És a vakvarjúcskával megnézted??? Arra 62 találat van. Szóval ezt tényleg mindenki félrehallja. Vagy inkább nem ismeri a kvakvarjút. Megjegyzem én is innen értesültem a dologról. De már késő volt, addiga a gyerekeim is fújták a vakvarjúcskát. És inkább nem frusztráltam őket egy számomra sem túl értelmes szóval. :O)
Azt hiszem, nem olvasom többet ezt a topicot...csupa csalódás. Eljutottam 2000-ig, és rá kellett döbbennem, hogy a grenadírmars, amit mindig nagyon szerettem volna enni, mert olyan klassz neve van, az egy ócska krumplistészta... hát, ez nagyobb csapás, mint az előbb a kvakvarjú. inkább elmosogatok, ott legalább nem ér meglepetés:(
Nővérem nagyobbik kislányának (4 éves) nem szabad azt mondani, hogy ő egy zseni, mert zokogni kezd tőle, és azt vonyítja, hogy ő nem "Dzseni" (van egy Jenny nevű amerikai barátjuk)
Elsős fiam hazajön a suliból. Büszkén mondja: mama, mesélek egy viccet!
Na mesélj.
"Móricka megkérdezi a papáját: Papa, fürödhetek veled? - Igen, csak ne nézz be a víz alá.
Móricka fürdik, benéz a víz alá, megkérdezi: Mi az ott, apa? Semmi, csak egy gyík.
Másnap Móricka megkérdezi a mamáját: Mama, fürdhetek veled? Igen, csak ne nézz be a víz alá. Móricka fürdik, benéz a víz alá, megkérdezi: Mi az ott, mama? Semmi, csak egy krumpliszsák.
Este Móricka megkérdezi a szüleit: Alhatok ma veletek? Igen, csak ne nézz be a takaró alá.
Móricka odafekszik, aztán mégiscsak benéz a takaró alá és fölkiált: Jé, a gyík bement a GARÁZSBA!"
?????????
Kisfiam jót nevet a poénon. Én óvatosan megkérdezem: A garázsba?? Nem a krumpliszsákba? -Nem, a garázsba!- mondja a tiszta gyermek - így van a vicc.
Ede 4 éves volt, tengerparton nyaraltunk, estére beigértük a gyerekeknek a vidám parkot. Annyira jól érezte magát, hogy másnap egyész nap a "vidám part"-ra akart menni :-)))
najó, de az írott könyvek? Ha megetettem a picit, megnézem az ákom-bákom berkenyét, ha abban is kvakvarjú, akkor be kell írni az állatvédőknek, vagy nem is tudom :)
Szerintem úgy lehetett, hogy kvakvarjúval született a dal, aztán ahogy terjedt, egyre kevesebben ismerték a szót.. aztán már mindenki vakvarjúcskával énekelte, így szépen eltűnt az eredeti változat. De nem végleg, hozzuk vissza! :-)
Sziasztok! 3.5 éves volt a lánykám, mikor énekli: - "Csip-csip csóka, lekvárocska...." Hááát, végül is a vakvarjúcskának nem sok értelme van... legalábbis egy hároméves számára : ))) M.
Mostanában megy a sport tv-n az az MKB reklám, amikor a srác megkapta az apjától élete első üveg borát. A végén a srác ránéz az üvegre, és azt mondja: -Malac.
Teljesen felnőttkori hosszú ideje tartó félreolvasás...
Most tudtam meg, hogy angolul a fanszőrzet egyáltalán nem is "public hair" (nyilvános szőrzet), ahogy mindig is olvastam-használtam.. Hanem "pubic hair" (szeméremszőrzet)..
:-) Dehogy. Nem lesz sorsa túl nehéz. Ha belegondolsz, a másik elég ironikus lenne. Bár nekem tetszett. Azóta tudom, mióta a fiamnak megvettük mesekönyvben és abban benne vannak a dalszövegek. Vigyorogtam is magamon.
Sziasztok! Nekem a gyerekkori kedvenc félrehallásom a Süsüből volt és meglepően sokáig tartotta magát...:) Íme: Egy fejében csööpnyii ész, nem lesz sose túúl neehéz. A vicc, hogy még így is értelmes volt, de azért nem ez az igazi.
Felnőttkori félrehallás... Szegeden jártam, és egy kedves baráti házaspárhoz is ellátogattam. Eredetileg úgy volt, hogy egyedül kell eltalálnom hozzájuk, a férj be is diktálta (telefonon), hogy melyik tereptárgyat kell figyelnem a megadott utcában, s onnan még merre kell mennem. (Aztán úgy alakult, hogy mégsem egyedül, hanem vele közelítettem meg a házukat, ráadásul teljesen más irányból.) Amikor meglátták a tárcámon a post-it-et, amire fölírtam az adatokat, sírtak a nevetéstől: én Hóvirág bisztrót írtam, viszont a bisztró valódi neve Hóbiárt... :-))) Majdnem elsüllyedtem szégyenemben, ugyanis kimondottan imádom Móra Ferencnek a szegedi Hóbiárt basáról szóló történeteit... :-)))
Eeegen, bemondóknak, színészeknek, énekeseknek megtanítják a helyes magyar beszédet (ha kórusban énekelnéd Szárnyati Gézát, a karnagy rögtön leintené), pedig mi, szülők szintén ejthetnénk a mondatokat helyesen. Csak az első néhány hétben macerás, aztán megszokja az ember. Előnye az lenne, hogy a gyermekünk is helyesen tanulna meg beszélni; hátránya az lenne, hogy szegényebb lenne ez a topic.