Sziasztok 1.9 tdi motort össze tudom párosítani 2.8 vagy 3.3 patrol terepváltóval ? vagy milyen más váltóval lehetne össze hozni ami offroad körülmények között lehessen használni ?
A Pininem nem volt. Pajerom már volt. Szintén super select váltóval. Alapból hátsó kerék az a 2H. Ekkor az eleje nem világit. Amikor beteszzük 4H-ba akkor elöbb vilog aztán folyamatosan világit.Ilyenkor nem csak a sebeség váltóban történt meg az előre hajtás bekapcsolása hanem az első difiben is megtörtént a kapcsolás. Amikor 4H-bol kiveszed és vilog akkor az azt jelenti
, hogy valami tönkre ment. Nekem akkor volt ilyen jelenség amikor a vákumos kapcsoló szerkezet membrénja átszakadt és nem oldja a difiben a kapcsolatot. Ilyenkor a motor hajtása csak a hátsó kerékre megy mint rendesen 2H esetén. Viszont haladás közben az első kerekeről a forgás átkerül a féltengejeken keresztül a difire és onan az első kardánra is. Viszont az osztóműbe már nem hajt vissza. Ebben az a jó, hogy igy megmarad a lehetőség az 4 kerék hajtás újra kapcsolására. Szóval így lehet járni nem lesz belőle baj. Egy kicsit megnő a fogyasztás, de csak elenyésző mértékben.
Talán félreérthető volt, de ez a lényeg: Amikor folyamatosan kell (bekapcsolt terep) akkor zölden világít, diffizár használatakor ahol kell narancs, stb., stb. ...
Amikor nem kellene világítania vagy villognia (2H esetén), no, akkor villog.
Pajero Pinin műszerfalán az első hajtás visszajelző lámpái minden beavatkozás nélkül,egyszer csak elkezdtek villogni. Azóta bármilyen kapcsolás (terepbe be/ki, diffizár be/ki, felező be/ki, tolatva kigurítás) ellenére nem hajlandó elaludni, csak villog. Korábban pár másodperc villogás után elaludt. Super Select váltó.
A dolgot semmi rendkívüli nem előzte meg. Lejtős, köves földúton lassan mentem lefelé. Már vízszintes terepen, pár száz méterrel a grízesebb rész után, volt egy olyan, mintha a jobb első kerék (féke) egy másodpercre befogott volna. Nem tudom másképp jellemezni...
Én nem vennék külön téli gumit e mellé, felesleges. A General Grabbernek (Continental terep márkája) jó az MT-s X3 gumija télen is, de az AT-je is klassz. 99 Le-nél nagy sebesség úgy sincs, utazó tempónál pedig nem zajosak. Amúgy a magyar gumi piac gázos, már 2x hozattam gumit külföldről én is...
Ahogy nézem, mindegy is, amíg kapni lehetett ennek a méretnek 110-120 ezer között mozgott az árra / db. :) Nincs fél millióm gumira. :D Ez eszméletlen...
Hello! Hozzáértőktől kérdezem,hogy a 2005 utáni 1.6 VVti 3 ajtós Vitarákban,amiken az összkerék-hajtást már elektromosan lehet kapcsolni: van-e osztóműve (terepváltója) és a 4x4 hajtást viszko-,vagy fogaskerekes hajtómű viszi át?
Beülsz az autódba, és elindulsz amerre látsz.Rátérsz a földutakra.ezek behálózzák az egész országot.Rajtuk is eljuthatsz bárhová.Kiszúrsz magadnak egy célpontot és megpróbálod elérni,tíz húsz száz kilóméterre.Hidd el találsz közben terepet.De először,kicsit tanulmányozd az önmentési technikákat.Egy terepjáró,nem terepjáró,keress társakat.PL,Niva club.A terepen tájékozódás alapköve,ha egyenesen akarsz haladni,de az út nem arra vezet,ha kétszer balra fordultál,kétszer jobbra is fordulj,ha megfelelő dűlőt találsz,és naggyából irányban leszel.Jó játszást kívánok.
Szia, nekem van mindkettő. Az ST Maxx egy Pajeron van, zseniális gumi, szárazon, vizes úton és még télen iaszfalton is nagyon jó (jobb, mint a BF), brutális sár kivételével pedig kiváló terepen is (vadászok, nem off road).
A Pro Suzukin van, nagyon zajos, esőben és télen nekem túl csúszós, igazából életveszélyes, viszont sárban jobb. Aszfalton pedig nagyon kopik.