Hála isten, Higany!
Akkor javasolnék egy új fűszopási módszert.
Mindenki ismeri a porSZÍVÓT...
Szóval egyik végére (a helyesre) helyeztetve a gyurkát (akaratomon kívül), s közel állva a másik feléhez, lehetek ÉN is PASSZÍV?
Csókoltat egyjózuzmó.
"10. § (1) Bűncselekmény az a szándékosan vagy ha a törvény a gondatlan elkövetést is bünteti gondatlanságból elkövetett cselekmény, amely veszélyes a társadalomra, és amelyre a törvény büntetés kiszabását rendeli.
(2) Társadalomra veszélyes cselekmény az a tevékenység vagy mulasztás, amely a Magyar Köztársaság állami, társadalmi vagy gazdasági rendjét, az állampolgárok személyét vagy jogait sérti vagy veszélyezteti."
Passzív fűszopás esetében nincs szándékosság, ergo a törvény nem büntet(het)i
Higany barátom!
Rendelkezik TERVEZETT törvényTERVERZET az önhibáján kívül, illetve a passzív (mint dohányzásnál) esetekről.
Valóbanpusztulófélbenlévőzuzmó.
Kedves Higany Úr!
Nem győzve álmélkodásom palástolásával, további felvilágosításért esdeklem.
A '3. § (1) A magyar törvényt kell alkalmazni a belföldön elkövetett bűncselekményre, valamint a magyar állampolgár külföldön elkövetett olyan cselekményére, amely a magyar törvény szerint bűncselekmény. ' alapján minden világjáró, külföldön élő hazánkfia (államPOLGÁR) is köztörvényessé válik egy dzsoint után, még akkor is ha ez a helyi törvények szerint legális?
Reszkessetek MAGYAROK, vagy lemontok...
Adózva az Ön Galaktikus 'el-mélyének' ( Szólíthatom a Magyar Lapáj Géniuszának? ), maradok rendíthetetlen híve
zuzmó, a tajvani
Kedves CiluHS!
Az ötletedet remeknek találom,
de mi lenne ha ezek a "félig-meddig beszámíthatatlan személyek" a közmunkát egy - a börtönnél- jóval szabadabb elvu tábor keretei között végeznék, természetesen azért a tábort körbevenné egy szögesdrót kerítés, mert még megfertözik az ovisokat a kábítószer mételyével, ezekre a személyekre természetesen egy csoport megbizható polgári értékrendeket követo polgárember vigyázni. Korbácsütés csakis kizárólag pszichikai nevelomódszer gyanánt. Mi lenne ha ezeket a táborokat Átnevelo Táboroknak nevezznénk, vagy mégjobb úgyis az EU felé tartunk, Németország iránti tiszteletünk kifejezése képpen hivhatnánk KonzetrationsLager-nek. Aki pedig ide se illik bele,-úgyis közeledik a millenium- négyeljük fel és tüzzük ki a négy legnagyobb vár fokára.
3. § (1) A magyar törvényt kell alkalmazni a belföldön elkövetett bűncselekményre, valamint a magyar állampolgár külföldön elkövetett olyan cselekményére, amely a magyar törvény szerint bűncselekmény.
(2) A magyar törvényt kell alkalmazni a Magyar Köztársaság határain kívül tartózkodó magyar hajón vagy magyar légi járművön elkövetett bűncselekményre is.
4. § (1) A magyar törvényt kell alkalmazni a nem magyar állampolgár által külföldön elkövetett cselekményre is, ha az
a) a magyar törvény szerint bűncselekmény és az elkövetés helyének törvénye szerint is büntetendő,
b) állam elleni bűncselekmény (X. fejezet), tekintet nélkül arra, hogy az elkövetés helyének törvénye szerint büntetendő-e,
c) emberiség elleni (XI. fejezet) vagy olyan egyéb bűncselekmény, amelynek üldözését nemzetközi szerződés írja elő.
(2) Az (1) bekezdés eseteiben a büntetőeljárás megindítását a legfőbb ügyész rendeli el.
(2) Ha a magyar büntető törvény hatálya alá tartozó személy cselekményét külföldi bíróság már elbírálta, az (1) bekezdés esetét kivéve, a büntetőeljárás megindításáról a legfőbb ügyész határoz. Ebben az esetben a külföldön végrehajtott büntetést vagy előzetes fogvatartást a magyar bíróság által kiszabott büntetésbe be kell számítani.
Higany!
Mit mond a TERVEZETT törvényTERVEZET arról, ha én 'bizonyíthatóan' külföldön szívok el egy pipukát, vagy netán hernyózom?
Betehetem még ide a lábam?
Technikailag: drogteszt kilépés előtt, közjegyzőnél letétbe, visszajövetelkor újabb teszt, szintén letétbe. Lefogásom esetén felhsználandó...
Barátod, zuzmo
higány, most elárulok neked egy titkot, van egy totkos receptem lószarből és hipóból készül, nagyon ütős cucc, még nincs rajta az üldözendő szerek listáján.
na én azzal megyek a drog diszkókba, zsaru legyen a talpán aki lekapar a villany oszlopról, amikor hetente halok meg 17 évesen. és iskolák előtt is szokom osztogatni ingyen.
Intoto!
Már irtam én is valahol: a dohányzásból származó adóbevétel 60 milliárd forint, a közvetlen dohányzás által okozott betegségek gyógyítására 300 milliárdot költ a TB.
Más. Ne keverd össze a dolgokat. A dohányzás ellenes törvények nem a dohányzást magát tiltják, hanem a nem dohányosok zavarását cigifüstel. A 'narkósok' nem nagyon zavarnak senkit, nem bocsátanak ki káros anyagokat. A bámult nyugat épp a liberalizáció felé tart.
Megint más. Én például el tudom képzelni rólad, hogy akkor érzed jól magad, ha otthon a gép elött ülve huzogatod a kis fütyidet. Miattam csinálhatod nyugodtan, de te se szólj bele, mivel nincs rá jogalapod, hogy más mitől érezze jól magát.
". Én sosem értettem meg miért isznak, drogoznak az emberek. Enélkül nem tudják jól érezni magukat? Vagy nem akarják kivárni amíg jókedvük lesz a társaságtól, hangulattól... ? Szóval most a függőség/nem függőség témát kihagyva, minek kell? "
jó kérdés, talán Ady endre, Csáth Géza, Mikszáth Kálmán, Cseh Tamás, Hajnóczy Péter, Mihail Bulgakov, esetleg Janis Joplin, Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Luríd, Dávidbóvi tudja/tudta a választ. Egy biztos nem azért csinálták mert rossz kedvük volt, vagy nem volt jó társaságuk, elhagyta őket a szerelmük meg egyéb ijen hüjeségek, amiket általában hisznek az emberek h mások miért stimulálják szerveiket.
Sajnos elfelejtettem h az ember agyánák/tüdejének stb-stb hány százalékát használja, de nagyjából töredékét. van aki ennél többet akar azt maratont fut, hegyet mászik, és pl. hegyibicózom néhanapján, pedig az is teljesen értelmetlen.
Más vkik az agyukat piszkáják. Egész mások pedig meg megtiltanák ezt.
Én nem.
Tök örülök, hogy itt egy halom szakember beszélget. Mindenki elmehet a francba; már bocs de attól, hogy sose szívtam semmit még meglehet róla véleményem. Persze ezzel a logikával az se beszéljen róla aki már szívott mert a saját anyag utáni vágyakozását akarja csak legalizálni. Szóval ennyit arról, hogy nincs sok közöm az anyaghoz.
Különben nekem is van egy kis jövőképem. Igenis lesz cigi ellenes törvény csak még pár év kell hozzá. Aki nem hiszi az nézzen nyugatra (ahova ugye tartunk).
Azért azt észre kéne venni, hogy Mo. elég egyedi eset már csak azért is mert az alkoholisták aránya pl. mindíg is magas volt.
A törvényről meg csak annyit, hogy tök mindegy elfogadják-e mert betartani ugyse tudják, viszont ha egy embert is elriaszt akkor már megérte.
Ja és mégegy dolog (majd aztán lehet mondani, hogy mekkora baromság meg hülyeség meg különben is...) szóval lehet, hogy a cigi és alkohol bevételt jelent a kormánynak de azt is észre kéne venni, hogy mekkora kiadást jelent a másik oldalon. Azt remélem még a kedves füvész asztaltársak is elfogadják, hogy az alkoholistákat meggyógyítani sokba kerül arról nem is beszélve, milyen költséggel jár a tüdőbajosok kezelése és a rákosok "gyógyitása".
No még egy dolog aztán egyelőre leállok. Én sosem értettem meg miért isznak, drogoznak az emberek. Enélkül nem tudják jól érezni magukat? Vagy nem akarják kivárni amíg jókedvük lesz a társaságtól, hangulattól... ? Szóval most a függőség/nem függőség témát kihagyva, minek kell?
Gondoljatok bele: itt a neten az átlagnál értelmesebb, toleránsabb emberek társalognak. És még itt is annyi a hülye, hogy az valami rémálom. Próbáld meg ezek után a Józsi bácsinak, a kocsmában elmagyarázni, hogy ő ugyan olyan, sőt súlyosabb 'drogos', mint egy füvész. Reménytelen az egész. De az idő mindent megold. 20 év múlva, egy spangli mellett röhögünk majd az egészen.
Tisztára úgy tűnik, hogy aki a fű mellett van az azt hiszi ezzel automatikusan az "elitbe" tartozik. Pedig a fű káros, addiktív és igenis veszélyes.(+még buta dolog is, mert aki csak ezzel próbálja meg megoldani a problémáit az téved)
--persze most jön az, hogy a cigi meg a pia is az....
De ez kit érdekel?-most nem erről van szó.
Mellesleg nekem mindig bejött a fű, de éreztem utána (talán jobban mint mások) a KÁROS és negatív hatásait.
Még mindig nem mondtatok semme jobbat, mint ez ea törvénymódosítás. (lásd alább)
Higany:
Szerintem ez a tervezet nem javit a helyzeten. Egy atfogo megoldas kellene. A tervezet azert jo, mert a magyar allampolgarok tobbsege semmit nem tud a drogokrol, ezert akarmilyen tervezetet (minel szigorubb, annal inkabb) a drogproblema megoldasanak, es igy helyesnek tekintenek.
manh:
Aki a cigit kiprobalta mar, konnyebben fog fuhoz nyulni. Cigaretta elleni torveny meg nem lesz belathato idon belul. Tehat a tiltas szerintem semmit nem old meg. Hogy a tervezet mekkora hulyeseg, akkor latszik igazan, ha megprobalod altalanositani a tobbi elvezeti cikkre is.
CiluHS:
A piasokra is ugyanilyen szabalyokat kepzelsz el? Vagy az nem okoz fuggoseget es beszamithatatlansagot? Amugy akkor most te tamogatod a kormany tervezetet vagy nem?
Tele van a tokom a sok mitugrasz hulyegyerekkel, aki meg annyi faradtsagot sem vesz maganak, hogy elolvasssa a topicot, es ezekutan egetremegteto faszsagokat lok be. Ennyit a turelmembol.
Most olvaslak Cilush, hat, ennyi butasagot mar regen hordtak itt össze a topikban, bedig segitötarsak vannak böven.
Jo volna, ha a tippjeidet senki nem fogalmazna meg pontosan, persze ennek nincs is tul sok eselye. En beszamithato vagyok, pedig szivok, vezetek esatb. Hat eve meg egyetlen karambolt sem csinaltam, pedig nem egyszer ültem be joint utan az autoba. Reszkess, ott vagyok az utakon es rad vadaszom! :)
Csatlakozok opihoz, sok mindenben igaza van.
,de
azert azt ne tagadjuk le, hogy a fü okoz függöseget, igenis okoz, de pszichikai függest. Sajat tapasztalatom szerint kisebb mertekben, mint a cigaretta vagy az alkohol. En szivok, de nem erzem, hogy ki lennek akadva, amikor nem szivhatok. Szegeny higany meg napokig kabanak es eletuntnak erzi magat utana, mondom, nem_jött_be_neki.
intoto,higany: elözö hozzaszolasaitokbol vilagosan latszik, hogy nem sok közötök van a temahoz, nem ertem intoto, hogy minek nyitottad a topikot, higany te meg minek nyitod ki a szadat, ha nem tudod, hogy mit beszelsz. Szerintem te nem erezted magad jol miutan elszivtad azt a jointot, ezert akarod, hogy mas se szivjon, söt, hogy börtönbe kerüljön. Irigykedsz! Jol sejtem? Sajnalatos teny, hogy Mo.-on a hozzatok hasonlo türelmetlen emberek miatt tartanak ott a dolgok, ahol tartanak, nem csak drogjog teren. Mondd meg nekem: ha te magad nem is szeretsz szivni, miert zavar az, ha valaki csontra szivja magat? Zavar, hogy vörös lesz a szeme? Vagy teged inzultalni szoktak a beszivott emberek? Nem hiszem.
A topikkerdes is santit, mert nem drogpartinak kell lenni, vagyis nem kell drogozni, csak azt kell elfogadni, hogy elnek körülötted olyan emberek, akik igy szeretik. Maskepp, mint te. Oke? Hiaba hözöngsz, par ev mulva Nemeto.-ban es Angliaban legalis lesz, utana nem sokkal Mo.-on is es nem fogsz elköltözni, söt, majd ha latod, hogy ez teljesen kulturalt szorakozas, talan te is kiprobalod majd.
Na eleg a parttalannak tünik a vita, ugyhogy en most atugrok Hollandiaba, mer függö vagyok es veszek a tavaji kupagyöztes füböl egy par grammot (super silver purple). Beszivok, zenethallgatok, alszok egy jot, hogy holnap ujult erövel lehetöleg eletvidaman keljek. Fiuk, sajnalom. :-)
Drogot legalizálni? No azt már nem! Mivel jól ismerem, droggal foglalkozó rendőrtiszt mesélte, hogy valójában hogyan mennek az események, a statisztika-javítás, és a drogosok orvosi ápolása. Egyszóval szörnyű.
Én sokkal egyszerűbb intézkedéseket vezetnék be. Akit droggal elkaptak, azt félig-meddig beszámíthatatlan személynek venni. Erkölcsi bizonyítványból első körben a feddhetetlenséget kiszedni, autóvezetéstől 5 évre eltiltani. Másodkörben nuku erkölcsi bizi, azaz nuku felsőfokú végzettség, nuku örökre jogosítvány, esetleg közügyektől eltiltás. Ez szerintem nagyban lecsökkentené a próbálkozók, érdeklődők számát. Aki meg belement, és függővé vált, a szabadulásnak is megvannak a maga módszerei. Nem kell börtönnel fenyegetőzni. A gyakorlatiasabb büntetések szerintem hatásosabbak. Ja, persze a közmunkára itélés, mert ugyebár tudtommal már nálunk is van ilyen, az meg pláne jöhet. Persze az előbbi tippjeimet nagyon pontosan meg kellene fogalmazni, körülhatárolni, stb, és szívesen látnám törvényként.
opi, te fű-agitátor!
Én Higanynak adok igazat, a gyerek is komolyabban veszi a szülői tíltást, ha azt a törvény is tíltja.
Persze, hogy ettől még lesz drogfogyasztás > függőség bizonyos körökben.
Dzsekk
azért ha egyszer a dohányzás elleni törvénytervezetet netán elfogadják, az a drogtörvénynél sokkal nagyobb felháborodást fog kiváltani !
Aki a füvet kipróbálta már, könnyebben fog kemény droghoz nyúlni.