A mezei szójaolajas La Mirandát már ettem nekem bejött,nemhiszem hogy a chilis nagyon más lenne.És figylemreméltó az ár/érték aránya.
fanfan én meg pont reggelire eszek inkább hús/halkonzervet este jóval ritkában. A bab/borsó/káposzta/pacalkonzervekről már rég leszoktam,én sokkal finomabbat csinálok sokkal gazdaságosabban,lefagyasztom adagokra azt amikor megkívánom akkor hamm.(azért fogyasztás előtt ki szoktam olvasztani.)Ámbár a zöldborsót nem is szoktam fagyasztani a zbosófőzelék frissen jó,de a lencse/bab/káposzta remekül bírja a fagyasztást.
Nálam a konzerv este kerül terítékre. Talán a napi fáradalmaktól az éhségérzet is nagyobb, ami toleránsabb bírálatotot eredményezhet, ki tudja.
Egy kivétel van nálam, mégpedig a halászlé konzerv. A Szegedi Paprika ZRt. Tiszai halászléje nekem nagyon bejött, felmelegítve ebédnek is megteszi, sőt ! Abban kellemesen csalódtam.
Reggelire soha nem eszek konzervételt.
Visszatérve a szardíniához, ha elérhető próbáld ki a Calvo -t. Annak a cégnek van tintahalkonzerv terméke is, nekem az is ízlett. Szóval megpróbálok változatosságra törekedni, pl. szardíniát soha nem követ szardínia ... :-))
Hát nem tudom. Szeretem az olajos halat, tulajdonképpen a "mezeieket" is meg szoktam jóízűen enni. Lehet hogy nem volt annyira borzasztó csak ma reggel pont nem erre vágytam. Már egy ideje a babos -csilis- paradicsomos MIRELLA-t eszem, lehet hogy függő lettem :-)
Kóstoltam már szójaolajas La Mirandát, hát azt gondolom az "épp ehető" minősítés túl szigorú. Szerintem az árához képest elfogadható ... de ezen nehogy összevesszünk Stefiadri :-))
A mai reggelim "LA MIRANDA" szardínia szójaolajban csilipaprikával. Sóval, citromlével hintve is csak épp ehető, gyorsan felejtendő kategória. Még jó hogy csak egyet vettem kóstolóba.
No nemrég érkeztem meg ánglius országból,(ha még valaki nem tudná:) meglepetésemre micsoda élet volt itt) úgyhogy elkezdem a brit konzerv ismertető sorozatomat. Első darab legyen mindjárt halkonzerv fan-fanak ajánlom szeretettel. Kint elég drága az élet így a konzerv is,de ki lehet csípni azért az olcsón nem rossz kategóriát.Az alábbit a "mindent 99 pennyért" boltban szereztem mindjárt 3-at adtak belőle kb 400 forintért.És akkor kint ez az olcsó. A szardinia Laser márkájú szabvány 125/90 grammos és marokkói,ezért is mertem megvenni.Nos nem kelett csalódnom hozta a marokkói minőséget. A halacskák elég zsufoltan voltak az önkinyílós dobozban de azért maradt hely a tunkolni kedvelők számára a vegetable olajnak is. Ha látnám ithon a márkát itt is venném.Londonban jártatokkor feltétlen kostóljátok meg, de szvsz van görögben is.(legalábbis a görög felirat szerint.)
Nem a szekszárdi borda az én időmben(88-89) már nem volt.Csak bab dögivel(kicsit sós volt de ehető) meg ilyen olyan káposzták.(azért nem voltam oda) és a kedvencem a zöldborsó igazi sertéshús szelettel.Isteni finom volt a főzelék rántásában lehetett érezni a sertéshús ízét azóta se csinálnak olyant.Csak mi itthon de az nem konzerv.
fan-fan kérdezte hogy mért szünt meg pld a sonka tojással gyártása.(vagy akár a sólet 2db főtt tojással és igazi nem is kicsi marhahús darabbal) Biztos nem EU komform meg nem rentábilis.Ki látott már olyant hogy igazi hús meg tojás legyen egy konzervben???.(
Én a sonkatojásosra írtam, a szekszárdi bordát nem ismertem. Kollégiumi kosztnál biztos jobb lehetett, mert abban épp annyi kalória volt, hogy fel tudtunk menni a lépcsőn, ha rossz volt a lift. A tanuláshoz szükségeset pedig konzervből is biztosítottuk.
Később is létezett, én a nyolcvanas évek elején egészítettem ki, vagy helyettesítettem vele az egyetemi kollégiumi kosztot. Biztos jó volt, ha már többeknek is nyomot hagyott az emlékezetében. De vajon miért álltak le vele ?
Fel lehet dobni ezt a gombás melegszendvicskrémet eképpen (nekem bejött): A krémrétegre ráhelyezünk 2 - 3 szelet camembert sajtot, mikrohullámú ételmelegítőben csak annyira melegítjük, hogy a sajt szétfolyva beborítsa a szendvicset. Én még meghintettem Kotányi Malom egzotikus fűszerkeverékkel. Fincsi.
Hát ugye az összekeverés egy kényszermegoldás volt, mivel az 1 doboz 4 főre igencsak silány mennyiségű reggelit eredményezett volna. Igaz, a mennyiséget a minőség rovására tudtam csak növelni :-(
Vasárnapi reggelink: DEKO pizzás és provánszi melegszendvics krémek. Pizzás most is szörnyű, mint később rájöttem ezt már teszteltük. Aztán gondoltam egyet, összekevertem a kék fajtát, így egészen ehető lett.
Nálunk kezd kedvenccé válni a konzervformátumú paradicsom. Nem a sűrített változat, hanem hámozott és esetleg darabolt fajta. Remek szószokat varázsoltam belőle -főleg télen- pizzára meg tésztára. Számomra az ujdonság erejével hatott, hogy ez ilyen klassz, ti biztos ismeritek. Gondoltam leírom. :)))
Unalmamban visszaolvastam gombás konzervet keresve. A DEKO gombás melegszendvicskrémet eMM dícsérte, így vettem a bátorságot, hogy megvegyem. 65 % -a gomba (a cimke szerint), ez bíztató. Mai késő délutáni ebédem lesz ebből egy melegszendvics. Kíváncsi vagyok rá, felkerül -e a "rendszeres" listára, melyen nálam jelenleg kizárólag halkonzervek vannak. (A pacalkonzerv, legyen bárki által gyártva, tényleg könnyed feledhető - enyhén szólva.)