Amikor az iskolában történelmet tanítottak nekünk, az olyan volt, mint amikor egy vak embernek várostérképet öntenek bronzból a főtérre. El lehet jutni vele a vasútállomásra, ha jól memorizálja az utcákat. Ebben a topikban azonban nem csak a felszínt karcolgatjuk, mivel a mítoszokról, a régészetről, az antropológiáról, és az egyetemes tudományról is lehet a felszín alá merülni, belemélyedni egy izgalmas témába. Nagyon sok ismeretet szereztem a netezés során, de itt tanultam a legtöbbet. Még azt is, hogyan kell valaminek utána járni ahhoz, hogy kitisztuljon a homályos kép.:-)
"Homérosz laisztrügónjai a Spitzbergákon éltek. A beavatott költő mint óriástermetű, vad, kannibáltörzsnek írta le őket, akik nem ismerték a földművelést."
Megették a kis méretu normàlis embereket mint ahogy a kongoi feketék manapsàg megeszik idonként a pigmeusokat mivel nem tekintik oket embereknek....
Nem, hát én is komolyan gondoltam. Mert úgy beszéltem róla a szibériai népek kapcsán, mintha ezt napi szinten beszélnénk, és itt mindenki tisztában van a részletekkel, holott pld. Hüperboreaszról komolyan 12 éve beszéltem Odüsszeusz útja kapcsán, mint itt:
Valószínűsítem, hogy kevéssé sikerült elmagyaráznom, rámutatnom a jelenségre, a hat ujjhoz kapcsoló érdekes képzetre, mert nem értetted meg, amit mondani akartam. A kép, Diószegi Vilmos magyar etnológus egy tanulmányából van: Uráli párhuzamok táltosaink „feleslegescsont"képzetéhez (Ethnographia, 1960). Diószegi komoly tudást halmozott fel a sámánizmusról:
„S még ennyi évezred után is vannak technikai jellegű mellékzöngéi a hat ujj meglétének: "A kézelőhöz réz láncot varrtak, amelynek másik végéhez kis irha zacskót erősítettek, valamilyen talizmán számára. Ha a sámán felhúzza a kesztyűt, megfoghatja a tüzes rőzsét és az izzó vasat."
Szerintem azt a hatujjú kesztyűt, kizárólag a meleg ellen használták. Mivel a szibériai hidegben az nem jó. A bevett gyakorlat szerint, egy, vagy háromujjú kesztyűt használnak. Ebben viszont elfér a hat és egy ujj közötti mennyiség, a talizmánnal együtt.;-)
Valószínűleg a prehisztorikus Hüperboreasz vezető etnikumánál is dívott a hat ujj megléte (nem csak a közel-keleti refaitáknál). Mivel a hüperboreaszi királyság határvidékeit lakó törzsek, az ural-altáji törzsek, szamojédok, jukagirek, stb. mind a felsőbbrendűség szimbóluma a "felesleges csont" (hat ujj, dupla fogsor) megléte (így a magyarok őseinél is). Ezek a kis törzsek évezredek óta élnek a Szibériában, nem nagyon keveredtek másokkal. A szamojéd törzsek sámánjainak 6 ujjú kesztyűi elég ismertek az etnográfusok közt. S még ennyi évezred után is vannak technikai jellegű mellékzöngéi a hat ujj meglétének: "A kézelőhöz réz láncot varrtak, amelynek másik végéhez kis irha zacskót erősítettek, valamilyen talizmán számára. Ha a sámán felhúzza a kesztyűt, megfoghatja a tüzes rőzsét és az izzó vasat."
Az északi sámánok a régi uraikra, a felsőbbrendű hüperboreasziakra akartak ezzel hasonlítani...?
Azt hiszem, a hatujjúakat rendesen kitárgyaltuk. Abban bizonyára sok igazság van, hogy a jégkorszak után, a vízözönt túlélők között, nagyobb volt a genetikai változatosság. (Noé bárkájából szétszéledtek az élet csírái) A mai etnikai olvasztótégelyekben sajnos sok a lekozmált anyag. A gyógyszeripar örömére.
„Korunkban is vannak még kísértetek, de leginkább kis szürkék, ufókkal, ha kell operálnak vagy közösülnek is veled. Valakik vagy valamik évezredek óta játszanak az érzékeinkkel? Vagy tele vagyunk hülyékkel, átejtettekkel, skizofrénekkel, rémálmokkal küszködőkkel...?”
A régi korokban minden fenomént elneveztek, hogy ha egy családtag találkozik vele, felismerje. Így aztán öröklődött a mumustól kezdve minden „agyrém” az embereknél. Mivel a pszichiátriák nem győzik orvossal és kórteremmel, lassan a normálisoknak kell zárt helyre vonulni, ha nyugodtan akarnak élni. :-(
Kolkhiszban, a grúzokat is veri az istennyila: CsinkaésEsmakiáltalábannő, de férfivéisváltozhat. Mindenfélebajtkever, kiválta terhes asszonyokatgyötri.Gyerekágya fejéhez baltát, kést, tőrt,vagyvalami vasdolgotkelltenniellene. A kő azEsmaki találmánya.Asszony az esmaki,kibontott szőkehaja van,hosszúkarmaikezénés lábán. Egész testét szőr fediésfélelmes külsejű általában.
Az etnográfus Istvánovits Márton 1957-ben ott járt a hegyekben tanulmányúton, ott mesélték neki falusiak: "Vőlegény voltam, 17, vagy 18 éves talán. Nővéremhez indultam, völgyön kellett átmennem, ahol diófák álltak. Nagyon sötét volt, pedig általában holdvilágos ott az éjszaka. Jött az esmaki. . . vagy csinka ? — Csinkának nagyobb a hatalma. — Macska képében volt, kővel megdobtam. Akkor kutyává változott, beszaladt a diófák közé és rettenetes kőzáport zúdított rám. De nem talált, a kövek a fülem mellett zúgtak el. Nem kavicsokat hajigált, hatalmas tömböket. (A férjem) elfutott, kiabálni kezdett. Emberek jöttek, lövöldözni kezdtek, így űzték el a csinkát."
Egy másik falusi: "Öregapám mesélte,hogyvoltacsaládunkbanegy esmaki.Nagyonszép volt, szőkefonataivoltak,nagykarmai (Mint ahogymostvan...).Akármit csináltam, azmindentellenkezőlegtett.Ha mostam, elmocskoltaatisztaruhát;haaszennyest otthagytam,kimosta.Nemártott nekünk, csakmindentfordítva értett.Aztmondtuk: —vizettölts! —Kidöntötte. —Öntsd ki! —megtöltötte."
A régi korokban a keresztényeknek Szűz Mária, az egyiptomiaknak Anubisz vagy Thot, egy nyilazó indiánnak Manitu, a bányászoknak koboldok jelentek meg, kinek mi volt a keresztje, heppje. Korunkban is vannak még kísértetek, de leginkább kis szürkék, ufókkal, ha kell operálnak vagy közösülnek is veled. Valakik vagy valamik évezredek óta játszanak az érzékeinkkel? Vagy tele vagyunk hülyékkel, átejtettekkel, skizofrénekkel, rémálmokkal küszködőkkel...?
„A hatvanas számrendszer vagy szexagezimális számrendszer a 60-as számra épülő számrendszer. Az ókori sumerek fejlesztették ki az i.e. 3. évezredben.
A 60 összetett szám, azon belül kiváló erősen összetett szám, osztói: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 12, 15, 20, 30, 60; ezek közül a 2, 3 és 5 prímszámok. A 60 a legkisebb olyan szám, ami 1-től 6-ig minden számmal osztható, más szóval az 1, 2, 3, 4, 5 és 6 legkisebb közös többszöröse.”
Ez érdekes. Miért nem a 10 ujjuk alapján alkottak számrendszert? Az már akkor is megvolt nekik.;-)
"A Nibiru, mint a Szíriusz csillagkép bolygója a többi bolygóval ellentétes irányban keringett, amikor egy alkalommal az egyik holdja beleütközött a Naprendszer egyik tagjába, a Tiamatba. Az ütközés során félbe hasította és kilendítette azt a pályájáról, így a Vénusz és Mars körül kezdett keringeni. A bolygó alsó részéből születtek az üstökösök és az aszteroidaöv, vagyis a Jupiter és Mars közötti pályán keringő csillagközi por és törmelék, míg felső részéből keletkezett a Föld."
Nehéz elképzelni hogy ezt csak ugy kitalàltàk volna a feljegyzéseikben....
„Bolygónk tengelyforgását legnagyobb részt a Hold befolyásolja. Mielőtt kialakult a Hold, még csak 10 órásak voltak a földi napok, ám a zóta kísérőnk gravitációja lelassította a Föld forgását, és így egyre hosszabbá váltak, válnak a napok. „
Milyen érdekes, hogy a Sumérek is a Hold mozgásának alapján mérték az időt, vagyis a Földi napok hosszát.
„A reprezentatív realizmus álláspontja, mely szerint szubjektív érzéki tapasztalatunk a külső fizikai világ reprezentációját (képzetét) adja, és kauzális vagy magyarázati inferenciával jogosultak vagyunk állítani, hogy ez a képzet megközelítően megfelelő.”
Ez alatt azt kell érteni, hogy ha a fejemre esik a tetőről egy cserép, az megközelítően jött felém? Amikor vérző fejjel szidom a háztulajdonost, a trehányságáért, azt jogosan teszem, hiszen ő az oka a sérülésemnek.;-)
A kínaiakról is tudjuk, hogy 4200 évvel ezelőttről is vannak feljegyzéseik. Ekkor végezték ki ugyanis Hi és Hu csillagászokat, mert nem figyelmeztették a császárt a bekövetkezett napfogyatkozásra. A sumérok Ur és Uruk városában felismerték, hogy hét olyan égitest van, ami az állócsillagokhoz képest változtatja helyzetét. Ezek a Nap, Hold, Merkúr,Vénusz, Jupiter és a Szaturnusz. Utóbbi négy a szabad szemmel is látható bolygók, ezeket arról ismerhetjük fel, hogy nem „csillognak” mint a csillagok, hanem folyamatos a fényük. És fényesebbek is a többi „kisebb” csillagoknál. A hét égitest alapján osztották be az időt hétnapos közökre.