Keresés

Részletes keresés

kerdojel Creative Commons License 1999.02.11 0 0 8
Legjobb:
Robert M. Pirsig: A zen meg a motorkerekparapolas muveszete (best, felevente ujra elolvasom)
Salinger: Zabhegyezo
Joyce: Ulysses (en 1 ejszaka elolvastam)
Updike: Kentaur
Baudelaire: Osszes (orokke nalam van)
Sartre: A fal
J.Heller: A 22 csapdaja
Kurt Vonnegut: Bajnokok reggelije
Hemingway: Akiert a harang szol
Marquez: Egy elore bejelentett gyilkossag kronikaja
Eco: A rozsa neve
W.Gibson: Virtualfeny
Hubert Selby: Utolso letero Brooklyn fele
Giese: Marcus Aurelius
es persze J.R.R. Tolkien: A gyuruk ura

Legrosszabb:
Thea Beckman:Amazonkiralyfi
Platon: Allam
Defoe: Robinson Crusoe
Champace Creative Commons License 1999.02.11 0 0 7
Legjobb:
Tolkien: A Gyűrűk Ura
Goethe: Werther szenvedései
Hemingway: Búcsú a fegyverektől
Dosztojevszkij: Félkegyelmű
nem tudom abbahagyni...
Marquez100évmagányPetőfiApostolEcoARózsaneveésmégsokanmások...

Legrosszabb:
Star Wars Akadémia (kényszerűségből
olvastam el)
Móricz Zsigmond: Erdély trilógia I.
avagy Tündérkert
Ancsi Creative Commons License 1999.02.11 0 0 6
Tudom, hogy szegény Jókai sokaknak kibirhatatlan az általános iskolai terror miatt, de én még azelőtt akadtam rá, és Az arany embert azóta is rendszeresen újraolvasom. Sőt, még tanitottam is gimnáziumban, azzal a felkiáltással, hogy aki nem birja, lapozza át az elején a tájleirást, mert azután jön a java (gyilkosság, törvénytelen gyerek, stb.)
Hogy ne csak magyar irodalom legyen, akkor a másiknak vagy a Mester és Margarita, vagy Garcia Márquez: Szerelem a kolera idején.

Legrosszabbak: hát sok mindent át kellett nyalni a főiskolán, de nálam Balzac: Goriot apó viszi a pálmát. Nem is tudom, annyi unalmas könyv van, talán a Zabhegyező? Annak idején ugye kultuszkönyvnek számitott, kötelességtudőan el is olvastam, és azt hittem, hogy bennem van a hiba. Pedig nem.
Babe Creative Commons License 1999.02.11 0 0 5
Hm, én is csak egyet-egyet írtam!
Most javítok:
Rideg Sándor: Indul a bakterház - best
Petőfi: Összes - Worst
alienne Creative Commons License 1999.02.11 0 0 3
jujj, ezt kihagytam:
- Vonnegut: Börleszk

--Kurt bácsi, ne üss --

ok, abbahagyom, nem floodolom tele a topikot a könyvespolcom tartalmával. :)
alienne Creative Commons License 1999.02.11 0 0 2
top2:
- P.J. O'Rourke: Vakáció a pokolban
(apropó, nincs meg valakinek megvételreeladásra, kölcsönadtam és nem adták vissza :(
-G. G. Marquez: Szerelemről és egyéb démonokról
(sírtam a végén. szentimentalienne.)
- Anthony Burgess: Gépnarancs
(nagyon jóóóóóó.)
-Dosztojevszkij: A félkegyelmű
(teljesen beleéltem magam)
hoppá, ez már négy volt, nem baj? jókat könnyebb felsorolni, mint rosszakat.

shitlist:
- Burroughs: A narkós
- J. Heller: A 22-es csapdája
(ezeket egyszerűen képtelen voltam végigolvasni, pedig többször is nekigyűrkőztem.)
Babe Creative Commons License 1999.02.11 0 0 1
Bevallom őszintén én csak jó könyveket olvastam eddig, (közhellyel szólva: nincsen rosz könyv csak rosz olvasó :)) ). Dickens-től a Twist Olivért viszont nem voltam képes végigolvasni, nem tudom miért -> nevezzük egyszerűen Pepin szindrómának. :)
A legjobb könyv ami a kezembe került rövid életem során, és azóta is gyakran visszatér, az:
Borges: A halhatatlanság.
Pepin Creative Commons License 1999.02.11 0 0 0
A két legrosszabbra sci-fiben akadtam rá:
- Dávid(?) ?: A jövő történelme; iszonyú primitív rasszista beütésű maszlag,
- Jefremov: A borotva éle; 600 oldalnyi amerikai akcióutánérzés orosz családregény formában, szörnyű.
Ja, és ide sorolnék egy gyülis förmedvényt, Mittudoménkitől a Gyehenna című szemetet.
Legjobbat nem tudok mondani, sok jóval találkoztam, egyszerűen nem tudom összehasonlítani őket egymással. (Gyerekkoromban legalább 15-ször elolvastam Mándytól a Robin Hoodot, és néha mostanság is, de nyílván nem lehet összehasonlítani mondjuk Pratkanis-Aronson Rábeszélődépével, amit kb. évente újraolvasok, mert mindig találok benne újat. Mindkettő jó a maga nemében, de máshogy.)
Viszont bevezetnék egy új kategóriát, a nagyon jó, de olvashatatlan könyvekét. Az én tippjeim:
- James Joyce: Ulysses; úgy a 120. oldal táján kidőltem. Élveztem ugyan, de nem bírtam tovább.
- Ugyanez történt Eszterházy Bevezetés a Szépirodalomba című gyüjteményével.
- Sartre-tól az Undor másképp hatott rám: olvastam, érdekelt is, de ahogy haladtam a könyvben, egyre inkább azt vettem észre, hogy kacérkodok az erkélyen való kilépés gondolatával. Gyorsan abbahagytam, mielőtt teljesen bedepresszióztam volna.
Előzmény: Munchausen (-)
Munchausen Creative Commons License 1999.02.11 0 0 topiknyitó
Kiváncsi lennék rá, hogy nektek mi volt a két legjobban tetsző, illetve a két legkevésbé tetsző olvasmányotok. Mi a két véglet a katartikus élmény és a szemétkosár között?
Lehet természetesen műfajtól független a dolog.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!