Keresés

Részletes keresés

KóPé1 Creative Commons License 1999.02.18 0 0 48
bocs, valahogy atsiklottam afelett.

latod hiaba varunk a uzer@inetto.hu-emilre, addig maradnak a kenyszermegoldasok
Előzmény: Gyedmaroz (46)
Antikrisztus Creative Commons License 1999.02.17 0 0 47
vomit!

Most nem tudok valaszolni, mert eppen most fejeztem be az elektronika zaro-laborvizsgamat (100% :)))) ) es csak par percre ultem ide az egyik gep ele.

IE5: szerintem az OutLook 5-tel nagyon nagyoproblemak vannak, mert mikor megkaptam az internetto hirlevelet, akkor mindig kinyitottam, es perceken keresztul nem tudtam olvasni, mert nem mutatta a szoveget, hanem valami olyasmit irt ki, hogy "searching message for hyperlinks" vagy ilyesmi. Szoval nekem ez a tulajdonsaga az OutLook-nak nem jott be, es szerintem az IE5 nem is jobb mint a 4... nekem mindketto szepen mukodik, egyik sem fagy le, de az OutLook5 miatt az IE4-et hasznalom.
Mi a velemenyetek rola?

Antikrisz
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.02.17 0 0 46
KóPé1!
Kösz, hogy lefordítottál. Lásd:

Gyedmaroz válasz erre | adatok | e-mail 1999-02-15 22:14:27

Érdekes a mail címed. ;-)
Előzmény: KóPé1 (45)
KóPé1 Creative Commons License 1999.02.17 0 0 45
a 2. problémádra a válasz:
Levél címe felett jobb gomb -> Tulajdonságok -> Részletek
Minden ott van szép text formában, csak biztos nem akarták evvel fárasztani szegény kezdő netezőket.
Előzmény: vomit (26)
zuzmo Creative Commons License 1999.02.17 0 0 44
Fog még meglepetés érni...
Foleg WinFos platformon.
Próbáld ki a NetCápa 4.5-öt, IE5-öt.

zuzmó
Előzmény: Csabus (43)
Csabus Creative Commons License 1999.02.17 0 0 43
Szerintem a Composert nem szabad összehasonlítani a frontpage-el, mert teljesen más kategória. A Composer egy nagyon egyszerűen kezelhető kis HTML szerkesztő, könnyű megtanulni a kezelését, és főleg nem használ, csak szabványos HTML utasításokat. Mert jó, hogy az MS kitalál magának mindenféle utasításokat, de az semmilyen más browser alatt nem működik, csak IE alatt. Ilyet pedig szerintem nem szabad használni.
Én a magam részéről 4.07-es Netscape-et használok, de van fönt 3-as is, meg 4-es IE, mert ha elkészítek egy weblapot, azt mindegyikkel megnézem, hogy néz ki. Volt már néhány nagy meglepetés.
Szóval szerintem az a Netscape nagy előnye, hogy szabványpkra épül, s így kiszámítható. Meg azt se felejtsük el, hogy egy 15 megás installban benne van egy browser, egy szerkesztő, egy levelező- hírolvasó program, (meg még egy két dolog, ami nem is tudom, mire való :)
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.02.17 0 0 42
Ja, csak ott van gond, ahol egy URL- t képre defináltak, s elegánsan mellőztek egy alt nevet. Tiszta szerencsejáték (na, például náluk is :-)), amikor vakon kattintgatsz a kicsi kockákra.
Előzmény: vomit (40)
vomit Creative Commons License 1999.02.17 0 0 41
x etársam
ha a levél lecsalogató jelszóra gondolsz, akkor Preferences/Mail+Groups/Mail server - More Options gomb
innen már látni fogod.
állítsd be, hogy kérdezés nélkül magától levegye a beérkezô új leveleket. 1 remek találmány.
Előzmény: X polgártárs (38)
vomit Creative Commons License 1999.02.17 0 0 40
MaCS, csatlakozom
óne kép minden szélsebes
Előzmény: MaCS (33)
BlumiDC Creative Commons License 1999.02.17 0 0 39
Ha csak a böngésző részt nézzük, az IE4 még mindig nagyon lassú hosszú fájlok megljelenítésében: menjetek csak a MEK-ba, és nézzetek meg egy hosszabb .hun fájlt! A Netscape 3 sokkal gyorsabb ebben.
X polgártárs Creative Commons License 1999.02.17 0 0 38
Használni kell mindkettőt.
A Cápából hiányolom a jelszó mentése funkciót - vagy csak én nem találtam meg?

X polgártárs
Antikrisztus Creative Commons License 1999.02.17 0 0 37
Ha en browserre penzt koltenek az mar a vilag vege lenne... nekem tetszik az, hogy van par nagyobb ceg, akik a nagyobb piacreszesedes erdekeben jobbnal jobb browsereket csinal ingyen, en, az otthoni felhasznalo meg rohogok mindegyiken :))

Antikrisz
MGperY Creative Commons License 1999.02.17 0 0 36
"az IE-nél viszont egyesével kell végigbogarásznom az összeset.
"
miért nem nyomsz egy refresh-t a só pikcsörz után ?
Előzmény: MaCS (33)
móka miki Creative Commons License 1999.02.17 0 0 35
Opera!

Bizony, bizony. Kicsi, gyors, nagyon jól lehet konfigurálni és ha valaki ragaszkodik a Javascript-hez akkor használhatja a Sun Java pluginjával együtt. A titkositása 128 bites és lehet belöle e-mailt is küldeni. Az installja 1.2 MB "nagy". A hátránya az, hogy nem ingyen van. Szerintem mindenképpen megéri kipróbálni.
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.02.16 0 0 34
A freemail felé igen. Ha htlm- ként küldöm, sima textként érkezik meg, a formázások eltűnnek. Ha kép is van a levéltörzsben, azt csatolt állományként kapom meg. Ez, nagy valószínűséggel a freemail műve, el kéne olvasni a FAQ- t. De eltűnni nem tűnt el semmi. Ja, és nekem az alapbeállítás a plain text, nemszívesen keserítek senkit html- es levelekkel.
Előzmény: vomit (32)
MaCS Creative Commons License 1999.02.16 0 0 33
Halihó!

Én mindkettőt aktívan használom, és őszintén szólva a Necckép 4.5-tel mennyei élménynek tartom a netezést -- az IE4 és 5-höz képest.
Bár nagyjából ugyanazt tudják, a Neccképnek van egy apró, ám szerintem igen fontos szolgáltatása, ami az IE-ből érthetetlen módon hiányzik. Ez pedig az, hogy képek nélküli üzemmódban egy ikonnal lekérhetem az adott oldal képeit!
Telefonon keresztül bekapcsolt képekkel böngészni szerintem enyhén tetű lassú egy dolog, ha azonban olyan helyre érek, ahol már érdekelnek a képek is, vagy csak képek vannak az oldalon, akkor a Neccképen egy mozdulattal ki tudom nyitni őket, az IE-nél viszont egyesével kell végigbogarásznom az összeset.

Üdv: MaCS
vomit Creative Commons License 1999.02.16 0 0 32
kedves Gyedmaroz
sikerült-e megnézni közelebbről a kiüresedett levelek problémáját?
vomit Creative Commons License 1999.02.16 0 0 31
hát lehet azóta változott, de amikor láttam, akárhogy meresztettem, nem láttam ésszerű úttyát a header elővarázsolásának :-)
Előzmény: Gyedmaroz (30)
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.02.15 0 0 30
Elnézést, a nem értem csupán kekeckedés volt, itt is ugyanaz a helyzet, jobb egérgombbal katt az inbox- ban lévő levélre, Properties-->Details, s mindent tudsz.
Előzmény: vomit (28)
jo_lenne_tudni Creative Commons License 1999.02.15 0 0 29
Egy kis adalek a bongeszohaboruhoz. Most jartam a HTML ellenorzo oldalon, es olyanokba is belekotott, hogy... Lehet, hogy nem is a bongeszok hibasak, hanem a HTML nem szabvanyos? Es az eltero megjelenites oka itt keresheto?

Probaljatok ki!
vomit Creative Commons License 1999.02.15 0 0 28
Gyedmaroz
a második pontban arról szólok, ami egy email normál esetben láthatatlan része, az un. header. ebben van a továbbító szerverek ”pecsétje”, amiken keresztül jött, a dátumok (hamisítást nyomban látni), ki lehet bányászni, honnan jött a spam, mi a feladó IP-je, levelezôprogramja és egyebek.
defaultban sehol nem láccik (elég szarul fest, vagy 20 sor teknyikai adat), de ahogy tudom ótlúk komplett elhallgattya.
Előzmény: Gyedmaroz (27)
Gyedmaroz Creative Commons License 1999.02.15 0 0 27
A 3- as ponthoz: a link fölött jobb egérgomb, Properties, s elvileg a tényleges URL- t mondja. Az első pontot mindjárt kipróbálom, a másodikat nem értem.
Előzmény: vomit (26)
vomit Creative Commons License 1999.02.15 0 0 26
kedves Antikrisztus

a hozzászólásod alapjám megpróbáltam rekonstruálni a problémát, és a következőkre jutottam:
amikor aszondod a HTML levélre, hogy Save as > File
és ott lehet ugye váltogatni, hogy TXT vagy HTML, akkor ne legyél lusta odaírni a neve mellé a kiterjesztést. akkor tuti HTML lesz a nevének a vége, és kattintásra kinyílik. ha véletlenül TXT a kiterjesztése (nyomban láccik az ikonján), akkor meg át kell ezt simán írni (először jelenítsd meg a vindóz explorer nézet/beállításoknál az ismert kiterjesztéseket is, és írd át a txt véget html-re). ha nem ez a csapda lényege, amibe jutottál, akkor kérem pontosítsd. ugye az elmentett HTML leveledet a böngészővel akarod nézegetni? kép például van benne, vagy csak színes betűk és keretek?

egyébként a html-hez nem kell szótár, kiválóan érthető anélkül is :-)

tisztelt mindenki, brózer fikázás témában
1 báj dö véj feltűnt-e már, hogy a csoda ms ótlúk expressz alapbeállításban (HTML) sok más program számára érthetetlen levelet küld ki? nem jelenik meg például a yahoo mailen, a freemail-en (mindkettő weben át olvasva) és a netscape is üres levélnek mutatja.
ha átnyomod plain text üzemmódba (mármint a feladó ótlúkot), akkor ok.

2 egyébként az erővel tukmált ótlúk NEM tuggya megjeleníteni a levelek header információját.
vagy ha ennek a kapcsolóját rossz helyen kerestem (mondom utálom nézni is) akkor javíccson már ki valaki. nekem az az érzésem, hogy az ms tudatlanságban akarja a júzert tartani. csomó ember küzd az ótlúkkal, és teljesen vak vezet világtalant. ezek a kezdő netezők mind azt fogják hinni, hogy az internet 1 szar.

3 aztán az ie exploderben hogyan lehet megnézni a rákattintás előtt, hogy 1 link hova vezet? az rossz válasz, hogy alul megmutatja, mert
-tud ott futni java üzenet, és nem láccik semmi
-lehet csinálni "onmouseover" html kanyart a kódban, és ha egeret viszel fölé, azt írja alul ki, hogy Mari néni, vagy http://www.ez_a_csali.com, közben meg teljesen máshova visz (mondjuk az oldalon tárulkozó összes szép luvnya közeli képe helyett EGY helyre, valami trágya reklámsite-ra irányít)
Előzmény: Antikrisztus (25)
Antikrisztus Creative Commons License 1999.02.15 0 0 25
Szimpla: az uzenetet megnyitod --> file/save as file... az ablakban kivalasztod a HTML formatumot, es save.
Utana dupla click az elmentett file-on, kinyitja neked es mar veheted is elo az os-egyptomi nagyszotart....

Antikrisz
Előzmény: vomit (24)
vomit Creative Commons License 1999.02.15 0 0 24
azt írod:
>a NetsCape-ben viszont egyszer elmentek egy levelet
>HTML formaban es utana ha
>megprobalom ujra megnezni, akkor csupa hieroglifat
>rajzol ki a kepernyore..

ezt pontosan hogyan csinálod? melyik verzióval, és milyen lépésekkel?
Előzmény: Antikrisztus (19)
KukacAV Creative Commons License 1999.02.15 0 0 23
Hála az égnek én egy M$ mentes Amigával szólok hozzá. Amigán nincs IE, a Mozilla és Opera is csak készülőben. Van viszont (mint látjátok, működő) IBrowse, Voyager, Lynx és AWeb. Jellemző rájuk, hogy nem foglalnak több helyet 2-3 megánál, nem piszkolnak bele a rendszer könyvtáraiba, az uninstall a könyvtár törlésével egyenlő...
A lényeg, hogy létezik még PPC-s, 3DFX-es, preemptív multitaszkos (85 óta...) stb. ALTERNATÍVA a gigászok között... mindössze elhatározás kérdése, megyünk-e birkák módjára a többiek után. Na jó, pénz kérdése is, mivel Amigához nem lehet gagyi távol-keleti cuccokat kapni, ezért egy normálisabb konfig 3-400.000 Ft...
kerdojel Creative Commons License 1999.02.15 0 0 22
En Netscape 4.5,kfm-et (KDE) es Lynxet hasznalok.(A lynxet ne ugassatok le , baromi gyors tud lenni, es sok feladathoz eleg.)
Előzmény: jo_lenne_tudni (21)
jo_lenne_tudni Creative Commons License 1999.02.14 0 0 21
Ja, es a hab a tortarol.
Ha pl. az extra nyomulok, nelem az IE mindig uj kisablakot nyit, amig a Netscapenel szepen csak az elsot, es az csucsul lent a taskbarban...
jo_lenne_tudni Creative Commons License 1999.02.14 0 0 20
En mindkettot hasznalom, de szerintem is a ket nagy bongeszot ossze kellene "tolni".

Az IE altalaban gyorsabb, mint a Capa, de szamomra zavaro, hogy nem latom, hogy menyivel jon le a lap, vagy azt, hogy mennyivel jon le a file, mit toltok le (persze az is lehet, hogy csak en nem talaltam meg a kapcsolotjat). A HTMLt rugalmasabban kezeli, mint a Netscape pl. hianyzo lezarotag nelkul is kiadta a tablazatot nekem, mig a Capa nem. Mivel en mazoista vagyok, es kezzel irom a HTMLt, az IEben benne van a notepad is. De nekem erdekes modon nem mindig sikerult olyan lapot irnon, aminek a cimet mindig beirta volna a bookmarkba (pl. index.htmlt irt), mig a Netscapenel ez frankon ment. Jobb a Capa bookmarkja jobb sokkal, jobban is kezelhetobb. Plana akkor, ha a IE 4.0 ki-beugralos felkepernyot elfoglalo bookmarkjaba gondolok. Netscape joparszor lefagyott, amit az IE nem csinalt.
Nekem a Netscape 4.xx valtozata jobban tetszik, es ezert azt hasznalom... marcsak azert is, mert "regi motoroskent" soxor mondja az emberfia, hogy megyek "necckepezek" egyet, es akkor miert pont egy IEvel? :-))
Antikrisztus Creative Commons License 1999.02.14 0 0 19
Idegesito, hogy minkettoben hianyoznak olyan funkciok, amik a masikban benne vannak... igy hol az egyiket hasznalom, hol a masikat. Most jelenleg IE4-el nyomulok.
Lehet hogy hulyen hangzik, de szamomra pl nagyon nagy hiba, hogy a print preview nincs benne az OutLookban (vagy benne van csak en nem talalom), mert igen nagy hasznat tudnam venni.
A NetsCape-ben viszont egyszer elmentek egy levelet HTML formaban es utana ha megprobalom ujra megnezni, akkor csupa hieroglifat rajzol ki a kepernyore... na szoval mindkettoben vannak szamomra idegesito hianyossagok... ugyhogy sosem tudom melyiet szeressem.
Amugy mindketto szepen fut win95 alatt es nem fagynak le... asszem ebbol a szempontbol itt en vagyok az egyetlen kivetel :))))

Antikrisz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!