kaptunk két szobakulcsot 4173-4174. Ez a szálloda legfelső emeletén van az utolsó két szoba volt teljes kilátás a tenger és a pálmafák, oldalt pedig a kert . Tökéletes volt mindannyiunknak .

Ez a szobacsere négyünknek 20000 ft fájt összesen  átszámítva. De megért ennyit a kilátás és a nyugalom. Nem hallatszott fel az esti műsor és jó volt esténként a tenger hullámzására elaludni.

Nem nagyon kellett a klíma mert napközben strandoltunk este pedig kellemes szél volt a tenger felől a szobánkba nyitott terasz ajtónál aludtunk minden éjjel.

 

A főépületben van a főétterem mellette van a tematikus étterem Ázsiai ide lehet menni hetente 1 alkalommal de foglalás szükséges . Mi voltunk és nagyon finom volt minden . Svédasztalos nincs kiszolgálás 7-9 között annyit és azt ehetsz amit akarsz csak az italt szolgálták fel.

Itt van egy bár este 6-12 között tart nyitva mindent ihatsz bor sör koktélok kávé rövid ital üdítők. Nagyon kedves személyzet van itt mindig mosolyogtak és jó fejek voltak . A recepción egyébként nem lehetett dohányozni csak kint az udvar részen és az étterem teraszán .

Az udvaron rengeteg  asztal volt napernyőkkel  és itt is volt egy bár ami este 5-kor nyitott amikor a medence bár bezárt illetve itt volt az esti műsor is .

A medence hatalmas és kellemes hőfokú . A szélén voltak mozaikból épített napozók amire jól esett az embernek kifeküdni mert a vízben voltál de mégis napoztál. A medencebárban kávén kívül minden ital elérhető volt . Kellemes személyzet 1 dollár ellenében soron kívüli kiszolgálás . Ahogy kiürült a poharunk már hozták is a következőt isteni koktélt kaptunk minden alkalommal .

A medence mellett volt egy külső bár ott is kitűnő személyzet volt és nagyon finom kávé capuccino stb volt kapható a megszokott italokon kívül.

A medence körül gyönyörű kert és rengeteg napozóágy napernyő volt. Ingyen volt a matrac és törölköző kártya ellenében minden nap cserélhetted a törölközőt ha akartad. Volt ahol lugas volt a napozó felett mi mindig ott foglaltunk helyet mert anyukámék már nem nagyon bírták a déli nagy meleget.

Ott szinte mindig árnyék volt de vittünk egy napernyőt is oda amit ha kellett felhúztunk nekik .

 

folyt. köv. kép is megy majd

 

Tunézia fan Creative Commons License 2019.09.18 -4 2 78017

Szia Rózsakert!

Köszönjűk a beszámolót, jó volt olvasni. Itt is bebizonyosodott hogy ha jól akarjátok érezni magatokat nem kell ehhez egy ötcsillagos szálloda egy-két csillaggal kevesebbe is kerek minden figyelembe véve az ár/érték arányt is.Sajnos  topiktagjainknak valszeg befejeződött a szezon még Pistu tartja kint a frontot (30 fokos levegő, 27 fokos tenger csak hogy picit fájjon a szivűnk itthon),

de igéretünk van Edina és Pistu beszámolójára is, igy nosztalgiázhatunk még egy ideig.

Üdv

Tf

 

Előzmény: rozsakert (78016)
rozsakert Creative Commons License 2019.09.18 -1 7 78016

Sziasztok! 

Jövök az igért beszámolóval. El Muradi Cap Mahdia

A gépünk aránylag időben indult. Monastír előtt jó nagy vihar volt, villámlott kicsit rázós volt az út vége, de szerencsésen földet értünk. Hatalmas tócsák voltak a reptéren, és már sötétedett. Mire Mahdiába értünk, teljesen sötét lett. Szóltak, hogy menjünk vacsorázni, mert nemsokára vége lesz a vacsi időnek. Másnap aztán kiderült, hogy volt pár szoba csere, Zita az idegenvezető intézte, tájékoztatót tartott a programokról, nagyon aranyos volt. Nekünk tenger közeli szoba jutott, oldalról nézett a tengerre, jó volt.

Végül is jó idő volt, egy két nap volt borúsabb. Sok légy van, és a moszkitók is csipkedtek, de lehetett kapni olyan kendőt, amivel áttöröltük magunkat. A kaja érdekes volt, szokatlan, a levesek, két, vagy háromféle, abból 1 mindig paradicsom leves volt. A hétvégére már kicsit alakult a kaja, vagy megszoktuk, nem tudom, de mintha javult volna. Lehet azért, mert jött nagyobb létszámú francia, és német csoport, nekik a partra kitűzték a zászlóikat is. Voltak oroszok, és igen elég bunkók voltak, tolakodtak, de ha nem hagytuk, elkódorogtak. Voltunk kb 25-30 magyar, jól összejöttünk, beszélgettünk velük. A pincérek rendesek, és túlterheltek voltak. Volt tengerparti bár, üdítő, és finom hideg sör volt, és persze kávé.

Kevés volt a pohár, mi vettünk a pénteki nagy piacon magunknak műanyag poharat, aminek teteje is volt, abban már könnyű volt az üdítőket akár hármasával is vinni a partra. Az ebéd délben a kerti étteremben volt, ami nagyon jó megoldás, csak egy strandruhát kellett felvenni, meg egy pólót, nem kellett öltözni. Végül is mindig találtunk magunknak valami jót. Az egy hátránya, hogy tényleg vadászni kellett az evőeszközökre, biztos kevés volt nekik. Minden nap palacsintát sütöttek a medencénél, mindíg csokimártással volt.

Voltunk kisvonatozni, az jó volt. 45 percet lehetett tölteni a Medinában. Visszafelé megállt egy boltnál, mondta a vezető, hogy ott lehet venni alkoholt. Vettünk is füge pálinkát, meg datolya likőrt. A hallban a bárban is finom italok voltak, koktélok, likőrök, egy este ittunk menta likőrt, az is finom volt. Itt nem voltak olyan borravalóra rámenősek, mint előző évben a Rhiad Palms-ban. Minden este műsor volt, az animátorok nagyon aranyosak voltak, a gyerekeket is külön szórakoztatták. Szinte odavalósiakat nem is láttunk a szállodában, igaz már kezdődött az iskola nekik most hétfőn.

Nagyon hangulatos szőllő lugas van, ami jó puha ülésekkel párnákkal van ellátva, jó nagyon, el is lehet feküdni rajta, kellemes volt este a jó szellő miatt.

Ami nálam negatívum volt, hogy hajnal 2-ig bömbölt a zene, aki rossz alvó, annak annyi, az biztos nem tud pihenni.

A part gyönyörű, rengeteg kagyló, hoztunk is bőven. A víz jó meleg volt, délutánra hullámzott már jobban, de nagyon jókat fürödtünk. Voltunk egy kalózhajós kiránduláson, jó hangulatot csináltak. Jó zene volt, 8-9 éves kisfiúk másztak a köteleken, csinálták a műsort. Volt ebéd, hal, saláta 1 szelet nagyon finom puha kenyér, üdítő. Csináltak képeket is, lehetett fürödni a tengerben.

Összességében nagyon jó volt, ár érték arányban nagyon megérte, nagyon jó egy hét volt. Nem volt semmi bajunk, szedtük a probiotikumot. Nagyon hamar eltelt. 

 

evi.b. Creative Commons License 2019.09.18 -2 0 77929

Szi Tf!

Nem veszem komolyan, de ezen én nem vettem észre semmilyen hangulatjelet. 

Előzmény: Tunézia fan (78011)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.09.17 -3 0 78014

Üdv itthon, várjuk a beszámolót :-)

Előzmény: deák dinus (78013)
deák dinus Creative Commons License 2019.09.17 -2 2 78013

Sziasztok

 

Ma reggel mi is megjöttünk nagyon jó kis nyaralás volt még anyukámék is sajnálták hogy haza kell jönni onnan.

Hétvégén bővebben is írok és ha tudok teszek fel pár képet .

Tunézia fan Creative Commons License 2019.09.17 -3 0 78012

Úgylátszik a helyzet azóta se változott: mi a 152.-es szobában voltunk ez a bár fölött a szinpadra nézett na itt hajnalban indult be a wifi csak úgy jöttek mentek az elöző napi viber üzenetek. A recepciós rész nálunk se működött max reggeli elött lehetett itt netezni.További jó nyaralást! 

Előzmény: pistu67 (78008)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.09.17 -3 0 78011

Évi virágnál ott a szmájli ne vedd komolyan :-)

Előzmény: evi.b. (78010)
evi.b. Creative Commons License 2019.09.17 -3 0 78010

A körülmények sajnos  akaratomon kívül másként alakultak és ez egy hirtelen döntés volt. Több országban többször jártunk már és a véleményemet mindig elmondtam. Részemről soha nem mondtam, hogy nem jó Tunézia. Ezt honnan veszed, vagy valamit félreértenék, vagy kötözkődsz? Olvass már egy kicsit visszafelé is.

Előzmény: tenger virága (78009)
tenger virága Creative Commons License 2019.09.16 -2 0 78009

Szia,

Törökország helyett mégis Tunéziába kellett volna mennetek, jobb lett volna a nyaralásotok :)

Akkor mégsem olyan rossz Tunézia? :)

 

Előzmény: evi.b. (77993)
pistu67 Creative Commons License 2019.09.16 -1 1 78008

Szia!

Itt vagyunk péntek óta. 

Halál a net a szállodában, de egyenlőre sokkal több a jó, mint a rossz. Ha hazaérek írok beszámolót, de röviden, egyenlőre nem bántuk meg, hogy ezt a szállodát választottuk. 

 

Előzmény: Tunézia fan (78007)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.09.16 -3 2 78007

Kicsit megkésve bár de köszi. Te mikor is mész kedvenc szállodámba a Thapsusba mert ha emlékezetem nem csal szeptembert írtál? Nekünk ez a szálloda tavaly nagyon bejött kicsit koros, kicsit kopott de a kert a tenger és a kaja bőven négy csillag fölött van és ezzel feledteti a puritán szobát.

 

                            

 

 

Előzmény: pistu67 (77951)
66-os laci Creative Commons License 2019.09.15 0 0 78006
Sziasztok. Megszeretném kérdezni azt, hogy a mobilnet használható ott???
Azt olvastam lejjebb tán venni kell valami féle fajta SIM kártyát ha jól értelmeztem.!!
Tunézia fan Creative Commons License 2019.09.13 -2 0 78005

Azért nem ilyen fekete fehér a helyzet tavaly már a Thapsus egyik szárnyát felújították és itt is volt már olyan szoba amit az ajtó és a folyosói szönyeg alapján felújíthattak. Itt csak az a kérdés hogy mikor érnek a végére és az idén bevezetett idegenforgalmi adót mire fordítják.

Előzmény: hunaqua (78002)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.09.13 -3 0 78004

👏

Előzmény: hóhányó vasvilla (78003)
hóhányó vasvilla Creative Commons License 2019.09.12 0 3 78003

Nagyon nem szeretjük, ha egy felhasználó, több nicken beszélget magával!

Törölt hsz visszamásolása, csúnya dolgokat von maga után.

hunaqua Creative Commons License 2019.09.12 -1 0 78002

Ez egy teljesen korrekt vélemény,de azt veszem ki ebből,hogy amennyiben az ember jól akarja érezni magát akkor tudja,de összességében a helyzet romlott.Én drukkolok nekik,de nem igazából látom sajnos,hogy ez a helyzet javulni fog.Első körben legalább a nyaraló városokat kellene "tisztába" tenni ami önkormányzati feladat lenne,de szerintem még igény sincs rá nem csak pénz. A második dolog pedig a szállodák ,nem lehet ezeket tovább "nyúzni". Pénzt kellene tenni bele,és teljes felújítást.

 

De ki fog?..

Előzmény: Tunézia fan (78001)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.09.12 -2 1 78001

2003-ban volt az első nyaralásom Tunéziában, azóta az utcákon lévő szeméthegyek száma csak nőt, de a szállodában nem találtál még egy eldobott zsebkendőt se (csak a nejem talált egy 10 rubelest és azt hitte milyen gazdag lett), ugyanúgy sétáltunk minden este vacsora után mint eddig kicsit több rendőr tekintetétől kisérve, a helyiek ugyanolyan szívélyesek dínár nélkűl is mint eddig, ha bemész egy szabadárasba vagy a bazárba akkor tudod mire vállalkozol, de az tény hogy az utobbi évek tapasztalata alapján a szállodákra ráférne egy kis ráncfelvarrás.Viszont a nyaralók összetétele jelentősen megváltozott egyre több az orosz de ahogy olvasom ez Törökországra is jellemző. Az irodás hölgy szerint az oroszok egyes kiemelt munkakörben utazási utalványt kapnak bonuszként aminek mi isszuk meg a levét. Én már évekkel ezelött Egyiptomban is találkoztam arab nyaralokkal, na azok száma itt így szept elején nem volt vészes. Jelentős mennyiségben voltak még németek, kevesebben lengyelek, franciák és szlovákok (vagy csehek).Volt egy nyolc fős fiatalokból álló magyar baráti kör, ott volt egy dekorativabb högy akit mindig előreküldtek és Ö mindent eltudott intézni  a varázslatos mosolyával na ez nekünk csak 1-2 dinár segítségével sikerűlt. Végűl mégegy: tudtommal a Mouradi lánccé a Taurus iroda de hogy ilyen vacak gépindulásokat produkáljanak hazai szinten az tényleg bicskanyítogató.Ezzel együtt ennyiért bármikor visszamennék.

Előzmény: hunaqua (77999)
hunaqua Creative Commons License 2019.09.12 0 0 77999

Milyen a szállodán kívüli élet? Rend ,tisztaság,emberek,árak? Nekem több mint 10 éves tapasztalatom van,nem tudom mi változott azóta.

Előzmény: Tunézia fan (77997)
evi.b. Creative Commons License 2019.09.12 -1 0 77998

Kedves Tf!

Nagyon köszönöm a beszámolót és képeket is. Sajna az El Muradik csillagtól függetlenül elég lelakottak, de tiszták és a személyzettel sem szokott soha gond lenni az én tapasztalatom szerint. Djerbán is El Muradi hotelben voltunk és örök szép emlék maradt számunkra. Igaz ott a sivatagi fakultatív teljesen levett a lábamról. Az animátorok esténkénti előadásával egy hotel sem vette fel a versenyt. Kortól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül szórakoztató volt. Minden este különböző darabokat adtak elő, amit mindenki értett. Gondolom Port el Kantauiban a tenger szép homokos lehetett, mint Sousseban. Hammametben már nem tetszett annyira a nagy hullámok miatt  és sok volt a medúza is. Tunéziában nekem a Földközi tenger jobban tetszik, mint mondjuk Törökországban. Ott sok helyen sóderes, kavicsos és koszos is. Sajnos gyorsan eltelt  az egy hét nyaralásotok és lehet tervezgetni a jövő évet. Jövőhét csütörtökön lesz a műtétem majd írok bár egy kézzel elég komplikált  lesz.

Még egyszer köszönöm a beszámolót és a képeket. Nagyon szép napot kívánok. Üdv. Évi

Előzmény: Tunézia fan (77997)
Tunézia fan Creative Commons License 2019.09.11 -2 0 77997

folyt

Összegezve nálam ez a szálloda a tunéziai öt csillagot a személyzet minden igyekezete ellenére sem éri el talán fénykorában volt annyi, ráférne egy komolyabb felújítás de ezt amennyit fízettűnk érte bőven megérte ennyiért jövőre is visszajönnénk.Már csak 52 hét van hátra és remélhetőleg veletek együtt ismét írány Tunézia.Vigyázz magadra és légyszi számolj be a műtét eredményéről drukkolok neked.

Üdv

Tf

 

                      

Előzmény: Tunézia fan (77996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!