Keresés

Részletes keresés

szuszmok Creative Commons License 2003.08.10 0 0 207
ebben egyetértünk!!!!!
Előzmény: dr_bubo (205)
szuszmok Creative Commons License 2003.08.10 0 0 206
ahogy látom, kissé mellébeszélsz...

senki sem mondta, hogy a kutyának, a kóbor kutyának a játszótéren van a helye.
hogy miért van ott, az a nagy kérdés és ez általában az emberi aljasságból, tudatlanságból, baromságból (sorolhatnám) ered.
de nem biztos, hogy abból kéne kiindulni, hogy megtámadja, fellöki, stb. a gyerekedet. egyébiránt a saját kutyád is fellökheti a gyerekedet...
megjegyem, ha játszani akar, akkor roppant könnyű dolgot van, megfogod és megpróbálod rátenni a nyakörvet, madzagot, pórázt, mit tudom én, és máris felhívod a menhelyek valamelyikét...(amik sajna tömve vanank)
ha meg nem játszani akar, akkor valószínűleg retetg...
de az is megoldás lenne, hogy viszel neki valamennyi kaját és akkor próbálod meg rátenni a nyakörvet...vannak, akiknek sikerült már!!

Előzmény: dr_bubo (200)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.10 0 0 205

szuszmok irta:
---
Mint korábban írtam, a felsorolásom nem teljes, hiszen az emberek aljassága és ostobasága nem ismer határokat. Ebbe bele tartozik az is, hogy kiteszi a kutyáját, macskáját, mert megunta, mert rájött, hogy képteléen ellátni, mert...stb.
De ezért nem az adott állat a felelős, hanem a gazdája. Akinek amentalitását vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon nagyon hosszú idő alatt lehet(ne) megváltoztatni.
-----

ezt mondom. ha nem kerul bele a torvenybe, hogy ez is buncselekmeny, akkor szart se fog erni

dr_bubo Creative Commons License 2003.08.10 0 0 204

a korlátoltság a hurok megtiltása volt az ebrendészeknek.

egyébként az eset úgy történt, hogy a kisgyerek a labda után szaladt, ami a kutyának is kellett volna ezért megtámadta (nem játszott a kutyával, csak odajött).

a gyilkosokra vonatkozó kísérletekkel kapcsolatos beírásod már minősített. ez az amit fasizmusnak hívnak.

Előzmény: szuszmok (202)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.10 0 0 203

Szuszmok, ezt írtad:

--
Állatkísérletek:azt hiszem, ezt is lehet úgy csinálni, hogy a legkevesebb áldozattal és szenvedéssel járjon. Megjegyzem, az életfogytos, gyilkos, rabló stb. emberkék szerintem kiváló alanyai lennének egy-egy kísérletnek, az ártatlan állatok helyett.
---

Ez gyakorlatilag magáért beszél. Ez teljes mértékben tükrözi a szellemiségedet. Tudod a nácik pont ezt csinálták amit írsz. Ellentétes minden emberi értékrenddel, a józan ésszel, és mindennel ami mellett a fejlett, civilizált világ kiáll.

Ami a pitbullt illeti, lehet hogy vannak aranyos pitbullok (én kétlem, de nem vagyunk egyformák), de még mindig nem érted. Van egy törvény. Az nem tesz különbséget aranyos és nem aranyos pitbull között. Tudod a törvényt be kell tartani. De beírásod a törvényszegők védelmére kelt. Így nincs erkölcsi alapod állatvédelmi törvénymódosítást követelned.

szuszmok Creative Commons License 2003.08.10 0 0 202
a témát TE vetetted fel, bocsi....ha megnézed és pontosan olvasol, láthatod....

a játszótéri kisdedeknél való leragadás is elég komoly korlátoltságra utal, a topik címét tekintve meg különösen...

Előzmény: dr_bubo (200)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.10 0 0 201

kedves polly,

nem azt kerdeztem, hogy a hurok mennyire fáj, hanme azt hogy hogyan vinnél el egy kóborkutyát a játszótérről, ha a pórázt nem engedi magára tenni.

vagy szerinted hagyjuk ott?

Továbbra is várom javaslatod. annak fényében is ha beleképzeled a te gyerekedet az esetbe.

nem akarok fejtegetésbe menni mi a támadás, mikor támad egy kutya. Egyszerűen csak 0 esélyt akarok adni annak hogy a gyerekem egy kóborkutya miatt sérüljön meg vagy haljon meg.

de ezt ti úgyse értitek.
ahogy látom

Előzmény: Törölt nick (195)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.10 0 0 200

ÚRISTEN!

és még én vagyok a korlátolt. na ja, egy kisgyerek ne szaladgáljon a játszótéren, ne ugráljon, mert ugye vannak kóbor kutyák, kussoljon otthon. végülis ezért adózok.

Nem akarok belemenni olyan álvitákba, hogy miért támad egy kutya, de ha nem támad, csak pl. játszani akar és fellöki a gyereket aki emiatt összetöri magát már az is elég indok.

Az a tragédia, hogy nem azt írtad, hogy igen egy kutyának nem a játszótéren van a helye, hanem belementél olyan fejtegetésbe, hogy miért támad a kutya. Ez az igazi korlátoltság. De ezt te úgyse érted.

szuszmok Creative Commons License 2003.08.10 0 0 199
ne haragudj, de ez az egész témának a kiforgatása.

egy: először nézzük meg, miért támad meg egy kutya? mit tettél te, hogy megtámadjon??

kettő: egy normál kutya nem fog megtámadni passzóból senkit, egy ember viszont igen.

három: ha megtámad (de úgy, hogy nem te kezdted és provokáltad) és védekezel, az egy dolog, az nem álaltkínzás, hanem védted magad. ezzel azt hiszem, mindenki egyetért.

négy: utálom, mikor a médiában az szerepel, hogy "megtámadott egy kutya ", stb. stb, aztán kiderül, hogy az a szerencsétlen kutya védekezett..

Előzmény: dr_bubo (194)
szuszmok Creative Commons License 2003.08.10 0 0 198
pitbull: egy ilyen kutyát ismerek, a világ legaranyosabb kutyája, puszit ad és simit kunyerál.Tehát itt sem lehet általánosítani. sok minden függ attól, hogyan van tartva az a kutya, milyen a környezet, ahol él, milyen a szocalizációja. Ez is beletartozik az állatvédelembe, azt hiszem.
Előzmény: dr_bubo (193)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.10 0 0 197
retenetesen nagy tevedesben vagy...az onvedelem es a kiszurom a szemed mert olyan kedvem van ket kulonbozo dolog...nekem ezt mar kisiskolas koromban elmagyaraztak...ezert nem bantok senkit, de ha bantanak vedekezem
ennyi
szerintem maradj a gerinctoresnel es a szexis szinesznoknel..legalabb az usa-bolprobalsz idehaza igazsagot tenni?
Előzmény: dr_bubo (194)
szuszmok Creative Commons License 2003.08.10 0 0 196
Sajnos én is ettől féltem:((

Mint korábban írtam, a felsorolásom nem teljes, hiszen az emberek aljassága és ostobasága nem ismer határokat. Ebbe bele tartozik az is, hogy kiteszi a kutyáját, macskáját, mert megunta, mert rájött, hogy képteléen ellátni, mert...stb.

De ezért nem az adott állat a felelős, hanem a gazdája. Akinek amentalitását vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon nagyon hosszú idő alatt lehet(ne) megváltoztatni.

Ha nem lennének aljas emberek, nem lenne szükség arra, hogy bármiylen módon kelljen állatokat befogni...

Állatkísérletek:azt hiszem, ezt is lehet úgy csinálni, hogy a legkevesebb áldozattal és szenvedéssel járjon. Megjegyzem, az életfogytos, gyilkos, rabló stb. emberkék szerintem kiváló alanyai lennének egy-egy kísérletnek, az ártatlan állatok helyett.

Ki a fontosabb: mint mondtam, számomra az álaltaim élete sokkal előbbrevaló, mint pár eembertársamé. De azt hiszem, abban egyetértünk, hogy egy többszörös gyerek-gyilkosnál te is előbbrevalónak hiszed egy kutya életét, nem???

A játszótérre betévedt kutya előfordul valóban, mint ahogyan játszásiból kutyát kínzó, macskát gyilkoló gyerek, fiatal is van bőven...A hurok hiánya miatt lehet, hogy nem lehet befogni az adott szerencsétlen kóbor ebet (aki, ismétlem, nem a saját hibájából lett azzá), a másik oldal viszont a fitaal kora miatt sem lehet elítélni a kegyetlenkedő és azt élvező gyereket....

Törölt nick Creative Commons License 2003.08.10 0 0 195
kedves bubo
nem tudok mas szot a fejembe idezni csak a korlatoltsagot...
szerintem egy tortenetnek nem eg yket hanem legalabb 3 oldala van...
megis mi huzott fel ennyire, h. annyit irzs alig birok valaszolni...
csak a leglenyegesebb..az az egyik "szegeny"gyerek akit amultkor kutya bantalmazott kesobb nagy halkan bevallotta bizon yelotte huzta cibalta az allat szoret-fulet..na ennyit az ok nelkul tamado allatokrol.
szerintem sokan felszedik akutyagumit...en inkabb anyilvanosan hanyo-dolgat vegzo-nem reszletezem mi mindnet csinalo emberekre vagyok beragva..szerintem inkabb oket tedd helyre..
szerintem egyzser probalj ki egy ilyen hurkot es te is meg leszel gyozodve rola, hogy nem emberseges...nem allatsagos, hogy pontos legyek
itt ez ahurok -dolog kb. olan mintha az otthonrol elcsatangolo kedves de hobortos oreg bacsit jol osszeverne a rendor, majd bevinne es utana ertesiten a rendorseget..
no, renelem megalapoztam a vasarnap delutanodat..
igazan sajnalom, hog yennyire belelovalod magad tajekozatlanul ebbe az ugybe
a jot kell nezni..azt, hogy feleslegesen ne kinozzanak se allatot, se gyereket, se felnottet..en mint allatvedo nyujtanam a kezet a gyermekvedok fele mert egy csonakban evezunk...
szia
Előzmény: dr_bubo (193)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.10 0 0 194

3. Személyes biztonság szempontjából az állatkínzás fogalma nem lehet értelmezhető.

(he nekemront egy kutya és fejbekólintom, az nem lehet állatkínzás). Akkor sem ha 3x vágom fejbe, mivel nekemtámadt. Kapis?

dr_bubo Creative Commons License 2003.08.10 0 0 193

még valami:

Nekem a gyerekem biztonsága fontosabb, mint bármilyen állat, vagy az, hogy hogyan szenvednek. A kóbor kutyát azért nem tudták elvinni, mert hála az állatvédőknek, a törvényből kivették a jurok használatának lehetőségét kóbor kutyák befogásánál.

Köszönöm nektek nagy állatvédők. az a baj veletek hogy egyszerűen és egysíkuan gondolkodtok.
egyébként én nem vagyok állatellenes és állatkínzó, csak racionális és humanista.
És akárki akármit mond, az emberek biztonsága - főleg ha gyerekekről van szó - NEM LEHET TÁRGYA SEMMILYEN ÁLLATVÉDELMI HISZTÉRIÁNAK.

Egyetértek az állatvédelmi törvény módosításával, ha belekerül :

1. Az állatok "kidobása" is bűncselekmény (pl. elviszem autóval 100 km-re és kiteszem, vagy nem engedem be, elzavarom)

2. Kóbor kutyák befogásánál a hurok használata újra megengedhető - HIVATALOS szervek által (pl. ebrendészet)

Bár az 1. pont esetében előbb a nyilvántartást kellene megcsinálni. Ja és 1-nél több kutyára igenis visszahoznám az ebadót. abból meg lehetne oldani. Saját nyilvántartásukat tartsák el a kutyatulajdonosok. A pittbullokat pedig elaltatnám, mert törvénysértő a létezésük. Gazdáikat pedig lecsuknám.
de még egy pitbullos embert se láttam akit elvitt volna a rendőr....

dr_bubo Creative Commons License 2003.08.10 0 0 192

szia
Sajnos ettől féltem
felsorolásodban nem szerepel:

Állatot kitenni (kóborrá tenni)

szerinted ha egy játszótéren kóborol egy kóbor kutya, azt ha pórázzal nem lehet, akkor hurokkal megfogni és az autóba vonszolni állatkínzás?

ha igen, hogyan kapnál el egy olyan kutyát, ami a játszótéren van és az ebrendésznek nem engedi meg, hogy a pórázt rátegye? maradjon a kutya a játszótéren?

Másik kérdés: szerinted hány kutyatartó van Bp-n és ebből mennyi az állatvédő? Ebből hogyan kalkulálható az a kutyaszar mennyiség ami a várost elönti.

Egyébként tudtad, hogy rengeteg patkány gerincét törik el neurológiai kutatások miatt? És hidd el ezekre a kutatásokra szükség van. Persze más a véleményed, de ha te is lebénultál volna 6 évesen mint az a kisfiú akiről hallottam, mást mondanál.
Szerinted az orvosi állatkísérletek nem állatkínzások? Tudod az Euban hány kutatóintézetben törik el macskák és patkányok gerincét -legálisan?
Igencsak szelektív az állatkínzásról való felgogásod és definíciód.
Bubo

Előzmény: szuszmok (191)
szuszmok Creative Commons License 2003.08.10 0 0 191
Szia,

Üdv neked itt a topikon, remélem a társalgás továbbra is a rendes és kulturált kerékvágásban halad majd:)

Van egy kutyám, kertben és udvaron, tehát a végterméket elég gyakran fel szoktam, szoktuk szedni. (Most már remélem, válaszolhatok, miután ezt tisztáztuk))

Mi az állatkínzás? Sorolhatnám, de csak pár dolgot említenék:
- kutyákat félméteres láncon tatani, tűző napra kikötve, víz nélkül
- állatokat ketrecben tartani életük végéig, sufniban, WC-ben, teraszon kijelölni az életterüket, amíg élnek
- magára hagyni az állatkát kaja-ital nélkül mondjuk három hétre, mert a gazda nyaralni megy, vagy éppen ezért kidobni a robogó autóból, mert nincs senki, aki elvállalná.
- fizikailag bántalmazni, pld. robogó ató után kötve húzni, élve szétszakítani, just for fun, levágni a lábát, kiszúrni a szemét, kukába dubni az élő állatcsemetét, sínrekötni.
-lelkileg kizsákmányolni
- testileg kizsákmányolni
- mindezt elkövetni és ha egyszer életében betelik a pohár és elkövet valamit, mrt már nem bírja sem testileg, sem lelkileg a szenvedéseket, akkor lelőni, mert úgyis a kutya a hibás...

A kutya nem passzióból támad meg embereket, gazdit főleg nem, meg ártatlan járókelőt sem. Az egészséges lekkű, harmonikus feltételek között élő kutyának ez eszébe sem jut. Mindig meg kell nézni a hátteret.

Itt nem arról van szó, hogy ki ér többet (megjegyzem számomra sokkal fontosabb az álaltkáim élete, mint sok embertársamé), hanem hogy teljességgel feleslegesen nem kínzok állatot, nem okozok szenvedést egy élőlénynek.

Előzmény: dr_bubo (189)
dr_bubo Creative Commons License 2003.08.10 0 0 190

ja Mégvalami:

a pitbulltörvény alapján ma már nincsenek pitbullok. (az ivartalanítás miatt). Mégis vannak.

Majd ha az állatvédők betartják a törvényt, akkor ugassanak.

Egyébként naivság azt hinni, hogy egy kutya miatt majd nagy nyomozás indul, a rendőrségnek erre nincs kapacitása. csak ha egyértelmű a tettes akkor lehet eljárni majd, nyomozni nem fognak. aki azt hiszi, az nagyon naiv.

dr_bubo Creative Commons License 2003.08.10 0 0 189

Na azért álljunk meg egy pillanatra!!!!

nemrég egy kóborkutya megtámadott egy kislányt nálunk a játszótéren és az ebrendészek azért nem vitték el, mert a pórázt nem engedte magára tenni és elszaladt. Hurkot pedig állítólag nem használhatnak az állatvédelmi t örvény miatt, mert állítólag felesleges fájdalmat okoz a kutyának.

Azért nehogymár egy kutya többet érjen, mint egy gyerek. Egyszerűen felháborító. Igenis a kóbor kutyák befogásához vissza kell állítani a hurok használatát.
Az ember mégiscsak előbbre való. Vagy ha a ti gyereketeket tépné szét egy kutya, akkoris így vélekednétek?

Egyébként ha valóban bűncselekmény lesz az állatkínzás, akkor ha rámugrik egy kutya és én leszúrom, engem csuknak be? Azért álljon már meg a menet!

Egyébként nem tudom mit értetek állatkínzáson, egy kutya kidobása, kóborrá tétele a legnagyobb állatkínzás. Azokat is büntetni fogja a törvény?
vagy utcára tenni egy kutyát továbbra sem bűncselekmény? Akkor szart se értetek el.

ui: aki válaszol, előtte közölje hányszor vette már fel a kutyája szarát az utcáról és dobta a szetesbe. Annyi állatvédő van a városban, de minden tele van kutyaszarral. Ez a ti szégyenetek.
Bubo

Sniffyke Creative Commons License 2003.08.06 0 0 188
Kedves Állatbarátok, űrlapokat én is tudok küldeni, regisztrált aláírásgyűjtő vagyok, ha vannak jelentkezők, a sniffyke@freemail.hu-ra küldjétek meg a címet!
Előzmény: riki86 (186)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.04 0 0 187
kedves allatbaratok,
en sem szeretem a sokkolo kepeket propagalni..mert tudom, hog yakik ide irnak azok ilyen "bizonyitekok" nelkul is tdujak milyen szornyusegek tortennek az allatokkal es megprobalnak tenni is ellne.
ezt megis azert rakom fel, mert az embereknek tudnia kell mi trotenik...rengeteg allatrol talaltok itt kepeket...amellet hogy mint beagle-tulajdonos sirassal kuszkodve neztem meg a kutyas reszt, de azt hiszem izeltes pulykahust sem fogok egyhamar enni...
http://www.all-creatures.org/anex/index.html
riki86 Creative Commons License 2003.08.01 0 0 186
Donkyné: Küldtem neked én is mail-t, én skorpiónak adtam meg a címemet, de gondolom rengeteg helyre kell küldeniük. :o)
Előzmény: Donkyné (182)
fr.uzsi Creative Commons License 2003.07.31 0 0 185
Mél ment! Sokat-sokat-sokat :))) Köszi!
Előzmény: Donkyné (184)
Donkyné Creative Commons License 2003.07.31 0 0 184
Én is tőlük kaptam, úgyhogy lehet, hogy csak valahol elkeveredett a címed. Dobj egy mélt és postára adok Neked párat. Mennyit kérsz? :o)))
Előzmény: fr.uzsi (183)
fr.uzsi Creative Commons License 2003.07.31 0 0 183
Oké, köszi. Egyébként a fiszi69@freemail.hu-ra. De lehet, hogy csak nagyon elfoglaltak, nem akarom bántani őket.
Előzmény: Donkyné (182)
Donkyné Creative Commons License 2003.07.31 0 0 182
Kitől kértél és kinek adtad meg a címedet?
Ha gondolod, írj egy mélt és én küldök Neked. :o)
Előzmény: fr.uzsi (181)
fr.uzsi Creative Commons License 2003.07.31 0 0 181
Sziasztok!
Én kértem ívet, de nincs semmi reakció! Pedig nagyon szeretnék segíteni!
Előzmény: zildi (176)
TopCat Creative Commons License 2003.07.31 0 0 180
fel
TopCat Creative Commons License 2003.07.30 0 0 179
fel!
TopCat Creative Commons License 2003.07.29 0 0 178

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!