Keresés

Részletes keresés

BÉLA ill. béla Creative Commons License 1999.07.01 0 0 40
Abban igazad van, hogy a legelső a pöttyös volt, de a többi is Túrórudi. Mindegyikben túró van. A Danone akkor újított, amikor kitalálta a gyümölccsel töltött rudit. Ebben a kategóriában ez az eredeti, a többi csak koppintás. Nekem ezek a kedvenceim, a natúrokat nem eszem meg.

Bélák

Előzmény: gézakékazég (39)
gézakékazég Creative Commons License 1999.07.01 0 0 39
Úgy látszik, két (vagy kék??) malomban őrlünk, bár (hogy a klasszikus poénnal éljek) én nem (a SzabolcsTejnél) dolgozom... Szóval az igazi Rudi az nem az eredetit jelenti. (Mellesleg szerinted, ami előtte volt az akkor nem is volt Túró Rudi??) Szóval a töltés óta van Rudi?? A Maxi meg az ilyen baromságok lehet, de Túró (hangsúlyozom Túró és nem Turbó!!) Rudi nem Danone-unk betürése óta van. Ezért gondolom, hogy az eredeti, a Piros Pöttyös!!!!!!
BÉLA ill. béla Creative Commons License 1999.07.01 0 0 38
Kedves Géza !

A túrórudi magyar találmány, a tejipari tröszt szétesése után három cég örökölte a jogot, hogy Túrórudi néven gyártson terméket. Ezek közül az egyik a Marcaliban található gyár, amit a Danone megvett. A töltött rudi a Danone találmánya, tehát ez az eredeti. Nekem ez a kedvencem, főleg a barackos és az epres. Már nagyon rég volt, amikor utoljára piros pöttyöset ettem, az ok a változó minőség. A mogyorós maxit is nagyon szeretem.
Egyébként egy kérdés: milyen beosztásban vagy a Szabolcstejnél?

Bélák

Előzmény: gézakékazég (36)
jenőke Creative Commons License 1999.07.01 0 0 37
Lehet, hogy a legyek a fejemben vannak? Azért láttam a Danone-t is pöttyösnek......
Előzmény: gézakékazég (36)
gézakékazég Creative Commons License 1999.07.01 0 0 36
Ne! Ne legyél! Isten menCS! Még a végén Te is megpenészedsz, mint a kedvenc mogyis HmDanonod... Na, erre verjél gombot!
jenőke Creative Commons License 1999.07.01 0 0 35
A Danone-on nincsenek pöttyök. Csak halványan írom, legyek?
Előzmény: gézakékazég (34)
gézakékazég Creative Commons License 1999.07.01 0 0 34
Kedves Jenőke!

Te kórosan összekevered a Piros Pöttyöset (egyéb iránt ennek tisztességes polgári neve Okéé! Szabolcstej Túró Rudi lenne - éljen a mai magyar marketing, nemigaz???) a Danone-nal. A penészes csakis Danone lehetett. A pöttyös az király! A Danone az penész!

jenőke Creative Commons License 1999.07.01 0 0 33
Azóta nem szeretem a piros pöttyös Rudit, amióta egyszer egy, a lejárati időhöz közelítő példányba beleharaptam és ekkor észrevettem, hogy a szikkadt túró különvált az őt körülvevő csokitól és köztük elkezdett penészedni. Brrrrrrr
Batyu Creative Commons License 1999.07.01 0 0 32
Én Mátészalkaán születtem és ettem anno olyan rudit, ami még frissen, melegen jött ki a gépből. Szerintem az az igazi. Sajnon szerintem is változó a minősége. És mivel a Danon összecsomagol kettőt, ezzel belopta magát a szívembe.
Advanced Lamer Creative Commons License 1999.07.01 0 0 31
A sargabarackos danone a kiraly. legalabbis nekem. termeszetesen jo hidegen
vbali Creative Commons License 1999.07.01 0 0 30
Azt tapasztaltam, hogy sok turó és tejtermék utáló simán majszolja a túrórudikat. (főleg a pirospöttyöst)
Érdekes...
Törölt nick Creative Commons License 1999.07.01 0 0 29
Red Spotted.
De ezt már a piazzán kitárgyaltuk délelőtt.
nomira Creative Commons License 1999.07.01 0 0 28
sófel és azt elfelejtetted, hogy sokkal-sokkal nagyobb volt és isteni ize volt, asszem több volt benne vanilia. Nosztalgia ide-oda, akkor is a piros pöttyös az IGAZI.
Előzmény: sófelhasználó (26)
vbali Creative Commons License 1999.07.01 0 0 27
Természetesen a Pirospöttyös-natur az igazi!

Az viszont kiábrándító, hogy kijöttek ők is mindenféle vitaminos rudikkal.

Az is tök rossz, mikor a közért tele van nempirospöttyös termékekkel, akkor nem is veszek.

A masik negativ tendencia az, hogy nem tartják be a tárolási követelményeket, és úgy is forgalomba hozzák - ezzel lejáratva a jó terméket.

Érdekes volt látni, hogy a danon kirakott mini hűtőket a pénztárakhoz, így komoly konkurenciát teremmtett a sorbanállóknak kínált egyébb csemegéknek. <ügyes..>

Sajna a pirospöttyösnatur gyártójának nincs pénze marketingre. De én úgy látom, hogy a túrórudipiac az utóbbi 1-2 évben igencsak fejlődött, ezáltal a pirospöttyösnatúr-ból is több fogyott. HAJRÁ!

üdVbali

sófelhasználó Creative Commons License 1999.07.01 0 0 26
4-5 éves koromban jelent meg a Túró Rudi Nyíregyházán, ami egy ismerős nyíregyházi élelmiszeripari mérnök "találmánya".
Annak idején ezüst színű, vastag paírba volt csomagolva, természetesen piros pöttyök voltak rajta, és a két vége , mint a szaloncukoré, összesodorva...
Még most is emlékszem az ízére......
jenőke Creative Commons License 1999.07.01 0 0 25
A mogyorós Danone - ahhoz mókust adnak ajándékba.
rahell Creative Commons License 1999.07.01 0 0 24
Szóval srácok a Túró Rudi echte magyar találmány, és a nevét egy az élelmiszeripari Főiskolán tanító tanárról kapta, akinek X Rudolf volt a keresztneve. Azonkívül a mai pöttyös ha jól tudom, már nem azonos azzal a bizonyos régi pöttyössel. A Danon pedig a Kaposvári Tejgyár, Marcali Kirendeltségét vásárolta meg, az egész túrórudi szabadalommal együtt. Vagyis most már külföldön is szabadon gyárthatná a Danon.
winnie101 Creative Commons License 1999.07.01 0 0 23
Szerintem is a pirospöttyös..:-)
Előzmény: RobuR (20)
gézakékazég Creative Commons License 1999.07.01 0 0 22
RobuR:

Másik lehetséges feloldása az általad felvetett dilemmának: ezek tényleg nem tejet használnak??? Akkor a mogyorós Hyper Rudi nem más mint E456 és E 234??? (Gondolom, ezek nem számítanak bele a feldolgozott tej mennyiségébe...)

gézakékazég Creative Commons License 1999.07.01 0 0 21
RobuR:

Ezt hívják marketingnek. Erről már olvashattunk a miért nem szeretjük a reklámokat-ban... Ki is az ügynökségük?? Azt hiszem valami nemzetközi cég. Csak nem a Young & Rubicam???

RobuR Creative Commons License 1999.07.01 0 0 20
A pirospottyos a tutti.

Kicsit off:
A Danonrol most olvastam, hogy a feldolgozott tej mennyisege alapjan a 7., viszont a netto nyereseg alapjan az 1. Mo-on a tejipari cegek kozul. Jol nyomjak...

gézakékazég Creative Commons License 1999.07.01 0 0 19
wga:

Szerinted a Danone-nak van még valami köze a Túróhoz?? Mert a Rudihoz nincs, az fix!

wga Creative Commons License 1999.07.01 0 0 18
Utoljára '90 elött ettem pirospöttyöset, de szinte minden mást kipróbáltam az utobbi időben. A legjobb a Danone mogyorós maxi (szvsz). Ez ugyan nem "igazi", de nagyon jó!
wga
kisvacak Creative Commons License 1999.07.01 0 0 17
Szerintem is a pöttyös!
A többi már turbó rudi.
Xenike Creative Commons License 1999.07.01 0 0 16
Amelyik már a hasmaban van!
Lora Creative Commons License 1999.07.01 0 0 15
A pöttyös (Szabolcstej)

Lora

gézakékazég Creative Commons License 1999.07.01 0 0 14
Kicsit off válasz:

Tudtommal egy orosz mérnök találta fel, de részletekért fordulj egy kb. másfél éves HVG-hez. Már nem csak a Danone viheti ki, multi ugyanis a többi Rudi gyártója is. Tudtommal nem vitték sehova. Szerinted lenne esélye egy Twix-en és Mars-on felnőtt generációban ?? (Persze mindemellett éljen a Masterfoods és társai, de maradjanak meg inkább a kutya- és macskakajáknál!!)

sasanz Creative Commons License 1999.07.01 0 0 13
Ahogy tudom, csak és kizárólag Mátészalkán készítik a piros pöttyös rudit, talán ha a szállítás nem megfelelő módozatú, időtartamú, akkor lehet vele bibi.
Előzmény: Odin (12)
Odin Creative Commons License 1999.07.01 0 0 12
Nekem a kedvencem a pirospöttyös. Egy hiba van vele: nagyon változó a minősége. Ha rossz helyen veszed és nem friss, akkor rémes. Ettem én már sok fűrészpor szerűt és savanyú/keserűt is.
A danone natur nem olyan jó, viszont stabil a minősége és négy nap mulva is ehető.
A többit meg se kóstolom.

Kicsit off
A túro rudi speciális magyar találmány. Vajon a danone elvitte külföldre is vagy csak itthon gyártja?

Törölt nick Creative Commons License 1999.07.01 0 0 11
pirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyöspirospöttyös!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>) :>)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!