Keresés

Részletes keresés

eMM Creative Commons License 2006.06.01 0 0 1639
A mezei szójaolajas La Mirandát már ettem nekem bejött,nemhiszem hogy a chilis nagyon más lenne.És figylemreméltó az ár/érték aránya.

fanfan én meg pont reggelire eszek inkább hús/halkonzervet este jóval ritkában.
A bab/borsó/káposzta/pacalkonzervekről már rég leszoktam,én sokkal finomabbat csinálok sokkal gazdaságosabban,lefagyasztom adagokra azt amikor megkívánom akkor hamm.(azért fogyasztás előtt ki szoktam olvasztani.)Ámbár a zöldborsót nem is szoktam fagyasztani a zbosófőzelék frissen jó,de a lencse/bab/káposzta remekül bírja a fagyasztást.
Előzmény: stefiadri (1637)
fan_fan Creative Commons License 2006.06.01 0 0 1638

Nálam a konzerv este kerül terítékre. Talán a napi fáradalmaktól az éhségérzet is nagyobb, ami toleránsabb bírálatotot eredményezhet, ki tudja.

Egy kivétel van nálam, mégpedig a halászlé konzerv. A Szegedi Paprika ZRt. Tiszai halászléje nekem nagyon bejött, felmelegítve ebédnek is megteszi, sőt ! Abban kellemesen csalódtam.

Reggelire soha nem eszek konzervételt.

 

Visszatérve a szardíniához, ha elérhető próbáld ki a Calvo -t. Annak a cégnek van tintahalkonzerv terméke is, nekem az is ízlett. Szóval megpróbálok változatosságra törekedni, pl. szardíniát soha nem követ szardínia ... :-))

Előzmény: stefiadri (1637)
stefiadri Creative Commons License 2006.06.01 0 0 1637
Hát nem tudom. Szeretem az olajos halat, tulajdonképpen a "mezeieket" is meg szoktam jóízűen enni. Lehet hogy nem volt annyira borzasztó csak ma reggel pont nem erre vágytam. Már egy ideje a babos -csilis- paradicsomos MIRELLA-t eszem, lehet hogy függő lettem :-)
Előzmény: fan_fan (1636)
fan_fan Creative Commons License 2006.06.01 0 0 1636
Kóstoltam már szójaolajas La Mirandát, hát azt gondolom az "épp ehető" minősítés túl szigorú. Szerintem az árához képest elfogadható  ... de ezen nehogy összevesszünk Stefiadri :-))
eMM Creative Commons License 2006.06.01 0 0 1635
Hehe ebből 3 La MIRANDA is kijön.Annyira azért nem rossz bár én a szójáchiliset nem kostóltam.
Előzmény: fan_fan (1634)
fan_fan Creative Commons License 2006.06.01 0 0 1634
Ha szardínia, akkor Calvo, abban (remélhetőleg) nem fogsz csalódni. Igaz ahol én vettem (Match) alulról közelíti a 400 Ft -t.
Előzmény: stefiadri (1633)
stefiadri Creative Commons License 2006.06.01 0 0 1633
A mai reggelim "LA MIRANDA" szardínia szójaolajban csilipaprikával. Sóval, citromlével hintve is csak épp ehető, gyorsan felejtendő kategória. Még jó hogy csak egyet vettem kóstolóba.
eMM Creative Commons License 2006.05.24 0 0 1632
Igen a tűzrőlpattanást szokom enni barna müa. tányérból:)
A konzervhal nem hűl ki tehát jó neki a porcelán.
Előzmény: Dydand (1629)
Dydand Creative Commons License 2006.05.24 0 0 1631
Tudom:)
Előzmény: fan_fan (1630)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.24 0 0 1630
Az a tál eMM védjegye, tudhatnád ...
Előzmény: Dydand (1629)
Dydand Creative Commons License 2006.05.24 0 0 1629
Jól látom: porcelán tányéron fotóztad a halat? ;)
Előzmény: eMM (1627)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.24 0 0 1628

Nem is lenne rossz egyszer eljutni Angliába. Meg Skóciába és gyanítom, hogy a whiskyre koncentrálnék jobban, mint konzervre. :-)

 

Bár úgy gondolom, az import halkonzervek választéka óriásit javult az elmúlt években.

Előzmény: eMM (1627)
eMM Creative Commons License 2006.05.23 0 0 1627
No nemrég érkeztem meg ánglius országból,(ha még valaki nem tudná:) meglepetésemre micsoda élet volt itt) úgyhogy elkezdem a brit konzerv ismertető sorozatomat.
Első darab legyen mindjárt halkonzerv fan-fanak ajánlom szeretettel.
Kint elég drága az élet így a konzerv is,de ki lehet csípni azért az olcsón nem rossz kategóriát.Az alábbit a "mindent 99 pennyért" boltban szereztem mindjárt 3-at adtak belőle kb 400 forintért.És akkor kint ez az olcsó.
A szardinia Laser márkájú szabvány 125/90 grammos és marokkói,ezért is mertem megvenni.Nos nem kelett csalódnom hozta a marokkói minőséget.
A halacskák elég zsufoltan voltak az önkinyílós dobozban de azért maradt hely a tunkolni kedvelők számára a vegetable olajnak is.
Ha látnám ithon a márkát itt is venném.Londonban jártatokkor feltétlen kostóljátok meg, de szvsz van görögben is.(legalábbis a görög felirat szerint.)
a dobozés a halak
eMM Creative Commons License 2006.05.23 0 0 1626
Nem a szekszárdi borda az én időmben(88-89) már nem volt.Csak bab dögivel(kicsit sós volt de ehető) meg ilyen olyan káposzták.(azért nem voltam oda) és a kedvencem a zöldborsó igazi sertéshús szelettel.Isteni finom volt a főzelék rántásában lehetett érezni a sertéshús ízét azóta se csinálnak olyant.Csak mi itthon de az nem konzerv.

fan-fan kérdezte hogy mért szünt meg pld a sonka tojással gyártása.(vagy akár a sólet 2db főtt tojással és igazi nem is kicsi marhahús darabbal) Biztos nem EU komform meg nem rentábilis.Ki látott már olyant hogy igazi hús meg tojás legyen egy konzervben???.(
Előzmény: gcscott (1620)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.17 0 0 1625
Én a sonkatojásosra írtam, a szekszárdi bordát nem ismertem. Kollégiumi kosztnál biztos jobb lehetett, mert abban épp annyi kalória volt, hogy fel tudtunk menni a lépcsőn, ha rossz volt a lift. A tanuláshoz szükségeset pedig konzervből is biztosítottuk.
Előzmény: fan_fan (1622)
tuutuu Creative Commons License 2006.05.17 0 0 1624
Lázadjunk föl!...:}}}}
Előzmény: tuutuu (1623)
tuutuu Creative Commons License 2006.05.17 0 0 1623
Ajnye, kár, hogy nem figyeltem, a mindenféle gyíkhúsoknál összehasonlíthatatlanul jobb volt.
Előzmény: fan_fan (1622)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.17 0 0 1622
Később is létezett, én a nyolcvanas évek elején egészítettem ki, vagy helyettesítettem vele az egyetemi kollégiumi kosztot. Biztos jó volt, ha már többeknek is nyomot hagyott az emlékezetében. De vajon miért álltak le vele ?
Előzmény: tuutuu (1621)
tuutuu Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1621
Aki '72-'74 között volt katona, perszehogy..:}}}
Előzmény: gcscott (1620)
gcscott Creative Commons License 2006.05.16 0 0 1620

Istenem, hát van még valaki, aki emlékszik a sonkatojással-konzervre?!

És a szekszárdi borda megvan? Az is Globus volt. Még az "átkosban". 2 szelet igazi karaj volt benne.

Előzmény: eMM (1608)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.12 0 0 1619
Fel lehet dobni ezt a gombás melegszendvicskrémet eképpen (nekem bejött): A krémrétegre ráhelyezünk 2 - 3 szelet camembert sajtot, mikrohullámú ételmelegítőben csak annyira melegítjük, hogy a sajt szétfolyva beborítsa a szendvicset. Én még meghintettem Kotányi Malom egzotikus fűszerkeverékkel. Fincsi.
Előzmény: fan_fan (1611)
stefiadri Creative Commons License 2006.05.11 0 0 1618
Igen. Lehet benne valami. Ez így nem hiszem hogy eszembe jutott volna.
Előzmény: Kyrandia (1617)
Kyrandia Creative Commons License 2006.05.10 0 0 1617

Ugyanannyi besamelbe keverve viszont kiadós és az íze is megmarad. :)

Előzmény: stefiadri (1616)
stefiadri Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1616
Hát ugye az összekeverés egy kényszermegoldás volt, mivel az 1 doboz 4 főre igencsak silány mennyiségű reggelit eredményezett volna. Igaz, a mennyiséget a minőség rovására tudtam csak növelni :-(
Előzmény: fan_fan (1615)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.09 0 0 1615

A provánszinak mi a tartalma ? Biztos jó lehet, ha valami "szörnyűhöz" keverve valami ehetőt kapunk :-)

 

Bár én azt hiszem ha DEKO, beérem a gombással ...

Előzmény: stefiadri (1614)
stefiadri Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1614
Vasárnapi reggelink: DEKO pizzás és provánszi melegszendvics krémek. Pizzás most is szörnyű, mint később rájöttem ezt már teszteltük. Aztán gondoltam egyet, összekevertem a kék fajtát, így  egészen ehető lett.
Előzmény: fan_fan (1611)
fan_fan Creative Commons License 2006.05.08 0 0 1613
Nekem bejött, fincsi ! Csak azt találtam furának, hogy viszonylag elég lassan hűlt ki. Már azt hittem kihűlt, faltam egyet és megégettem szám. :-(
Előzmény: fan_fan (1611)
kyra42 Creative Commons License 2006.05.05 0 0 1612
Nálunk kezd kedvenccé válni a konzervformátumú paradicsom. Nem a sűrített változat, hanem hámozott és esetleg darabolt fajta. Remek szószokat varázsoltam belőle -főleg télen- pizzára meg tésztára. Számomra az ujdonság erejével hatott, hogy ez ilyen klassz, ti biztos ismeritek. Gondoltam leírom. :)))
fan_fan Creative Commons License 2006.05.05 0 0 1611
Unalmamban visszaolvastam gombás konzervet keresve. A DEKO gombás melegszendvicskrémet eMM dícsérte, így vettem a bátorságot, hogy megvegyem. 65 % -a gomba (a cimke szerint), ez bíztató. Mai késő délutáni ebédem lesz ebből egy melegszendvics. Kíváncsi vagyok rá, felkerül -e a "rendszeres" listára, melyen nálam jelenleg kizárólag halkonzervek vannak. (A pacalkonzerv, legyen bárki által gyártva, tényleg könnyed feledhető - enyhén szólva.)
eMM Creative Commons License 2006.04.13 0 0 1610
Köszi ,Neked is boldog Húsvétot!
Hát én se konzerv sonkát fogok enni!
Előzmény: fan_fan (1609)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!