Keresés

Részletes keresés

joy Creative Commons License 2019.12.25 0 0 98728

Nem én vagyok a hentes...

Előzmény: yüz karasi (98724)
joy Creative Commons License 2019.12.25 0 0 98727

Kérdezd tőle, mi a frászt keres csont egy állatban?
:o)

Előzmény: yüz karasi (98722)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.24 0 2 98726

Ahhoz képest, hogy se nem szűröm se nem szedek habot, az az újramelegítés semmi. Nálam mindig valahogy este későre készült el a kocsonya. Akkor örültem ha kirakhattam a balkonra. Reggel aztán zsír le, valamelyes melegítés és már kész is volt.

Előzmény: yüz karasi (98723)
lala1961 Creative Commons License 2019.12.24 0 0 98725

Üdv ! Kellemes Karácsonyt,és ha már Karácsony ,akkor húsleves ,felénk/Én előzőleg beáztat a levesnek való csontos hús ,felrakás után leszűrés mikor feldobja a habját ,utána pötyögve készre főzni ,utána külön edényben beleszűrni ,és befőzni jó fajta házi metélttel ! Se hab,se szilánk nincs a végtermék levesben ,a főzőedénybe levő alj meg szűretlenül landol a kutya táljába ,és az el lesz/van ha véletlenül bárddal szilánkosra törő  disznóvágási  orja csonttal !:-) Szerintem.

yüz karasi Creative Commons License 2019.12.24 0 0 98724

Tördeled a  csontokat? Csontfűrész nem ismert felétek?

Előzmény: yüz karasi (98722)
yüz karasi Creative Commons License 2019.12.24 0 0 98723

Már megint a bonyolítás (újramelegítés) :(

Előzmény: Boszorka (98720)
yüz karasi Creative Commons License 2019.12.24 0 0 98722

Mit keres a csontszilánk a levesben?

Előzmény: joy (98721)
joy Creative Commons License 2019.12.24 0 0 98721

Az induló kérdés épp a gyorsítás volt. Vagy pancsikolás, vagy sokkkkkórás főzés!

Nálam nem létezik olyan leves, amiből szűrés nélkül ne kerülne csontszilánk a fogam alá.
(Talán még a borlevesben is ráharapnék, ha nem innám... :o)

Zsírtalanítás, mint Boszorka írta.

Előzmény: yüz karasi (98719)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.24 0 1 98720

Ki kell tenni hidegre, aztán leszedni az egészről egyszerre. Melegítés után lehet osztani tálakba.

Előzmény: yüz karasi (98719)
yüz karasi Creative Commons License 2019.12.24 0 1 98719

Hideg vízben teszem föl, aztán a többi csak idő kérdése.

Teljesen fölösleges habozgatni. mire megfő mind leül az aljára. Szűrögetni se kell, pláne kétszer, legföljebb az utolsó pár merőkanállal.

Ja, majdnem elfeledtem, a zsírt mikor és hogyan távolítod el?

 

Előzmény: joy (98717)
joy Creative Commons License 2019.12.23 0 0 98718

Én maradok a nájlonmentes sütésnél:
Kotúzott libacombok bűre beirdalva, sózás, húsfele lepirítás, tálban, lefedve előforrósított sütőbe tolás, 1/2 óra múlva takarék, 2 ó múlva födő le, majd lassú forgatás-pirítás tűpróbával, ~0,5-1 ó mérettől függően.
Sem tás, sem liba sütéséhez nem használok són kívül semmiféle fűszert, tisztán kell a zsírjuk!
Max, ha valaki óhajtja, elkészítés után, tiszta tányéron  fűszerezve 3-5 percet kap még a gágogi.

Előzmény: beeex (98715)
joy Creative Commons License 2019.12.23 0 0 98717

Éspediglen?

Előzmény: yüz karasi (98716)
yüz karasi Creative Commons License 2019.12.23 0 1 98716

Én fele ennyi "macerával" is főzök olyant, hogy abban még az ellenségeim se találnak hibát. :-)

Előzmény: joy (98711)
beeex Creative Commons License 2019.12.22 0 0 98715

Nekem is gyanús volt a hőfok, de hozzáértőnek tűnő receptekben mondják ezt a magas hőfokot huszon órákon át.

Nyilván bekeményedik a hús, most már tudom.

Itt a teljesen rossz recept, pedig hozzáértőnek tűnik

 

https://foodandwine.hu/2015/11/08/sous-vide-szuvid-otthon-a-tokeletes-libacomb

Előzmény: öreg_néne_b (98714)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.12.22 0 0 98714

Túltoltad. Túl magas volt a hőfok. Egyébként ugyanazt elveszted a szokásos sütésnél is, csak lassabban és közben elpárolog. S-V után egy pár percig rá kell pirítani.

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9213967&la=152110883

Előzmény: beeex (98712)
Boszorka Creative Commons License 2019.12.22 0 0 98713

Ezzel nincs, de sütőben 3-4 óra alatt elkészül a nagyságától függően és a bőre is piros ropogós lesz.:-)

Előzmény: beeex (98712)
beeex Creative Commons License 2019.12.22 0 0 98712

Sous Vide.

 

Pár hete vettem egy vákum fóliázót és egy Sous főzőt. Most próbáltam ki libán, szánalmas eredménnyel.

A combokat 70 fokon 20 órán át, a mellet 65 fokon 3 órán át készítettem. Sok receptet átnéztem. Voltak az egy- két orás verziok, illetve a 20 órások. Egy jónak tűnőt választottam a fenti értékekkel.

Már ott gyanús volt, h brutál sok levet ersztettek, a nedvesség nagy része kijött a húsokból, másfél dl rózaszín lé lötyögött minden zacskó alján.

Mind a combok mind a mellek kemények és gumilabda szerüek voltak. Nem nyersek, hanem összeugrottan kemények.

Van tapasztalat ezzel a technikával?

 

 

 

 

joy Creative Commons License 2019.12.22 0 0 98711

Hámáhogyne.
Abban főzzük a csülköt, kocsonyát - ez utóbbi igazi kollagénbomba.

Nem kell habozni, csak lehabozni!
Megtisztított bőrös-csontos húsokat lobogó forró vízzel fölöntöd, hogy bőven ellepje, újra forralod fölhabzásig, leszeded róla a habot, majd forró vizet leöntöd, a húst hideg vízzel lecsapatod, és szintén hidegvízzel fölöntöd, míg épp ellepi.
Ezután újra fölteszed, Fűszerezed só-bors- és mikor mozgolódni -gyöngyözni kezd, lezárod, vársz 1 percet, és takarékra teszed.
Közben előkészíted a zöldségeket hozzá. Mikor a kuktarecept szerinti idő eltelt -nálunk kocsonyánál 1-1,5 ó. /Kukta 6 literes./
Elzárod hagyod pihenni 1 órányit, (ha lehet a konyhakövön) és használható, de óvatosan ki kell belőle ereszteni a szuszt!!!
Utána hús ki, lé gézes szűrőn leszűr, bele a répa-gyökér puhára főzni 15-20 perc. Addig kiporciózzuk a hús-csontot, mellé teszünk kis zöldséget, és fölöntjük az újfent gézes szűrőn át lével, csipet paprika, és hadd hűljön!

A pörkölt (sűrű gulyások pölö ír-ürü...) marhalábszárból is jócskán gyantás, azzal még hab-vacakolni sem kell...
:o)

Előzmény: jégkirálynő (98700)
Csimpolya Creative Commons License 2019.12.02 0 0 98710

Tegnap kipróbáltam a quinoa nevű, állítólagos csodanövényt. A zacskós, abban főzhető variációt találtam meg, és híven követtem a nem túl bonyolult használati utasítást. Aztán megkóstoltam. Hát, megfőni megfőtt, de olyan ízetlen volt, hogy ehhez képest a sótlan rizs egy ízorgia.

Kipróbáltam, de nem hinném, hogy ez lesz a kedvenc köretem. Viszont ha nem tapasztalom ki, milyen is, akkor ezt sem tudom meg.

Boszorka Creative Commons License 2019.12.02 0 0 98709

Nem  mindegy milyen térd problémája van valakinek. Nálam totál elkopott a porc, az már nem jön vissza. Műtét segített.

Előzmény: yüz karasi (98708)
yüz karasi Creative Commons License 2019.12.02 0 0 98708

Drága Édesanyám mindenféle porcot, "mócsingot" evett anno, látni se bírtam.

Aztán Ő elment, én pedig megöregedtem.

 

Nekem is voltak problémáim a térdeimmel, fiatalabb koromban (úgy 60 körül) gyógyszert se akkor se azóta nem ettem

Viszont ma már én is megeszek mindenféle porcot, "mócsingot", és megszűntek a térdproblémák. (75 elmúltam)

Előzmény: Boszorka (98704)
Boszorka Creative Commons License 2019.11.30 0 0 98707

Kuktában rossz vagyok, amit ajándékba kaptam, azt is elajándékoztam. Anyám szerette anno, 50 évvel ezelőtt, mert szegény mindig rohant és a kuktában gyorsabban készült el minden, de pl. a húslevest soha nem főzte abban. Nekem meg van időm, ha húslevest főzök felteszem 10 körül, aztán egyre elkészül. Nem habozom, hagyom csendesen gyöngyözni, valamikor féluton bele teszem a zöldséget és kész.

Előzmény: jégkirálynő (98705)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.30 0 0 98706

Sok olyan etel lekerult a napirendrol ami jo lenne... nekem is fajosak a terdeim, de ritkan fozok csirkelabat - mert nem kapok... a husok amik a kocsonyahoz jok - azt is jo enni. 

Előzmény: jégkirálynő (98705)
jégkirálynő Creative Commons License 2019.11.30 0 0 98705

A qrvadrága lóadagos injekciót a héten megkapta, azon már túl vagyunk, az orvos kerülné az operációt.

Az injekciós cégnek van gyógyszere, de van egy szépséghibája (ár!)

 

A lányom ezt találta (https://www.gal.hu/GAL-UC-II-Porc-komplex), átolvasva az összetevőket röhögve írtam Neki, hogy egyen csirkelábat, az olcsóbb:D

Még nagyobb röhögéssel írta vissza, hogy nem mondok hülyeséget, mert az egyik életmód és táplálkozási tanfolyamán többek között erről is volt szó, és átküldte a jegyzetét a 4hetes kúráról ("amugy viccen kivul terapias csontleves+kurkuma fasza -> kepzes anyagunk volt anno, csak k**va büdi mire az a leves kesz lesz, meg tobb oras a fozese")

 

Na ekkor véglegesedett bennem a kuktavétel gondolata.

 

ZSuR, köszi, utánanézetek a Lyánnyal.

 

És akkor most megyek, elkészítem életem első zúzapörköltjét kuktában:)) Kíváncsi leszek

Előzmény: Boszorka (98704)
Boszorka Creative Commons License 2019.11.29 0 0 98704

Gyakorlott térdes vagyok. Nekem több ortopéd orvos mondta, hogy a kollagént bevenni megenni tök értelmetlen, mert a gyomor szépen feldolgozza és soha nem jut oda, ahova szánod. Ennek mostmár több mint egy éve, mert akkor megoperáltattam és kész. Előtte 3 évet szenvedtem vele. Sok mindent szedtem és injectiokat is kaptam bőven, de semmi nem használt nekem.

Előzmény: jégkirálynő (98700)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.29 0 0 98703

Valami ilyesmit biztos talalsz:

Előzmény: ZsuR (98702)
ZsuR Creative Commons License 2019.11.29 0 0 98702

Probaltatok zselatint?  Olvass utana.  Lehetoseg.

Előzmény: jégkirálynő (98700)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.11.29 0 0 98701

Remekül lehet húslevest főzni kuktában. És nem kell habozni.

Előzmény: jégkirálynő (98700)
jégkirálynő Creative Commons License 2019.11.29 0 0 98700

Sziasztok,

 

Beszippantott a Black még a múlt héten, és vettem egy kuktát. (már régóta gondolkodtam a vásárláson, de az tette fel az "i"-re a pontot, hogy a lányom térdporc problémái miatt kollagénes kajával próbálnánk kiváltani a gyógyszereket)

Elméletileg húsleves is főzhető benne, de kicsit szkeptikus vagyok.

A kifejezetten kollagénesre hajtó levest kb 10-16 óráig kellene főzni normál tűzhelyen, ha a kuktával kb a felére le tudnám csökkenteni a főzési időt, az nagy előny lenne.

 

Szóval: főzött már valaki kuktában húslevest? (a hab az, ami izgat, mert nem fogom tudom leszedni) Tapasztalat?

Vagy készíthetem úgy is, hogy az elején a hagyományos módszerrel főzöm, leszedem a habot, és akkor zárom le?

 

Egyéb ételeknél lehet valami buktató?

 

(bocs, sok kérdés)

Csimpolya Creative Commons License 2019.11.28 0 0 98699

Nagy elmék (no meg gyakorlatias emberek) ha találkoznak.

Előzmény: öreg_néne_b (98695)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!