Azon is gondolkodom, hogy megpróbálom a hangpult valamelyik kimenetéből vagy a majdani központi wordclock gencsiből nyert jel átalakításával a lájv Audio Clock Recovery/Generation-jét kiváltani. Az csak segítene szinkronban járatni a kártyát. :)
Bár nem tudom. A TTL ki-bemenetek külső eszközre történő leválasztó nélküli kapcsolása is az elektronikai természet seggbekúrása szárazon. Ez már azon is túltenne. :)
Az effektezni kívánt kívánt bemenetet az Audio HQ-ban lehet beállítani, vagy a lw mixer advanced módjában az 'effects' - 'settings' menüpont alatt. Ott bármelyik bemenetet kiválaszthatod.
Az AES/EBU és SPdif cucc összejött. Hatalmas szopás volt. :) Végül a régi kártya maradt a gépben, mert érdekes módon feléledt az SPdif bemenete. A baj valszeg a régi driver volt. Ugyanígy rossz volt a KX is. De az nem is tetszett...
A bemenet az új NT/2k driverrel megindult, viszont a kábelezés volt hibás. Nem felelt meg őnagyságának a cd - hangkártya kábelből kialakított rövid szakasz a 9pinestől a kártyáig. Így hát 2 rossz Vargáné táp 2 pólusú csatlakozója bánta... :) Most sodort érpárokként haladnak a csatlakozósorról - külön-külön. :) A gépen kívül sem volt jó neki a hangkábel, ezért kapott koaxot. Na, így istenes.
Mostmár csak egy bajom van. A 328-as mixeren szól szegény, de felfedeztük, hogy néha pattogás is hallik. Felfedeztük, hogy ha a számgépet jelöljük ki wordclock-nak, akkor teljesen jó. Így hát csak szinkrongond lehet, mivel a lájv kijárata 48k, 24 bit. A mixer AES - TDIF konvertere is erre van állítva.
Nem tud valaki AES/EBU szinkronizáló kapcsolást? :))
Elég jól haladok a lájv szerteszét forrasztásával... :))
:))) Nos elárulom: az input az úgynevezett "vonalbemenet". Tehát, ha valaki tudja hogy lehet kizárólagosan a Live! fent említett részére hardveres effektet tenni, úgy hogy a többire ne legyen hatással,nagyon megköszönném. üdv.
WinXP-t használok (SP1-gyel).
Feltelepítettem a LiveDrvPack-et
és azóta, ha Audio CD-t játszom le,
recseg, pattog.
Az XP eredeti drájverével megszünik
a gond. Igenám, de akkor
nem tudom használni az AudioHQ-t,
mert nem találja hozzá a driver-ét.
Kipróbáltam a kártya CD-jével, de
nem műxik. (újratelepítés stb, de
sehogy sem klappol. Ha nem telepítek drivert csak HQ-t, akkor sem!).
Van az AudioHQ-hoz hasonló program,
aminek tök mindegy a driver???
Csak soundfont-ot akarok betölteni,
mert amit alapból használ az XP, az gagyi.
Jó lenne 1 dinamikus progi, ami
csak azokat a hangszereket tölti be, amik
kellenek.
Ez nem igaz... a zistennek nem indul be az SPdif IN... biztosan a zoxigén...
:)
Na, Live! gamer repül, jön a Full... :)
(azért még az emujával eljátszadozom) :)
Na, meg is találtam a "bajt" azt hiszem. Az ext. audio csatlakozás, csak akkor működik, ha a kártyája rá van dugva a csatlakozósorra. Kártya nélkül a 23. pin 5V-ra emelésével lehet életre kelteni a ki- és bejáratokat. Ki is próbálom... :)
Király vagy Topy! :))
Erre voltam kíváncsi! Ezek szerint alábbhagyott a türelmem. Én pedig általában mindent megtalálok amit keresek, de úgy látszik mindig csak másnak sikerül segítenem ezen képességemmel. :)
Köszönöm!
Igaz, hétfőre lesz újabb Live! kártya is CD Digital bemenettel, viszont addig marad a régi, amíg a chipet le nem tesztelem, hogy minden I és O működik-e rajta és hogyan teszi ezt! :) Majd megírom...
(persze előbb azért mégiscsak kipróbálom a rendes SPdif bemenetet az új kártyán, hátha mégis a 328 jeleivel van a baj)
Szóval routolja a jelet a kártya, csak feldolgozni nem tudja valami miatt. Lehet, hogy a CD Digital csatlakozás (és ezzel együtt pár alkatrész) hiánya okozza ezt a jelenséget? Nem találok semmit a neten erről a dologról...
Újabb fejlemény: feltettem a KX drivert, bekötöttem az SPdif in-re (aud. ext. soron) az egyik CD meghajtót.
Nos, szólni továbbra se szól a kártya bemenetén semmiféle SPdif jelforrás -a CD se. Viszont, ha nyomok egy "bypass SPdif"-et, a 328 AES/EBU bemenetén azonnal megjelenik a CD-meghajtó digit. hangja. Tehát mindent jól kötöttem, csak a kártya hülye. Úgy látszik vennem kell egy nem Value lájvot, amin van gyárilag CD Digital csatlakozó is. Grrrr.
Pedig én úgy terveztem, hogy egy, már a gépházba épített 9 pines aljzaton van 3 SPdif out valamint 2 SPdif in és azzal tudok a 328 mixer AES/EBU kifejtőjéhez csatlakozni. Na, majd kiderül mi lesz.
Azért szívesen veszek bármilyen ötletet!
(Új kártyát nem annyira... ;-))
Szia Tom!
Tudom, ezt írtad. Otthon működik is a Sony CD ROM a CD SPdif-fel. Ez itt nem olyan kártya. Ezen csak az audio ext-en van SPdif in. De kettő is. Ebből az 1. a CD elvileg, a 2. a kiterjesztett, ha dobozt kötsz hozzá. Ezt szeretném én életre kelteni valahogyan. Súlyosbító körülmény, hogy nem CD-t szeretnék rátenni, hanem egy Soundcraft Spirit 328-at. :)
Kifelé nincs is gond, szépen szól, köszöni. De csak AES/EBU bemeneten. A mixer S/Pdif-jén csak zaj jön.
Befelé, a mixerről nem tudom a felvételt megoldani. Itt lehet, hogy tényleg alacsonyak a mixer jelszintjei. Azért még kipróbálom a gépben lévő CD meghajtók S/Pdifjével is... hátha.
Esetleg az is lehet, hogy az extension-soron valami kapcsolójelet kell szolgáltatni valamelyik pinre, hogy aktív legyen a kártya digit bemenete?
Beáldoztam a Leadtek kártyámat, azon a procijának minden csatlakozását megtaláltam és megírtam :)). Igaz, az ő digit bejárata se működött.
Az EMU10k1-hez nem találok lábkiosztást... van valakinek?
:))
tere,
én már szívtam olyannal (nem is egy esetben), hogy a CD digi kimenetét hátul fordítva hozták ki, mint ahogy feliratozták. Egy műszerrel összecsipogtatva aztán kiderül a turpisság, és egyből megindul a spdif.
Engem meg az érdekelne, hogy melyik hangkártyák képesek az spdif bemenetükön 48kHz-es mintavételezésű jelet fogadni. (DAT magnóról kellene CD-re írni a hangfelvételt, de nem tudom, hogy milyen hangkártyát vegyek hozzá.)
Na, visszaolvastam egy kicsit... a TTL lehet a baj. Azt nem értem, hogy a 328-as AES/EBU bemenete hogyan fogadja az 1V-os jelet, az S/Pdif pedig nem... :)
A lájv OK, hogy 5V-os... majd heftelek trafót.
Sziasztok!
Kísérletezett valaki a Live! S/Pdif-jével?
Arra már rájöttem, hogy a jack aljzaton 2 S/Pdif kimenet van, nincs bemenet. Nekem olyan a kártyám amin kísérletezek, hogy nincs S/Pdif CD (CD Digital) csatlakozója. Viszont van rajta 40 pines ext audio csati. Ennek megvan a kiosztása, a kimenet működik is, de a bemenetet nem tudom sehogy aktiválni. Bármilyen jelforrással is próbálom, nem jön be jel. Ha a kimenetet direkt rákötöm a bemenetre, akkor se jön be a record-ra semmi.
Most épp egy Soundcraft Spirit 328-cal próbálom ezt a vackot összekötni, de se az AES/EBU-ját, se az S/Pdif-jét nem fogadja a Live! (mint ahogy saját magát se). Tud valaki segíteni? :))
A 328-ra egyébként csak az AES/EBU-ra tudom a Live! S/Pdifjét bekötni, mert csak ott szólal meg. Az S/Pdif bemeneten nem. Az AES-en viszont stabilan működik. A Live! S/Pdif kimenete 1V-on üzemel egyébként.
Lehet, hogy a Live bemenete 5V-os, és azért nem megy?
Elég szemétség ez az OUT - IN, IN - OUT dolog, eléggé bele estem én is a problémába. Ugy hallottam, hogy ez a piktogramm dolog működik, és én eddig ténylegnem találkoztam ezzel a problémával, azaz a piros kockát mindíg a piros kockába kellett dugni :) Ezután odafigyelek, de remélem azért, hogy ez a dolog a jövöben nem okoz problémát.
A rossz MIDI kábelek meg ******. Undorító dolog a piacra rossz terméket vinni, bár ez ma már nem meglepő sajnos. Azt hiszem ha rajtunk múlna ezek a termékek egycsapásra a gyártóik bizonyos testréseibe kerülnének. (Ne gondoljatok rosszra, megetetnénk velük :)))) )
Itt vagyok megint. Az első MIDI tapasztalataim pozitívak, jó mókának tűnik a dolog, bár van még mit tanulnom. Eddig csak az SB Live erőforrásait használtam, Fasttracker II, Magix Music Maker, és egyéb hanghullámeditorok alapfoku felhasználásával készítettem zenéket. Egy kettőt a jövőben szerintem fel is teszek, hogy akit érdekel meghallgathassa. És persze felteszem majd az első MIDI-s zenéket is, hogy a profik mosolyogjanak rajta, aki pedig hozzám hasonlóan "kezdők e téren", talán tanulhat belőle valamit.
A Live! hangkártyával eddig nem volt semmi különösebb problémám, szerintem nagyon jó hangkártya, bár ezt úgy mondom, hogy az uj generációs kártyákat nem ismerem.
Lejebb olvastam hogy páraknak van problémájuk a Fastracker II Live!al való használatával, nekem is volt (pár másodperc után megakad, nem szól, stb.) azt tanácsolom, hogy zongorázzátok végig a portokat mert meg lehet találni a megfelelő beállítást és utánna megfelelően fog működni.
Ha valakinek lenne kedve egy kicsit segíteni, szívesen vennék egy kisebb ismertetőt, vagy weboldal ajánlást ahonnan tanulhatnék egy kicsit a trükkökről, hangszerek és bankok használatáról, egyéb dolgokról.
A legutolsó hozzászólásomat egy kicsit elkeseredetten írtam, és így nem figyeltem a részletekre, tehát utólag is buék, és jó zenélést kívánok mindenkinek, kezdőnek, és profiinak egyaránt!