Kipróbáltuk az öntöttvas kacsasütőt. Nagyszerű találmány. :) Ha már felfűtöttem a kemencét, sütöttünk egy kis kacsa-liba tepertős pogácsát (illetve kockát) is. Meg éjszakára betettünk egy adag sóletet is, természetesen saját füstölésű húsokkal. :)
Tegnap a barátainknál volt egy pattintott csülkös bableves, ez még nem hír, de az igen, hogy tettem bele a Kegyes halál nevű chili szószból. kb. egy borsszemnyit a tányérnyi levesbe, kemény cucc, de nem kellemetlenül csípős.
Az nem paprikas le. A hagymaban volt paradicsom is, az adott neki pirosas szint. A hust kinyomkodtam, de igy is adott levet. Azt latod. A paprilat kb feluton tettem bele.
Minden nagyon szép, minden nagyon jó...de ez inkább paprikás..Semmi pörkölés, még nyers a hús, és máris felöntötted paprikás vízzel..Nem kell a fejet lenyomni, kettévágod , fűszerezed, kendermadzaggal átkötöd, mehet a bogrács aljába. Ott marad az végig , szépen karistolja az alját sergetésnél, ja és a fakanál használat is tájidegen a birkapörköltnél, csakúgy, mint a zománcos bogrács :-)))
Lofogkefe. Ez mindent elmond. Amikor a barany alkalmazni szerette volna, beleszorult a fejebe. Ezert nem latod a koponyat, mert ez szoritja le az aljara, hogy ne begessen a fajdalomtol. Igy sajnos nem jott ossze a muanyagmentes augusztus.
Az a fanyelű szerszám(nyele alapján autómosó kefe) a leégést hivatott meggátolni vagy az ízéhez ad hozzá valamit? Csak mert minden képen szerepel, gondoltam, belefőzted...
Szombati spontán tp. Tárcsán, házi disznózsírban sült bőrös malackaraj és oldalas, valamint csirkeszárny, krumplival, uborkasalátával. Hozzá jéghideg dán Faxe literes sör. Kedvencem, végre egy normál méretű sör.
de mennyit süt-főz..Nem hinném , hogy a 3 kislánya eszi meg, biztos a videó után kezdődik a buli....Megyek nézek is videóit.Nem kevés feliratkozója van ...
Biztos , hogy nem ez az eredeti elkészítése, de nekem a pisztráng simán sózva, paprikás lisztben kisütve ízlik a legjobban.Ettem már füstölve , egészben sütve , fokhagymás citromosan stb.
jobb ha nőstényt vágsz, az ivarérett bakot vágás előtt minimum fél, de jobb ha egy évvel kiherülik, a kecskebakszag szabadtéren is 200 m -en belül borzasztó. ugyanez disznóban a kanszag..és vazze néztem húsipari videókat és jellemzően az angolszász területeken, gond nélkül vágjék a dinnyényi tökű kanokat , ehetetlenül büdös a húsa